Totuus Kauneus ja Hyvyys Arvollinen ihmisen elämä koostuu; totuudesta, kauneudesta ja hyvyydestä.

Totta, Kaunista ja Hyvää Maanpäällä

Totta, kaunista ja hyvää maanpäällä

Totuus on olemassa fyysisessä maailmassa, teknologia ja tiede tutkii sitä fyysisen maailman totuuksia, ja toimii sen lakien mukaan mitkä toteavat olevan totta.  Poltto moottori lähtee käyntiin siksi että maailman fyysisen totuutta ovat suunnittelijat tutkineet ja kunnioittaneet, ja tehneet tarkasti sen lakien mukaan moottorin periaatteen osat ja kokonaisuuden yksilön. Se on erittäin tarkasti tehty, niin että se on ilmanpaineen tiivis. Vuotoja ei sallita, polttomoottorin sytytys ei toimi, jos se ei ole täysin ilmanpaineen tiivis. 

Vaikkapa ihminen on fyysinen olento, sillä on myös monia ominaisuuksia mitä koneilla ei ole, ihmisellä on kyky ajatella asioita, ihmisellä on olemassa ainakin tusina sisäisiä tunteita, puolet myönteisiä ja toinen puoli tusinaa mahdollisesti negatiivisia tunteita, mitkä joskus ovat totta, ja joskus ovat vain mielikuvitusta.

Ihmisen ominaissukset ovat laajat, ihmisellä on muistia, on mielikuvitusta, on tahtoa ja on älyä.  Ja kaiken sen päälle on kyky seisoa pystysuorassa ja kävellä, ajaa hevosella, polku pyörällä tai moottori pyörällä, mennä jokea veneellä, seilata purje merellä, tai ajaa joillain muilla ihmisen tekemillä moottori ajoneuvoilla, kuin kuorma autot tai lentokoneet. Jos ihminen on niin monipuolinen ja kyvykäs toiminaan maan päällä niin miksi sitten itse ihminen on se suurin riesa muille ihmisille maan päällä? kaikista suurin haitta ja uhka? Niin suuri riesa että tuhansia ja tuhansia saa surmansa joka viikko.   Se osoittaa että ihmisessä on jotain vialla, ja että ihminen ei hallitse omaa itseään ja itseähallitsematon ihminen on arvaamaton.

Menneisyys, nykypäivä ja tulevaisuus

Oli aika tuhansia vuosia sitten kun ihminen eli jatkuvassa epävarmuudessa ja tulevaisuuden pelossa, oli iän vaivoja, sairautta ja tauteja, osin siitä syystä että luonnon petoeläimet olivat jatkuva uhka ihmisen hengelle, eläimet saalistivat ihmisiä samalla tavalla kuin muitakin eläimiä. Samaan aikaan oli poikkeavat luonnon säät, oli pitkät talvien kylmää ja oli pitkien kesien kuivan kuumaa. Ihmiset ryhmittyvät kyliin, tekivät polkuja, ja siellä, monenlaista suojaa ja rakennusta, taloja ja säilytys tiloja.  Rakensivat myös itselle metsästys aseita ja työkaluja.  He sitten sopivat yhdessä edistää omaa yhteyskuntaa voittamalla ne vaikeudet ja haasteet mitä he kokivat olevan suurimmat esteet elämässä.  Elämä monelle oli suuri vaiva, suhteellinen sille mikä oli heidän ikä, asenne, perhe, ystävät ja miten terve oli heidän fyysinen kunto.  

Villi eläimen turkki päälle ja jaloille suojaa

Kehitys ja teknologia voittivat yli talven kylmyyden, kun ihmiset oppivat toinen toiselta keinoja miten luoda itselle suojaa, varautua ja valmistaa asiat ajoissa ennen talven tuloa. Suoja rakennuksilla ja ruoka varastoilla, keinoilla millä vastustaa luonnon viiman kylmyyttä, pohjoisen tuulen talvea.  Mutta siinä ei ollut kaikki, oli myös olemassa jään sulattava kevät, ja kuuma auringon lämmön hohtava kesä. Siinä oli jotain hyvää mitä ajatella talvella karvaisen hirven taljan alla, ja toivoa että tulisi lämmin kesä pian, ja niin edelleen kuulisi varhain aamulla lintujen lauluja, ja kuulla tuulen puuskien virran lehti puissa, ja kesän kaukaista kohinaa jokien uomissa.

Ihmisen henkinen hyvinvointi 

Ihmisen oma henkinen hyvinvointi, siinä tilanteessa missä hän löytää itsensä omassa elämässä, suhteessa; totuus, kauneus ja hyvyys, se on kaikki kaikessa.  Se on ainut elämä mitä ihmisellä on, ja hänen tulisi parantaa sitä omaa elämää, niin että se tuottaa hyveen hedelmää, kestää ja kantaa vanhaan ikään asti, ja vaikuttaa ympäristöön positiivisesti. Kun hän löytää itsensä keväällä seuraten koivupuitten kasvua ja muutosta, ja seuraa yllä lentävien lintujen menoa, niin se on hetki mikä on merkittävä menneisyyden ja tulevaisuuden sillan päällä, siinä olisi hyvä pysähtyä ja katsella ympärille, katsoa suoraan silmiin, luonnon kauneuden elämää.  Jos hän ymmärtää sen hetken oikein, ja henkisesti kunnioittaa elämän kokonaisuutta, ja miten ihmisen elämä on ollut ja on edelleen luonnon elämän keskellä, ja on täysin riippumaton ihmisen avusta, niin hänellä on toivoa tulla ihmiseksi, kuka kunnioittaa totuutta, kauneutta ja hyvyyttä. Hänen vain tulisi ottaa kiinni niistä oikeista käsitteistä, mikä on olemassa, se on totuus, kauneus ja hyvyys.

Elämän totuuden lukko, kauneus ja hyvyys eivät ole kulutus tuotteita

Totuudenlukko. Ihminen joskus on ajattelematon, hän ei ajattele kehitää itseään ihmisenä, vaan hän näutii siitä että on kuin vapaa luonnon eläin, toimia ilman ajattelua. Jos ihminen elää vain kuin eläin sen ajan hetkessä, ja kuluttaa mahdollisen paljon, saada irti kaikki nautinnot mitä näkee ja tulee eteen, niin osa hänestä supistuu (henkinen ihminen) ja osa hänestä kasvaa ja laajentuu (liha eläin).   Jos se toiminta käsite olisi rajoitettu pieneen tilaan, vaikkapa hänen omien seinien sisälle, niin siitä ei olisi paljon enemmän haittaa kuin vain itse tekijälle, tai niille ketkä eksyvät sille tiloille. Mutta niin ei ole, historia on täynnä sarja tapahtumia miten yhden ihmisen itsekkyys ja ajatelmattomuus leviää kuin ulkokulopalo ympäristöön. Totuus kauneus ja hyvyys ovat tarkoitettu että niistä olisi hyötyä ihmisen hyvinvoinnille. Se tulee halun, tiedon, arvojen, itsekurin ja itsehillinnän kautta.  Jos ihminen kuluttaa vaikkapa totuuden pois omasta elämästä niin mitä sitten tulee sen sijaan? Sen sijaan tulee jotain muuta kuin totuus, ja se on kuin suola mikä on menettänyt suolan maun ja arvon, ja se menettää sitten sen suolan totuuden merkityksen. Totuus on olemassa, suolassakin. 

Luonnon kauneus

Kauneus on parhaimmillaan kun sitä ei ulkopuoliset kuluta pois, kauneutta luonnossa on paljon, sitä voi kunnioittaa sellaisenaan, eikä sitä tarvitse ampua tai saalistaa. Jos todella arvostaa kauneutta, niin sitten antaa sen kauneuden olla ja elää vapaasti luonnossa. Kauneus ihmisissä on myös luonnollista, sitä voi kunnioittaa ja arvostaa sellaisenaan, ei sitä pidä himoita niin kuin se olisi joku omien himojen kulutus kohde. Sehän on villipeto eläimen primitiivi luonnetta, himoita sitä mitä ei ole itselle haitallinen tai sen minkä saa kiinni. Täysin 100 % primitiivisen eläimen aisti.     

Klassiset hyveet

Klassiset hyveet ovat totuus, kauneus ja hyvyys, niiden tavoittelussa ihminen joutuu unohtamaan omat primitiivisen eläimen lihan himot, siinä joutuu ihminen ajattelemaan hyveitten näkökulmaa, mikä on ihminen? Onko ihminen sama kuin villieläin?  Onko ihminen enemmän vai vähemmän eläin vai ihminen?  Miksi ihminen ajattelee? Voisiko ihminen vain unohtaa sen että on ihminen ja siirtyä täysin eläimen olennon puolelle? Miten siten ihminen palaa takaisin ihmisten maailmaan, jos hän elää kahta eri elämää? Äly ja omatunto puhuu ihmisen henkiselle parhaalle puolelle, se kannustaa kasvattamaan hyveitä, ja hylkäämään lihan himojen eläimen luonteen pois ruumista, sillä se mitä ihminen syöttää niin se eniten kasvaa. Himot vai hyveet?    

Suurivallan sokean himon valhe

Suurivalta käsite on historiassa ymmärretty väärin, primitiivinen ihminen on usein ajatellut kuin primitiivinen eläin. Metsästäjä ja metsästäjän riistaa, monien ihmisten mielessä on ollut sellainen primitiivinen käsite mikä heidän omassa mielessä lupaa rajatonta menestystä, niin kuin suurivallalla olisi jonkunlainen etuoikeus (saatu mistä?) voima ja valta jyrätä pienempiä naapureita, ja kuluttaa ne pois omaksi hyväksi.  Se on täysi vääräkäsite, eikä sitä tarvitse hyväksyä, vaikkapa miten valtion poliitikot ovat lähteneet sille ajattelu mallille, he omalla tavalla edustavat ja kannustavat sitä samaa primitiivistä ajattelu mallia, vieläpä nyt Sumesssa 2016.  Se on sokea intohimo, kuvitella niin , että väkivallan kautta tai henkisen painostuksen kautta, joku voisi vyöryä yli naapuri maitten ja olla oman tahdon nojalla pysäyttämätön.  Sellainen ajattelu on lihanhimojen sekasoppaa, mikä ihailee sellaisia vanhan ajan primitiivisiä käsitteitä, kuten saada kaikki omat lihan himo toiveet ja tavoitteet toteuttaa väkivallan kautta, ilman kenenkään vastusta. Vastustusta on, ja kristuksen laki kieltää sen, siksi että se on epäjumalan palvelusta. Eikä kunnioita ihmisten itsenäisyyden rauhaa. 

Jos valtion toimet eivät tuota näitä seuraavia hyveitä, niin sitten sen voi hylätä olevan valheellisten johtajien vallassa: ajatelkaa kaikkea mikä on totta, mikä on kunnioitettavaa, mikä oikeaa, puhdasta, rakastettavaa ja kaunista, mikä vain on hyvää ja ansaitsee kiitoksen.  Tämä pitää paikan riippumatta kuka sen sanoi tai kuka sen kirjoitti. Sinä ja minä tiedän totuuden jos olen henkisesti kiinnostunut siitä omassa elämässä.  

Ei ole mitään väliä miten suuri intohimoinen suurivalta on omassa mielessä, sen voi hylätä, sen perusteella että se ei noudata totuuden henkeä. Jos sellaisen valtion hyväksyy, siinä sitten omaksuu heidän valhe hengen omakseen, ja alkaa väheksyä vääryyttä.   

Totuus, kauneus ja hyvyys kunnioittavat rauhaa

Totuus, kauneus ja hyvyys kunnioitta rauhaa ihmisissä, se arvostaa kaikkia, myös naapurien rauhaa, eikä ikinä laita omia lihan himoja tavoitteeksi muitten rauhan kustannuksella. Se on totuus hyvyydestä, mikä tieto on ollut ihmisten tiedossa ainakin viime 5 tuhatta vuotta. Se sama periaate mitä on opetettu melkein jo viime 2 tuhatta vuotta että älä kuluta muita ihmisiä omien himojen toteuttamisen himoille. Älä varasta, älä tapa, älä todista väärin, älä himoitse, äläkä kuluta muita omiin tarpeisiin. Sama totuus mikä pätee yksilö henkilölle myös pitää paikan suurivalta valtion primitiivi himoille.        

Oikea ja väärä uskonto     

Uskonto on toinen alue mikä on usein mennyt täysin Överöksi, ja uskonnon nimessä manipuloinut ihmisiä sen uskonto järjestelmän nimessä. Uskonnon johtajat ovat usein vieneet johdetut täysin pihalle, siitä alkuperäisestä uskonnon perustajan opetuksesta ja alkuperäisen opettajan elämä oppaasta. Kristinusko perustaja oli juutalainen opettaja Jeesus Nasaretilainen.  Hänellä oli nimi, ja hänellä oli osoite, se on historiallinen totuus.

Itseensä luottavat ammatti Kirkon johtajat, ovat usein menneet harhaan heidän kivirakennuksen uskossa, siksi että kristuksen kirkolla on vain yksi pää, yksi alku ja yksi aloittaja, ja hän on kristus, joka on sama eilen, tänään ja huomenna. Hän ei muuta mieltään niille arvoille mitä hän ilmaisi 2000 vuotta sitten.  

Suomen luterialainen kirkon kulttuuri on lärpällään humanistien hengelle, olipa se henki mitä vain, niin siitä tehdään epäjumala, ja palvotaan sitä humanistien henkeä. Ajan kultuurin ilmiö ei ole mikään luotettava henkinen ohjuri, mitä pitäisi hyväksyä ja seurata siinä samassa hengessä, se on tekniikallinen perusvalhe viedä ihmisiä harhaa. Sormi osoittaa niitä ketkä SLK kirkkoa johtaa, kristus on ainua kirkon pää, hänen opetus on ainua oikea opeuts kirkolle, eikä Suomalaisten humanistien ja hedonismien kulttuuri.  

Mitä on muuttunut viime 2000 aikana? Onko vesi sama aine mitä se oli silloin? Onko veden tarkoitus muuttunut, mitä se oli 2000 vuotta sitten? Onko leipä muuttunut paljoakaan siitä mitä se oli silloin ennen? Onko leivän syömisen tarkoitus muuttunut? Mikä merkitys on vedellä ja leivällä? Ihminen syö ruokaa että saa ravintoa, ja niin antaa kunniaa luojan henkiselle tempelille. 

    ”Fariseusten joukossa oli Nikodemos - niminen mies, juutalaisten neuvoston jäsen. 2 Hän tuli yöllä Jeesuksen luo ja sanoi: "Rabbi, me tiedämme, että sinä olet Jumalan lähettämä opettaja. Ei kukaan pysty tekemään sellaisia tunnustekoja kuin sinä, ellei Jumala ole hänen kanssaan."

Toinen totuus siitä miksi Jeesus Nasaretilainen kapinoi sen ajan uskonnon opettajien järjestystä vasten, oli siksi että uskonnon opettajat olivat menneet opetuksissa Överöksi, niin harhaan että ei löytynyt enää tarpeeksi hyveen ominaisuuksia mitä ajatella. Niin sitten hän hylkäsi sen opetuksen, ja perusti oman liikkeen mitä tunnettiin olevan Jeesuksen seuraajat. 

Malli millä hyväksyä tai hylätä: ”Ajatelkaa kaikkea mikä on totta, mikä on kunnioitettavaa, mikä oikeaa, puhdasta, rakastettavaa ja kaunista, mikä vain on hyvää ja ansaitsee kiitoksen. Tämä on totuus mikä pitää paikkansa, riippumatta kuka sen sanoi tai kirjoitti.

Uskonnon, lahkon tai kirkon voi hylätä sen perusteella että siinä ei ole totuutta, eikä kunniaa, eikä ole puhdasta, eikä ole rakkautta, eikä ole kaunista, eikä muutenkaan hyvää tai ansaitse kiitosta. En tarkoita sitä, että pitäisi tuomita vääryyden, omien vääristyneiden aistien kautta, ei todella, se veisi harhaan. Muuta kyllä voi tuomita totuuden näkökulmasta, se sama totuuden henki mikä oli voimassa silloin 2000 vuotta sitten. Totuus ei muutu ajassa, samat lait ovat voimassa tänä päivänä kuin silloin 2000 vuotta sitten. Ihmisten silmien aistien lihan himot kyllä ovat kasvaneet ja vääristävät yhä totuutta omalla henkisellä sokeudella.   Totuus, kauneus ja hyvyys, ei ole tarkoitettu tyydyttämään ihmisten himoja, ei todella, ne ovat tarkoitettu herättämään ihmisissä syvää elämän kunnioitusta, elämän ihmeelle, terveyden merkitystä, ja nähdä yhtenäisyyttää luonnon kauneudessa ja ihmisten kauneudessa, mikä luo iloa ja toivoa ihmisille.

  Kiitos kaikille totuuden, kauneuden ja hyvyyden hengestä maailmassa.      

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat