Totuus Kauneus ja Hyvyys Arvollinen ihmisen elämä koostuu; totuudesta, kauneudesta ja hyvyydestä.

Henkilön kansallinen identiteetti

  • Henkilön kansallinen identiteetti

Henkilön kansallinen identiteetti perustuu suoraan ihmisten jokapäiväiseen kansalaisuus elämään, kuten kansalliset symbolit, puhumisen kieli, ympäristön värit ja vaikutteet, kansakunnan historia, isot isät ja isot ädit, verisiteet, kulttuuri, musiikki, ruokaa, radio, televisio, ja viihde.

Henkilöt, joilla on kansan identiteetti katsovat kansallisia uskomuksia ja arvoja olevan henkilökohtaisesti mielekkäitä, ja kääntävät nämä uskomukset ja arvot osaksi päivittäistä käytäntöihin.

 

Kansallinen identiteetti on yksi identiteetti ja tunne yhdelle osavaltiolle tai yhdelle kansakunnalle.  Se on tunne yhtenäisenä kansakunnan kokonaisuutena, jota edustaa ominaiset perinteet, kulttuuri, kieli ja politiikka. Kansallinen identiteetti voi viitata subjektiivinen tunne yksilö jakaa ihmisryhmän kanssa kansakunnasta, riippumatta yksilön laillinen kansalaisuusasema.  Kansallinen identiteetti katsotaan psykologisella termillä kuin "tietoisuus erosta", joka on "tunne ja tunnustamista 'me' ja 'ne'".

Ilmaisu omasta kansallisesta identiteetistä myönteisessä valossa nähdään olevan isänmaallisuus, jolle on ominainen kansallinen ylpeytensä ja positiivisia rakkauden tunteita omalle maalle. Äärimmäinen ilmaus kansallisesta identiteetistä on sovinismi, jossa viitataan vahva usko maan paremmuuden ja äärimmäinen uskollisuus kohti oman maan.

https://en.wikipedia.org/wiki/National_identity

 

Henkilön identiteetti

Henkilön identiteetin ominaisuus on tarkoitettu olevan korkeammalla tasolla kuin kansallinen identiteetti, sillä kansallinen kasvatus ei ota huomioon kaikkia ihmisen persoonan kasvatus tarpeita, kasvaa ja kehittyä.

Mutta henkilön identiteetti pitää sitoa suoraan ihmis keskeiseen moraali arvoihin, silla ihmisen moraalinen identiteetti vaatii sen, että ihminen täyttää sen elämän kutsumuksen minkä luoja on antanut ihmiselle, olemaan enemmän ihminen kuin eläin, sillä ihminen on luotu Luojan kaltaisesti, moraalinen kapasiteetti, siten kunnioittaa ja arvostaa luojan olemassa oloa mielen ja sydän ajatuksilla ja henkisen totuuden kautta.

  

Nationalismi ei ole kaikki kaikessa.

Korkeammalla tasolla henkilön identiteettiä ovat moraaliset arvot, kunnioitusta ja ymmärrystä elämälle. Monipuolinen kansalaisuus ei pysty hoitamaan yksilö ihmisten tarvetta kasvaa persoonana, arvostamaan ja kunnioittamaan sielu elämää kaikessa kokonaisuudessa, se voi onnistua vuorovaikutuksessa oikeassa seurassa, lähipiirissä missä ystävät pitävät toisista huolta.     

Ihmisen kapasiteetti olla ajatteleva itseä hallitseva olento, mikä toimii oikean tiedon pohjalta järkevästi. Henkinen kapasiteetti, suojella ehjä sydän, sitoutunut rakastamaan oikeudenmukaisuutta ja oikeata mielen ajatuksien tietoa.  

Ihmisellä on moraalinen kapasiteetti ja tieto siitä kun moraalinen laki kokee vakivaltaa. Ihmiselle, oikea valinta on aina suosittu, se on ehjä ja sitova rakennus.  Silla valitsemalla väärän vaihtoehdon, se hajoittaa, rikkoo, ja repii, se aina johtaa henkisesti ahtaille seurauksille. Samalla on olemassa ihmisen terveyden tila, lapset yleensä kokevat terveyttä pitkän aikaa elämässä, kunnes ne kylvävät ja niittävät omia valintoja ja sen vaikutukset sielulle suhteessa moraali lakiin. Moraali laki positiivisessa mielessä, oppimisen kautta, kasvatus ja koulutus, mitä lähempiä suhde moraalisesti ehjän vanhemman ja kasvatus lapsen välillä, sitä syvempi vaikutus lapsen sydämeen pysyvästi. Moraalisen lakien rikkominen jättää jälkeensä sydämeen mustelmat.  Totuuden viisaus ilmestyy, se on fakta, kun sen periaatteita ja arvoja ihminen oppii kunnioittaamaan. 

 

Luonnon oikeudenmukaisuus

Luonnon oikeudenmukaisuus on ymmärretty olevan oikea malli pitkän aikaa, ajattelevat ihmiset, yli 5000 vuotta sitten, tajusivat ihmisen ominaisuudet ajatella ja toimia järkevästi. Ihmisellä oli ja on kapasiteetti olla ja toimia korkeammalla tasolla kuin peto eläimet, ihminen on luonnossa peto eläinten huipulla, mutta ihminen ei saavuta sitä pelkästään fyysisellä kyvykkyydellä, voimalla tai nopeudella. Suuret ja pienet peto linnut lentävät, kissa eläimet loikkaavat, karhut iskevät, peto kalat meren syvyydessä saalistavat, sukeltavat, isot nisäkkäät puita jyrsivät, murskaavat ja kaatavat, ihminen on monille petoeläimille ja peto linnuille fyysisesti voimaton. Mutta ihmisellä on yksi ominaisuus, kapasiteetti mikä on korkeammalla tasolla kuin petoeläimet, se on ihmisen aivojen tajunta ymmärtää, että järkevä älykäs elämä on rauhan omainen elämä maan päällä, millä voi kehittää ja kasvattaa parhaat ominaisuudet ihmisestä. Silla ihmisen lapset voidaan ainoastaan kasvattaa kaikessa täydellisyydessä toimimaan ihmisinä rauhan omaisen ympäristön avulla.  Ihmisen toiminta vaatii energiaa, miksi tuhlata tärkeätä energiaa vihaan? 

            

Monen kansojen johtajat harha teillä

Kansojen johtajat ympäri maailmaa ovat johtaneet kansaa umpikujaan, ahtaalle, ja ahtautta syytetään naapuria tai jotain muuta osapuolta. Henkinen totuus kertoo toisen puolen tilanteesta, kansat ovat ahtaalla siksi että ne eivät ole kunnioittaneet luonnon oikeudenmukaisuutta. Kaikki lakien rikkojat Yleensä antavat tekosyitä, kieltävät rikkomasta lakeja, kieltävät olevan väärässä.  Ihminen on ilmestynyt maapallon päälle jälki kädessä, luonnon oikeudenmukaisuus on ollut voimassa paljon aikaisemmin ihmisen toimintaa, tai ihmisen tajunta käsitys ihmisestä. 

Ihmisen sydän voi olla kuin virheitten neste kaivo, mistä monet johtajat ammentavat ylös suuria annoksia virheitä, ja siten jakavat sitä heidän kansalle, sanoen sitten ’’juokaa tätä virheen nestettä meidän nationalistin nimessä’’.

 

Jokaisessa kansassa on kaivo mistä kansan johtajat ammentavat nestettä.

Kaivojen neste sisältö on erilainen ja erilaatuinen, kaikille kansalisille kaivon neste ei maistu, siksi että siinä on sivumakuja. Jossain kaivoissa on katkeruutta, ja vihaa, ennakkoluuloja, nationalismin ylpeyttä, koston halua ja ateismin tietämättömyyttä.  

Ainoa kaivojen laadun erotuomari kaivojen sisällön tilanteesta on luonnon oikeudenmukaisuus, se on henkinen totuus. Luonnonoikeudenmukaisuus sanoo, että alussa oli älykäs tietoinen luoja, kaikki luonnon varat ja rikkaudet maailmassa kuuluu oikeudenmukaisesti hänelle, ihminen haluaa, himoitsee luonnonvaroja saadakseen voimaa ja valtaa, rakentamaan hyvin vointia ihmisten elämään.

Rakentamaan hyvinvointia ihmisten elämään on hyvä asia, mutta jos niitten luonnon varojen himot muuttaa ihmisen sydämen rakastamaan pahuutta, väkivaltaan, sotaan naapuri maita vasten, ottamaan toisilta väkisin pois, sitten se on huonoon pain vaikutus kansan johtajissa. Se on menettänyt järkevän mielen ajattelu kyvyn, epäkunnioitusta luonnon oikeudenmukaisuudelle. Henkisesti ihmisen/johtajan sydän on lähtenyt oikeudenmukaisuuden raiteilta hukka teille, ja johtamaan kansaa harhaan.    

 

Huonot kaivot ja virheen kaivojen ammentajat.       

MAO ZEDONG

Kiina (1949-76) järjestyneen kommunistien uhrit 60 miljoonaa.

Kiinan niin kutsuttu "Suuri perämies 'oli itse asiassa suurin massamurhaaja historiassa. Useimmat uhrinsa olivat kollegansa Kiinassa, murhattiin "vuokra isänä’’ sen kommunistisen haltuunoton jälkeen, nälän hädän aiheuttaja, hänet on väärin nimetty" Suuri harppaus eteenpäin 1958-61. kansalaisia tapettu ja kidutettu työleireillä kulttuurivallankumouksen vuosina 1960 luvulla. Maon hallitus kausi, sen taloudellisesti huonon hallinnon ja jatkuvat poliittiset mullistukset, tuotti myös paljon köyhyyttä useimmille Kiinan miljoonille kansalaisille. Maassa on omaksuttu kapitalismi kauan hänen kuolemansa jälkeen.

Mao Zedong ei ollut luonnonoikeudenmukaisuuden palvelija, Mao Zedong toimi itsevaltaisesti, oman mielen mukaan, eikä luovuttanut elämän ylpeyden kunniaa suuremmalle taholle, maailman kaikkeuden luojalle, luonnon oikeudenmukaisuuden periaatteilla.

 

JOSEPH STALIN

Neuvostoliitossa (1929-53) järjestyneen kommunistien uhrit 40 miljoonaa

Leninin vainoharhainen seuraaja oli numero kakkonen Maon massa-murhien panoksien rinnalla. Stalin määräsi tahallisen nälän hädän Ukrainaan mitkä tappoivat miljoonia rikkaampia talon poikia - tai "kulaks" - kun hän pakotti heidät pois heidän maalta, ja puhdisti oman puolueensa, ampumalla tuhansia ja lähettämällä miljoonat orjiksi ja menehtyvät Kulakissa.

Joseph Stalin ei ollut luonnonoikeudenmukaisuudelle kuuliainen eikä sen periaatteilla palvelija, Joseph Stalin toimi mielivaltaisesti, oman mielen ja tahdon  mukaan, eikä luovuttanut voiman ja vallan kunniaa suuremmalle taholle, maailman kaikkeuden luojalle, luonnon oikeudenmukaisuuden periaatteilla.

 

ADOLF HITLER

Saksassa (1933-45) järjestynyt Natsi diktatuuri, uhreja 30 miljoonaa.

Adolf Hitlerin diktatuurin kauhu piilee ainutlaatuisuus hänen pahamaineisiin rikoksiin, holokaustiin, joka seisoo yksin aikakirjoissa epäinhimillisestä julmuudesta. Se suoritettiin toisen maailmansodan piilossa, Hitlerin sotatoimet pyrkimyksien tavoitteena oli, "Lebensraum". Sota päätyi miljoonien ihmishenkien menetyksellä, jättäen Euroopassa tuhoutuneena ja hänen kolmannen valtakunnan raunioina.       

Adolf Hitler ei antanut luonnonoikeudenmukaisuuden laille kunniaa, eikä ollut kuuliainen yhteyskunnan palvelija sen periaatteille, Adolf Hitler toimi mielivaltaisesti, oman mielen ja tahdon mukaan, ensimmäisen maailman sodan vihan ja katkeruuden voiman vallassa, eikä luovuttanut, eikä luottanut luonnon oikeudenmukaisuuden viisauden periaatteita. Sen seurauksesta hän menetti jokaisen pisaran ihmisyyttä. 

 

Itse luokittelu.

Kansallinen identiteetti edellyttää prosessin itsensä luokittelun ja se käsittää sekä tunnistaminen sisäryhmässä (samaistumaan omaan kansakuntaan), ja erilaistuminen ulos-ryhmien (muita kansoja). Tunnustamalla yhteneväisyydet kuten joilla on yhteinen laskeutuminen ja yhteinen päämäärä, ihmiset samaistuvat kansakunnassa ja muodostavat sisäryhmiä, ja samalla he näkevät ihmiset, jotka tunnistavat eri kansakuntana olevan out-ryhmät.

Sosiaalisen identiteetin teoria ehdottaa positiivisen suhde tunnistamisen kansakunnan ja halveksimaan muita kansoja. Samaistumalla oman kansan kanssa. ihmiset tulevat osalliseksi ryhmien väliseen vertailuun, ja taipumus halveksia out-ryhmiä. Kuitenkin useat tutkimukset ovat tutkineet tätä suhdetta kansallisen identiteetin ja halveksuntaa muiden maitten suhteen, totesi, että tunnistaminen kansallisen identiteetin ei välttämättä johda out-ryhmän halveksuntaan. 

Kansallisen identiteetin ei välttämättä johda toisen kansan out-ryhmän halveksuntaan. Sen enempää kuin puolue politiikka suomessa johtaa oman politiikka puolueen suhteellisen out-ryhmän halveksuntaan. Mitä toivoa kansalaiset voi nähdä politiikassa? Kun kaikki suurimmat ihmiskunnan pahuudet, rappeutuminen, valheet, vilppi, kierot johtajat ovat olleet intohimoisesti ahneita voiman ja vallan käyttäjä politiikkoja.

 

Mitä on vialla?

Ihminen poikkeaa luonnon oikeudenmukaisuuden laista, se on ihmisen ongelma.  Tuomion päivä tulee jokaiselle ihmiselle, jokaiselle valtion ministerille ja johtajalle.

Kaikki vääryyden peittely tulee paljastumaan, silla luoja katsoo asioita henkisen totuuden näkökulmasta. Rehellinen totuus, menestyy. 

 

Sovinismi

Sovinismi on jonkin ryhmän tai ryhmän jäsenen äärimmäisyyksiin menevää, yksipuolista ja fanaattistakin käyttäytymistä jotakin toista ryhmää tai sen yksityisiä jäseniä kohtaan. Sovinismista käyttäytymistä voi ilmetä niin maan tai kansan kuin muunkin ryhmän puolustamisessa. Yleensä sovinismia ilmenee silloin kun toinen ryhmä koetaan viholliseksi ja uhaksi….

Sovinistista ajattelua on historian saatossa ilmennyt erityisesti suurvalloissa, kuten Venäjällä ja Kiinassa, Yhdysvalloissa sekä Ranskassa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa näiden suuruuden aikoina.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Sovinismi

 

Korean Sota. 

Korean sotaa 1950 usein sanotaan olevan unohdettu sota, harva ihminen Suomessa tietää siitä mitään todellista. Harhakuva korean sodasta on se että se oli suuri valtojen kahden välistä riitaa, eikää sen enempää ymmarrystä todellisuudesta miten tosi asian taustat oikein olivat mitkä johtivat korean sotaan. Miksi se oli merkillinen sota, mikä paljasti paljon mitä kansojen henkisillä juurilla elää?  Minka kaltainen henki maailma vaikuttaa kansojen toimintaan?

Kuka aloitaa sotia ilman mitään periaatetta tai järkevää syytä.  Ja kuka puolustaa luonnon oikeudenmukaisuutta maan päällä.  Miksi Neuvostoliiton johtajien kanta oli sama kuin Venäjän johtajien kanta on 2016?  Siksi että se oli nationalisti tunteille rakennettu virheellinen ajattelu perusta.  Mikä ei kunnioittanut laajempaa  luonnonoikeudenmukaisuudelle perustettua maailman kuva näkemystä.  Aito rehellinen maailman kuva mikä arvostaa ja kunnioitaa maailman kaikkeuden luojaa, se sama luonnonoikeudenmukaisuuden henki mitä Aabraham, Jacob ja Isaac kunnioittivat. Koko raamatun tarinan mukana on ollut luonnon oikeudenmukaisuus, joskus enemmän tai vähemmän taustalla. Jeesus Nasaretista täysin ymmärsi luonnonoikeudenmukaisuuden merkityksen, ja oli kuuliainen luonnonoikeudenmukaisuuden hengelle.   

Kirjoitan siitä asiasta seuraavassa kirjoituksessa.  

''Korean sota käytiin vuosina 1950–1953 Korean demokraattisen kansantasavallan (Pohjois-Korea) ja Kiinan kansantasavallan yhteisen kansanarmeijan sekä Korean tasavallan (Etelä-Korea) ja Yhdysvaltojen johtamien Yhdistyneiden kansakuntien (YK) joukkojen välillä. Yhdistyneiden kansakuntien asettuminen Pohjois-Koreaa vastaan Etelä-Korean tueksi perustui Yhdistyneiden kansakuntien peruskirjan 51. artiklaan ja turvallisuusneuvoston päätökseen, jonka istuntoja Neuvostoliitto boikotoi siksi, ettei Kiinan kansantasavallan asemaa YK:ssa ollut tunnustettu''.  

https://en.wikipedia.org/wiki/Korean_War

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat