Totuus Kauneus ja Hyvyys Arvollinen ihmisen elämä koostuu; totuudesta, kauneudesta ja hyvyydestä.

Älä usko valheisiin, äläkä hyväksy vääryyttä.

 • Oikeuden symbooli
  Oikeuden symbooli

Älä ikinä usko valheisiin, äläkä hyväksy vääryyttä keneltäkään

Oikeudenmukaisuuden taju luo uskoa oikeudenmukaisuudelle, sellainen oikeudenmukaisuuden tajun kehitys ovat olleet normaali perheen kasvatus kehitystä.

Pohjoismaissa se on vanha perinne että mies ja nainen nuorena tapaasivat, ja olivat kiinnostuneet toinen toiseensa ja rakastuivat, sitten heistä tuli avioliitto pari. Siitä alkoi heidän perheen kehitys ja lapsia syntyi ajallaan.

Perheen Isä ja Äiti ymmärsivät hyvin miten tärkeää on opettaa lapsia oikeille hyvälle elämän arvoille.  Heillä usein itsellä saattoi olla sellainen myönteinen kasvatus kokemus, mutta ei välttämättä, jotkut olivat saaneet kokea hyviä perhe kasvatuksen arvoja ja ymmärsivät mitä hyötyä siitä oli ollut heille itselle. Ja niin he halusivat tarjota sitä samaa hyvää tulevaisuutta tuleville sukupolville.     

Epäoikeudenmukaisuuden vaikutus

Epäoikeudenmukaiset kokemuksien vaikutukset ovat suuret, toiset selviytyvät siitä paremmin kuin toiset muut. Selviytymisen erot saattavat johtua tiedon saamisesta tai tiedon puutteesta, tiedon puute on huono asia, se voi johtaa tilanteeseen missä ihmisen tietoinen mielen muistissa, sama negatiivinen epäoikeuden mukaisen kohtelun kokemus levy, pyörii mielessä ja sama tieto toistuu samaa huonon kokemuksen  ympyrää, eikä uudistavaa tietoa tule, mikä johtaisi uuteen ymmärrykseen, ja pois siitä negatiivisen epäoikeuden kokemuksen tiedon levyn tilasta.

Kaikki elämän negatiiviset epäoikeuden mukaiset kokemukset uhreille vaikuttavat ihmisten mieleen, sillä tavalla että epäoikeudenmukaisuus saa enemmän valtaa ja voimaa ihmisten mielessä.  Hävinnyt ja syytetty saa lisää lunta tupaan. Sitähän löytyy paljon Suomen historiasta.

Suomen valtion edustajat eivät ole tajunneet miksi Suomen valtion asenne soittaa niitä samoja Neuvostoliiton epäoikeudenmukaisuuden kokemuksien levyjä Suomalaisille?  Eikä ota suoraa ryhtiä oikeudenmukaisuuden puolustajana, ja soita äänen kuuluvasti oikeudenmukaisuuden levyä. 

Miksi niitä samoja epäoikeuden levyjä valtion asenteella yhä soitetaan?

Se on Neuvostoliiton Stalinin tahto, se luo henkistä voiman valtaa Neuvostoliiton kokemuksien perustalta Venäjän johtajille.  Venäjän johtajat tietävät hyvin missä heidän Neuvostoliiton-venäjän voima varat ovat asetettu, se on syvällä naapuri maitten kansojen sielun sisällä.  He tietävät miten saada sen aktivoitua, naapuri ihmisten mielissä, pelon henki mikä palvelee uhkaavaa vastuutonta Venäjän voiman ja vallan käyttöä ulospäin.

Miten se Suomessa näkyy?  

Se näkyy hyvin selvästi Suomen valtion historiassa, ja monessa muussakin Itä Eurooppalaisissa valtioissa.

Tutki ja katso miten Neuvostoliiton naapurin valtiot ovat suhtautuneet todelliselle oikeudenmukaisuuden olemassa ololle?  Miten hiljaa he ovat olleet, kun naapurit kärsii, em, Viro, Puola, Latvia, Tsekki? 

Se todellinen vakaus oikeudesta, se on totuus ja sillä on omat raamit, rehelliset laulut ja sävelet.

Vastapuoli sille on väkivalta, kiristys, rikollisuus, ryöstöt ja salaisuus.

Mistä tiedät kun joku henkilö A. ylittää toisen B. ihmisen omaisuutta suojelevaa lakien rajan?

Siitä että henkilö A. ottaa X3 omaisuutta B. henkilöltä pois, vasten henkilö B. tahtoa. Se voi olla salainen teko tai olla yleisesti tiedossa.

Miten tai mistä henkilö B. saa apua?

Kertoa ja tekemällä raportin henkilö A. tekemästä rikoksesta Poliisille.

Mistä tiedät että olet saanut oikeutta asiaan?

1.omaisuus X3 palautetaan.

2.henkilö A tunnustaa rikoksen

3.henkilö A pyytää anteeksi vääryydestä

4.henkilö A maksaa varastetun X3 hinnan

5.henkilö A kieltää koko asian, ei tunnusta syyllisyyttä

6.henkilö A ei saada kiinni eikä X3 löydetä

7.henkilö A väittää että X3 on ollut aina hänen omaisuutta

8.henkilö A ottaa yhteyttä Poliisiin, ja tekee raportin että joku varasti hänen X3.    

Miten suuri pelon henki oli vallassa Suomessa?  1939 – 1989 = 50 vuotta.

 • Mikä henki oli vallassa?  Epäoikeudenmukaisuuden henki
 • Kuka oli kuningas?           Stalin
 • Mitkä olivat heidän nimet?   Ahneus, epäjumalat, väkivalta, julmuus, rikollisuus.     

Mikä oikea henki olisi voinut olla vallassa?   Oikeudenmukaisuus.

Kuka olisi voinut olla suosittu kuningas?  Oikeudenmukaisuus.

Mikä olisi ollut hänen nimi?  Oikeudenmukaisuus.   

Miten sen vääryyden hengen olisi voinut täysin poistaa ja vaihtaa uuden hengen tilalle?

Siinä olisi pitänyt olla vahva yhtenäisen kansan usko, valtion tahto oikeudenmukaisuudelle ja ulkopuolista apua ymmärtää valtion oikeudenmukaisuuden tarpeen.

Miten se vääryys on yhä voimassa? Missä se näkyy?

Se näkyy valtioitten tekojen toimessa, kuin Syyria 320 000 uhreja. Itä-Ukraina arviointi 8000 uhreja, Krimin niemimaa ja Venäjän toimet.

Miten Suomen valtion poliitikot reagoivat niin törkeisiin kansainvälisten lakien normien rikkomisiin?

Kemiakaali ammuksien käyttö Syyrian kansalaisia kohden?  Mitä muuta se on kuin törkeätä rikosta?

Venäjän naapuri maan alueen anastus Ukrainasta?  Mitä muuta se on kuin törkeätä rikosta.

Neuvostoliiton sota rikokset Itä Euroopassa ja pohjoisessa? Mitä muuta ne olivat kuin törkeätä rikosta.

Monet eri ihmiset valtiossa ja yhteyskunnassa kyllä antavat sellaiselle toiminnalle monenlaista tulkintaa ja selitystä, rikoksien puolustus lieventävät oikeudenmukaisuuden periaatteita.

Yksi hyvä keino miten oikeudenmukaisuutta voi tuoda esille on puolustaa sitä, esittää sitä niin kuin 100 % täydellisessä raaka aineen muodossa. 

Valtiot ja valtion edustajat ovat aina niin vaativia teknologiassa ja raaka aineissa, raaka aineet ja tuotteet pitävät olla 100 % sitä mitä niitten sanotaan olevan. Metallit ja muut tuotteet pitää olla laatu tavaraa, niissä on tarkat tuote takuut että miljoonat tuotteet ja osien osat ovat juuri sitä mitä on luokiteltu paperille.

Mitkä ja miten tarkat määritykset on annettu eri valtioitten oikeudenmukaisuudesta?

Onko Venäjän metalli tai raaka puu tuotteiden määrittely tärkeämpää Suomelle kuin oikeudenmukaisuus?

 • Mitä laatua on Venäjän oikeudenmukaisuus?  Minkä % määrän sille voi antaa?
 • On hyvin selvää (kun tutkii asiaa) että Venäjän johtajien filosofia perustuu järjestyneeseen rikollisuuteen.
 • Sama filosofia oli voimassa J.Stalinin mielessä. Se oli peitettyä ja usein salattua rikollisuutta. Salaliitto jakaa Itää Euroopan maita keskenään Natri Saksan ja Kommunisti Neuvotoliiton oli rikollisuutta.
 • Mikä % määrä Venäjän valtiossa on rikollisuutta ja oikeuden % määrä? Putinin puheista tulee esille hänen filosofia, hänen puolustukset Neuvostoliiton arvoille, periaateessa 50% oikeustta ja 50% rikollisuutta.
 • Krimin niemimaan kaappaukselle ei ole mitään oikeudenmukaisia perusteluja. Se teko oli valtion rikosta.
 • Sellainen filosofia ja rappeus, tekee maailman tulevaisuudesta sietämätöntä. Sitä ei voi jatkaa ettei maailma mene kohti helvettiä. Se oli Natsi Saksan filosofia, se oli Neuvostoliiton ryöstö valtion filosofiaa.  

Oikeudenmukaisuuden lakien rikkomiset tappavat ihmisiä, Syyriassa niitä on jo satoja tuhansia, World Vision arvioi niiden määrä olevan yli 320 000.   Itä-ukrainassa on kuollut arviolta 8000, ja yli tuhat sanotaan olevan kateissa. 18 000 haavoittunutta. Siellä on surkeat elämän olosuhteet sodan takia, talot ja rakennukset rempallaan.    

Ihmiset ketkä eivät ole ajatellut oikeudenmukaisuuden rakennetta tarkemmin, ei kykene tajuamaan milloin sitä muualla itsensä ulkopuolella kunnioitetaan tai ei kunnioiteta. Jokainen ihminen kyllä tajuaa sitten kun sen itse kokee.

Rikollisten persoonan luonteessa on usein empatian puute, ei välitä tai ei kykene ajattelemaan kokonaisuudessa tunteellisella tasolla. Rinnastus kyky fyysisessä mielessä kyllä voi olla olemassa, hyvin voi osata fyysisiä pelejä, jalkapalloa, lentopalloa tai muita haasteita ympäristön suhteen, rinnastaa oman itsensä menoa ympäristöön. Mutta ihmisen sielun kokonaisuuden tunteet ovat hukassa, niin kuin leikattu irti pois oman tahdon voimalla.

Kansainvälinen Oikeudenmukaisuus        

Oikeudenmukaisuuden henki kyllä tiedetään hyvin tarkasti mikä se on. Sitä samaa henkeä ihmiset ovat kokeneet omissa perheissä, sitä opetetaan lapsille kouluissa, se on myös osa työn uran kehitystä, ja ehdotonta vastuullisilla työpaikoilla. Yleiset valtion palvelujen virat myös ylläpitävät niitä normeja työläisille, ja näkyvät kansanedustajat ovat tiukasti aisoissa yhteyskunnan elämässä. Heillä ei ole varaa rikkoa perus oikeudenmukaisuutta, eikä tehdä henki rikoksia.  Jos kansanedustaja tekee sellaisen virheen, hän hyvin nopeasti menettää virka aseman. Miksi se niin on?  Onko se politiikan ilkeyttä? Se riippuu teoista. Se voi hyvin olla järkevä ymmärrys ja looginen käsite oikeudenmukaisuudesta. Totuus on olemassa.

Oikeudenmukaisuuden periaate ei ole muuttunut mihinkään viime 4000 vuoden aikana.

Ajattelevat ihmiset ovat olleet paljon samankaltaisia henkisiä olentoja, heillä oli äly, aivot, järki ja kyky ajatella omia ja toisten ihmisten arvoja, ja fyysinen olento millä he liikkuivat, samankaltaisia ihmisiä silloin 4000 vuotta sitten.

Ihmisten tahdossa kyllä silloin oli ja on nyt suuria eroja, ihmisten tahto voi olla oikealla suunnassa tai sitten se voi olla täysin väärässä.  Tosi asia on se, että ihmisten tahto on usein ollut väärässä suhteessa ihmisen elämään. Sen takia usein monet ovat esittäneet kirjoittamalla toisille ihmisille, mikä on oikea suunta ihmisen tahdolle.  Ihmisen tahto ei voi villiintyä kuin villi aasi erämaassa oman tahdon voimalle, sitä pitää järkevästi hallita ja ohjata oikeaan suuntaan.

Oikeudenmukaisuuden tajunta on ollut ihmisillä maan päällä tuhansia vuosia.

Oikeudenmukaisuuden tajunta oli jo tiedossa tuhansia vuosia sitten.   Mooseksella oli oikeudenmukaisuus vahvasti voimassa, ei hän muuten olisi lähtenyt Egyptiin puolustamaan omia kansalaisia, vapauttamaan heitä orjuudesta. Samalla tavalla kiertää erämaassa 40 vuotta, opetetellen oikeudenmukaisuutta. Hän todella arvosti ihmisten oikeuksia ja elämää, ei muuten olisi puolustanut niitä arvoja kaikin voimin. Eikä olisi pystynyt antamaan ohjeita oikeidenmukaisuudesta. Hän kyllä oppi sen jalkapään kautta, kasvatettu Egyptissä, juutalaiset orjina Egyptin vallan alla. Selvät moraali arvot häneltä kyllä löytyivät, ja siitä nyt voi lukea kuka vaan, missä vaan maailmaa.   

Kymmenen käskyä, oma vapaa tulkinta käännös. 

 1. Yksi luoja yli kaiken luojakunnan
 2. Kunnioitusta vanhemmille
 3. Lepopäivän merkitys
 4. Materiaali epäjumalien vaarat
 5. Pilkkauksen henki rappeuttaa
 6. murhien julmuus ja epäoikeudenmukaisuus
 7. haureuden kautta hajottavia himoja
 8. varkauden epäoikeudenmukaisuus
 9. epärehellisyyden kierous
 10. himoitseminen vaarat

Nämä 10 käskyä suojaavat yhteyskunnan ihmisiä, sen tuloksesta tulee myös oikeudenmukaisuuden puolustus.

Mistä voi tietää mitä ihmiset ajattelivat silloin 3000 tuhatta vuotta sitten?

Oliko heillä käsitystä oikeudesta ja ihmisten henkisistä moraali arvoista?  Kyllä oli, ihmiset saattoivat usein olla järkeviä ihmisinä, heidän kirjoitukset todistavat sen.

  

15 "Älkää oikeutta jakaessanne tehkö vääryyttä. Älä ole puolueellinen köyhän hyväksi, mutta älä myöskään suosi mahtavaa, vaan ole lähimmäisesi tuomarina oikeudenmukainen. 16 Älä kulje panettelemassa heimolaisiasi, älä saata lähimmäistäsi syytöksilläsi hengenvaaraan. Minä olen Herra".

- Mooseksen kolmas kirja. 

 

”Sinä, väkevä kuningas, rakastat oikeutta.

Sinä loit oikeudenmukaisuuden, sinä opetit Israelille

oikeuden ja vanhurskauden. - Psalm 99: 4

 

”Minä, Herra, rakastan oikeutta ja vihaan riistoa ja vääryyttä.

Minä maksan kansalleni palkan oikeuden mukaan ja teen sen kanssa ikuisen liiton”.

.- Jesaja 61: 8

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Vesa Leinonen

Lisäsin sisältöä kirjoitukseen.

Toimituksen poiminnat