Totuus Kauneus ja Hyvyys Arvollinen ihmisen elämä koostuu; totuudesta, kauneudesta ja hyvyydestä.

Mitä yhtenäistä maailman ihmisillä on?

 • HAWAII Islands.
  HAWAII Islands.
 • FIJI Islands.
  FIJI Islands.
 • TONGA Islands.
  TONGA Islands.

Kaikilla ihmisillä yhtenäistä maailman päällä on, heidän luonnolliset aistit.

Ihminen on monipuolinen elävä olento, mikä seuraa ympäristöä luonnollisesti viiden aistien avulla.

Tieto mikä tulee aistien kautta (äänet, tuoksu, näky, tunne, maku), antavat ihmiselle mielessä ymmärrys koostuman ja selvän kuvan mitä on lähiympäristössä.

Jos kaksi tai enemmän ihmisiä tapaa yhdessä paikaa, he voivat jakaa sitä tietoa mitä ovat saaneet aistien kautta.

 

Onko ihmisten aistien välillä mitään erimielisyyksiä?

Siitä voisi tehdä kokeen, testata miten ihmisten aistit ovat luotettavia.

Koe testi 1. 

Skenaario, vaikkapa ryhmien osaan ottajille, maksettu summa viikon lopun kokeesta.

24 ihmistä, 12 ryhmää, eri kansalaisia, eri ikäisiä samassa metsässä, noin yhden neliö kilometrin alueella. Mutta mikään ryhmä ei suoraan näe toisia teltoista, sillä heidän liikunta alue on rajoitettu. 12 telttaa eripaikoissa, missä ihmiset yöpyvät 2 päivää ja 2 yötä viikon lopuksi.

Testin aikana niille tehdään aisti kokeiluja, päivällä ja yöllä. Testi ryhmät pitävät kirjaa, muistiin panoja mitä havaintoja heidän aistit viestittävät viikon lopulla, metsässä. 

Testin tekijä voisi luoda monenlaisia aisti kokemuksia, ja nähdä mikä oli ryhmien reaktio, tarkoituksella lähetetyillä aisti signaalilla.   Ryhmät ovat erillään toisista, eivätkä jaa tietoa keskenään. Kokeen tarkoitus on saada näyte, miten yhtenäinen ja luotettava on ihmisten aistien havainnot.  Jokainen ihminen ryhmissä ovat tietoisia kokeen tarkoituksesta, seurata mitä tietoa heidän aistit viestittävät ympäristöstä.

 Päivällä aistille signaalia. 

 1. Oliko metsässä lintujen ääniä?
 2. Lihan grillausta ylätuulessa (tarkoituksella lihan paisto).
 3. Metsästäjien pyssyjen ääniä?  (tarkoituksella ammuttu haulikolla).
 4. Savun hajua ja savun sumua metsässä, jossain palaa heinä palo.  

Yöllä myöhään ja aamuyöstä.  Tämä voisi onnistua syksyllä, pimeään aikaan paremmin.

 1. Savun hajua, jossain valmistetaan ruokaa, kello 00:12
 2. Metsässä haukkuu koira, kello 01:30 - 02:00
 3. Valorakettia lentää ja pamahtaa ilmassa, kello 03:00
 4. Ambulanssi kulkee hitaasti metsätiellä, pillit päällä soi.

Voisi melkein arvata, että ihmisten aistit olisi huomannut kaikki sinne lähetetyt signaalit, jos ihmiset olivat hereillä. Ja kirjoittaneet havainnot ylös muistikirjaan.

24 ihmistä, eri kansoista ja eri ikäisiä. Suuri enemmistö, noin 99 % havainto kokeesta, olisi kirjoittanut ylös ne havainnot mitä heidän aistit kokivat ja viestittivät. Se on normaali odotus koe ryhmiltä. Aistit voivat pettää, jos ei ole tietoisesti käyttämässä niitä, ja keskittyy johonkin muuhun asiaan, tai jos on joku stressinen tilanne päällä. Tässä skenaario kokeessa kaikki oli tietoisia kokeesta, eikä luotu hallitonta stressi tilannetta. 

       

Ihmisen aistien luotettavuus.

Ihmisen aistia voi myös kehittää, ja monilla on eritaitoja eri alueilla.

Tässä muutamia erikoistumisen alueita, missä aistit ovat kehitetty hienommaksi tarkkuudessa, se osoittaa, että ihmisten aistissa on lisää ulottuvuutta kehitykselle.

 

Sommelier. Maku aistit.

Sommelier (suomeksi sommelieeri) on viinien tuntija, joka työskentelee ravintolassa. Sommelier hallitsee erityyppiset viinit sekä rypäleet ja osaa suositella asiakkaalle hänen käyttötarkoitukseen ja hinnaltaan sopivaa viiniä ravintolan laajastakin valikoimasta. -Wikipedia. 

 

Säveltaipalun.  Kuulemisen aisti.

Säveltapailun harjoittamisen tavoitteena on parantaa nuotinlukutaitoa siten, että instrumentteja käyttämättä olisi mahdollista käsittää sävellyksen muotorakenne, tyyli ja se, miltä teos kuulostaa. Sävellys olisi ymmärrettävä ilman nuottien apua yhtä hyvin kuin nuoteista sitä seuraamallakin.

Oppiaineena säveltapailu korostaa nuotinlukuun, rytmioppiin, musiikilliseen muistiin ja sävellyksen harmonisen rakenteen ja muotojen tutkimiseen liittyviä harjoitteita. Säveltapailussa pyritään muun muassa laulamaan suoraan nuoteista, tuottamaan rytmejä ja niiden yhdistelmiä kuultavaan muotoon luetusta muodosta, sekä analysoimaan ja numeroimaan sointusarjoja ja -jaksoja. Myös sävellyksen muotoyksikköjä ja harmonisia tapahtumia pyritään analysoimaan. -Wikipedia. 

 

Silmät.  Näkö.

Miten tarkasti ihmisen silmä näkee?

Jos on korkealla paikalla, ja katsoo alaviistoon 48 km päähän, pimeällä yössä, niin sieltä voi ihmisen silmä erottaa yhden pienen kynttilän valon.  Valo on se mitä ihmisen silmä näkee, tarpeeksi kirkas ja suuri kohde, se ihmisen silmä voi erottaa vaikkapa Andromena galaksi, 2.6 miljoonaa valovuoden etäisyydeltä.

Galaksin 1,000,000,000,000 tähteä kollektiivisesti säteilevät tarpeeksi valoa, että muutaman tuhannen fotonit osuma jokaiselle neliösenttimetrille maapallossa, jokainen sekunti; pimeänä yönä, se valo riittää vaikuttamaan ihmisen silmän näkö verkkokalvossa.

Live Science. http://www.livescience.com/33895-human-eye.html  

Video. 

https://www.youtube.com/watch?v=gvozcv8pS3c

 

Ihmisen hajuaisti

Vaikka ihmisen hajuaisti on heikko verrattuna moniin eläimiin, se on edelleen hyvin akuutti. Voimme tunnistaa tuhansia erilaisia hajuja, ja voimme havaita hajuja jopa äärettömän pieninä määrinä.

Meidän hajuisia toiminto suoritetaan kaksi pientä hajua havaitsemiseen laastaria - koostuu noin viisi tai kuusi miljoonaa kellertävä soluja - korkealla nenäkäytävässä.

Vertailun vuoksi, kanilla on 100,000,000 näitä hajureseptoreita, ja koiralla on 220,000,000.

Ihmiset kuitenkin kykenevät havaitsemaan tiettyjen aineiden laimennoksilla, alle miljardi osa ilmaa.

http://www.sirc.org/publik/smell_human.html

 

Tunne aistit. 

Mechanoreceptors: Nämä reseptorit kokevat tuntemuksia kuten paine, tärinä, ja rakenne.

Thermoreceptors: Nimen mukaan, näiden reseptorien kokevat tuntemuksia, jotka liittyvät lämpötilaan kohteiden ihon tuntuun. Niitä löytyy dermis kerros ihosta. On olemassa kaksi perustavaa kategoriaa thermoreceptors: kuuma ja kylmä reseptoreihin.

Kipureseptoreiden: Tieteellinen termi on nocireceptor. "Noci-" latinaksi tarkoittaa "vahingollinen" tai "satuttaa", joka on hyvä vihje siitä, että nämä reseptorit tunnistavat kipua tai ärsykkeitä, jotka voivat vai vahingoittaa ihoa ja muita kehon kudoksissa.

Proprioceptors: Latinalaisen, sana "proprius" tarkoittaa "omansa" ja käytetään sitä nimeä niiden reseptorissa, koska ne tunnistavat eri osien aseman kehossa suhteessa toisiinsa ja ympäristöön. Proprioceptors löytyy jänteistä, lihaksista ja nivel kapseleista. - Wikipedia. 

 

Ihmiset ympäri maailmaa ovat yleisesti yhtä mieltä ihmisen aistien havainnoista.

Se voit todistaa, ottaa 100 ihmistä kokeelle, mistä päin vaan maailmaa, antaa niille kaikille aisti kokemuksia, ja sitten heidän kertoa mikä se oli? Vaikkapa silmät kiini. 

 • Vanilla jäätelö
 • ruusun tuoksu
 • pyssyn pamaus
 • linnun ääni
 • leijonan kajaus
 • pianon pimputus 
 • torven ääni
 • auton moottori
 • moottori pyörä
 • kuuma ilma
 • kylmä ilma
 • kuuma kivi 
 • kylmä jään pala 

 

Porkkana, peruna, punajuuri, kaneli, kardemumma, kahvi ja suklaa. 

Ihmiset olisivat 99 % samaa mieltä ihmisen aisti havainnosta. Tietysti monet ruoka aineet ovat saaneet nimensä oman kulttuuri tunnustuksen ja kokemuksen kautta.

Kaneli, kardemumma, kahvi ja suklaa ovat hyvä esimerkki siitä kansainvälisesti tunnustettavista ruoka aineista. Kaikki ihmiset maailmassa tunnustavat ne aineet, niillä aineilla on hyvin selvä, vahva ja uniikki identiteetti, siksi ei kukaan ihminen kiistä sitä kansainvälistä yksimielisyyttä ja ymmärrystä. Kaikki tietävät ainakin omassa kutuurissa mikä on niiten aineksien tarkoitus. Eikä kukaan käytä niitä aineita laittomasti tai väärin.   

   

Mistä sitten maailmalla erimielisyys tulee?

Se erimielisyys ei tule ihmisten aistien erilaisuudesta.

Jos ihmisellä ei ole voimaa eikä valtaa, se saa vähän tai ei mitään huomiota laajemmin ihmisistä, vaikkapa olisi hyvä, vahva ja uniikki, niin kuin kaneli, kardemumma tai kahvi. Se vaan on yhteyskunnassa lisä mausteena.

Historiassa on myös ihmisiä, kenellä oli paljon poliittista intohimoa, saavuttivat voimaa ja valtaa, mutta eivät olleet ollenkaan tunnistettavia selvä, vahva uniikki identiteetti, mikä olisi tuonut lisäarvoa laajemmin kansainväliseen yhteyskuntaan. He eivät olleet kuin kaneli, kardemumma, kahvi tai suklaa.

Päin vastoi, heidän oman intohimon ja tahdon kautta heistä tuli epäsuosittuja aineksia ihmisten yhteyskunnassa.  Mutta he pakottivat ensiksi omaa kansaa heidän omalle tahdolle, ja sitä seurasi että he pakottivat naapuri kansoja heidän omalle tahdolle.  Heidän narratiivi oli sitten kuin jumalan sana, vaikka siinä ei ollut mitään samoja periaateita mitä voi vaikkapa lukea raamatusta. Enemmän anti-god, anti-kristus henki oli voimassa. 

Se sama henki on voimassa vielä nyt 2016 venäjällä, ei kaikissa mutta ainakin valtion johtajissa. Heidän omien sanojen mukaan, ihailevat Neuvostoliiton anti-kristus henkeä. 

Kaksi suurta anti-kristus esimerkkiä seuraavassa. .

 

Adolf Hitler. 

Alkoi normaalina sotilaana, saksan kansalaisena, jatkoi intohimoisena poliitikkona, sitten meni pois moraalin raiteilta. Ja loppujen lopuksi vihattu omassa kansassa ja kansainvälisesti.

Joseph Stalin.

Alkoi normaalisena Venäjän kansalaisena, jatkoi sotilaana, intohimoisena poliitikkona, sitten tuli vallan ja voima himossa diktatuuri, ahneus ja himot yltyvät, ja halusi valloittaa yhä enemmän maailmaa. Niin kuin Neuvostoliiton 22,402,200 neliökilometriä (22.4 miljoonaa km) ei olisi ollut tarpeeksi.  Neuvostoliiton ryöstö retket Karjalassa, Itä Euroopassa ja Alkuperä kansojen valloitetut alueet olivat yhteensä yksi kuudesosa maapallon maapinnasta.  Eikä sekään riittänyt voiman ja vallan himossa.

 

Ihmiset ympärimaailmaa tietävät yleensä mikä on aistein perusteelta hyvää ja suosittua.

Ja ihmiset ympärimaailmaa myös tajuavat sellaisen eleen, jos ihmiselle tarjoaa teetä, kahvia, voileipää, kaneli pullia tai suklaata. Kukaan vaan ihminen missä vain maailmaa tajuaa sen olevan hyvä ystävällinen osoitus, heitä kohden, ja sellainen ele palauttaa vuorovaikutusta takaisin.  Se on ihmisen aistien tasolla luonnollista vuorovaikutusta. Se on hyvä käytäntö pohja mille ihmiset voivat rakentaa ystävyyttä. Se voi olla myös eri kulttuurin näkökulmasta vaikkapa, inkivääriä, valkosipulia, kardemummaa ja rusinoita. Ja paljon muutakin ruoka ja ravintoon liittyviä asioita, ihmisten arkipäivän aistien tasolla.

 

Erimielisyyden siemenet kylvetty ja saaneet alkunsa jo 1900 luvun alusta.

 Mitä ovat ne erimielisyyden siemenet?

Erimielisyyden siemenet ovat sitä, että eräät vallan johtajat, ihmiset, poliitikot, kenellä on ollut valtaa ja voimaa valtion tasolta, väittävät vääryyksillä olevan oikeus, voima ja valta maan päällä.

Sitä kieroa pakote yritystä on ollut paljon, ja sen syyn pohjalla on epärehellisyys, tietoisesti tai tietämättä monet poliitikot eivät edes itse tajua miten pitkälle pahasti pihalla he ovat menneet. 

Hitler ei tajunnut miten pihalle hän loppujen lopuksi ajo itsensä. Joseph Stalin ei tajunnut miten synkkään nurkkaan hän ajoi itsensä. 

Sama on kykypäivä venäjän johtajat, he eivät vielä tajua miten pahasti he ovat menneet pois raiteilta. Heillä itsellä ei ollut sisältöä tulevaisuuden suhteen, niin kuin sitten otti vanhan koulun mallin, Stalinin oppi kirjan käyttöön.

Stalinin oppi kirja venäjän johtajille palvelee vain muutamia Neuvostoliiton ideologian ihailijoita, ja heidän lähipiiri ystäviä.  Sillä ei ole mitään tekemistä maailman ihmisten aistein tasolla henkinen totuus asioista. Ihmiset vihaavat syvästi totuuden vääristelijöitä, sitä Stalinin ateismi valtio Neuvostoliito edusti.

 

Mikä on ihmisten kansainvälinen rauhanomainen henki?

Havaiji (havaijiksi Hawaiʻi, engl. Hawaii) on Yhdysvaltojen osavaltio pohjoisella Tyynellämerellä. Osavaltioon kuuluvat kaikki Havaijisaaret Midwaytä lukuun ottamatta[3]. Havaiji on ollut Yhdysvaltojen hallussa virallisesti vuodesta 1898 ja maan osavaltio vuodesta 1959 lähtien. Ennen Yhdysvaltojen miehitystä se oli itsenäinen kuningaskunta 1810–1893.

Vuonna 2014 osavaltiossa oli 1 419 561 asukasta. Osavaltion pääkaupunki on Honolulu. Havaijin virallisena kielenä on englannin lisäksi alkuperäinen havaijin kieli.[1

 

https://fi.wikipedia.org/wiki/Havaiji

 

Hawaii Video 1960. Ei siellä ollut mitään Gulag pakko leirijä. 

https://www.youtube.com/watch?v=53q2JD6bi3E

 

Fiji saaret.

Fidžin tasavalta (aiemmin Fidžisaarten tasavalta)[4] eli Fidži (fidžiksi Matanitu ko Viti, fidžinhindiksi फ़िजी) on saaristovaltio eteläisellä Tyynellämerellä, Uudesta-Seelannista pohjoiseen. Valtioon kuuluu noin 850 saarta tai luotoa, joista noin sata on asutettuja. Suurimmat saaret ovat Viti Levu ja Vanua Levu, joissa elää noin 87 prosenttia maan yli 837 000 asukkaasta. Pääkaupunki Suva sijaitsee Viti Levulla.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Fid%C5%BEi

 

Tonga saaret.

Tongan kuningaskunta (tongaksi Puleʻanga Fakatuʻi ʻo Tonga, engl. Kingdom of Tonga) eli Tonga on saaristovaltio eteläisellä Tyynellä valtamerellä. Se sijaitsee Samoan eteläpuolella ja Fidžin itäpuolella. Valtioon kuuluu 176 saarta, joista 40 on pysyvästi asutettuja.[3]Valtiolla on maapinta-alaa yhteensä 748 km², rantaviivaa 419 kilometriä ja asukkaita 120 898 (heinäkuu 2009 arvio). Tonga on Tyynen valtameren ainoa monarkia ja maailmanlaajuisesti poikkeava nykymonarkia, sillä kuninkaallisilla on konkreettista päätäntävaltaa. Kuningas George Tupou V ilmoitti vuonna 2008 siirtävänsä kuninkaan valtaoikeuksia pääministerille.[4] Tonga on myös ainoa Tyynen valtameren valtio, joka on onnistunut välttämään muodollisen kolonisaation, sillä se ei missään vaiheessa menettänyt alkuperäistä hallintoaan.[5][1] Inhimillisen kehityksen indeksissä (HDI) Tonga sijoittuu keskitasolle

https://fi.wikipedia.org/wiki/Tonga

 

Onko väliä koolla?

Venäjä on 26 kertaa isompi kuin Ranska, mutta rankassa kävi 86.1 miljoonaa turisteja 2015.

Venäjällä kävi 2015 31.6 miljoonaa turisteja.

Mistä se johtuu?  

Onko sekin pakotteiden vika?  Ei ole. Vuotta 2014 Venäjällä kävi vähemmän, vain 24.2 miljoonaa turisteja.  Todellisuudessa se johtuu venäjän valtion hallituksista. Jos venäjän kansa on vapaasti äänestänyt hallituksen valtion johtoon, niin sitten se on myös heidän kansan syy.

Kuka olisi halunnut mennä Neuvostoliittoon lomalle vuosina 1930 – 1990.

Sillä maailmalla on paljon muitakin paikkoja mihin mennä, ja siellä on ilma piirissä täysin toisenlainen henki vallassa.

Maailmalla opetetaan lapsille olemaan ystävällisiä toisille ihmisille, kunnioittamaan toisia ihmisiä.

 

Mitä kunnioitusta Neuvostoliitto osoitti naapuri maille?

 

Ei mitään kunnioitusta. Haaveili vaan valloitaa ja ryöstää naapuri maitten omaisuutta.

Suomelta ryösti:

 1. Karjalan kannaksen
 2. Ison saaren
 3. 1/2 Laatokan järvestä
 4. Viipurin kaupunki
 5. Pojois Karjala
 6. Vanha Sallan kylä ja kunta
 7. Petsamon satama ja kunta.
 8. n/a   

Siitä näkee mikä henki siellä Neuvostoliitossa ja venäjällä on ollut vallassa.

Ei sellainen ryöstäminen edusta hyvää vuorovaikutusta naapuri maitten välillä.

Sellainen toiminta, ja vielä 75 vuotta Joseph Stalinin jälkeen, sitä samaa henkeä yritetään saada uudestaan valtaan. 

Länsimaat hylkää sellaisen Stalin ajan hengen, niin kuin Eurooppa olisi velkaa NL-venäjälle, henkinen imu vetämässä Euroopaa kohti Itään.

Suomessa ymmärretään/sanotaan väärin,  "olemmeko palaamassa kylmään sotaan"?

Maailma ei ole Venäjän johtajien henkisessä imu tilassa.

Suomen kyllä Venäjä imaisee sisään jos Suomen poliitikot eivät pidä kunnianarvoista etäisyyttä.  

Länsimailla ei ole mitään syytä käyttäytyä niin kuin Stalin käyttäytyi vuosina 1930- 1950.

Länsimaat tietävät mikä on oikeudenmukaisuus. Myös tietävät mukä on kansainvälinen laki.

Venäjän johtajilla on oma tahto, oma vastuu valita moraalisesti oikean tien vastuullisesti.  

Ainoa syyllinen rikos teoissa on se syyllinen. 

Laki tuomio Suomessa ei katso miten köyhä rikollinen oli, miten nälkäinen oli, tai miten oli provosoitu, ainoa asia kysymys mihin laki keskittyy on, miksi teit sen?  

Venäjän suhteen on täysin toinen asenne. Niin kuin olisi henkinen kytkentö, ei sanota että, "olet vastuullinen omista teoista", tai "olet vastuullinen kaikista teoista kansainvälisten lakien alla".

Niin kuin Suomen valtion edustajilla ei olisi täysin 100 % usko ja luottamus kansainväliseen lakiin.

Jos Suomella ei ole uskoa, niin sitten Suomella ei ole rohkeutta puhua eikä puolustaa kansainvälisiä lakeja.  

Kaksinaamaista moraalia.   

Venäjän johtajat ovat suorastaan pilkanneet, tai haastaneet kansaivälisiä lakeja. 

Siinä on suuri ero Länsimaitten maitten kansa. Toiset rakentaa ja uhraa aikaa rakentamalla kansainvälistä lakien verkostoa. Vastapuoli vyörytää sitä mistä löytää heikon paikan sitä tehdä.  

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat