Totuus Kauneus ja Hyvyys Arvollinen ihmisen elämä koostuu; totuudesta, kauneudesta ja hyvyydestä.

Miksi ihminen etsii totuutta?

  • Miksi ihminen etsii totuutta?

Totuus antaa ihmisen elämälle tarkoitusta.

Totuuden tunnustaminen luo pohjaa elämän ymmärrykselle.

Totuuden löytäminen mahdollistaa ihmiselle järkevää loogista ajattelua ja toimintaa.

Totuuden tunteminen antaa ihmisen toiminnalle toivoa.  Jos ihminen hylkää totuuden se mukana menee järkevän loogisen ajattelun pohja perusta, siten ajatukset eivät enää voi luottaa käytännöllisesti käytännössä todellisuuden realiteetille.

 

Elämän absoluuttiset totuudet

Elämän absoluuttisia totuuksia on valtavan paljon, elämä maan päällä on vai mahdollista niin että maa pallo on oikealla etäisyydellä auringosta, jos olisi lähempänä maan pinta olisi liian kuuma elämälle, jos olisi kauempana niin sitten maan pinta olisi liian kylmä elämälle. Absoluuttinen totuus on ehdotonta, että elämä on olemassa ja jatkuu.

Elämä maanpäällä lepää totuuden päällä, ihminen hengittää ilmaa ja happea joka päivä, keskimäärin 11,000 litraa ilmaa mikä sisältää 550 litraa happea.  Onko tälle ihmisen elämän totuudelle vaihtoehtoja?

Tämä absoluuttinen totuus ihmisen elämän riippuvuudesta hapelle, ylettyy Suomalaisista, Kiinalaisille, Norjalaisille, Korealaisille, Japanilaisille, Burmalaisille, Englantilaisille, ja kaikille 195 kansan valtiolle.

http://health.howstuffworks.com/human-body/systems/respiratory/question98.htm   

 

Absoluuttiset totuudet

Absoluuttiset totuudet elämässä usein otetaan vastaan ilman antamalla niille kunniaa tai huomiota. Siksi totuuden käsitys on laajalti aliarvostettu. Ihmisen mielen ylpeys voi yliajaa absoluuttiset totuudet, kuin  unohtaa sen pois mielestä, antamatta sille arvoa, tai huomaamatta sen olevan merkittävää.   

 

Tietoinen totuus on laajalti aliarvostettu.

Ihmisten maailmaa jakaa filosofiset erot, paineet totuuden käsityksestä. Yhdellä puolella olemme totuuden puolella, toisella puolella totuuden kieltäjiä.

Yksi puoli sanoo, että totuus on, ja toinen puoli kieltää sen olemassa olon.

 

Mitkä ovat niitten ajattelun filosofian erot?

Toisella puolella on totuuden kannattajat ja toisella puolella totuusrelativismi kannattajat?

Subjektiivinen totuus perustuu yksilö ihmisen tajuntaan, tunteisiin, ymmärrykseen, tietoon, kokemukseen ja kasvatukseen. Se voi olla suljettu kokemus, ilman ulkopuolista vaikutusta totuuden tuntemisesta. Se voi olla henkilön oman elämän maailma.

 

Totuusrelativisti nojaa intuitiiviseen käsitykseen totuudesta.

Totuusrelativismia on montaa eri tyyppiä. Yksinkertaisin, naiivi relativismi, väittää, että mikä tahansa väite on tosi, jos sen esittäjä vain uskoo niin. Naiivi relativisti ei erota totena pitämistä (puhujan asenne) ja totuutta (mahdollisesti puhujasta riippuva väitteen ominaisuus). Yleensä totuusrelativistin kannattaja haluaa tehdä selvän eron itsensä ja naiivin relativistin välille.

Yleensä totuusrelativismiksi käsitetään ne näkemykset, joiden mukaan jokin väite on tosi, jos se on tosi sen esittäjän edustamasta näkökulmasta. Näin ollen luokitus totuusrelativismiksi poikkeaa yllä esitetyistä luokituksista siinä, että totuusrelativisti nojaa intuitiiviseen käsitykseemme totuudesta, ja pyrkii kertomaan, kuinka totuuden käsite tulisi ymmärtää julkisessa käytössä, kun sen yksityinen (relativisoitu) käyttö on ymmärrettävissä.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Totuus#Totuusrelativismi  

 

Lue Osa 2 tähän kirjoitukseen otsikosta Voiko Totuutta Oppia Tuntemaan? Koti Uskonto Ja Isänmaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Totuus on mielenkiintoinen käsitys ihmisten maailmassa, koska totuudet vaihtuvat havaintojen mukaan. Ainoa totuus johon elämän voi perustaa ihmisten välillä on rehellisyys omista tuntemuksista ja kokemuksista. Lopulta ihmisen on sallitava itselle ajatus muuttuvassa ympäristössä niin sanottujen totuuksien muuttumisesta.

Vesa Leinonen

Kimmo Hoikkala.

Yksi taso ihmisten suhteissa.

Ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa tunteilla on oma paikka.
Ihmisten välisissä suhteissa tunteet myös syventävät suhdetta.
Kaikista yleinen vaikutus tunteilla on ihmisten perheessä.
Kaikista merkittävin panos tunteitten saajalle on vauvan kehityksessä ja lapsien kasvatuksessa.

Tunteitten olemassaolo, on yksi merkki terveen ihmisen sielusta.

Terveen tunteitten avulla ihmisen voi olla empaattinen.

Kimmo kirjoitti. ’’Totuus on mielenkiintoinen käsitys ihmisten maailmassa, koska totuudet vaihtuvat havaintojen mukaan.’’

Se on subjektiivinen totuus.
Jos on saanut relativismi opetusta, tai olet ollut porukassa mikä pitää sellaista ajattelua yllä. Sellainen filosofia on kuin vene kapteeni kuka ei usko laituriin tai ankkuriin, antaa veneen sitten pysähtyä ja jäädä kiinni, siellä mihin se ajautuu maihin.

On myös mahdollista, että jonkun käsitys totuudesta on sama kuin omat tunteet, siis määritellee totuuden olevan sama asian kuin omat tunteet. Se myös on virheellinen käsitys totuudesta. Vaikkapa sanotaan usein oikein, että ihmisen pitää olla rehellinen omille tunteille.

Totuuden käsitys mistä kirjoitin, se ei ollut sama käsite kuin ihmisen sisäinen rehellisyys. Vaikkapa rehellisyyden tila voi olla totuudenpuolella tai valheen puolella.

Jos niin ajattelee totuudesta, se on vain pieni lähipiiri ympyrä elämästä.

Kimmo kirjoitti. ’’Ainoa totuus johon elämän voi perustaa ihmisten välillä on rehellisyys omista tuntemuksista ja kokemuksista.’’

Se kuulostaa jotenkin oman kuplan elämältä. Niin kuin ei olisi tullut ulos oman elämän kuplasta.

Kimmo kirjoitti. ’’Lopulta ihmisen on sallittava itselle ajatus muuttuvassa ympäristössä niin sanottujen totuuksien muuttumisesta.’’

Joo, siis kun tulee ulos omasta kuplasta, ja alkaa elämään, niin sitten alkaa kasvamaan. Ja huomaa, hei, maailma alkaa näyttää toisenlaiselta, siinnä on nyt enemmän todellisuuden sisältöä.

Toinen taso ihmisten suhteissa.

Maailmassa on paljon erilaisia ihmisiä, monen laisia tunne rakennelmia, uskomuksia, tietoja, tilanteita ja ympäristöjä.

Vaikkapa Kimmo menisi Pohjoiselle Korealle. Sinun tunteitten kanssa, sinun ystävälliset tunteet kyllä viestittäsi toisille sinun hyvästä tahdosta toisten suhteen. Mutta niillä ei olisi mitään merkitystä kokonaisuuden suhteen, Pohjoisen korea, tilanne ja ympäristö.

Jos sinä vain menisit tunteitten varassa, sinä olisit myönteinen kaikille sille mitä he sanovat tai tekevät. Jos sinua johtaa vain sinun omat tunteet.

Jos menisit pelkästään tunteilla Amazon sade metsään, tai korkealle New Guinea vuorien harjuille, siihen tilanteeseen missä ne ihmiset asuvat, tunteilla, heidan tunteitten mieliksi, sinä voisit joutua heidan kylän keitto pataan, jos niillä olisi kovin nälkäinen tunne päällä.

Ihminen ei löydä laajempaa totuutta omista tunteista. Tunteet ovat usein petollisia.
Vauva mikä on äidin kehossa kyllä luottaa omiin tunteisiin, se on luonnollista, tuntea kaikki mitä äiti tuntee, syö juo ja tekee. Se on vain alkua elämässä.

Siksi absoluuttisia totuuksia pitää olla olemassa, sellainen mikä on referenssi.

Saada niistä tietoa, ymmärtää ajattelemaan niitten totuuksia.
Suunnistajalla on maa merkki, aurinko, kuu, tähdet, kompassi tai GPS. Nämä referenssit ovat ulkopuolella suunnistajan tunteita.

Raamatusta löytyy paljon absoluuttisia totuuksia mitkä ovat luotettavia referenssinä.

Kirjoitin aikaisemmin materiaalisesta todellisuuden nain.

'Todellisuus maailmasta on se, ettei mikään fyysinen määrä, esine tai olennon sisältö, selitä sen olemassa oloa. Vaikkapa pilkkoo sen miten pieneksi ja tutkii. Sen olemassa olon omistaa joku sen ulkopuolella, se ei ole itsestään oleva'.

'Jokaisella fyysisessä tilassa, riippumatta miten täydellinen, on tila mikä oli ennalta'.
Kaikella fyysisellä esineellä, olennolla on ennalta olut tila. Se luo aikanuolen, mikä osoittaa yhteen suuntaan. Ei kahteen suuntaan, menneisyys on takana pain, ja tulevaisuus on edessä pain'.

Samoin ihmisellä, ihmisen syytä ei löydy itsestä, syy olemiselle on tullut ulkopuolelta itseä.

Sellainen käsite että ottaa jonkun aikaa saada pään sen kasiteen ympäri.
Mutta se on terveellinen käsite saada oikeata tietoa mielen ymmärrykseen, eikä luottaa oman mielten ajatuksiin ilman totuuden tuntemista.

Oikeaan suuntaan.
Ensiksi luotettava tieto totuuden olemasta olossa. Facts, Faith and Feelings. Faktat, Usko ja Tunteet ovat oikea järjestys totuuden tuntemisen kasvatuksessa.

https://www.youtube.com/watch?v=Ot3QJCdykCI

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset