Totuus Kauneus ja Hyvyys Arvollinen ihmisen elämä koostuu; totuudesta, kauneudesta ja hyvyydestä.

Epäloogiset ristiriidat kansojen ajattelussa

  • Mielen kehittämä tajunta
    Mielen kehittämä tajunta
  • Epäloogiset ristiriidat kansojen ajattelussa

Loogisia ristiriitoja kansojen ajattelussa ovat yleisiä, niitä enemmän näkyy, ääniä ja julkista huomiota yleisten maailman median kanavien kautta. 


Loogisia ristiriitoja heti alussa ihmisestä, voisiko kukaan edes kuvitella, miten sellainen on mahdollista? Että ihmiset olisivat eri mieltä siitä mitä ihminen on? Luulisi että jos joku asia on ihmiselle tuttua, niin se olisi itse ihminen. 


Ihmiset usein menevät hyvin lähelle toisia ihmisiä, ihmiset usein haluavat ihmisiä, vaihtaa viestiä ihmisten kanssa, puhua ja kosketella, mitä ihminen on? Ihmiset jopa menevät pimeän peittojen alle, ja siellä toisten ihmisten sisälle?  Ja se että naiset synnyttävät ihmisten vauvoja, lapsia, jos jonkun luulisi tietävän mitä ihminen on, niin luulisi sen olevan nainen, joka on ihmisiä synnyttänyt, syöttänyt, hoivannut ja kasvattanut. 


Mitä laajempi totuus kertoo ihmisten erimielisyyksistä?    


Voisiko ristiriidan alussa mennä peli enemmän sekaisin, kuin olla eri mieltä siitä mitä ihminen on? 
Voisi ajatella niin että erimielisyys ei ole itse asiasta, vaan viestinnän sisällöstä, niin kuin viestintä olisi tulkintana  virheellistä. Jos viestin lähettäjä lähettää sekvenssin a.b.c.d., niin viestin saaja tulkitsee sen olevan b.d.f.h. Mutta sellainen virhe on helppo tarkistaa ja korjata, pyytämällä toiselta oma sekvenssi. Ja kun se saapuu, niin sitten voi tarkistaa oliko se b.d.f.h. vai a.b.c.d.?

 
Arvot ja makuasiat?


Joku voi sanoa, että ihmisen erimielisyydet ovat vain maku asioita, yksi ihminen tykkää mansikoista, toinen mustikoita ja kolmas puolukoista. Maailmalla on monen kokoisia ja värisiä marjoja ja hedelmiä ja niin seihän on luonnollista, että ihmiset ovat eri mieltä asioista koska sehän on makuasia. 


Totta että ihmisillä on makuaisti, ja ihmiset suosivat erilaisia herkkuja oman maun mukaan. Yksi tykkää mämmistä, toinen kiisselistä, kolmas kukosta, ja neljäs sopasta. Ei sen kummempaa. 


Monen ihmisen silmät aukeavat elämälle siinä vaiheessa, kun on nostettu korkealle tuolille keittiö pöydän päähän. Ja ympärillä talon keittiössä on kaiken laisia keittiön tuoksuja, kuumasta uunista leivonnaisia, puuroa ja muuta lusikoidaan suusta sisään, kun vaan kerkeää niellä kaiken sen mössön alas. Tyttö vai poika joku vieras kysyy?  Uusia sanoja, lapsi jauhaa silmät pyöreinä ajatellen vain tunteilla, ilman saamatta yhteyttä tietoon siitä, mitä merkitystä on sanoilla.  

  
Älyllistä merkitystä


Ihminen etsii merkitystä elämälle, eihän ihmisen vauvalla itsellä, kun se syntyy, ole mitään käytännöllistä merkitystä pitkään aikaan, siitä puuttuu tieto elämän kokonaisuudesta. Sen käsityksellä kyllä voi olla suuri merkitys äiti naiselle, ja isä miehelle. Miehen ja naisen tarina, seurustelu vaiheet, rehellisesti puhtaat millä on järkevää älyllistä ulottuvuutta ja aitoa rakkautta.  Seksuaalisuuden himot eivät ole rakkautta, sehän pitäisi kaikille olla jo itsestään selvää. Jos kuvittelet että rakkaus on vain seksuaalisuutta, niin sitten olet pahasti erehtynyt maailman todellisuudesta. Lue Jeesuksen tarina, hän ei ikinä harrastanut seksuaalisuutta, mutta rakasti luojaa, kansaa ja ihmisiä yleensä kyllä. Hänen rakkaus oli kohdistettua järkevää puhdasta isän ja pojan rakkautta. 

Lue koko kirjoitus seuraavasta lenkistä.   Ihmisen mielen virhe ajattelu kokonaisuus
     

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat