Totuus Kauneus ja Hyvyys Arvollinen ihmisen elämä koostuu; totuudesta, kauneudesta ja hyvyydestä.

Inkeri maa

  • Inkerin Luterilaiset seurakunnat 1925. (Wikipedia).
    Inkerin Luterilaiset seurakunnat 1925. (Wikipedia).
  • Inkeri Land. Englanti kielellä.
    Inkeri Land. Englanti kielellä.

Inkeri Land kirja on kirjoitettu Englanti kielellä, minun tarkoitus tämän kirjan kirjoittamisessa oli saada selvää milloin alkoi se jatkuva Itä Euroopan ja Pohjoismaitten raja kiistat? Idän ja Lännen välillä.  Onko Venäjä #1, Venäjä #2, ja Neuvostoliitolla ollut vähemmän maa tilaa kuin muilla naapureilla? 

Asiaa ajatellen enemmän, menin ajassa taaksepäin siihen pisteeseen aikajanassa missä ei ollut pahemmin kiistoja kantasuomalaisten heimojen elinkeinosta Suomenlahdella, tai Laatokan järven rannoilla. Tahto kyllä kasvoi Idässä, sinne muuttajien mielessä, läntinen kultuuri oli houkuttelevaa heille.

Pohjoismaitten kultuurit ja elinkeinojen menestys olla ja elää rauhassa luonnon yhteydessä, luojan luonnon oikeudenmukaisuuden nojassa. Idässä tahto alkoi kasvaa ja työntää länteen päin, vaikkapa tilaa oli ollut heillä runsaasti Idässä.  Länsi kultuurien menestys on ollut houkutteleva tekijä, himottava kohde nille kenellä sitä kultuuria ei ollut omassa hengessä. Maantieteellisesti sille oli myös valmis maasilta, karjalankannas. Voima mahti puskuria ei vielä ollut sitä toteuttaa 1000 vuotta sitten, jyrätä heimojen/kansan maa alue rajoja, ja ottaa se minkä itse näkevät olevan otettavissa.  Amazon Kindle eKirja. Inkeri Land. Vesa Leinonen.

Kindle eBook. Inkeri Land. 

Inkerimaa on Suomenlahden itäpäässä sijaitseva maantieteellinen alue, alueta kutsutaan nimellä Karjalankannas. Se ylettyy yli ja pitkin Neva jokea, yli Narvan ja Peipuksen järvet. Alue jonka Inkeri-etninen ryhmä Itämeren suomalaisista on historiallisesti elänyt noin 2000 BC-1920-luvulla. Inkeri on suomen kieltä, Izora on venäjää, Ingria latinaa ja Ingermanland saksan kielellä.

On olemassa monia teorioita, joista ja mistä nimi on alkuperäisin? Ja jolla on todennäköisesti useita sovelluksia: se on Itämeren suvun (Izora) nimi, joka todennäköisesti on otettu Inkeren (Izora) joelta, joka kulkee Laatokasta Nevaan, ja länteen Suomenlahdelle. Toinen selitys on se, että Ruotsin kuninkaan tytär, joka on myönnetty avioliiton kautta (Ingregardin Kiovan) Prinssi Jaroslavin Kiovalle, hänen lahjanaan Ruotsin kuninkaalle oli Strajan kaupunki Ladoganin ympäröivää maata. Todennäköisesti, jos tämä olisi totta, kartanolla olisi ollut nimenmuutos ja virallinen dokumentaatio.

Entinen teorian nimi Izora-joen jälkeen on vakuuttavampi. (Saressalo 2000).

 

Inkeri-maakunnan nimi alkaa historiatietokannoista vuonna 859 AD, kun Itämeren suomalaiset, etenkin Suomenlahdella ja Ladogan itäpuolella, ovat etnisiä nimiä edustavia ryhmiä. Chudsin (Tsuudit) julkinen kirja ilmestyy Venäjän aikakirjoihin, ja Vatjalaiset astuivat historian sivuille ensimmäistä kertaa vuonna 1069. Izora (Izortsy) vuonna 1228, myös Venäjän aikakirjoissa. Inkerimetsäyhteisö oli noin 55 000 neliökilometriä, tällä hetkellä Virossa Ladogan alue. Inkerimäinen maa kattoi maan laakan ja Suomenlahden yli 200 kilometrin pituisen maan välisen sillan, joka ulottuu kannaksen alueella jokien yli vanhalle rajajoki rajalle asti. Lähde ja käännös, Englanti Suomi:

http://EzineArticles.com/7161661

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"Lähde käännös, Englanti Suomi"

- Kovasti Vesa toivoisimme ettet Sinä tai kukaan muukaan enää koskaan julkaisisi missään koneen tekemiä "käännöksiä".

Itse substanssista, joka sinänsä on ansiokas, haluaisin lisätä omana kontribuutionani linkin kartastosivuun, jossa näkyy myös suomalaiskansojen ikiaikainen Inkerin alue, jonne itäimperialistiset isovenäläiset maahantunkeutujat rakensivat alueen ollessa Ruotsin valtakunnan osa entisen Nevanlinnan päälle 1700-luvun alkupuolella Sankt-Peterburg nimisen laittoman miehittäjäkaupungin eli Pietarin.

Kas tässä: Alkuperäinen Suomineito luomuasussaan rohkeissa kuvissa ilman rihmankiertämää yms. vuosilta 1921-42 https://www.viestihopeat.fi/karttoja-1921-42

Vesa Leinonen

Kiitos Veikko kommentista.
Joo totuuden asiat pitää tuoda esille hyvässä hengessä, äly, järki ja logiikka.

Karjalankannas on ollut kuuma paikka Länne ja Idän vaälillä, ainakin jo 500 vuotta. Miksi? Syy siihen on ollut niin primitiivistä himoa ja voiman näyttöä ilman arvo kunnioitusta luonnon oikeudenmukaisuudelle. Ja jos rajan suoja aitaa ei pidetä kunnossa, niin sitten pian siihen tulee iso reikä.

Alkuperäinen linnake Suomenlahden itä kaulan pohjassa oli nimellä Nyenschantz, Suomeksi Nevanlinna. Rakennettu vuonna 1611.

Te Suomalaiset varmaan hyvin tunnette Nevan linnan, entäs sitten ne muut 8 linnaa?
1/9 on parempi olla muistissa kuin ei yhtään mitään.

Nyenschantz (Swedish: Nyenskans, Finnish: Nevanlinna, Russian: Ниенша́нц Nienschanz), often known as Ниен Nien or Канцы Kantsy, was a Swedish fortress built in 1611 near the mouth of the Neva river during Swedish domination.

Linnakkeita on yhteensä 9 kappaletta. Se jo kertoo että alue on ollut kuuma vyöhyke ja ramppaus maasilta lännen ja Idän välillä.

The conflict was rooted in the Viking Age when the Varangians setup a trading outpost in Ladoga and controlled the course of the Neva River. The Slavicization and Christianization of Northern Russia accounted for the deterioration of relations between the Vikings and Novgorod at the turn of the 11th century.

Yhdeksän linnaketta.

1. Ladoga Castle (753-950 AD).
2. The old Ladoga.
3. Tiurin Castle (1100-1200AD).
4. Vyborg Castle (1293AD).
5. Käkisalmi Castle (initially known as Korela castle).
6. Pähkina Saari Castle (1323 AD-Oreshek).
7. Nyenschantz Fortress (1611AD).
8. Shlisselburg Castle (1702).
9. Old Ladoga Castle.

Article Source: http://EzineArticles.com/7160897

Joo, sinä Veikko olet oikealla asialla, kun mainostat Suomi 100 vuosi itsenäisyys juhlaa.

Kas tässä: Alkuperäinen Suomineito luomuasussaan rohkeissa kuvissa ilman rihmankiertämää yms. vuosilta 1921-42 https://www.viestihopeat.fi/karttoja-1921-42

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Veikko Savolainen.
Jokainen on vapaa toimimaan niin kuin näkee parhaaksi...Se, että kirjan tekijä kääntää sen koneella on parempi kuin ei tekisi mitään!
On hieno juttu, että Vesa Leinonen on kiinnostunut niin Inkerinmaasta että on tehnyt kirjan! Arvostan sitä kovasti.

Vesa Leinonen

Kysymys: Miten voisi siirtää Venäjän keskitys himot pois Euroopasta ja Pohjoismaista?

Vastaus: Hyvin helposti, jonkun pitäsi alkaa rankentamaan kaupunkeja Kamtšatkan niemimaalle.

Niemimaan pituus on noin 1 200 kilometriä, levein kohta 560 kilometriä ja pinta-ala noin 370 000 neliökilometriä.

Se on noin Suomen kokoinen. Miksi Venäjä ei himoitse sitä itselle kohteena?`
Miksi Neuvostoliiton Joseph Stalin ei hyökännyt sinne Marraskuussa 1939?

Siksi että siellä ei kukaan ollut paistanut joulu kinkkuja valmiiksi.
Eikä kesällä 1939 laittanut peruna ja muut vihannes varastoja kuntoon talveksi.
Eikä kerännyt metsämarjoja, ei tehnyt marja hilloja, tai marja mehuka kellariin valmiiksi.

Se Pohjoismainen perinne ja joulu juhlien valmistelu muutti Joseph Stalinin pään suunnan, kohti sinne päin missä ruoka tuoksuu tuvissa parhaiten. Ja sinne missä talojen katot ei vuoda vettä.

Kamtšatkan niemimaa (ven. Полуо́стров Камча́тка, Poluostrov Kamtšatka) sijaitsee Venäjän itäosassa Ohotanmeren, Beringinmeren ja Tyynenmeren välissä. Niemimaan pituus on noin 1 200 kilometriä, levein kohta 560 kilometriä ja pinta-ala noin 370 000 neliökilometriä eli vähän enemmän kuin Suomen.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kamt%C5%A1atkan_niem...

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Inkerinmaa tuskin tulee koskaan liittyneeksi Suomeen tai Viroon.
Enemmän kiinnostaa miten paljon siellä on haluja separatismiin ja siten itsenäiseen valtioon joka olisi tarvittaessa esim EU:n ja Naton jäsen jos kansa sitä haluaa ja jäsenyysehdot täyttyvät.

Toisaalta se on mielenkiintoista tietää että Pietarin paikalla sijaitsi aiemmin ruotsalaisten Landskronan linnake. Sen pitäisi kuulua siis Ruotsille, niinkuin Viipurinkin.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Tomi Ketola kirjoitti: [Inkerinmaa tuskin tulee koskaan liittyneeksi Suomeen tai Viroon.],

- Inkerinmaata ei ole olemassakaan enää eikä se ollut koskaan valtiona paitsi aikana 9.7.1919-5.12.1920, jolloin vapaustaistelussa Inkeriläiset saivat itsehallinnon, Pohjois-Inkerin tasavallan. Silloin Inkerinmaa sai oman lippunsa, mutta Vaakuna ja Hymni olivat jo olemassa.

Inkerin lippu :
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thu...

Pojois-Inkerin tasavalta:
http://personal.inet.fi/koti/juhani.putkinen/Pohjo...

Inkerin vaakuna:
http://viovio.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/14...

Inkerin hymni: "Nouse Inkeri"
https://www.youtube.com/watch?v=rjmaYcU600A

Toimituksen poiminnat