Totuus Kauneus ja Hyvyys Arvollinen ihmisen elämä koostuu; totuudesta, kauneudesta ja hyvyydestä.

Ajatella viisaasti

Ajatella viisaasti elämää

Ajatella viisaasti on hyvä idea, se voi olla yksi langan pää mikä vie kohti suosittua elämän arvojen päämäärää.  Käytännön ajassa se voi olla yhden kirjan lukeminen, tai toisen kirjeen kirjoittaminen, kauppa reissu, ruoka lista, tai talvi renkaitten osto. Lapsille kenkiä tai vaatteita ostaminen, koulu aiheista lukemin, ajatella asioitten sisältöä, ja kertoa lapsille sanoilla miten koulu aiheita voi ajatella. Se voi myös olla yhden kuukauden linja auto lippu, tai ystävälle lähetetty kortti, tai joku muu teko mikä vaatii hetkeksi ajattelua ja osoittaa hyvää tahtoa toisille.    

Sana viisaus viittaa älyyn, ihmisen tai eläimen äly kyky ajatella tai toimia viisaasti, suhteessa siihen missä on, mitä tekee tai mitä suorittaa. Elämän kokonaisuuden ulottuvuus näkökulma todistaa todellisen viisauden tai suhteellisen viisauden vajeen olemassa olon. 

Viisaus usein tulee hitaasti, sen voi itse havaita ja huomata elämän kokemuksien, ymmärryksen ja tiedon kasvamisen kautta. Jokainen ajatteleva ihminen ymmärtää ajatella elämän kokemuksia, että jos viisaus on tullut pysymään niin se vaikuttaa omiin päätöksiin.  Siitä ymmärrys kasvaa ja laajenee, se tuottaa valinnan varaa asioissa. Mikä sitä valinnan varan kehittää?  Se on mielen ajatuksien kyky ja kapasiteetin laajenemista, ajatella laajemmin, painostaa päätöksissä enemmän ajassa tulevaisuuden suuntaan ja päämäärien saavutuksille, vaikkapa niin että lapset välttäisivät tekemistä samoja vääriä valintoja, jakamalle heille elämän kokemuksen tietoa oikeasta ja vääristä valinnoista.    

Suhteellisen samankaltaiset sanat viisaudelle: havainto, terävyys, ymmärrys; arvostusta, kiinniotosta, ymmärtäminen, tartu; aivot, kirkkaus, nokkeluutta, harmaa aine, äly, älykkyys, tuomio, ratkaisu, mentaliteetti, voima, syy, tunne, ennakointi, varovaisuus, järki; logiikka, rationaalisuus.

Mitkä asiat motivoivat ihmisiä ja elämiä eteenpäin elämässä?

Elämä on suuri vaiva monelle, monesti ja monelle elämä tuntuu että siitä suuresta pitkän elämän vaivasta ei ole jäänyt paljonkaan käteen, eikä ymmärrystä miksi elämä maan päällä on usein niin epäreilua? Miksi ulkopuoliset valtiot tulevat rajan yli naapuri maihin ja riistättävät elämän rauhanomaisilta ihmisiltä? Monien sukupolvien uhraukset elämän vaivasta ei jää paljon mitään kerrottavaa?

Monelle ihmiselle elämä on ollut jatkuvaa vaivaa ja ylämäkeä, on ollut monia erilaisia kokemuksia siitä miten ihmiset ovat saaneet kokea elämän maan päällä viime 2000 vuoden aikana. Valtio idea tuli hallitsemaan kansalaisia, pitämään asiat järjestyksessä, ideologinen käsite on hyvä mutta valtion johtajat ovat usein olleet ahneuden sokeita, ja intohimoisen kiivaina pahoja. Valtiot usein teurastavat omia suoraan tai epäsuoraan miljoonien määrin. Vika ei ole valtio ideassa, vika on valtion johtajissa. Esimerkkejä siitä on paljon, esitän kohta muutaman historian tapauksen missä valtion johtajat ovat olleet tietämättömiä, ajattelemattomia ja he elivät oman mielen harhamaailmassa ja väärässä todellisuudessa. Voima ja valta vääristävät todellisuutta, se johtaa usein siihen että yhteyskunnan palvelijan johtajasta tulee diktatuuri.  Voiman ja vallan avulla diktatuuri alkaa muuttaa kansainvälisiä ihmisoikeuksien normeja tai lakeja. Miksi niin on? He himoitsevat enemmän ja haluavat laajentaa yhä enemmän omaa toimintaa maan päällä, siitä tulee prioriteetti 1.         

 Ihmisissä viisaus on suhteellista ihmisen elämän vaiheeseen, mikä asia ihmisessä motivoi, missä on ihmisen mielen ajatuksien kohde.   

Viisaus tai älyn nokkeluus on kyky ajatella ja toimia käyttämällä tietoa, kokemusta, ymmärrystä, järkeä ja oivalluksia. Viisaus on pidetty yhtenä neljästä kardinaalihyveistä; ja hyve se on, se on tapa tai taipumus suorittaa toimia mahdollisimman suuren riittävyyden tuloksilla, kaikissa tietyssä tilanteessa, ja välttää väärinkäytöksiä.

Tämä merkitsee että on hallussaan tietoa tai hankkii tietoa mitä soveltaa tietyssä tilanteessa. Tämä edellyttää ymmärrystä ihmisten, esineiden tapahtumia, tilanteita ja halu sekä kyky soveltaa havaintokyky, ja toiminta sopusoinnussa ymmärtämisessä mikä on optimaalinen tapa toimia.

Se vaatii usein pitää säädeltävinä tunnereaktiot ("intohimoja") siten, että yleinen periaate syy vallitsee määrittää oman toiminnan. Lyhyesti, viisaus on taipumus löytää totuuden yhdistettynä optimaalinen arvioida itse, siitä mihin toimiin olisi ryhdyttävä.

 https://en.wikipedia.org/wiki/Wisdom

Sytytysjärjestys on sekvenssi tehonannossa kunkin sylinterin multi-sylinterisessä kiertomoottorissa.

Onko vain yksi oikea sekvenssi järjestys millä moottori pyörii?  Ei ole, niitä on useita eri järjestyksiä. Eri järjestykset vaikuttavat eri osiin koneen tasapainoon ja koneen osien kulumuksessa.

Tämä saavutetaan kipinöintiä sytytystulppien bensiinimoottorissa oikeassa järjestyksessä, tai sekvenssin polttoaineen ruiskutusta dieselmoottorissa. Suunnittelu vaiheessa moottoria, on valittavat sopiva sytytysjärjestys se on kriittinen asia mikä vaikuttaa minimoimiseksi tärinää, parantaa moottorin tasapainoa ja saavuttaa sujuvan tasaisen käynnin, myös pidentää moottorin kulumiskestoaikaa ja käyttömukavuutta, ja raskaasti vaikuttaa kampiakselin suunnitelman muotoiluun. 

Saab.3 cyl. 1-2-3

BMW. 1-3-2

Ford. 4cyl. 1-3-4-2

Subaru. 1-3-2-4

Volvo. 1-4-3-2

Volkswagon. 6cyl 1-5-3-6-2-4

Opel. 1-4-3-6-2-4

GM V6. 1-2-3-4-5-6

Porche. 1-6-2-4-3-5

Chevrolet. 8cyl 1-8-7-3-6-5-4-3-

Cadillac. 8 cyl 1-6-2-5-8-3-7-4

Ferrari. 8 cyl. 1-5-3-7-4-8-2-6-

Holden. 1-2-7-3-4-5-6-8

Dodge Viper. 10 cyl. 1-10-9-4-3-6-5-8-7-2.

https://en.wikipedia.org/wiki/Firing_order

 

Mikä on sekvenssi järjestyksen merkitys moottorin suunnittelu vaiheessa?

Suunnittelu vaiheessa moottoria, on valittavat sopiva sytytysjärjestys, ennen kuin muita moottorin osia voi alkaa suunnittelemaan tai rakentamaan. Sytytys järjestyksen 1-5-3-6-2-4 kampiakselin suunnitelman muoto ei ole sopiva 1-6-2-4-3-5 sytytys järjestykseen. Se ei toimi, jompikumpi on vaihdettava, että tulee oikea sytytys ja kampiakseli pari moottorin toimintaa. Se on looginen ratkaisu moottorin toiminnassa.

Mikä on kansainvälisen oikeuden sytytys järjestys? 

Sillä on tarkat järkevät määritelmät, Periaateet ja erittäin vakavat seuraukset niille ketkä kansainvälisiä lakeja rikkovat.

Ihmisiä kuolee väkivallan kautta, kansainvälinen oikeus suojaa ihmisiä yksilön ja valtion julmuuksilta.

On paljon ihmisiä ketkä eivät arvosta kansainvälisiä lakeja, monet suorastaa taistelevat sitä vasten. Valtion tasolla Kyber-rikollisuus taistelee kaiken digitaalisin voimin kansainvälistä oikeudenmukaisuutta vasten. He eivät ole tietoisia oikeudenmukaisuuden periaatteista, tai he eivät halua itse sijoittaa itseään sen periaatteille. He mieluummin näkevät asiat niin että jos he taistelevat oikeudenmukaisuutta vasten, ja jos voittavat, niin sitten heillä on täysi vapaus nauttia laittomasta toiminnasta pimeällä puolella.

Sytytys järkestys Kansainvälisessä Oikeusjärjestyksessä Periaateiden Kera. 

Miksi Suomalaiset Poliitikot tai kansalaiset eivät osaa tarkasti lukea sitä? Ja ymmärtää mikä merkitys niillä kansainvälisillä oikeuden periaatteilla on suhteessa Neuvostoliiton ja Venäjän toimintaan.

Suomen tulisi ymmärtää kansainvälisen oikeus järjestyksen periaateet, ja yksi mielisesti sanoa yhteen ääneen että Suomea on kusetettu paha kerran 1939, 1940. 1945. Se riitti, eikä ikinä lähdetä NL tai venäjän saman kaltaisen hengen kusetukselle, mikä vain rappeuttaa Suomen kansan hyvinvointia suora selkeistä rehellistä tulevaisuuttaa. Venäjän sisäinen henkinen korruptio syö ja sytyttää sen itse omaan tuhoon. Siitä korruption hengestä pitää pysyä kaukana.

Tie takaisin oikeuden uskoon.  

Nuremberg Periaatteet.

Periaate 1.

Kuka vaan henkilö joka tekee teon, mistä koostuu rikos, kansainvälisen oikeuden mukaan, on vastuussa siitä ja on velvollinen rangaistukselle. 

Periaate 2.

Se fakta että sisäinen laki ei aseta rangaistusta teosta, joka koostuu rikoksesta, kansainvälisen oikeuden mukaan, ei vapauta syyllisyyttä henkilöltä joka teki teon, kansainvälisen oikeuden nojalla.

Periaate 3.

Se fakta että henkilö teki teon, mistä koostuu rikos, ja on rikos kansainvälisen oikeuden mukaan, toimi valtionpäämiehenä, tai vastaavan virkamiehenä, ei vapauta häntä vastuusta kansainvälisen oikeuden nojalla.

Periaate 4.

Pääartikkeli ”Superior Orders”.

Se fakta että henkilö on toiminut hänen hallituksessa järjestyksen mukaisesti hänen esimiehensä ei vapauta häntä vastuusta kansainvälisen oikeuden puitteissa, jos moraalinen valinta oli tosiasiassa mahdollista hänelle.

Tämä periaate voitaisiin parafraasia seuraavasti: Ei ole hyväksyttävä tekosyy sanoa, ”Minä seurasin vain esimieheni käskyjä”.

Ennen Nurembergin oikeudenkäyntiä tämä tekosyy tunnettiin yleiskielisellä nimityksellä ”Superior orders”.  Näkyvän korkean profiili Nurembergin oikeudenkäynnin jälkeen, tekosyytä monet viittaavat sanalla Nurembergin puolustus.

Viimeaikoina on tullut kolmas termi yleisessä kielenkäytössä, ”lailliset tilaukset”, joillekin ihmisille. Kaikki kolme termiä ovat käytössä tänään, ja niillä kaikilla on hieman erilainen vivahdemerkitys, riippuen asianyhteydestä jossa niitä käytetään.

Nurembergin Periaate IV on laillisesti tuettu oikeustieteen juridiikalla, tietyssä artikkelissa Yleismaailmallisissa ihmisoikeuksien julistuksessa, joissa käsitellään epäsuorasti aseistakieltäytyjiä.

Tätä tukevat myös periaatteet mitkä löytyvät kohdassa Ki: 171, menetelmät ja kriteerit pakolaisaseman määrittämisestä, jotka annettiin viraston jotka on asettanut Yhdistyneiden Kansakuntien pakolaisasian päävaltuutettu (UNHCR).   Nämä periaatteet käsittelevät olosuhteita joissa aseistakieltäytyjät voi hakea pakolaisasemaa toisessa maassa, jos he kohtaavat vainoa kotimaassaan kieltäydyttyään osallistumisesta laittomaan sotaan.  

Periaate V.

Kuka tahansa henkilö jota syytetään rikoksesta kansainvälisessä oikeuden mukaan, hänellä on oikeutettu oikeudenmukaiseen oikeuden käyntiin, perustuen faktoihin ja lakiin.

Periaate VI.

Periaate VI toteaa.

Rikoksista jäljempänä jälkimainitut ovat rangaistavia kansainvälisen oikeuden mukaan:

  • Rikokset rauhaa vasten
  • Suunnittelu, valmistelu, aloittaminen, tai toteuttaminen hyökkäys sotaa tai sotaa mikä on vastoin kansainvälisiä sopimuksia, sopimukset tai takeet:
  •  Osallistuminen yhteiseen suunnitelmaan tai salaliitto tekojen saavuttamiseksi edeltä mainittujen säädösten mukaisesti (i)
  • Sotarikoksia:
  •  Lakien rikkominen tai sodan tapojen rikkominen, mitkä sisältävät mutta ei rajoitu; murha, pahoinpitely, tai kansojen siirrot, pakkotyöhön tai mihinkään muuhun tarkoitukseen siviiliväestön, tai miehitetyillä alueella, murhat tai pahoinpitelyyn sotavankien tai merillä olevat henkilöt, panttivankien tappaminen, ryöstää julkista tai yksityisen omaisuutta, kaupungin mielivaltaista tuhoamista, kylissä, tuhoa ei voi perustella sotilaallisen välttävyyden takia.
  •   Rikokset ihmiskuntaa vasten:
  • Murha, tuhoaminen, orjuuttaminen, karkotus, ja muut epäinhimilliset teot siviiliväestöä vastaan, tai poliittisia vainoja, rotuun tai uskonnollisista syistä, kun kyseisiä tekoja tehdään tai sellaisia vainoja toteutetaan tai on liittynyt rikoksiin rauhaa vasten tai mikä vaan sota rikos.

http://en.wikipedia.org/wiki/Nuremberg_principles

Kansainväliset Oikeudenmukaisuuden Periaateet eivät muutu tästä mihinkään.  Kun niitä peitetään ja haudataan ja lakien normien rajoja yritetään siirttää, se vain osoittaa mitä rikollisilla on mielessä. Heidän teot heijastaa heidän mielen tilaa.

Ei ole mitään syytä miksi Suomi ei voi ottaa kiinni näistä kansainvälisistä lakien periaatteista, ja sanoa Venäjän johtajille että Neuvostoliiton valtion oli järjestynytta rikollisuutta, se ryösti paljon Suomen kansa omaisuutta.  Se Suomen omaisuus ja alueet pitää palautta takaisin Suomelle. 

Venäjän valtio tulee tunnustaa sen historian tosi asian.  Ja jos Venäjän johtajat haluavat kehittää venäjää maana olemaan rehellinen yhteyskuntana, ja saada aitoa kunniaa kansainvälisesti, nin heidän pitää kääntyä pois Neuvostoliiton tieltä. Muuten heillä ei ole mitään toivoa päätyä parempaan päämäärään kuin Neuvostoliitto.    

On hyvä ajatella millä tavalla se Väkivaltainen hyökkäys sota 1939, kutistuu Neuvostoliiton valtion järjestyneeksi rikollisuudeksi.      

Ja sitä se oli, Oikeudenmukaisuuden periaatteiden henki oli ollut olemassa aikaisemmin, ja hyvin tuttuja ihmisille Suomessa 1939, 1940.  Nuremberg Periaateet eivät luoneet niitä tyhjästä.  Oikeudenmukaisuus oli ollut elossa tuhansien vuosien ajan, eräitten ihmisen sydänmäessa ja sielussa. Nuremberg Periaateet vain toivat ne ihmisten tietoon laajemmin. Ja kansainvälisten lakien kautta lupasi antaa ihmisille turvaa ja suojaa valtioitten väkivallasta ja julmuuksista.   

https://en.wikipedia.org/wiki/Winter_War

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat