Totuus Kauneus ja Hyvyys Arvollinen ihmisen elämä koostuu; totuudesta, kauneudesta ja hyvyydestä.

Mikä merkitys on Identiteetillä ulkopolitiikka keskustelussa

  • Mikä merkitys on Identiteetillä ulkopolitiikka keskustelussa

Harva ymmärtää mikä merkitys identiteetillä on, ulkopolitiikan keskustelussa.

Identiteetti ulkopolitiikka keskustelussa pitää olla tiedossa, keskustelun lähtökohtana.

Esimerkki:

  1. Jos sinä tarvitset eläin lääkärin apua koti eläimelle, niin ensimmäinen tärkeä tieto lääkärille on identifioida, mikä se kotieläin on? Onko se lintu? kissa? koira? kani? kala? siili? sammakko? vai käärme?
  2. Ajoneuvossa on jotain vikaa, joku mekanismi tai laite ei toimi, menet asiantuntijalle ja kysyt neuvoa. Ensimmäisen tärkeä tieto on identifioida mekanismi tai laite missä on vika?
  3. Jos sinulla on lapsi, mikä tarvitsee lisä apua koulun aiheessa, ja haet lapselle koulu aiheessa lisää koulutusta, ensimmäinen tärkeä tieto on identifioida, se ongelma opetus alue.   

Jos sitä identiteettiä ei ole huomioitu, se johtaa kaiken laiseen epäselvyyksiin.     

Epäselvyys tuottaa suuren ongelman keskustelulle, sillä ilman selkeätä identiteetti lähtökohta näkemystä, ei voi olla selkeätä logiikkaa, eikä selkeitä periaatteita, eikä käsitystä siitä päämäärästä mitä tavoittelee.  Eikä myös voi olla järkevää ulkopolitiikka keskustelua vastapuolen kanssa.

Sillä ulkopolitiikka keskustelussa Venäjän Poliitikko johtajien kanssa viime 500 vuoden ajan on aina ollut kaksi vastapuolta, kaksi eri lähtökohtaa ja kaksi eri tavoitetta.

 

Venäjän NL-Suurivalta Politiikka

Venäjällä on vahva identiteetti, he tietävät mitä haluavat. Eivätkä anna muitten estää heitä saavuttamasta heidän omaa identiteetti päämäärää.    

Epäselvyyttä tai väärinymmärrystä kansainvälisestä laista johtaa turhamaiseen jankutukseen.

Jankutus on sitä että yksi henkilö jankuttaa tunne tasolla toisen henkilön tunne tasoa vasten, se jankutus jatkuu maku asian tasolla, eikä johda mihinkään järkevään yhteisymmärrykseen tai ratkaisuun.

 

Historia todistaa totuuksia.

Yksi historian totuus on että ulkopolitiikassa kaikki maat eivät ole tasavertaisia. Jokaisella maan kansalla on oma historia, kokemukset, taustan tekijät, taistelut itsenäisyydestä ja loppujen lopuksi kanssa yhdistävä identiteetti henki.  Jokainen kansa saattaa nähdä itsensä omissa silmissä samalla tavalla, yhtä merkittäväksi, yhtälailla oikeutettu, oikeassa ja aidosti hyvä tahtonen, ainakin oman kansan suhteen, jos ei naapurille.

 

Neuvostoliiton ajan idea ongelma on nyt sama Venäjän idea ongelma.

Suuret intohimot tehdä venäjästä valtavan suurta mikä vaikuttaa koko maailmaan.  Siinä ideassa on hyvät ja pahat puolet, pahat puolet ovat että sitä on lähdetty viemään perille tunneli vision kanssa. Kaikki kaikessa on heidän oma tavoite päämäärä, ja naapureita jyrätään, jos se on heidän intohimon tiellä. Niin kävi Krimillä, ja niin on Itä Ukrainassa. Samaa on menossa Syyriassa.  Eikä ole henkistä tunne tajua vääryydelle, epäoikeudenmukaisuudelle, ja moraalista vääryyttä väheksytään, niin kuin se ei olisi maailman ihmisille tärkeätä. Ihmisten oikeuksia pitää kunnioittaa, kansan itsenäisyyttä, antaa heille tilaa päättä itse omista asioista. Samaoin ihmisten omaisuutta kunnioitta, ja ihmisten koskemattomuutta. Historian totuus kertoo päinvastoin, NL-venäjän naapurit eivät saaneet tilaa päättää omista asioista. Miksi niin on ollut?  

 

Hyvät, pahat ja rumat.

Menestys tarinat vaikuttavat yksilö ihmisiin, politiikka johtajiin ja kansaan, usein menestys tekee ihmisistä ylpeitä ja arvaamattomia käytännössä. Isoja vahvoja valtioita kutsutaan nimellä Suurivalta. 

Mikä se suurivalta on? Onko se sisäänpäin suurivalta, vai ulospäin? Ja mihin se suurivalta vaikuttaa?

Suurivalta usein tarkoitta valtaa ja voimaa, teollisuutta, sotavoimaa, politiikkaa ja paljon muuta. Ensimmäiseksi sen huomaa pienet naapuri maat, pahimmassa tapauksessa suurivalta ei ole toiminnassa entisellään, ei toimi tasavertaisesti, heidän logiikka ei pyöri samaan tahtiin tasaisesti samoilla rattailla, rataspyörä järjestyksissä tulee pika muutoksia, ja monet pienet rataa jää kokonaan pois voima akselin kytköstä. Kunnes maksaa rahalla.

 

Nationalismi ja kansanlaulu.  

Kaikissa yhtenäisessä itsenäisissä järjestyneissä valtioissa on nationalismia, kansan henkeä, kansan ylpeyttä, vaikeuksia, taisteluja, ja saavutuksia. Jos alussa ei ole, niin sitten kansanvälinen toiminta kannustaa sitä, yritys toimintaa, kaupan tekoa, teollisuutta, urheilua, Olympia kisat ja muut kansainväliset urheilut ja ammatti yhteystyöt.  Sehän on pyrkimystä kisata toisten maitten kanssa, taistella rauhanomaisella tavalla. Samalla tuottaa jotain mistä on hyötyä toisille, ja saman tavoin ostaa tuotteitta toisilta mistä on hyötyä itselle, se on sitten sitä kansainvälistä vuorovaikutusta mitä maailmalla on tehty tuhansia vuosia ja vielä kannustaa sellaista rehellistä vuorovaikutusta missä toimitaan samojen sääntöjen mukaan. Se on suuri kunnian osoitus ja hyvää tahtoa kansainväliseltä yhteyskunnalta. Kaupanteko on suuri tehokas työkalu mitä voi tehostaa omaksi hyväksi ja myös keino miten ihmiset voivat olla yhteydessä toisten kansalaisten vuorovaikutuksessa.

 

Pienet maat jäävät Ison varjoon jos ei ole laajempaa arvomaailman identiteettiä.

Primitiivinen ihminen sanotaan tuleen alkuperin alas puusta, evoluutio teoria kertoo tarinaa että ihmisen alkuperä on eläin apinassa. Pitkä on tarina, ei edes jaksa kuvitella sellaista hidasta muutosta, välimuotoja muutoksesta ei ole täysin selviä todiste näytteitä, enemmän vahvaa uskoa evoluutio teoriaan. Mutta ei jäädä jankuttamaan siihen, mennään eteenpäin asiassa.

 Ihmisen käyttäytyminen ja luonne kyllä on helposti huomaa että ihminen usein käyttäytyy kuin eläin. Samankaltaiset aistit ja havainnot luonnon ympäristössä.

 

Territoriaaliset apinat.

https://www.youtube.com/watch?v=a7XuXi3mqYM

 

Kansainvälinen yhteyskunta

Pienten maitten yhteys kansainväliseen yhteyskuntaan on pienten maitten pelastus.

Miten se voisi olla pienten maitten pelastus? 

Siten että kun pieni maa ottaa osaa laajempaa Länsimaitten maailman yhteyskuntaa, ja hyväksyy ne sosiaaliset vuorovaikutukset, oikeusvaltion periaate arvot maailman ja normit, ne tulevat yhdeksi Länsimaitten maailmassa samassa hengessä.

Länsimaitten vuorovaikutus

Länsimaat ovat ihmisinä sosiaalisia ihmisiä, paljon enemmän mitä monet muut metsäkansa kulttuurit.

Vertaa vaikkapa mistä on tullut kehitys ja luovuus sosiaalisessa mediassa, kuka ja mistä tuli yleisesti tietokoneet, ilmaiset Facebook, ilmainen YouTube, ja vapaa Twitter. Se on Länsimaitten kehitystä, ja henkisesti se on kuin päivä ja yö verrattuna Joseph Stalinin mielen psykologia rakenteeseen, ja hänen henkiseen kerrostumiseen.

 

100 vuotta puoleen ja toiseen

  • Idän puolella on ollut 100 vuotta salailua, peittely, esteet, anastukset, ei vapauksia, ei omaisuutta, ei apua, kiristystä ja pakotetta.  Balttia maat eivät halua valita sitä samaa venäjältä. 

 

  • Länsipuolella on ollut 100 vuotta avonaisuus, vapaus, omaisuutta, ja paljon avustusta ja apua. Balttian maat haluavat mielellään saada lisää yheystyötä Länsimaitten kanssa. 

 

Jos Länsimaat ovat suuri apu pienille maille, eikös Idässä vastustettaisi pienien liittymistä Länteen?

Niin on ollut, Neuvostoliitto kielsi 50 vuotta, jyrkästi Suomea, ja Baltian maita menemästä Länteen, tai olemasta maailman näkemyksessä Länsimaitten mukainen.  Miksi niin on?  Mistä se johtuu? Mieli, sydän ja sielun rakenne.  Se ilmestyy henkisesti ihmisen olennosta.

 

Mikä merkitys on Identiteetillä ulkopolitiikka keskustelussa.

Ainoa pelastus pienille maille on ottaa omakseen vahvan kansainvälisen arvojen identiteetin. Sellainen identiteetti arvo maailman mikä on korkeammalla tasolla mitä Neuvostoliiton poliittiset johtajat ikinä ovat olleet. Länsimaat ovat pitkälle kehittyneet, monella tasolla vaikkapa Englanti kieli kansainvälisenä kielenä, yliopistoissa. Jokaisessa kansan kielessä on kulttuuri, kansan tapa, arvot ja kansan henki takana.  Länsimaissa on järkevä ajattelu mieli ja raikas henkinen maailma monella tasolla. 

 

Top yliopistoja maailmalla ovat eniten Britit tai USA.

Top Universities of the World ranking 2016

 

Mikä merkitys on Identiteetillä

Omalla Identiteetissä voi puolustaa oikeudenmukaisuuden merkitystä, ja puolustaa kansainvälisiä lakeja. Mutta sitä ei voi vain puolustaa yhdellä tai kahdella sanalla (International Law).  Siinä pitää mennä pitemmälle. Tietää ja ymmärtää mitkä ovat kansainvälisen lain periaatteet. Ei vain kirjaimellisesti, vaan lain hengessä.  Minkä luontoinen on se henki mikä puolustaa ihmisten oikeuksia, millä tavoin se puolustaa?  Onko puolustus vain kirjaimellista? Vain onko oikeudenmukaisuuden puolustuksessa yksityis- ihmisten uhrauksia? Vaikkapa pakotteita? Sillä epäoikeudenmukaisuudessa aina on uhreja, paljon uhreja, ja jokainen uhri maksaa suuren hinnan heihin kohdistuneilla epäoikeuden mukaisuuden väkivallalla. Vaikkapa esimerkiksi itä Ukraina, lähellä 3000 kuolonuhria. Syyriassa, 200 000 – 400 000 kuolonuhria.

Jos ollaan ihan rehellisiä, niin enemmistö ihmisistä on todella laiskoja välittämään mitään toisista. He hierovat eniten omaa napaa.

     

Mikä käytännöllistä merkitys on Identiteetillä ulkopolitiikka keskustelussa.

 Kansainvälinen laki perustuu käytännössä ihmisten käyttäytymiseen ja toimintaan, siellä on heinäjuuri tasolla moraali arvot mitkä ohjaavat ihmisten toimintaa. Samalla tavalla mitä käytännössä on Suomen yhteyskunnassa lakeja, mitkä perustuvat alku lähitöisesti Raamatun kymmenen käskyn periaatteisiin. Tarkoitan sitä että Mooses oli ensiksi, joka toi ne selvästi esille, vieläpä useaan kertaan. Ajattele, 3460 vuotta sitten, Mooses opetti kymmentä käskyä.  Suomi juhlii vuotena 2017, 100 vuotta, vaikkapa Suomen kielen kansan juuret ovat paljon vanhempi.  Tieto oikeasta ihmisten käyttäytymisestä on olemassa, mutta se pitää tiedostaa ja ihmisten tunnustaa. Ihmiset usein enemmän ovat luonnollisesti epärehellisiä, jopa pettävät itseä. Kieltävät totuuden tiedon olemassa olon. Siksi ne vastustavat niitä ihmisiä ketkä puolustavat rehellisyyttä, totuutta ja oikeudenmukaisia kansainvälisiä lakeja. Sitä ei pakoteta rauhanomaisille ihmisille, mutta se on tietoa mikä jokaisen ihmisen pitäisi ymmärtää, muuten sitä oikeudenmukaisuuden henkeä ei voi puolustaa. Pitää osata sanoa sanat mitkä kuvaa väärän toiminnan, ilman tietämättä sanoja, ei voi ilmaista asiaa. 

 

Sama naapurien välinen taistelu jatkuu, mitä on taisteltu ihmisten mielissä monia tuhansia vuosia.     

Ei ole ihmisen älylle järkevää varastaa naapurilta. Ei ole ihmisen henkiselle psykologiselle rakenteelle terveellistä tapaa ihmisiä. Ei ole oikeudenmukaista ottaa ihmiseltä henki pois. Eikä siinä ole mitään järkeä. Siksi lakeja on säädetty että ihminen toimisi kaikilla tasoilla järkevästi.  Ajatuksissa, puheissa, kirjoituksissa, henkisesti ja fyysisesti, kunnioittavan ja arvostavan kaikkia eläimiä, ihmisiä ja ihmisten omaisuutta kohtuullisesti. Se on kohtuullinen moraali laki ympäri maailmaa kansainvälisesti, mikä erottaa ihmiset villi elämistä.        

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset