Totuus Kauneus ja Hyvyys Arvollinen ihmisen elämä koostuu; totuudesta, kauneudesta ja hyvyydestä.

Onko totuus kelluva, uppoava, leijuva vai haihtuva?

Järkevät ajattelevat rauhanomaiset ihmiset ovat tajunneet monia tuhansien vuosia sitten että ihmisen elämä maan päällä on vajavainen, ihminen on rakenteeltaan monipuolinen olento, monia kykyjä toimia, fyysiset kyvyt, taiteellinen ajattelu, looginen ajattelu, tahto, päätökset ja tunteet, mutta kaikille sille pitää olla joku luotettava ankkuri mihin ihminen kytkee ajattelunsa, periaatteet, filosofia, moraali arvot, looginen sekvenssi, äly ja ymmärrys.  Oikea järjestys minkä avulla ihminen rakentaa luotettavaa tulevaisuutta sen raamien sisällä minkä alusta luoja on antanut ihmiselle rakentaa, kunnioittamalla elämää ja maailman kaikkeuden luojaa.

Jeremias oli ajatteleva järkevä ihminen, profeetta jolla oli tietoa, ymmärrystä, ja myös hänen sydän oli vireessä luojan kanssa. Tieto ja ymmärrys ei kanna pitkään, jos sydän menee pahasti harhaan, se ohjaa ihmisen mielen ajattelua. Mieli luo ajatuksia, ajatukset luovat päätöksiä, päätökset luovat toimintaa, toistuva toiminta tuo tapoja, tavat vievät ihmisen kohtaloonsa. 

 Jeremiah 23:23 ’’ Olenko minä sellainen Jumala, jonka valta ulottuu vain lähelle?

Eikö myös kauas? sanoo Herra. 24 Voiko kukaan kätkeytyä sellaiseen piilopaikkaan, etten minä häntä näkisi? sanoo Herra. Enkö minä ole läsnä kaikkialla niin taivaassa kuin maassa? sanoo Herra.

 Totuus on historian kautta ymmärretty tarkoittavan sellaista käsitystä mikä on sopusoinnussa suositun elämän kanssa maan päällä, käyttäen sitä tietoa mitä ihmisen kokemukset ja tutkimukset on saanut tietoon ihmisestä, ja maan materiaalinen, käyttäen järkevää älyä, antamalla ihmisten havainnolle merkitystä, sanat ja nimet käyttäen symbolia.  Järkevän älyllisen viestinnän jakaminen kommunikointi keinoilla on alkanut siitä, kun on todettu jonkun symbolin olevan sopusoinnussa havainnon kanssa. On hyvin helppo piirtää joku tikku piirros olento hiilellä valkoiseen siloiseen kallion kiveen, vaikkapa ihminen, kala, tai lintu, perhonen tai kukka, ja siten sanoa se nimellä, ihminen, kala, lintu, perhonen, kukka.     

Totuuden käsittelyä voidaan ajatella monella tasolla, riippuen kuka sitä ajatellee, ja samalla tehdä vertaus kuvia johonkin toimintaan.  On päivän selvää, että eri ihmiset arvostavat totuutta eri tavalla, toiset kunnioittavat totuutta, toiset ei, toiset ajattelevat totuutta, toiset ei, jos totuudelle annetaan vertaus kuvan olevan valo, ja sen vasta puoli on pimeys, niin sitten ihmiset jakautuvat kirkkaasta valosta alas pain askeittain, kunnes valoa ei ole ollenkaan havaittavissa, ja niin sitten kuvailuaan niitä ihmisiä ketkä rakastavat pimeyttä olevan vailla energiaa. Yksinkertainen absoluuttinen totuus, että valo on energiaa, valon energia poistaa pimeyden. Valo ja pimeys ei ole tasa-arvoisia vastakohtia, valo on energiaa, pimeys ei ole energia, siitä vaan puuttuu valon energia.  

Toimintaa ei voi tarkasti kuvailla tai määritellä, jo silla ole joku pohja mihin sitä viestintää suhteellisesti sitoo. Totuuden käsitys on ehdoton osa ihmisen älyn ja ymmärryksen kehityksessä. On kyllä mahdollista, että joku jossain, rakentaa itselle rinnakkaisen maailman, missä on omat säännöt, omat symbolit ja merkityksen määritykset.  Sellainen voi tulla toimeen laajemmin, jos se ratsastaa tai liittää itsensä jollain keinoin hyötymään siitä laajemmasta materiaalisesta tieto totuuden maailmasta, mitä ihmiset ovat rakentaneet viime 5000 vuotta.  Tieto ja kommunikointi välineet mistä kaikki nyt yleisesti hyötyvät maailmalla, on perustettu järkevään loogiseen periaate ajatteluun.  Siina hyväksytään, että absoluuttiset totuudet ovat olemassa sille systeemille, sille rakenteelle, siinä optimoidaan joku rakenne, kone tai järjestelmä, että se toimii mahdollisen hyvin.   Ihmisen terveys on riippuvainen monille elimistöille, yksitoista ihmisen elintä, jokainen on systeemi mitkä ovat riippuvaisia ravinto aineista, ehdolliset elämän ainekset.       

Jos puhutaan vaikkapa ihmisen kävelystä, siniä on totuuden tausta ympäristö mikä antaa sanalle merkityksen. Olisi ilmaisevaa sanoa, että kävelee järvessä yhdeltä rannalta toiselle, siinä kuulia automaattisesti odottaa, että ympäristö missä henkilö käveli, oli todellinen realiteetti. Siis kävely, jalkojen varassa, pysty suorassa, laittaa yhden jalan toisen edelle, ja toistaa setä, vasen oikea, vasen oikea, vasen oikea, jne., ja niin liikkuu maan pinnan päällä tahdon päätöksen valintojen kautta.  Jos vesi oli niin matala, niin sitten kävely oli mahdollista, mutta jos neste vesi oli syvempi kuin sen henkilön jalat, niin sitten sitä ei voi normaalisessa olosuhteessa kutsua kävelyksi, sitä sanotaan olevan uimista.

Ihmisten suurimmat ongelmat kansainvälisesti johtuvat siitä, ettei ihmiset ole oppinut ajattelemaan järkevästi.  Moni valtion johtaja on oppinut ajattelemaan järkevästi, mutta sitten tulee se toinen ihmisen elin mikä voi ohjata oman elämän/perheen/ yrityksen/ puolueen/tai koko kansan laivan kivikkoon.  Jos sitä toimintaa vertaa auton ajon ohjaukseen, niin mielen ajatusten tointa on kuin auton ohjaus ratti millä autoa ohjataan. Mutta se mekanismi mikä liittyy etupyöriin kahdella puollella autoa, on sydämen mekanismi mikä loppujen lopuksi ohjaa mielen käskyjä, jos siinä mekanismissa on vika, irtautunut ohjaus mekanismi, niin sitten ohjaus pyörän ohjaus ei vaikuta pyörien suuntaan, pyörien alla oleva maasto ja vauhti määrittelee sitten mikä on auton meno suunta.     

Totuus ja ei totuus

Yleisesti ymmärretty totuus vastakohta on valhe, joka vastaavasti voi myös laajentua käsityksessä monipuoliseksi käsitteeksi, kuten tosiasioihin, tai eettinen merkitys. Totuuden käsite on keskusteltu ja keskustellaan useissa yhteyksissä, kuten filosofian, taiteen ja uskonnon.

Totuuden olemassaolo on helppo havaita aistien avulla, ajattelemalla loogisesti ja järkevästi todisteita.  Mutta jos ei tiedä mitä on looginen rationaalinen ajattelu, niin sitten totuuden käsityksen ymmärrys voi osin olla hukassa. Silla jos mielen ajatuksien aivon pää on sekaisin, niin siten totuuden käsityksen ymmärrys on sekaisin.

Totuuden lähtökohta on siellä mistä kaikki on alkanut, maailman kaikkeus, elämä maan päällä toimii, vaikkapa ilman ihmisen toimintaa.  Miksi sitten ihminen olisi niin umpikujainen ajattelija, että yrittää sulkea sitä kaikkea mikä on ollut ja lähtenyt liikkeelle alussa, pitkän aikaa sitten, valtavan suuressa mittakaavassa, survoa sitä kaikkea ihmisen subjektiivisen ennakko luuloiselle, lihan himojen ja halujen mielen valtaiselle ajattelun muotoiseksi?  Se on virheellinen epälooginen lihan mielen ajattelua. Se puolustaa omia himoja, omaa epärehellisyyttä, ja puolustaa ihmisen mielen ylpeyden sokeata vääryyttä.

Jos kaikki aines jota on havaittava maailmankaikkeudesta laitettaisi palloksi ja jos asia tässä pallossa maagisesti pidettiin veden tiheytenä (1 g / cc), niin halkaisija pallossa olisi noin 7,2 valovuoden kokoinen.  https://www.quora.com/How-much-matter-is-there-in-the-universe

Missä suurissa asioissa ihmiset ovat eniten eri mieltä? Yleensä ne ovat asioita missä jollekin on hyöty olla epärehellinen, ja toiselle se on hyöty olla rehellinen.

Mikä voima saa ihmiset sellaiseen tilanteeseen missä tulee erimielisyyksiä? Siellä on aina ihmisen sydämen tunteet vaikuttamassa.   

Negatiiviset ja voimakkaat tunteet tulevat ihmisen sydämestä, olipa sydän puhdas ja ehjä, tai paha ja hajallaan.

Vahvoja tunteita ei voi suoraan liittää moraalisiin henkisiin arvoihin. Mielenosoitukset siksi ei ole muuta kuin ihmisten tunteitten osoitusta, sen merkitys pitää loogisesti järkevästi selvittää, ja kysyä onko silla mitään legitiimi arvoa.  Silla Natsi Saksalla ja Kommunisti Neuvostoliiton ihmisillä on tunteita, nationalistisia tunteita. Se ei ole mikään osoite rehellisestä moraalisesta demokratiasta, tai oikeudenmukaisesta kansan tahdosta, se on vain ihmisten tunteitten tuulten puhallusta.

Valtion johtajat kenellä on ollut ja on valtaa ja voimaa, ei ole mikään todiste, että he olisivat moraalisia rehellisiä johtajia, historiassa on paljon johtajia ketkä olivat moraalisesti epärehellisiä.  

Ateismien ajattelu on usein moraalisesti vastuutonta, he eivät hyväksy elämälle moraalisia rajoja, Jumalan asettamia rajoja, niin kuin on esitetty raamatussa ihmiselle. Se on vaihtoehto ihmiselle, sitä ei kukaan pakota, sen ihmisen pitää itse valita oman tahdon kautta.  Post modernismi filosofia antaa jokaiselle oikeuden tehdä itselle subjektiiviset moraalisen elämän raamit, mikä usein irtaantuu maailman todellisuduesta.  

Lisaa samasta aiheesta voi lukea Koti Uskonto Isanmaa verkkosivulta. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat