Totuus Kauneus ja Hyvyys Arvollinen ihmisen elämä koostuu; totuudesta, kauneudesta ja hyvyydestä.

Miksi logiikka on niin tärkeä?

  • Miksi logiikka on niin tärkeä?

Miksi logiikka on niin tärkeä?

Logiikka on tärkeä siksi että logiikka auttaa meitä ymmärtämään paremmin hyviä perusteluja, se auttaa meitä erottamaan hyvän ja huonon päättelyn, perustaa uskoa kohti jotain asiaa tai johonkin.

Tämä kirjoitus on enimmäkseen käännetty Englanti kieli blogista, Ethical Realism, ja käytän tätä tietoa osoittamaan miten Suomessa, monenlaisissa tilanteissa, tulisi ajatella kaksi kertaa, että ajatteelee asiaa järkevän loogisesti.

Suomen historia on täynnä hetkiä milloin Idässä suurvalta yritti myydä Suomelle halpaa logiikkaa ja halpaa päättelyn kykyä. Sen kautta sitten olisi ollut helppo manipuloida ja huijata Suomalaisia moneen kertaan. Jopa niin että saada valtion eduskuntaan samankaltaisia väärän logiikan ja väärän päätelyn mallin ajatellijoita.

Oikeata järkevää päätelyä oli vuonna 1920 (Tarton rauha) .  Väärä tuli 1939-40. Sitä samaa väärää logiikka mallia kesti 90 vuotta (1900 - 1991). Ja vielä viime vuosina sitä samaa väärää logiikkaa ja väärää päättelyä jotkut yrittävät herättää kuolleesta. Se on suorasti sanottuna Invalid Logic, ja Invalid Reason.     

https://ethicalrealism.wordpress.com/2013/03/06/why-logic-is-important/    

Miksi logiikka on tärkeä?

"Meidän pitäisi haluta olla hyvin perusteltu uskomuksissa. Haluamme tietää, mitä meidän pitäisi uskoa. Ymmärtäminen hyvä argumentointi auttaa meitä ymmärtämään, milloin on syytä uskoa jotain, ja ymmärrys logiikka auttaa meitä ymmärtämään hyvää argumentointia.

Miten tarkasti logiikka auttaa meitä ymmärtämään hyvää argumentointia?

On olemassa monia ominaisuuksia, jotka hyvässä perustelussa on oltava, ja logiikka kertoo, mitä jotkut näistä ominaisuuksista ovat. Logiikka myös auttaa meitä ymmärtämään paremmin käsitteitä, jotka ovat merkityksellisiä hyvässä argumentissa.

Mikä on hyvä argumentti?

Hyvä argumentti antaa hyviä syitä uskoa jotain olevan todennäköisesti totta. Jos tiedämme olemassa hyvä argumentti uskoa jotain, niin sitten meidän pitäisi uskoa sitä.

Mitä hyviä ominaisuuksia on oltava hyvässä perustelussa?

Viime kädessä hyvä perustelu on oltava riittävästi perusteltu premissi, ja premissit tulee olla suhteellinen merkitys lopputulokseen. Silti on paljon sanottavaa tästä kriteeristä.

Looginen muoto - ymmärtää looginen muoto on ensiarvoisen tärkeää ymmärtää, hyvä deduktiivinen argumentointi, mutta tavallisessa kielessä on hyvin vaikeaa keskustella loogisessa muodossa. On paljon helpompi ymmärtää looginen muoto ja miten se liittyy hyvään argumentointiin sen jälkeen kun on oppinut loogisen muodon logiikka opin luokassa.

 Esimerkiksi "Jos Sokrates on ihminen, niin hän on kuolevainen" on looginen muoto "Jos A, sitten B".

Looginen pätevyys (kelpaava) - loogisesti pätevä deduktiivinen argumentti ovat premissiä, jotka takaavat totuuden johtopäätöksessä (olettaen, että ne ovat totta).

Virheellinen deduktiivinen argumentti ei anna meille mitään syytä ajatella johtopäätös olisi totta.

Siinä tapauksessa premissit voi olla totta, ja johtopäätös voi olla väärä samanaikaisesti.

Erotella induktiivinen ja deduktiivisen päättely - Kaikki hyvät deduktiiviset argumentit ovat loogisesti päteviä, mutta hyvät induktiiviset perustelut eivät ole.

Induktiivisen argumentin tarkoitus ei ole olla pätevä, koska premissin tarkoitus on tehdä todennäköinen johtopäätös. Hyvässä induktiivisessa argumentissa ei todennäköisesti tule olemaan tosi premissiä ja väärä johtopäätös, mutta se voi tapahtua.

Argumentti tulkinta - On tärkeää ymmärtää täysin ihmisten väitteet ja osata selventää argumentteja. On tärkeää, että tiedämme, mitä premissit ja johtopäätökset ovat.

Joskus ymmärtää argumentti edellyttää sen että tunnistaa sanojen takana oletukset ja jotain luovuutta voitaisiin vaatia.

On mahdotonta kunnolla keskustella jonkun kanssa, joka ei ymmärrä sinun perusteluja.

Väitteitä ei voida kunnolla hylätä vääräksi, ellei sitä ymmärretä hyvin.

Epävirallisia harhaluuloja - Epäviralliset harhaluulot ovat muita virheitä päättelyssä kuin siinä olla virheellisen väitteen muoto.

Tulkitseminen argumentin olevan tyly on yksi yleinen esimerkki mitä kutsutaan "olkinuken harhaluulo."

Miksi hyvä argumentointi on tärkeää?

Logiikka yksin voi kertoa meille miksi hyvä argumentointi on tärkeää.

Se on filosofinen kysymys. Vastaukset ovat seuraavat:

  • Haluamme tietää, mikä on totta.
  • Hyvä argumentti voi kertoa mitä todennäköisesti totta.
  • Usein me emme tiedä mitä meidän pitäisi uskoa, jos meillä ei ole ymmärrystä hyvän argumentti vahvistuksen kautta.
  • Ymmärtää hyvä argumentointi auttaa meitä tietämään, mitä meidän pitäisi uskoa, ja se auttaa meitä osoittaa muille, mitä heidän tulisi uskoa.

Lisäksi meidän tulee uskoa tiettyjä asioita, koska tiedämme hyvistä argumenteista.

Uskoa siihen mikä on todella satunnaista, ei ole tarkoituksenmukaista.

Meidän pitäisi uskoa siihen mikä on todennäköisesti totta, ja perustuu hyvään päättelyprosessiin.

Uskomuksemme voi kannustaa meitä käyttäytymään tietyllä tavalla, ja väärät uskomukset tulisi todennäköisesti kannustaa meitä käyttäytymään sopimattomalla tavalla.

Olemme esimerkiksi havainneet että lyijy on myrkyllistä ja yritämme varmistaa lasten leluja niin että ne eivät enää sisällä lyijyä, siitä syystä.

Ihmiset kokivat olevan vapaita laittamaan lyijyä lasten leluihin kunnes heidän uskomukset korjattiin.

Monet ihmiset haluavat manipuloida meitä, saada meidät uskomaan tiettyjä asioita, ja ymmärrystä hyvä argumentoinnin avulla voimme havaita viallisen argumentit, joita käytetään manipuloimaan meitä.

Esimerkiksi huijarit haluavat myydä meille tuotteita, jotka eivät oikeastaan toimi. Monia lääketieteellisiä tuotteita myydään jotka eivät toimi niin miten niiden sanotaan toimivan. Ihmiset tuhlaavat rahaa näissä tuotteissa, kun heitä huijataan".

https://ethicalrealism.wordpress.com/2013/03/06/why-logic-is-important/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat