Totuus Kauneus ja Hyvyys Arvollinen ihmisen elämä koostuu; totuudesta, kauneudesta ja hyvyydestä.

Mitä tarkoittaa RULE OF LAW ?

  • Finland 1939. Wikipedia/Google valokuva.
    Finland 1939. Wikipedia/Google valokuva.

Laki on vallassa, Laki on voimassa, Lailla on valta, Lailla on etuoikeus, ja Oikeusvaltio periaate.     

Oikeusvaltio tarkoittaa, että valtio on hyväksynyt toiminta periaatteet mitkä ovat toiminnassa oikeusperiaatteet, että lain henki tulisi hallita kansakuntaa.

Vastakohtana se ei tarkoita eikä perustu jonkun laisen mielivaltaiseen päätöksen tekoon, yksittäisten hallituksen virkamiesten oikkuihin. Satunnaiseen ryöstö retkiin ja naapurien alueitten valloituksiin.

Se tarkoittaa lähinnä lain vaikutukseen ja lain valtaan yhteiskunnassa, erityisesti rajoittaa käyttäytymistä, mukaan lukien virkamiesten käyttäytyminen.

Wikipedia sanakirja määritelmä.

"The rule of law is the legal principle that law should govern a nation, as opposed to being governed by arbitrary decisions of individual government officials. It primarily refers to the influence and authority of law within society, particularly as a constraint upon behavior, including behavior of government officials".

 

Sama lakien noudatus periaate henki, soveltuu kansainväliseen lakiin.  

Ei lakien kirjaimet, mutta lain henki.

Jos ajattelee Venäjän toimintaa Ukrainassa, ja Krimillä, niin kansainvälistä lain henkeä on pahasti rikottu, sitä on halveksuttu, sitä on pilkattu ja epäkunnioitettu. Sen päälle pimitetty, annettu vääriä tietoja, annettu tekosyitä, ja valtio on ollut kaksi naamainen asiassa. He eivät olet mukana, he ovat mukana, ja monta muuta Kimara väli muotoa venäjän johtajien toiminnassa. Henkinen totuus sanoo että Venäjän johtajien toiminta on ollut rikollista toimintaa.

 

Mitä Suomessa ei ymmärretä?     

Mitä Suomessa ei ymmärretä, sitä yhtenäistä tekijää mikä on voimassa kansainvälisesti, se on lain henki.

Ja jos ymmärretään niin miksi sitten yleinen vähättely? Venäjä sitä "Rule of Law" halveksii?  Sillä se on samalla tie, miten Suomi halventaa omaa itsenäisyyttä.  Jos halveksit naapurin itsenäisyyttä, niin siinä on sitten tulevaisuudessa on oma itsenäisyys kyseenalainen. Rikollinen toiminta aina alistaa rikolliset itse olemaan rikollisuuden uhreja.  Sillä he hyväksyvät rikollisuuden periaatteet, henkisellä tasolla, ja ovat itse avoin sen henkiselle vallan voimalle.

Lain henki.

Lain henki on, että kunnioitetaan oikeudenmukaisuutta. Siinä kunnioitetaan naapuri kansan valtiota ja annetaan niille itsenäisyyden toimia omalla alueella itsenäisesti. Se on vuorovaikutusta, siinä on kaksi osapuolta. Siinä on hyvä tahto kahden kesken kansainvälisen lain hengen raamien sisällä. Peruslaki periaate, kunnioita naapuria, ja hänen omaisuutta, älä varasta, älä tapa, älä todista väärin, älä ota ilman lupaa, jne.       

Kansainvälisesti hyväksyttyjä standardien, oikeusvaltio on järjestelmä, jossa ainakin neljä yleismaailmallista periaatteita noudatetaan:

  • Hallitus ja sen virkamiesten ja sekä yksilöiden ja yksityiset tahot ovat vastuussa lain alla.
  • Lait ovat selkeitä, julkisesti esitetty, vakaita, ja annetaan tasapuolisesti, ja suojaavat perusoikeuksia, kuten henkilöiden turvallisuus henkilöiden omaisuus ja tietyt keskeiset ihmisoikeudet.
  • Prosessi, joilla lakeja säädetään, annetaan ja valvotaan, oikeudenmukaisesti ja tehokkaasti.
  • Oikeus toimitetaan ajoissa, pätevä, eettinen, ja riippumattomat edustajat jotka ovat ja neutraaleja, jota ovat riittävä määrä, on riittävät resurssit, ja heijastavat yhteisön rakennetta mitä he palvelevat.

Mikä on Venäjän Asekauppa ja varustus tilanne 2016?

"According to SIPRI, in 2015 Russia increased its defense spending by 7.5 percent and the Defense Ministry’s budget reached $66.4 billion. The world’s biggest military spender, according to SIPRI, is the United States, which spent $596 billion on defense in 2015. It was followed by China, with $215 billion, and Saudi Arabia, with $84.2 billion.

Percentage-wise, Russia is one of the world leaders in terms of the share of GDP spent on defense. For instance, the United States’ defense spending makes up 3.5 percent of its GDP, with China’s reaching some 2.1 percent, whereas Russia’s amounts to 4.5 percent of its GDP. The Russian figure is the world’s largest after Saudi Arabia and the UAE, which spend 10.4 and 5.1 percent of their GDP respectively on arms".

Käänetty: Suomi.

Tiedot SIPRI lähteiden mukaan, vuonna 2015 Venäjä kasvatti puolustusmenojen 7,5 prosenttia ja puolustusministeriön budjetti saavutti $ 66,4 miljardia dollaria. Maailman suurin sotilaallinen ostovoima SIPRI tietojen mukaan on Yhdysvallat, joka käytti $ 596 miljardia puolustukseen vuonna 2015. Sitä seurasi Kiinassa, jossa $ 215 miljardia ja Saudi-Arabiassa, jossa $ 84,2 miljardia dollaria.

Prosentuaalisesti, Venäjä on yksi maailman johtajista mitattuna % osuus bruttokansantuotteeseen mitä käytetään puolustukseen. Esimerkiksi Yhdysvaltojen puolustusmenojen muodostaa 3,5 prosenttia bruttokansantuotteesta, Kiinan saavuttaa noin 2,1 prosenttia, kun taas Venäjän määrä on 4,5 prosenttia bruttokansantuotteesta.

 Venäjän luku on maailman suurin, sen jälkeen tulee Saudi-Arabia ja Arabiemiirikuntien, joka kuluttaa 10,4 ja 5,1 prosenttia bruttokansantuotteestaan vastaavasti aseisiin.

http://www.globalsecurity.org/military/world/russia/mo-budget.htm

 

Suomen puolustus bruttokansan tuotteisiin.

2010. 1.4%

2016.  1.7 %

http://www.defmin.fi/tehtavat_ja_toiminta/puolustushallinnon_voimavarat/talous/puolustusbudjetin_osuus_bruttokansantuotteesta

 

Mitä yhteyttä on Oikeusvaltion vakaus, puolustus kulutus % ja naapuri maitten kohtelu?

Onko Oikeudenmukaisuudella, kansainvälisten lakien kunnioittamista ja aito hyvä tahto naapuri maita kohden jonkun lainen mittari mikä osoittaa viime 10 vuoden kehitys Venäjällä?

Kehitys suunta huononpään päin on selvä, sitä on turha vähätellä. Muutos on ollut, että Venäjän johtajat eivät kunnioita kansainvälisiä lakeja, he eivät arvosta naapuri maitten itsenäisyyttä, eikä Venäjän johtajat ole aitoja ihmisiä henkisesti rakentamaan henkistä vakautta Venäjän naapurien kanssa.

Todisteet tulevat Ukrainasta, Krimiltä ja Itä Ukrainasta. Venäjän johtajat eivät edes tunnusta Venäjän olevan mitään tekemisessä Itä Ukrainassa.

Toinen selvä todiste Venäjän johtajien henkisestä arvo asenne muutoksesta tulee suoraan Syyriasta. Kuka ei tietäisi, jos on seurannut uutisia, miten Syyrian valtion on täysin epäonnistunut Syyria kansan hallituksessa.  Kuolemisten uhrien määrä alkaa olla jo lähellä 400 000, määrissä on eroja, 200-400,000.        

https://en.wikipedia.org/wiki/Casualties_of_the_Syrian_Civil_War

Venäjän johtajien strategiassa sota Syyria sopii hyvin Venäjän johtajien arvoille.  Sinne ei kukaan länsimaa halunnut mennä auttamaan Syyrian valtiota kansan teurastuksessa, ainoa oli Venäjän johtajat. Se kertoo jo paljon venäjän johtajien henkisestä tilasta ja arvo maailmasta. Mitä hyötöä siitä on Venäjän johtajille ja Venäjän valtiolle?  Asekauppaa? Sota harjoitusta? Tukea Assadin hallitusta? Lähi-idässä Venäjän strategista läsnä oloa,  piittaamatta millä hinnalla Syyrian kansalaiset sen läsnäolon kokee.  

 

Mikä on järkevä viesti Venäjälle?

Lakia noudatavat kansat ja valtiot hallitukset voivat sanoe Venäjälle että Venäjän johtajat ovat menneet halpaan, he ovat eksyneet omien mielten, suuri Neuvostoliitto-venäjä ego ja Vodkan sokkeloon. Ja samalla unohtaneet kansainvälisten lakien hengen. Heidän Vodkan henki on karannut yli kansainvälisten lakien järkevän hengen.

Venäjän johtajat ovat menneet harhaan, omien mielen sokkeloon. Heitä ei kukaan lakia kunnioittava Länsimaan valtion edustaja hyväksy, se olis järjetöntä seurata rikollista toimintaa ja saada samalla rikollisuudesta syytteen. Venäjän johtajien toiminta Krimillä ja Itä Ukrainasa on ollut rikollista toimintaa.

Venäjän johtajat hyvin tietävät että se on ollut rikollista toimintaa.   Siksi Venäjän johtajat eivät tunnusta että Itä Ukrainassa Venäjän kansalaiset/valtio/hallitus ovat syvästi mukana horjuttaa Ukrainan kansaa ja Ukrainan valtiota. 

Venäjän johtajat myös tietävät että Euroopan Unioni on päätöksen teossa kuin taaperteleva ankka.  Sama Suomen yhteykunnan tajunta kansainväliseen lakiin, ja mitä voisivat tehdä jos jotku valtion johtajat rikkovat kansainvälisiä lakeja. Jos ei ole uskoa, eikä tahtoa, aika arvoja, niin sitten kaikki on vapaata riistaa Suomessa.   

 

Usko Lakiin ja Oikeudenmukaisuuden henkeen Suomessa menetetty. 

1939-45 kokemukset Suomessa on ollut sellaiset negatiiviset kokemukset että heidän alitajunassa on tieto että jos roisto tulee ja ottaa väkisin, niin se ottaa ja vie eikä laki sitä estä.  Sen pällee se sama roisto vieläpä syyttää uhreja kaikenlaisilla syytöksillä, vieläpä vaatii korvauksia, sota korvauksia. Suomen valtiolla on ollut samankaltainen pää vamma, mikä ei osaa järkevästi puolustautua pulustamaan kansainvälistä lain henkeä.

Jos puolustaa lain henkeä, siinä ei tarvitse olla lain tekstiä. Se on henkisellä tasolla moraali arvo maailmaa. 

On todella älytöntä Suomen mennä halpaan pulustamalla venäjän johtajine toimintaa Ukrainassa.

Sitä venäjän johtajat odottavat, että Suomen valtion edustajat menevät samalla tasolla kuin Venäjän johtajat, jasiitä sitten venäjän palkitsee Suomea ruplan kera.  

 

Stalin ja NL-venäjän johtajat suunitteli väkivaltaisen hyökkäys sodan Suomen vuosina 1939-40. He myös toteuttivat sen. Sitten Stalin röyhkeän tylysti syytti Suomea hyökkäyksestä. Jaa vaati korviketta valtavan määrän.

Mitä siitä voi oppia rikollisesta toiminnasta?

Venäjän johtajat putin johdolla, suunnitteli hyökkäystä Krimille, ja myös toteuttivat sen. Samalla he syyttivät Ukrainan valtiota Ukrainan valtion presidentin kohtelusta. Ja väittivät että venäjä on oikeutettu ottaa kriminiemimaan itselle ilman kysymättä Ukrainan valtiolta lupaa.  

Mitä se kertoo rikollisesta toiminnasta? Mitä siitä voi oppia? 

Vastaus on selvä, rikolliset valehtelvat päin naaman. He aina puolustavat rikollista toimintaa kaikin keinoin, vieläpä sepittämällä valheita.  

Lain henki on vakaa, sen voi tunnustaa totuuden kanssa. Venäjän johtajine rikolliselle toiminalle ei pidä lähteä mukaan, eikä hyväksyä sitä.  Sen periaate on sama nyt vuosi 2016, ja oli sama 1939-45.     

 

 

    

   

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Vesa Leinonen

"The rule of law is the legal principle that law should govern a nation, as opposed to being governed by arbitrary decisions of individual government officials. It primarily refers to the influence and authority of law within society, particularly as a constraint upon behavior, including behavior of government officials".

Toimituksen poiminnat