Totuus Kauneus ja Hyvyys Arvollinen ihmisen elämä koostuu; totuudesta, kauneudesta ja hyvyydestä.

Virheellinen ajattelu usein puolustaa vääryyttä

Usein virheellisessä päätöksen teossa, ei ole heti selvää, mitä on seuraukset olevan? Onko päätös virhe, viallinen vai väärä.

 • Elämässä pitää olla periaatteita, mitkä ohjaavat päätöksen tekoa.
 • Oikeat periaatteet elämästä kertovat jo ennen päätöksen tekoa, mikä on oikea päätös?
 • Ja mikä on väärä päätös? 

 

Suurin vaikutus valta maailmassa on johtajilla.

Mitä tulee mieleen, jos puhutaan valtion johtajista?

 • Intohimot,
 • ahneus
 • pyrkimys
 • etuoikeudet
 • saavutus
 • vauraus
 • onnistuminen
 • rikkaus
 • korruptio, jne.

Korruptio on yleistä valtion johtajissa, siksi että johtajan tai valtion virka liittyy ihmisten omaan intohimoon, savuttaa jotain itselle, elämän kutsumus menestyä.

Vaikkapa Euroopan Unioni, mikä ajaa ihmisiä lähtemään siihen virka työhön Eurooppaan? Se on suurin osin omaa intohimoa saavuttaa suurempaa omassa työurassa.  Samalla on myös muitakin tekijöitä mitkä vie sinne suuntaan.

Ne ovat kaikki yksilö ihmiset intohimoisia tavoitteita, saavuttaa jotain itselle.

Toiset ihmiset suhtautuvat hyvin, ja ovat kohtuullisia omissa tavoitteissa. Eikä ole niin aggressiivisia, että pitävät kiinni omasta virasta, riippumatta oliko ajattelu ja paatokset teot virheellisiä, vääriä, millä hintaan vaan, vaikkapa elämän ja kuoleman asia.

 

Perusaisat intohimosta.

Perusasiat omasta intohimosta on todella yksinkertaisia, mitä opetetaan jo pyhä koulussa.

Muista olla hyvä ihminen, ajattele ja muista toisia ihmisiä, eikä vaan omaa itseä. Sellainen kasvatus kasvattaa kohtuullisuutta, pitää intohimot ja ahneus kurissa. Intohimoinen saa olla mutta se pitää olla hallittua intohimoa, kohdistettua sellaisille arvoille mitkä ovat kohtuullisia ihmisen elämän arvon suhteen.

 

Tässä muutama oikea Periaate, ja Filosofian opetusta raamatun kirjojen kirjoittajilta.     

25 Mitä hyödyttää ihmistä, jos hän voittaa omakseen koko maailman mutta saattaa itsensä tuhoon ja turmioon? 

Luukas 9.25.

33 Etsikää ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskasta tahtoaan, niin teille annetaan kaikki tämäkin.

Matteus 6.33

10 Älkää antako kutsua itseänne oppimestariksi, sillä teillä on vain yksi mestari, Kristus. 11 Joka teistä on suurin, se olkoon toisten palvelija. 12 Sillä joka itsensä korottaa, se alennetaan, mutta joka itsensä alentaa, se korotetaan.

  Matteus 23.12

7 Emme me ole tuoneet mitään mukanamme maailmaan emmekä voi viedä mitään täältä pois. 8 Kun meillä on ruoka ja vaatteet, saamme olla tyytyväisiä. 9 Ne, jotka tahtovat rikastua, joutuvat kiusaukseen ja lankeavat ansaan, monenlaisten järjettömien ja vahingollisten halujen valtaan, jotka syöksevät ihmiset tuhoon ja perikatoon. 10 Rahanhimo on kaiken pahan alkujuuri. Rahaa havitellessaan monet ovat eksyneet pois uskosta ja tuottaneet itselleen monenlaista kärsimystä.

1 Timoteous 6.9

1 Mistä teidän keskinäiset kiistanne ja taistelunne syntyvät? Mistäpä muusta kuin haluistanne, jotka käyvät taistelua teidän ruumiissanne. 2 Te himoitsette, mutta jäätte vaille, kiihkon ja kateuden vallassa te vaikka riistätte hengen toisiltanne, mutta ette silti saavuta päämääräänne. Te taistelette ja iskette yhteen, mutta jäätte vaille, koska ette pyydä. 3 Ja vaikka pyydätte, te ette saa, koska pyydätte väärässä tarkoituksessa, kuluttaaksenne kaiken mielihaluissanne.

Jaakob 4.1

3 Älkää tehkö mitään itsekkyydestä tai turhamaisuudesta, vaan olkaa nöyriä ja pitäkää kukin toista parempana kuin itseänne. 4 Älkää tavoitelko vain omaa etuanne vaan myös muiden parasta. 5 Olkoon teilläkin sellainen mieli, joka Kristuksella Jeesuksella oli.

Filippiläisille 2.3

 

Maailman suurten sotien taustalla, on aina johtajia ketkä ajattelivat virheellisesti.

Miten virheellisesti?

Siten että he korostavat itseään, omaa mieltä ajatuksissa, ja omaa roolia intohimoisesti.

He kuvittelevat omassa mielessä olevan jumalan valittu, vaikka eivät ymmärrä Jumalan oikeudenmukaisuutta, tai Kristuksen mieltä, eikä tajua hänen toiminnan periaatteita.

Miksi eivät ajattele? Siksi että he ovat täynnä itseä, sinne mielen ohjelmaan ei saa toista viestiä tai ääntä. Heidän elämässä ei ole elävää Jumalaa, he itse ovat se jumala mitä he palvelevat.  Siksi heidän ajatukset ovat suljettu kierukka, oman tahdon mukaan. Se tuottaa paljon päätöksen teko virheitä, silla heidän oma tekemä jumalan on rajoitettu oman mielen muotoiseksi.

 

Isot ja pahat tapahtumat

Maailmalla on paljon isoja asioita, missä yhden tai muutamien ihmisten päätökset vaikuttavat moneen miljoonan ihmisten elämään epäoikeudenmukaisesti.  

Epäoikeudenmukaisesti tarkoitan vaikkapa Syyrian kansalaisten tilanne, missä valtion johtaja ja hallitus on romuttanut tilanteen täysin.

 • 8 miljoonaa ihmistä joutunut siirtymään kotiseudultaan sisällä Syyria
 • 4,5 miljoonaa ihmistä asuu piiritetyssä kaupungeissa ja vaikeasti saavutettavissa alueille
 • 4,5 miljoonaa pakolaista asuu lähimaissa tai sitä kauempana
 • 1,5 miljoonaa ihmistä loukkaantunut
 • 250,000 ihmistä kuollut

https://www.icrc.org/en/where-we-work/middle-east/syria

 

Mistä tämä Syyria kansalle epätoivottu tilanne johtuu?

Se johtuu ihmisistä, valtion johtajista, epäoikeudenmukaisuudesta, laittomuudesta ja väkivallasta.

Seuraava kuvaa ihmisten mielen asenteita, ihmisen tahtoa, elää ja toteuttaa oman mielen ymmärrystä, pikemmin kuin ajatella yhteyskunnan asiaa laajemmin kokonaisuuden suhteen.

Anomia

Anomia on romahdus sosiaalisissa siteissä yksilön ja niiden yhteisöön, jossa yksilöt eivät tunne sitoi suutta moraalisesti yhteiskunnan struktuuriin. Termin teki yleiseksi  Ranskan sosiologi Émile Durkheim hänen vaikutusvaltaisessa 1897 kirjassa Suicide.

Anarchy

Anarchy (tarkoittaa "ilman johtajuutta"), on tila, jossa henkilö tai ryhmä ihmisiä hylkäävät yhteiskunnallisen hierarkioita, lait ja muut toimielimet. Se liittyy usein hallitukseen purkamiseen.

Anarkismi

Anarkismi on poliittinen filosofia, joka kannattaa itsehallintoa yhteiskunnissa mitkä perustuvat vapaaehtoisiin instituutioihin.

Siviili häiriö

Siviili häiriö tai sisäisiä levottomuuksia viittaa järjestyshäiriöön joihin yleensä liittyy ihmisryhmiä, ja tuloksena tuottaa vaaraa tai vahinkoa henkilölle tai omaisuudelle. Siviili häiriö on romahdus kansalaisyhteiskunnassa, ja se voi olla protestointitapa. Sitä voidaan toteuttaa eri muodoissa, kuten laittomat paraatit, mellakat, sabotaasi, ja muuhun rikollisuuteen.

https://en.wikipedia.org/wiki/Lawlessness

 

Miten tilanne, tapahtuma tai päätöksen tekijän virheet, on ollut viallinen tai väärä.

Syyrian Bashar Assad on tehnyt virheitä Syyrian valtion hallituksen johtajana, silla on pitkä tausta, miten hän ja hänen isä ovat johtanet Syyriaa vuodesta 1970 asti, 46 vuotta.

Bašar al-Assad (arab. بشار الاسد‎, s. 11. syyskuuta 1965 Damaskos) on Syyrian arabitasavallan presidentti ja Syyrian Baath-puolueen sihteeri. Hän on 1971–2000 hallinneen presidentti Hafiz al-Assadin poika.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Ba%C5%A1ar_al-Assad

 

Hafez al-Assad (arabiaksi حافظ الأسد) (s. 6. lokakuuta 1930 – 10. kesäkuuta 2000) oli syyrialainen valtiomies, joka toimi Syyrian presidenttinä vuosina 1970–2000.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Hafiz_al-Assad

Heidän johtaja malliin liittyy paljon asioita, heimojen, uskontojen ja oman mielen ymmärrys asioista. Heidän sitoutuminen heidän elämän filosofiaan, heidän uskonnon opintoon, tai uskomuksiin, tuottaa tulosta. Sitä voi tutkia, että onko se ollut virheellistä filosofiaa?  Mika on ollut sen filosofian hedelmää?

Ihmisten näkökulmasta, siis luonnon oikeudenmukaisuuden suhteen. Silla luonnon oikeudenmukaisuus on tasa-arvoinen kaikille ihmiselle maailmassa. Se katsoo ihmiseen ihmisenä, eikä arvosta ihmistä sen statuksen mukaan, tai sen valtion viran mukaisesti, tai sen vaurauden mukaisesti, tai ihon varin mukaisesti, se vain katsoo ihmiseen ihmisen elämän näkökulmasta. Tietysti ihmisen mielen ymmärryksen kautta, ihminen voi kuunnella luonnon oikeudenmukaisuuden ääntä, ja noudattaa sitä elämässä, ja niin ollen olla luonnon oikeudenmukaisuuden hengen ystävä. 

 

Hafez al-Assad johtajuus malli on ollut virheellinen.

Se on tuottanut paljon huonoa hedelmää, uskomattoman paljon ihmisten kärsimyksiä, ja turhia kuluja koko Euroopalle. Silla maailmalla on paljon tarpeita, ja turhat kulut aina rajoittavat muita kriisi tilanne apuja.

Hafez al-Assad on ollut intohimoinen valtion johtaja oman mielen mukaisesti. Piittaamatta mitä seurauksia silla on ollut Syyrian kansalle ja muualle maailmalle.

8 miljoonaa ihmistä joutunut siirtymään kotiseudultaan sisällä Syyria

4,5 miljoonaa ihmistä asuu piiritetyssä kaupungeissa ja vaikeasti saavutettavissa alueille

4,5 miljoonaa pakolaista asuu lähimaissa tai sitä kauempana

1,5 miljoonaa ihmistä loukkaantunut

250,000 500,000 ihmistä kuollut tai hävinnyt.

 

Venäjän johtajien virheellinen ajattelu ja päätöksen teko.

Venäjän johtajien päätöksen teko on ollut selvästi virheellinen, suhteessa luonnon oikeudenmukaisuus.

 Venäjän johtajien päätös mennä Syyriaan pommikoneitten kanssa pommittamaan Syyrian yhteyskunnan ihmisiä oli osalta Venäjän johtajien strategiaa peitellä toisia vääriä päätöksiä Itä Euroopassa. Se oli yksi lisä keino, miten pullistaa Venäjän muskelia Länsimaitten ja maailman mielikuvassa. Venäjän johtajien päätöksen teossa mennä Syyriaan ei ajateltu mitä lisä kärsimystä se voisi tuottaa arkipäivä ihmisille Syyriassa.

NL Venäjän johtajat usein ovat tehneet laittomuuden päätoksiä, mitkä pakotaa toiset siirtymään, ja siten sitä seuraa peittely, ja pimitys. Ensiksi aiheutetaan toisille vääryyttää, sitten luodaan toinen tilanne mikä poistaa ajatukset toiseen kohteeseen, sellainen on rikollisuuden kiero luonne.  

Intohimoiset Venäjän johtajat eivät ajattele paljonkaan muuta kuin vain omia Venäjän intohimoisia tavoitteita. Vaikkapa ne ovatkin virheellisiä tavoitteita.  Samalla tavalla kuin Neuvostoliiton Joseph Stalinin ajatukset olivat usein virheellisiä ajatuksia. Berliinin muuri oli virheellisen ajatus. Itä Euroopan miehitys oli virheellinen ajatus. Väkivaltainen hyökkäys sota Suomeen 1939 oli virheellinen ajatus. Kätyn metsän teurastukset vuonna 1940 oli virheellisten mielten ajatus.  Teki sellainen virheellinen ajatus maailmasta parempaa? Antoiko sellainen virheellinen ajatus lisä arvoa NL tai Venäjälle?  Mitä hyytyä siitä oli maailmalle? Mitä hyötyä siitä oli NL maineelle?

Jos se ei ollut virheellistä ajattelua,

 • miksi sitten se oli salattua tietoa? 
 • Miksi sitä tietoa kiellettiin Neuvostoliitossa?
 • Miksi sitä virheellistä julmuutta yritettiin laitta Natsi Saksan piikkiin?
 • Siksi että NL johtajat hyvin itse tiesivät se olleen moraalisesti väärin, murha työtä, sota rikoksia ja myös virheellistä ajattelua.

Ennen kuin Venäjän johtajat päättivät mennä pommittamaan Syyriaan, heidän pommikoneet esittelivät uhkaillen Euroopan ilmatiloissa. Viesti oli, että Venäjällä on suuri uhka maailmalle. 

Ja sitä ennen oli Kriminnimimaan anastus, Venäjän valtion laittomuus ryövätä Ukrainan valtion omaisuutta. Venäjä toimi itsevaltaisesti, rikkoen kansainvälisiä lakeja, itse tekemällä kansainvälinen lakien Anomia. Samalla aiheuttaa Ukrainalle siviili häiriötä Venäläiset Ukrainassa kautta.  Samalla toivoen Anarkismia venäläisten separistien kautta. Toisin sanoen Venäjän johtajat toivoivat paljon pahaa tahtoa Ukrainan valtiolle, monelta eri taholta.

 

Anomia

Anomia on romahdus sosiaalisissa siteissä yksilön ja niiden yhteisöön, jossa yksilöt eivät tunne sitoi suutta moraalisesti yhteiskunnan struktuuriin. Termin teki yleiseksi  Ranskan sosiologi Émile Durkheim hänen vaikutusvaltaisessa 1897 kirjassa Suicide.

Anarchy

Anarchy (tarkoittaa "ilman johtajuutta"), on tila, jossa henkilö tai ryhmä ihmisiä hylkäävät yhteiskunnallisen hierarkioita, lait ja muut toimielimet. Se liittyy usein hallitukseen purkamiseen.

Anarkismi

Anarkismi on poliittinen filosofia, joka kannattaa itsehallintoa yhteiskunnissa mitkä perustuvat vapaaehtoisiin instituutioihin.

Siviili häiriö

Siviili häiriö tai sisäisiä levottomuuksia viittaa järjestyshäiriöön joihin yleensä liittyy ihmisryhmiä, ja tuloksena tuottaa vaaraa tai vahinkoa henkilölle tai omaisuudelle. Siviili häiriö on romahdus kansalaisyhteiskunnassa, ja se voi olla protestointitapa. Sitä voidaan toteuttaa eri muodoissa, kuten laittomat paraatit, mellakat, sabotaasi, ja muuhun rikollisuuteen.

https://en.wikipedia.org/wiki/Lawlessness

 

Virheellistä ajattelua ei pidä hyväksyä.

Virheellinen ajattelu on älyttömyyttä, sen voi aiheuttaa vaikkapa yksilö ihmisen omat intohimot. Jos intohimot ovat valtavan suuret se sokeuttaa järkevää päätöksen tekoa kokonaisuuden suhteen.  

Virheellinen ajattelu ihmisessä voi ilmeentyä vaikkapa alkoholin käytössä. Tai joku muu riippuvaisuus, mutta yleensä yksilö ihmisen riippuvaisuudella ei ole valtavan suuria vaikutuksia maailman ihmisiin, niin kuin Syyrian sisällissota. Mutta jos valtion johtajalla on alkoholi riippuvaisuus, tai joku muu huume aineen riippuvaisuus, niin sitten kyllä vaikutukset alkavat kasvaa mittavan suuriksi.  Niin kuin hullut johtajat humalassa.

 

Ihmisten/johtajien mielen liittyvät virheet, seuraukset, ovat helposti todistettavissa?

Virheelliset päätöksen tekojen seuraukset ovat selvästi esillä.

Niitä on ollut paljon.  Historiassa on niitä paljon.

Venäjän johtajat eivät ota vastuuta Neuvostoliiton sota rikoksista, eikä ota vastuuta omista laittomuuksista. Siten Venäjän johtajat ovat itse ajaneet itsensä epäsosiaaliseen nurkkaan.

 

Henkinen totuus raamatusta.  

20 Jesaja, Amosin poika, lähetti Hiskialle sanan:

"Näin sanoo Herra, Israelin Jumala: Sinä rukoilit minua, kun Assyrian kuningas Sanherib uhkasi kaupunkia. Minä kuulin sinua, 21 ja nyt minä lausun hänestä näin:

-- Sinua pilkkaa, sinulle ilkkuu neitsyt, tytär Siion.

Sinun jälkeesi ivaten nyökyttää päätään tytär Jerusalem.

22 Ketä pilkkasit, ketä herjasit, ketä uhmasit julkein huudoin?

Korkealle sinun katseesi tavoitti: Israelin Pyhää vastaan! 

23 Lähettilääsi pilkkasivat Herraa, heidän suullaan sinä julistit:

"Sotavaunuihini minä nousin ja rynnistin vuorten korkeuksiin,

ylös Libanonin rinteille saakka! Minä kaadoin sen korkeat setrit,

kaadoin ylväät sypressit ja saavutin sen korkeimman huipun.

Siellä on metsä kuin hedelmätarha.

24 Olen kaivanut juomavettä maasta, olen juonut vierasta vettä,

jalkapohjillani olen tallannut umpeen kaikki Egyptin virrat."

25 Eikö sinun korviisi ole vieläkään tullut,

että minä olen tämän kaiken tehnyt?

Jo ammoin minä sen suunnittelin, ja nyt olen sen toteuttanut:

Autioiksi kiviröykkiöiksi sortuivat linnoitetut kaupungit.

26 Avuttomiksi jäivät niiden asukkaat, vapisivat kauhusta ja häpeästä.

He olivat kuin kasvit avoimella maalla, kuin ruoho, joka hetken viheriöi,

he olivat katoilla kasvavaa heinää, pengerpelto itätuulen armoilla.

27 Minä tiedän sinun olemisesi ja menemisesi ja tulemisesi

ja sinun kiihkosi minua vastaan.

28 Koska minun korviini on kantautunut sinun kiihkosi ja mahtailusi, minä kiinnitän koukun sinun nenääsi ja panen suitset suuhusi ja ajan sinut takaisin samaa tietä jota tulit.

2 Kings 19.20

http://www.evl.fi/raamattu/1992/2Kun.19.html#o47

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat