Totuus Kauneus ja Hyvyys Arvollinen ihmisen elämä koostuu; totuudesta, kauneudesta ja hyvyydestä.

7 syytä miksi Neuvostoliittoa-venäjää ei arvosteta maailmalla

 • Russia
  Russia
 • Gulags in USSR
  Gulags in USSR
 • Gulag Historia
  Gulag Historia

Syy numero #1. Siksi että viime 100 vuoden aikana Neuvostoliitto-venäjän diktatuuri johtajat valtiossa, ovat tehneet melkein kaiken sen miten maan johtajat olisivat voineet, rikkoa moraali lakia ja oikeuden henkeä, pilata heidän maan ja kansan maineen ympäri maailman.

Kunniallista arvostusta NL-venäjä valtiona eivät saa siksi, että he eivät itse ole toimineet kunnian arvoisesti naapuri maitten suhteen.

Lyhyesti NL-venäjä on ollut laiton, epämoraalinen, huono ja paha naapuri, erikoisesti pienille ja heikoille naapuri maille.  Vanha sanonta, siten miten iso sielun tunnistaa, on siitä miten suhtautuu pieniin heikossa tilanteessa. 

 

Mutta ei...

Odotapas vähän, eihän Neuvostoliitto-venäjä ole ollut ainoa, paha valtio ihmiskunnan suhteen toiminnassa, viime 100 vuoden aikana?

Ei ainoa, toinen oli Natsi Saksa, ja kolmas Japani.

 • Miten sitten Saksa ja Japani maana, ja Saksa ja Japani kansana arvostetaan maailmalla?
 • Onko maailman ihmiset rasistisia Venäjän maata ja kansaa kohden?
 • Onko maailman ihmiset ennakko luuloisia NL-venäjän maa ja valtion suhteen?

Eivät ole, asiassa löytyy totuus, ja se totuus on henkinen totuus suhteessa Neuvostoliitto-venäjä.

Siksi että Saksa ja Japani ovat ansainneet kunnian ja arvon maailmalla. He tekivät aidon muutoksen, tunnustivat sotarikokset, tunnustivat vääryydet.

Saksa kansana on tehnyt paljon sen edestä, että henkinen totuus tulee esille Saksan kansassa. Samoin Japanissa, valtavan suuri nöyrrytys ja muutos heidän johtajissa ja kansassa.

 

https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_Soviet_Union_(1927%E2%80%9353)

https://en.wikipedia.org/wiki/Persecution_of_Christians_in_the_Soviet_Union

 

Mutta ei...Neuvostoliitossa-Venäjä. 

 

Valtiossa moraalinen arvojen muutos

Saksa ja japanin valtio, tekivät parannuksen, tekivät muutoksen, siitä sitten alkoivat uuden rakennuksen tulevaisuutta kohden.

Toisin on Venäjän johtajissa, siellä on röyhkeyden henki, vallan ja voiman käyttö, nationalismin henki, sitä samaa laatua mitä oli vuosina 1939-1950.

Henkisen totuuden erot ovat valtavan suuret, Saksa, Japani ja Neuvostoliitto-venäjä. Venäjällä on se sama henki mitä oli Neuvostoliitossa. Sehän on selvä, kuka naapuri kohtelee samalla tavalla naapuria kuin Neuvostoliitto vuosina 1939-91? Se on Venäjä.

Saksalla ei ole sama henki mikä oli Natsi Saksalla. Japanissa ei ole sama henki mikä oli 1939-50. Henkinen muutos kansassa on ollut valtavan suuri.     

Venäjän valtion ote johtajina, edustaa heidän arvomaailmaa. Samalla tavalla kuin Joseph Stalin edusti Neuvostoliiton arvomaailmaa. Se ei ole välttämättä mikä on kansanhenki, jos kansanhengelle ei anneta mahdollisuutta tuoda omaa henkeä ulos, vaikkapa äänestyksissä.  Siinä on se Totalitarismi poliittinen järjestelmän kirous, kieltää totuuden hengen ilmaantumista.

USSR Gulag. 

https://en.wikipedia.org/wiki/Gulag

Anne Applebaum kirja.

https://www.amazon.co.uk/Gulag-History-Soviet-Anne-Applebaum/dp/0140283102

 

Henkinen totuus.

Henkinen totuus on juuri sitä mikä todistaa totuuden olemassa olemisen, riippumatta mistä yksilö ihmisen tai valtion johtajan oma subjektiivinen psykologia sisältö koostuu.

Katsoen asiaa laajemmin, ottaen huomioon ihmisen elämän raamit, siinä pitää katsoa sisälle ihmisen ja johtajien filosofiaan.

Mistä löytyy ihmisen elämälle luotettavat raamit?

 

Pyhä Raamattu.

Pyhä raamattu antaa raamit ihmisen elämälle, sellaiset raamit mitkä ovat moraali arvojen sisällä, kunnioittaen ihmisen elämän arvoa.

Siinä mielessä Pyhä Raamatun henki antaa tietoa siitä mikä on neutraali, ulkopuolella ihmisen oman mielen subjektiivisia ajatuksia asioita.  

Jos ajattelee asiaa niin kuin että ihmisen luonteesta voi tulla enemmän ihminen kuin eläin, tai enemmän eläin kuin ihminen. Siksi Pyhän Raamatun opetus on sitä mitä se on, että ihmisestä tulisi enemmän ihminen kuin eläin.  

2Mooses 20:4-17.

4 "Älä tee itsellesi patsasta äläkä muutakaan jumalankuvaa, älä siitä, mikä on ylhäällä taivaalla, älä siitä, mikä on alhaalla maan päällä, äläkä siitä, mikä on vesissä maan alla.

5 Älä kumarra äläkä palvele niitä, sillä minä, Herra, sinun Jumalasi, olen kiivas Jumala. Aina kolmanteen ja neljänteen polveen minä panen lapset vastaamaan isiensä pahoista teoista, vaadin tilille ne, jotka vihaavat minua. 6 Mutta polvesta polveen minä osoitan armoni niille tuhansille, jotka rakastavat minua ja noudattavat minun käskyjäni.

7 "Älä käytä väärin Herran, Jumalasi, nimeä, sillä Herra ei jätä rankaisematta sitä, joka käyttää väärin hänen nimeään.

8 "Muista pyhittää lepopäivä. 9 Kuutena päivänä tee työtä ja hoida kaikkia tehtäviäsi, 10 mutta seitsemäs päivä on Herran, sinun Jumalasi, sapatti. Silloin et saa tehdä mitään työtä, et sinä eikä sinun poikasi eikä tyttäresi, orjasi eikä orjattaresi, ei juhtasi eikä yksikään muukalainen, joka asuu kaupungissasi. 11 Sillä kuutena päivänä Herra teki taivaan ja maan ja meren ja kaiken, mitä niissä on, mutta seitsemännen päivän hän lepäsi. Sen vuoksi Herra siunasi lepopäivän ja pyhitti sen.

12 "Kunnioita isääsi ja äitiäsi, että saisit elää kauan siinä maassa, jonka Herra, sinun Jumalasi, sinulle antaa.

13 "Älä tapa.

14 "Älä tee aviorikosta.

15 "Älä varasta.

16 "Älä todista valheellisesti toista ihmistä vastaan.

17 "Älä tavoittele toisen taloa. Älä tavoittele hänen vaimoaan, älä orjaa tai orjatarta, älä hänen härkäänsä, älä hänen aasiaan äläkä mitään, mikä on hänen."   

 

Kansainvälinen yhteyskunnan laki arvot. 

Ihmiset ympäri maailmaa kunnioittavat sellaisia kansoja ketkä eivät tapa, ei varasta, ei valehtele, ei todista väärin, eikä himoitse heidän vaimoja tai omaisuutta.

Sellaiset arvot ovat luotettavia, voisitko kuvitella mitä olisi asua sellaisen naapurin vieressä, joka ei kunnioita mitään yllä olevista periaatteista? Mitä hyötyä olisi mennä sellaiseen matkustus

kohteeseen missä vierailta varastetaan, valehdellaan tai tapetaan heidän oman tavaroitten takia.  

Siitä lakien kunnioitus vaikuttaa ihmisen alitajuntaan, siitä koostuu ihmisen henkinen olemus, ja siitä valintojen kautta tulee tavat ja persoona.

Ei ole mitään eroa henkisellä tasolla, jos joku tietoisesti suunnittelee mennä jonnekin missä on tavaraa myytävänä, ja ottaa tavaraa ilman maksamatta siitä.

Se teko vaikuttaa ihmisen aivojen rakenteeseen, ja vaikuttaa ihmisen henkiseen olemukseen. Aivojen toiminnassa on paljon enemmän toimintaa sähkö ja kemikaali tasolla kuin ihmisen oma itsekuva, tai omatunto. Oma tunnon voi sitoa, lukita tai laittaa ”kannen alle”, mutta se on vain ihmisen itsekuvan tasolla, se ei ole henkisen totuuden ´tasolla. Henkinen totuus on olemassa riippumatta mitä ihminen on survonut niin sanotun ”kannen alle”.

     

Ihmisen Mieli.      

Ihmisen korkein älyllinen toiminta on järki ja mielen sisällä muisti järjestelmä, ihminen voi vaikuttaa oman toiminnan kautta, miten pitää oman mielen ja muistin puhtaana järjestyksessä.  

Ihmisen mielen äly on se keskus ohjaava yksikkö, mikä tulisi määrätä miten ihmisen fyysinen olento toimii maan päällä. Jos ihminen menettää sen keskus ohjaavan yksikön hallinnan, sitten ihmisen kehon tunteet, halut ja himot ottavat omaan hallintaa määräys oikeudet.  Siitä sitten tulee enemmän eläin kuin ihminen. Pahimmassa skenaariossa joutuu vankilaan, lukkojen taakse, siksi että ei hallitse oman kehon vaatimuksia.       

Filosofit ovat erimielisiä siitä mitkä inhimilliset ominaisuudet kuuluvat mielen alaisuuteen. Jotkut katsovat, että vain ”korkeammat” älylliset toiminnot, ennen kaikkea järki ja muisti, muodostavat mielen. Tämän näkemyksen mukaan esimerkiksi tunteet – rakkaus, viha, pelko, ilo — ovat luonteeltaan ”primitiivisempiä” tai subjektiivisempia ja tulisi nähdä mielestä erillisinä. -wikipedia.

Jatkoa………….

”Tämän näkemyksen mukaan esimerkiksi tunteet – rakkaus, viha, pelko, ilo — ovat luonteeltaan ”primitiivisempiä” tai subjektiivisempia ja tulisi nähdä mielestä erillisinä.

 

Ihan totta että ensiksi pitää löytyä oikeat arvot mitä rakastaa, sillä jokaista ihmistä (poikkeuksia on kyllä) itseä on ensiksi rakastettu, hänen vanhemmat elämän alussa. Syöttivät ja juottivat, antoivat lapsen elää antamalla heille ruokaa, rakkautta ja ravintoa.

Jatkoa………

 "Jotkut taas katsovat, ettei ihmismielen rationaalisia ja emotionaalisia puolia voi erottaa toisistaan, koska ne ovat samaa alkuperää ja luonteeltaan samanlaisia, jolloin ne tulisi myös lukea yhdessä mielen osiksi".

 

Se halveksii ihmisen älyn ja järjen potentiaalisuutta.

Ihminen ei ole luoto olemaan orja, lihan himoille. Ihminen on luoto olemaan ja elämään arvokasta ihmisten elämää, oppimaan elämän ohjeet ensiksi, sitten elää ihmiselle kunnioittavaa elämää maan päällä. Luova voima tuottaa hyvää itselle, perheelle, naapureille, kylälle ja koko kansalle, sen kautta saada aitoa arvoa kansainävlisesti.  

https://fi.wikipedia.org/wiki/Mieli

 

Neuvostoliito-venäjän arvo maailma.

Mikä ajoi venäjän johtajat rikkomaan lakeja? Siihen liittyi venäjän johtajine tunteita, nationalismia, himoja ja haluja. Mutta se teko oli tyhmä teko älyn ja järjen näkökulmasta.  Siitä myös tulee esille mitä arvoja Venäjän johtajien perin pohjin sydämessä on?  Onko mitään väliä, jos loukkaa naapuri maan kansan valtion itsenäisyyttä, Ukraina?  Oliko mitään väliä, että teurastaa 20,000 Puolan kansalaisia 1940? Sellainen teko ei näkynyt Neuvostoliiton johtajien arvo maailman mittarissa. Sellaiset julmat sadistit mitkä pilkkaavat Jumalan luomaa elämää maan päällä. Olisiko ollut mitään eroa vuotena 1949 jos 20,000 puolalaista olisi laitettu kaasu kammioon? Vai ammuttu? Ja sen jälkeen joukko hautaan. Sama laiton teko, elämän pilkkausta.  

 

Neuvostoliiton Venäjän johtajien primitiivinen maailman näkemys.  

 1. EI kunnioita Isää ja eikä Äitiä.  Ukrainan Krimin anastus. Itä Ukraina.
 2. Himoitsvat valtavan paljon maan pinta alueita. 1939-2016.
 3. Himoitsevat naapuri kansojen omaisuutta. Viipurin kaupunki. Petsamo. Salla. Iso saari. Laatokka. Crimea, jne. 
 4. Eivät kunnioita maailman aja kaikkeuden luojaa. USSR Ateisti valtion periaatteet.
 5. Eivät kunniotaaneet ihmisten elämää.  

 

7 syytä missä USSR -venäjän kunniotus ja arvostus on menetetty. 

 1. Epäoikeudenmukaisuus ihmisen elämän arvolle
 2. Totalitaarinen vallan käyttö valtiona viime 100 vuotta
 3. Väkivaltainen asenne naapuri maihin viime 100 vuoden aikana
 4. Pilkkaa Jumalan oikeudenmukaisuuden henkeä, ateisti valtio.
 5. Epärehellinen henki valtiossa, puhuu ja edustaa valheita. 
 6. Ateisti valtio, antikristus henkinen, palvoo nationalismin epäjumalia
 7. Kiistää totuuden olemassa olon.

Erimailla on eri arvot, maat saavat arvonsa joko kansan tai valtion toimesta.

Yleensä maa on sitä samaa mitä kansa on, mutta ei aina.

Yksi poikkeus vaikuttaja mikä erottaa maan ja kansan on valtio. Kos valtio toimii Totalitarismisena.  

Totalitarismi on poliittinen järjestelmä, jossa valtion valta ulottuu yhteiskunnan kaikille aloille.

Varsinkin toisen maailmansodan jälkeen käsitettä totalitarismi on käytetty kuvaamaan Josif Stalinin aikaista Neuvostoliittoa, Benito Mussolinin fasistista Italiaa ja Adolf Hitlerin johtamaa natsi-Saksaa.

https://en.wikipedia.org/wiki/Totalitarianism

Totalitarismi toiminta valtiolta estää kansan hengen luovuuden tulemista ulos maana.

Mitä tulee mieleen, kun katsoo seuraavaa listaa maista?

 

Tuleeko mieleen kansan henki vai valtio totalitarismi vaikutus naapuri maihin, ja sen kautta maine.

 • 1.    United States   
 • 2     Mexico              
 • 3     Canada              
 • 4     Brazil   
 • 5     Argentina          
 • 6     Dominican Republic      
 • 7     Chile    
 • 8     Puerto Rico      
 • 9     Peru    
 • 10    Colombia
 • 11       China  
 • 12       Hong Kong        
 • 13       Malaysia            
 • 14       Thailand            
 • 15       Singapore
 • 16       Macau
 • 17       South Korea     
 • 18       Japan  
 • 19       Taiwan               
 • 20       Indonesia
 • 21.         France
 • 22           Spain   
 • 23           Italy     
 • 24           Turkey
 • 25           Germany           
 • 26           United Kingdom             
 • 27           Australia            
 • 28           New Zealand
 • 29.          Austria               
 • 29           Greece
 • 30.          Hawaii
 • 31.             Fiji
 • 32.             Vanuatu
 • 33.             South Korea.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Pliis oikolue(ta) tekstisi ennen julkaisua.

Vesa Leinonen

Missä vika?
Ole hyvä ja avaa asiaa.

2Mooses 20:4-17.

4 "Älä tee itsellesi patsasta äläkä muutakaan jumalankuvaa, älä siitä, mikä on ylhäällä taivaalla, älä siitä, mikä on alhaalla maan päällä, äläkä siitä, mikä on vesissä maan alla.

5 Älä kumarra äläkä palvele niitä, sillä minä, Herra, sinun Jumalasi, olen kiivas Jumala. Aina kolmanteen ja neljänteen polveen minä panen lapset vastaamaan isiensä pahoista teoista, vaadin tilille ne, jotka vihaavat minua. 6 Mutta polvesta polveen minä osoitan armoni niille tuhansille, jotka rakastavat minua ja noudattavat minun käskyjäni.

7 "Älä käytä väärin Herran, Jumalasi, nimeä, sillä Herra ei jätä rankaisematta sitä, joka käyttää väärin hänen nimeään.

8 "Muista pyhittää lepopäivä. 9 Kuutena päivänä tee työtä ja hoida kaikkia tehtäviäsi, 10 mutta seitsemäs päivä on Herran, sinun Jumalasi, sapatti. Silloin et saa tehdä mitään työtä, et sinä eikä sinun poikasi eikä tyttäresi, orjasi eikä orjattaresi, ei juhtasi eikä yksikään muukalainen, joka asuu kaupungissasi. 11 Sillä kuutena päivänä Herra teki taivaan ja maan ja meren ja kaiken, mitä niissä on, mutta seitsemännen päivän hän lepäsi. Sen vuoksi Herra siunasi lepopäivän ja pyhitti sen.

12 "Kunnioita isääsi ja äitiäsi, että saisit elää kauan siinä maassa, jonka Herra, sinun Jumalasi, sinulle antaa.

13 "Älä tapa.

14 "Älä tee aviorikosta.

15 "Älä varasta.

16 "Älä todista valheellisesti toista ihmistä vastaan.

17 "Älä tavoittele toisen taloa. Älä tavoittele hänen vaimoaan, älä orjaa tai orjatarta, älä hänen härkäänsä, älä hänen aasiaan äläkä mitään, mikä on hänen."

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

En nyt kekkaa miksi siteerasit kymmentä käskyä tähän, mutta jos et aikamiehenä vielä tiedä mitä on oikoluku, niin en voi auttaa sinua.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Mitenkähän kohdallaan on sitoutumattomuus henkilöllä, joka täysin yhden lajin uskonnollisuuteen eli kristiunuskoon sitoutunut ja joka esittää Neuvostoliitosta/Venäjästä vain kielteisiä näkemyksiä. Venäjästä tiotean, että kovin vähän sieltä on myönteistä esitettäväksikään, mutta silti täysin kielteinen kuva on vääristynyt.

Vesa Leinonen

Miten on sinun tajunta totuudelle?

Mikä asia tulee sinulle mieleen, jos keskustelu aihe menee historian tapahtumiin missä on ollut
Valtavan röyhkeitä sotarikoksia? Pakko kiristyksiä. Uhkauksia. Laittomuutta. Kieroutta. Valehtelut. Denialism (kieltäminen) Tässä 5 aluksi. Mitä voit tutkia.
1. https://fi.wikipedia.org/wiki/Molotov%E2%80%93Ribb...
2. https://fi.wikipedia.org/wiki/Talvisota
3. https://fi.wikipedia.org/wiki/Moskovan_rauhansopimus_(1940)
4. https://fi.wikipedia.org/wiki/Katynin_joukkomurha
5. https://fi.wikipedia.org/wiki/Kylm%C3%A4_sota

Kuulostaa siltä, että sinun mielessä, näkisit asian olevan avoin usealle uskonnon tulkinnalle.
Siis olet jo osittain ilmaissut sinun asenteen, tunnustanut kantasi, että törkeät Neuvostoliiton sota rikokset voi hyvin kiertää, jos ei ole Kristuksen uskontoa.

Ja sen että Kristuksen uskon tulkinta Neuvostoliiton sotarikoksista olisi ennakko luuloinen ja vääristynyt.

Sanoit sanan ”sitouttamattomuus”……? Kuulostaa siltä että sinä ole sitoutumaton rehellisyydelle, sitoutumaton henkiselle totuudelle, samalla sitoutumaton lakien hengelle. Niin kuin lakia voisi tulkita tilaisuuden mukaan. Se todistaa epärehellisyyden henkeä, tai moraali arvojen puolustuksessa pelkuruutta.

Sanoit että, ” Venäjästä…vähän sieltä on myönteistä esitettäväksikään, mutta silti täysin kielteinen kuva on vääristynyt”.

Oletko ihan tosissaan? Oletko saanut niin ruusuisen punainen kasvatuksen Itä naapurista että sanot ”kielteinen kuva on vääristynyt”..?
Ajattele asiaa tarkemmin, sinun käsitys historian tosi asioista ei ole tarkka. Eikä historia tieto ole ollut tarkka yleensä Suomessa. Suomi on takapajula, 1/3 on saattanut saada koulutuksen, ja lukenut historiaa, ja saanut siitä realiteetti näkemyksen mitä maailmalla on tapahtunut viime 100 vuoden aikana.
Suomessa on myös niin sanottuja ”koti ryssiä”. Ketkä ovat enemmän kallellaan itään kuin itsenäiselle Suomelle. Suomen juuret ovat olleet kitukasvuisia juuria, moni sanoo, että Suomaliset ovat orja kansaa.
Miksi orja kansaa? Siksi että he eivät osaa ajatella järkevästi asioita laajemmin.
Ajattelepa asiaa tarkemmin. 3450 vuotta sitten, oli järkevä ihminen nimeltä Mooses, hän oli rehellinen ja viisas, hän kyllä oppi sen osittain kantapään kautta. Itse rikkoi henkisiä lakeja, kunnes tuli ikään ja ymmärsi henkisen totuuden asioita. Kymmen käskyä on viisauden alku. Monet löysi sen 3450 vuotta sitten, tajusivat mikä merkitys sillä on ihmisen elämässä.

Suomessa 2016 AD, moni ihminen on täysin pihalla, ei edes usko, että totuutta on olemassa, eikä tunnusta, että on mitään eroa oikean ja väärän välillä? Todella outoja ihmisiä.

Suomessa ei edes tajuta miksi Neuvostoliiton sotarikoset olivat sotarikoksia.

Ei tajuta että Viipurin aanstus oli pakko kiristystä, sodan jatkumisen uhkauksella.

Suomen valtio on todella ollut NAIIVI. Siis... mitä?...viipuri...Kannas...Laatokkan järvestä koko 1/2?.. Joo...Yes Sir Stalin.

Ja sen päälle vielä sitten, koti ryssät syyttivät "Suomalaisia"..Ha! haa! haaa! haa haa! What a heist of a century.

Sen päälle vielä sanoa Suomalaisille sotilaille, "miksi menitte sinne..?...

Parempi keino on hakea oikeutta on olemassa, se on oikeudenmukaisuus.

Puhua ja puolustaa luonnon oikeudenmukaisuuden puolella. Eikä empiä puhua totuus kaikissa tilanteisa ja asioissa.

Jos missään on vääristynyt kuva totuudesta muodostunut, se on Suomessa. Suomen yhteyskunta on hedonismi yhteyskunta, missä annetaan itä naapurin tehdä mitä haluavat, kunnes vaan ostavat täältä valio juustot, perunat, koivupuuta, mäntyä, ja halpaa poltto ainetta.
Ja kun tulee hallitus vaalit, sitten äänestetään eniten sitä puoluetta mikä lupaa eniten.

Vaikkapa se puolue mikä lupaa antaa eniten vapauksia, olla vastuuton ja elää kaasu pohjassa suuntaa minkä on itse valinnut, eikä kukaan mene perässä katsomaan miten kävi.
On sanottu Suomen kansan asenteesta NATO kysymyksessä, että se on kuin ”smoking without inhaling”. Käänettynä, teeskentelee olevan jotenkin suuri, ja aikuinen, näyttämällä aikuista.
Henkisesti teeskentelee, mutta ei ole sisällä henkistä totuutta.

Suomessa on ainakin 3 teeskentelyä ollut meneellä 100 vuotta.

1. Olla itsenäinen kansa.
2. Luterilainen kirkko. Valtion pseudo-kirkko (religious).
3. Niin kuin olisi osa Länsimaita. Yksi jalka idässä ja yksi jalka lännen puolella. Eikä ole mitään vakuuttavaa persoonaa puolustmaan oikeudenmukaisuutta itse. Aina pitää pyytää apua toisilta kun sellaistatarviaa, siksi että ei ole ollut rehellinen ja valinnut puolen puolustamaan oikeudenmukaisuutta.

Vesa Leinonen

Mikä asia tulee sinulle mieleen, jos keskustelu aihe menee historian tapahtumiin missä on ollut Valtavan röyhkeitä sotarikoksia? Pakko kiristyksiä. Uhkauksia. Laittomuutta. Kieroutta. Valehtelut.

Vähättely aina vain pahentaa sotarikollisten toimintaa.

Ei ole sattumaa miksi Saksa ei ole loukannut naapuri maita niitten 1930-1950 vuosien jälkeen. Miksi nin on?

Ei ole sattumaa että Japani ei ole rikkonut kansaivälisiä normeja naapuri maitten rajojen suhteen. Miksi niin on?

Ei ole sattumaa miksi Venäjä oli niin röyhkeä Itä Euroopan maitten suhteen. Viimeksi Crimea ja Itä Ukraina.

Miksi niin on?

Siksi että Neuvostoliiton johtaja Stalin ei ikinä joutunut kiinni sotarikoksista.

Stalin oli liian iso pala vaikeaaan aikaan viedä oikeuteen. Vaikka hän sotarikokset olivat tiettyjä monelle.

Mutta länsimaat eivät antaneet Stalinin epämoraaliisuus rappeuttaa länsimaita, siksi Länsimaat olviat tiukkoja oikeudenmukaisuuden suhteen.

Länsimailla oli moraalinen vastuu noudattaa oikeudenmukaisuutta. Vasta 1945,46 Nuremberg oikedudessa olivat antaneet 12 natsille kuoleman tuomion.

Mihin heidän antama kuoleman tuomio perustui?

Miksi antaa kuoleman tuomio Natsi Saksalaisille upseereille, eikä tuomita Neuvostoliiton sotarikollisia?

Se oli oikeudenmukaisuuden vedenjakaja mihin länsimaat eivät olleet valmiitta kompromissille, ja niin sitten ilmeni "kylmäsota".

Suomesa kansa ei edes tiedä mikä on todellisuudessa oli kylmänsodan syy.

Miksi ei Suomessa tiedetä?

Siksi että Suomen valtio ratsasti aidalla, Idän ja lännen välillä. Siksi monet sukupolvet ovat ihän pimeenä sille mikä oli kylmän sodan syy.

Sen syy oli henkinen veden jakaja.

Ja sen henkisen todellisuuden pirullisuus nostaa päätään taas kerran.

Mistä on kysymys? Kuka nostaa päätä?

Se sama 1939 -1945 Neuvostoliitossa toistuu uudelleen Presidentti Putin tahdon kautta, siksi että hän himoitsee sitä samaa epäjumalaa mitä Neuvostoliitto edusti.

Eikä kukaan ole vienyt niitä Neuvostoliiton sotarikoksia oikeuteen, Venäjällä vielä hyödytään niistä Stalinin sotarikoksista. Viipuri, kannas, Laatokka, Salla, Petsamo, jne.

kansainvälinen yhteyskunta pitää viedä Venäjä oikeuteen NL sotarikoksista, kunnes se tapahtuu, Venäjän johtjat elävät samassa hengessä ja asenteella kuin pohjois Korea elää, oikeudenmukaisuuden epäkunnioituksen suhteen. P-Korea on rebel.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

"Kunniallista arvostusta NL-venäjä valtiona eivät saa siksi, että he eivät itse ole toimineet kunnian arvoisesti naapuri maitten suhteen."
Tämä on länsimainen totuus!
Arvostettu USA sai tappaa 160 000 vääräuskoista Irakissa ja jatkaa vielä vääräuskoisten pommitusta jo 13 vuotta.
Seurauksena nyt niitä vääräuskoisia on tullut pakolaisina Suomeenkin vahvitamaan uskontoansa täällä.

Vesa Leinonen

Et Keijo pysynyt kirjoitus aiheessa.

Jos sinulla on mielipide USA Iraq sodasta, miksi et kirjoita siitä omassa blogissa?

On vastuutonta hylätä historian totuutta Neuvostoliitosta-venäjästä, ja samaan aikaan viedä Natsi saksan ajan 90+ ikäisiä vanhuksia oikeuteen,ja vankilaan.

Se on todella raukkamaista, moraalista pelkuruutta (moral cowards).

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

"Natsi saksan ajan 90+ ikäisiä vanhuksia oikeuteen,ja vankilaan."
Tämä on minunkin mielestäni uskomaton vääryys.
Käsittämätöntä, liittyisikö jotenkin juutalaisiin?
Jos olisi tapettu ainoastaan venäläisiä ja romaneja tuskin tällaista.

Käyttäjän NikoHaapaniemi kuva
Niko Haapaniemi

Leinoselta tyylilleen uskollisena taas yksi tärähtäneen hauska blogi.

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Mitä vattua? Onko tänään non sequitur -päivä? :D

Käyttäjän NikoHaapaniemi kuva
Niko Haapaniemi

"Oletko Niko homo?"

Ikäväksesi en :( Pyydän anteeksi jos nyt murskasin märät fantasiasi minusta.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Eihän Venäjän tai Neuvostoliiton "sotarikokset" tai menettely eroa kovinkaan paljon monesta muustakaan maasta. Maailmassa on tuskaan yhtään suurvaltaa joka ei olisi 100 vuoden aikana syyllistynyt ihmisoikeusrikoksiin ja rikkomukseen.

Mitä tuo lista tarkoittaa lopussa. Huvittava yksityiskohta on 30 Havaiji. Havaiji on Yhdystaltojen osavaltio, ei itsenäinen valtio. Havaijin liittämiseen Yhdysvaltoihin liittyy oma tarinansa jossa ei aina vähemmistöjä/köyhälistöjä kuunneltu.

Toimituksen poiminnat