Totuus Kauneus ja Hyvyys Arvollinen ihmisen elämä koostuu; totuudesta, kauneudesta ja hyvyydestä.

Ihmisen Filosofia ohjaa ihmisen elämää

  • Ihmisen Filosofia ohjaa ihmisen elämää

Ihmisen Filosofia ohjaa ihmisen elämää alusta loppuun

Jokaisen ihmisen on joku toinen henkilö kasvattanut, ja ne kasvattajat ovat valaneet heidän elämän filosofiaa lapsiinsa. Elämän filosofia on olemassa vaikkapa sitä ei osaisi tietoisesti kertoa tai kirjoittaa, se tulee ilmi elämän tavoissa. On mahdollista että on mennyt monta sukupolvea eikä kukaan ole tietoinen mitä elämän filosofiaa he edelleen kantavat eteenpäin tuleville sukupolville.  

Se mitä ihminen ajatteli eilen ja tänään, jos sitä samaa ajattelua jatkaa niin siitä tulee tulevaisuudessa elämän tapa.

Uskonto on yksi aihe mikä on lähellä ihmisten tunteita, uskonto usein edustaa elämän arvoja.   Myönteinen henkinen asenne uskontoon tuottaa positiivisia tunteita.  Vastenmielinen asenne uskonto aiheeseen tuottaa usein negatiivisia tunteita.  Monet ihmiset positiivisessa mielessä on kasvatettu sisälle vanhempien uskontoon.  Deduktiivinen ajattelun kautta he ovat hyväksyneet heidän vanhempien hyvä elämän arvot ja ohjauksen omaksi.  Ja kun uskonto on ollut onnistuneesti elämän pilarin vanhempien elämässä, sitten uskonto on se pääasia mikä johtaa toivottuun onnelliseen elämään.

Mitä jos uskonto pettää?

Uskonto voi pettää monella tavalla:

1. heikko lähi ystävä verkosto

2. uskomiselle ei löydy elämän filosofiallista totuuden sisältöä

3. elämän kokemukset todistavat päinvastoin positiiviselle elämän uskomiselle

4. henkilökohtainen masennus

5. uskonto on pinnallista uskonnon harrastusta, vailla todellista elämän totuutta

6. tai sitten suppea usko, usko, usko, vaikka ”väkisin”, korotus lahko kirkoissa

7. henkilön alitajunta ja tajunta pahasti ristiriidassa, syöttää epäuskoa

8. jos elämässä ei ikinä ole ollut laajempaa elämän filosofian opetusta, eikä järkevää pohjaa ajattelulle eikä tiedolliselle uskomiselle.   

 

Filosofia on ihmisen elämän vedenjakaja riippumatta miten paljon ihminen tiedostaa itselle tai toisille tiedon ajattelun olemassa oloa.

Kaikki toiminta lähtee liikkeelle ajattelusta, olipa sen enemmän tai vähemmän tietoista ajattelua mikä sisältää jonkunlaista luovuutta, tai aistien ohjaamaa toimintaa mikä vie eteenpäin ja vaatii paljon nopeita päätöksiä.

Eläimet ajattelevat, eläimet seuraavat heidän ympäristöä, eläimet käyttävät eläinten viisi aistia.  Lintu istuu korkealla mäntypuun oksalla, varhain aamulla tienvarrella.  Aurinko nousee ja valaisee ympäristöä, lintu katsoo alas ja näkee ketun kulkua puunalapuolella metsätien päällä. Kettu lönkyttää tietä pitkin, pysähtyy nuuskimaan tien varrella pensaita, kääntyy ja lähtee menemään sivu polkua myötä, häviää mäntymetsän sekaan. Korkealla ilmassa metsän yläpuolella, tyynen aamun auringonvalossa liitelee kotka, sen silmät seuraa sulan tarkasti aamunvalossa olevaa heinäniittyä, ojan syvennyksiä, kiven lohkareen kasoja, puun kantoja ja puskien reunamia, ja erottaa siellä pienen myyrän liikkeitä, kyykäärmeen pyörykän mättäällä ja ketun valpasta liikuntaa metsän reunamissa. Kaikilla näillä eläimillä on muistia edellisistä aterioista, ja uusia odotuksia tulevalle päivälle, heillä on aistien havainto päämääriä, ja luonnollista nälkää mitä he hakevat sitä täyttää, heidän äly ja aistit ohjaa heidän ajattelua.        

 Ajattelu ei, mutta työ kyllä maistuu

Elämän filosofian ajattelu ei kaikille maistu, mutta työ kyllä maistuu, ajattelusta monen mielestä ei ole paljonkaan hyötyä, sitä ei voi vaihtaa rahaksi, eikä sillä saa leipää ja voita ruoka pöytään. Työllä saa palkkaa, leipää ja voita ruoka pöytään. Työnteko on se vanha perinne miten voi parantaa omaa elämää ja luoda hyvä tulevaisuus, se on meidän kansan vahankansan tapa ja viisaus.

Lapset koulussa

Nuoret lapset menevät kouluun, ja oppivat siellä paremmin ja laajemmin lukemaan. Kirjoittamaan, esittämään, laulamaan ja leikkimään siellä yhdessä sosiaalisesti. Lapsen oma into ja mielenkiintoiset harrastukset ohjaa lapsia niille työ elämän urille mitkä heitä kiinnostaa eniten. Ja jos hänellä on hyviä opettajia ja ohjaavia vanhempia niin he sitten löytävät sellaisen elämän uran mikä tuo esille heidän parhaat persoonan ominaisuudet ja luonnon lahjat. 

Mikä ohjaa ihmisen toimintaa?

Ihmisen ajattelu ohjaa ihmisen toimintaa. Jos ihmisen ajattelu ohjaa ihmisen toimintaa, niin miksi sitten ihmisten toiminta on niin erilaista?  Eroja ihmisten toiminnasta voi nähdä tai lukea melkein joka päivä uutisista. Ihmisten toimintaa voi olla rakentavaa, ihmisten työn teko myös on rakentavaa, ja he saavat siitä työn palkaksi rahaa.

Saavatko kaikki ihmiset kaikesta toiminnasta palkkaa?  

Ei saa, eniten rakentavasta työ toiminnasta saa raha palkkaa?

Ovatko isoja eroja siinä raha palkassa mitä he saavat? 

Eroja on ja usein erot ovat määritetty sillä miten monimutkaisia työn luonne on, ja miten paljon työn aiheen tutkimus ja opinto on vienyt aikaa, ja mitä se sisältää.

Jos hyvästä rakentavasta työ toimesta saa rahaa palkkaa, niin saako samalla tavalla raha palkkaa jos tekee yhteyskunnassa epätoivottua tuhoisaa romuttavaa työtä?  Niin kuin jotain mikä on haitallista ihmisten terveyttä?

Ei saa, yleensä epätoivottu romuttava työtä yhteyskunnassa ei palkita rahalla, siksi että ne arvot eivät ole ihmisille rakentavia.

 Ainoat poikkeukset ovat silloin, kun jollain henkilöllä on voimaa tai valtaa, valtion voimaa tai sosiaalisella suosituksien kautta valtaa. 

Miten se on mahdollista? Sehän on epäloogista ja vasten järkevää toimintaa.

Siten että arki ihmiset eivät ajattele elämän asioita filosofian periaatteen pohjalta, siis totuuden pohjalta. He uskottelevat itselle että huominen tulee ja tuo mukanaan parempaa, riippumatta mitä on kylvänyt eilen ja tänään.

Ihmisen on monesti hyvä unohtaa päivän energia Lähteiset murheet, ja mennä nukkumaan, uudistua siinä energian uudistumisen kautta, eikä huolehtia huomisesta liian paljon. Se on henkisen mielenterveydeltä kannalta hyvä tapa hoitaa asioita, eikä juuttua muta ojaan kuin lehmä uuvuksissa.

Mutta on olemassa myös ulkopuolisia lakeja, mihin lakien rikkojat eivät voi nukkumisen kautta vaikuttaa.    

Nuoren ihmisen elämä on paljon muutakin kuin vain työtä.

Aikuisten elämä lapsien syntymisen vaiheessa on suurin osin työtä, siksi että lapsien kasvatus vaatii työntekoa ja hyviä raha tuloja. Ja mitä enemmän lapsia sitten suhteellisesti enemmän työtä se vaatii. Se vaatii poro-aktiivista toimintaa, aitta pystyyn ja portti kiinni että lauma pysyy kurissa, lassoja, vääntöä ja painimista.  

Missä vaiheessa elämän arvo filosofia tulee perheessä peliin?   

Sen peliin tuloon saattaa olla monelle täysin huomaamatonta, eikä edes mainita koko lapsuuden aikana.  Suuri osa siitä tulee lapsen sieluun 1-5 vuoden iässä, peruskoulu ohjelma lapsen elämän asenteelle. Vanhempien elämä koostuu heidän oman elämän kasvatuksesta, vanhempien arvojen filosofiasta ja heidän perhe elämän aktiivit ja työ elämä sisältää arvo filosofiaa mitä he itse saattoivat saada lapsena, ja sitä he edelleen ylläpitävät, tai eivät.

Deduktiivinen ajattelu ei ruodi asiaa, siinä mielen asenteessa se hyväksyy tietoa ilman kriittistä ajattelua.

Induktiivinen ajattelu ruotii asiaa kunnes ymmärtää mitä se tieto sisältää ja miten se soveltuu kokonaisuuteen.

12 tärkeää elämän filosofian asiaa mitä ihminen tulisi tietää ja tunnustaa, että elämässä on jotain järkeä, ja ymmärtää miten ihmisen monipuolinen elämä toimii.  

1. Ihmisen perus kolminaisuus: henkinen olento, äly/järki, fyysinen olento.

2. Ihmisen fyysiset ominaisuudet: 11 elin systeemiä.

3. Fysiologia: Ruoka ja terve ravinto rakentaa ja ylläpitää ihmistä fyysistä rakennusta.

4. Psykolokia: se mitä ihminen mielessä ajattelee, sitä hänen fyysinen olento tuo ulos.

5. Ihmisen henkiset energian voima varat: Mielikuvitus, luovuus, positiiviset hyvät mielikuvat mielessä luo itselle terveyttä.

6. Elämän toiminta tulisi olla tietoista: Erottaa tietoinen toiminta vanhoista tavoista. 

7. Hylätä tai hiljentää ne äänet yhteyskunnassa mitkä eivät perustu tosi asioihin tai faktoihin.

8. Ruotia vanhemmilta saatu uskonnon/lahkojen opetukset, tosi asioilla, poistaa valheet, tieteellisellä järkevällä argumentilla. Oman alitajunnan epäuskolla ei voi edistää omaa uskoa, se pitää ratkaista järkevästi.  

9. Erottaa yhteyskunnan väärä henki/painostus/vääryys, terveen elämän todellisuudesta.

10. Tietää että kyky ajatella asioita oikein on erittäin tärkeä elämässä hallita.

11. Henkinen asenne elämässä luo ajatuksia, ja ajallaan toteutuu.

12. Ajatukset mielessä ovat kuin siemeniä, mitkä alkavat itämään, ja tulee esille fyysisellä tavalla.     

Ihminen on pieni, valtavan suuruuden avaruuden keskellä, ei ole järkevää kieltää jonkun suuremman luojan olemassa olon, että sen kautta ihminen olisi vapaa tekemään oman mielen ja tahdon mukaan, ja hylätä lakeja mitä luoja on asettanut toimimaan  

Ihmisen elämän tärkein todellisuus on se ihmisen kolminaisuus: Henkinen olento, ajattelee mielellä, ja toteuttaa itseään fyysisesti. Sen perustalta voi selittää ihmisen toiminnan. Hyvät ja huonot tavat, ja miksi ihmisen on niin vaikea muuttaa omia tapoja parempiin tapoihin? Miksi elämälle haitta himoja korostetaan enemmän kuin terveyttä?  Se usein perustuu väärään tietoon, ihminen on saanut sisään alitajuntaan väärä tieto elämästä. Haittojen väheksyminen, osoittaa epäkunnioitusta elämälle, ei tarpeeksi itsekunnioitusta, katkeruus, jonkunlainen kiero ylpeys, katkera kateus, intohimot väärässä järjestyksessä arvojen kanssa (ensiksi arvot paikalleen).

Henkinen ihminen

Henkinen ihminen toimii parhaiten kun se noudattaa ihmisen henkisen olennon lakeja. Ihmisen henkiset voimat toimivat parhaiten kun ihminen omaksuu itselle sisäisen järjestyksen.  Kaikki uskonnot korostavat ihmisen hengellistä sisäistä järjestystä, mielenrauhaa.  Elämän eri vaiheet muuttelevat ihmistä fyysisesti ja henkisesti, oikein ajattelua voi alkaa harrastamaan ihan pienestä lähtien. On hyvä pitää huoli kaikista viidestä aistista, ja saada oikeata elämän filosofiaa kuulemisen kautta, kuunnella luonnon kesän lintujen ääniä, katsella luonnon monien värien kauneutta, koskettaa ja kiivetä puuhun, ja haistaa luonnon kesän tuoretta vesisadetta. Olla ja elää 100 % tervettä elämää.              

       

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Melko sekavaa tekstiä, mutta oli siinä paljon myös asiaa, joihin en nyt ota kantaa enempiä. Jep, mutta, tämä kuva palauttanee teksteineen lukijan todellisuuteen, myös ihan ilman filosofiaa, toivottavasti >>> http://i.imgur.com/dwuto.jpg

Toimituksen poiminnat