Totuus Kauneus ja Hyvyys Arvollinen ihmisen elämä koostuu; totuudesta, kauneudesta ja hyvyydestä.

Korruption siemenet ihmisissä

Korruption siemenet etsivät rakoa juurtua ihmisten sydämeen, monet historian voiman ja vallan käyttäjissä on alkuperin ollut paljon hyvää multaa, mutta siellä on alkanut kasvaa villi pelto, mikä loppujen lopuksi rehotti täynnä korruption rikkaruohoja.

 

Mitä ovat korruption rikkaruohot?

Kasvirikkaruoho vertauskuvana,  havainnossa pitää käyttää älyä, järkeä, ymmärrystä ja viisautta. Se myös vaatii tajuntaa, mielen asenteen herkyyttä tai ajattelu muutoksen.  Metafora mielessä., tahtoa oppia erottamaan kasvien laji erot, kysyä mitä kasvi lajit edustavat? Mitä hyötyä niistä on, ja kenelle?  Aikajanan näkökulmasta.  

Saman tavoin kuin yrittäisi arvioida kasvien idut, taimenet, tai kasvirikkaruohot, ilman oikeata tietoa ei voi arvioida ihmisen subjektiivisen mielen oikkuja luotettavasti.  Ihminen on niin altis pettämään itsensä, omien lihan mielen tunteilla, ja niillä sitten rakentaa itselle maailmankuvaa, oman mielen perustalta, omien halujen tai tahdon ajamana, se johtaa subjektiiviseen umpikujaan.

Jos ei ole tietoisaa kasvimaan hoitajaa, suunittelemaan, raivaamaan ja valmistamaan multaa, ja kylvämään hyvää siementä, ja kastelemaan vihannes maan multaa tarpeen mukaan sade vedellä, niin sitten kasvimaasta tulee villi alue.  Se ei palvele ihmisten ruoka tarvike tarpeita, vaan se tuottaa ja toteuttaa sen maan alueen luonnollista ympäristöä, keskenään kasvi siementen kilpailua lisääntyä. Kasvi elämä luonollisesti pukkaa siementä. Ihmisen älyn potentiaali on suunnitella, valmistaa ja hallita maan pintaa, tuottamaan terveellistä ravinnollista ruokaa, luonnollisia elintarvikkeita ihmisten ruoka ja ravinto tarpeisiin.  

 

Ihmisen ei ole helppo ajatella asioita ulkopuolelta katsoen.  Mihin oikeasti ihmisen omat näkemykset ja kokemukset perustuvat? Perunapää ajattelee peruna multa maan tavalla, perunan asioita.      

Moni ihminen nykypäivänä kieltää kaiken sen mikä on ristiriidassa heidän oman/lähipiirin subjektiivisen mielen ajatuksien, tahdon tai tunteitten kanssa.  Syy siihen usein on että he eivät ota huomioon henkistä totuutta. Ihminen on henkinen olento, Luoja on luonut ihmiseen moraaliset raamit. Luojallakin on moraaliset raamit, toisin kuin ihminen, Luoja ei ikinä ole rikkonut moraalisen elämän raamien rajoja. Hänen mielen ajatukset ovat aina olleet ja yhä on 100% täydelliset.   

 

Esimerkki ihmisen korruptiosta. 

Raamatun kirjat ovat henkisesti rehellisiä, siellä ei kirjoittajat ole peitellyt vääryyksiä, kaikki raamatun kirjat korostavat rehellisyyttä. Vaikka Israel on ollut intohimoisesti kansallinen, silti raamatunkirjan kirjoittajat eivät ole pietellyt heidän kansan johtajien vääryyksiä, rikoksia, korruptiota tai syntejä. Raamatussa on rehellinen henki.   Totuus henkisellä tasolla menee syvälle, paljon syvemmälle mitä epärehellisyys, korruptio tai synnin ylpeys rehottaa lihanmielessä pinnalla. Henkinen totuus tulee Luojan tahdosta. Kristus tuli tuomaan hyvää siementä maan päälle, hän kylvi hyvää siementä ihmisten sydämeen, se sama hyvä henkinen siemen yhä elää tänäänkin. Pyhä kirja myös opettaa ihmisä ajattelemaan oikein, kiertämään, sivuttamaan tai poistamaan omasta elämästä pinnallinen ajattelu, kuin ihmisen lihan himoille antautuminen.  Pyhä kirja opettaa ihmisiä uhraamaan nuoruuden elämän ylpeys pysyville arvoille, vältää sellainen mikä on risitriidassa älyn ja järjen kasvatuksen kanssa.  Kasvataa älyä, ymmärrystä ja järkeä ennen muita elimejä.  

 

Korruptoitunut kuningas.

1 Kings 21: 1

1 Pian tämän jälkeen sattui tällainen tapaus. Jisreeliläisellä Nabotilla oli viinitarha Jisreelissä Samarian kuninkaan Ahabin palatsin vieressä. 2 Ahab sanoi Nabotille: "Anna viinitarhasi minulle. Saisin siitä itselleni vihannestarhan, se kun on aivan taloni vieressä. Minä annan sinulle sen tilalle paremman viinitarhan tai tarhasi hinnan rahana, jos se sopii sinulle paremmin." 3 Mutta Nabot vastasi Ahabille: "Herra minua varjelkoon luovuttamasta sinulle isieni perintömaata!" 4 Ahab meni kotiinsa synkkänä ja raivoissaan, koska jisreeliläinen Nabot oli vastannut hänelle sillä tavoin ja kieltäytynyt luovuttamasta hänelle isiensä perintömaata. Hän paneutui makuulle vuoteelleen, kääntyi seinään päin eikä syönyt mitään.

7 Isebel sanoi hänelle: "Etkö sinä ole Israelin kuningas? Nouse ja syö, niin tulet paremmalle tuulelle. Minä hankin sinulle jisreeliläisen Nabotin viinitarhan."

8 Isebel kirjoitti kirjeitä Ahabin nimissä, vahvisti ne hänen sinetillään ja lähetti ne vanhimmille ja jalosukuisille, jotka asuivat samassa kaupungissa kuin Nabot. 9 Hän kirjoitti kirjeisiin näin: "Julistakaa paasto ja pankaa kokouksessa Nabot istumaan kaiken kansan eteen. 10 Sijoittakaa häntä vastapäätä kaksi kunniatonta miestä, jotka todistavat häntä vastaan ja sanovat: 'Sinä olet kironnut Jumalaa ja kuningasta.' Viekää hänet sitten ulos kaupungista ja kivittäkää hänet kuoliaaksi."...........

 

20 "Ahab sanoi Elialle: "Taasko sinun piti etsiä minut käsiisi, viholliseni?" "Taas", Elia vastasi. "Sinä olet myynyt itsesi tekemään sitä, mikä on pahaa Herran silmissä. 21 Sen tähden Herra sanoo näin: 'Minä saatan sinut onnettomuuteen. Minä lakaisen sinut pois ja hävitän Israelista miespuoliset jälkeläisesi, niin suuret kuin pienetkin. 22 Minä teen sinun suvullesi niin kuin tein Jerobeamin, Nebatin pojan, suvulle ja Baesan, Ahian pojan, suvulle. Tämän teen siksi, että olet herättänyt minun vihani ja johdattanut Israelin tekemään syntiä.' 23 Myös Isebelistä Herralla on viesti. Hän sanoo: 'Koirat syövät Isebelin Jisreelin maatilalla. 24 Sen Ahabin jälkeläisen, joka kuolee kaupungissa, syövät koirat, ja sen, joka kuolee muurien ulkopuolella, syövät taivaan linnut.'"

25 Kukaan muu Israelin kuningas ei syyllistynyt sellaiseen kuin Ahab. Hän myi itsensä tekemään sitä, mikä on väärää Herran silmissä, kun hänen vaimonsa Isebel yllytti häntä. 26 Häpeällisesti hän ryhtyi palvelemaan epäjumalia aivan samoin kuin amorilaiset, nuo, jotka Herra hävitti israelilaisten tieltä".

    1 Kings 21: 1-4.

Ensimmäinen  Kuninkaan kirja 21: 1 – 25.

 

Ahabin vääristynyt (epämoraalinen) mielen ajatukset.

Ahab ajatteli asioita oman mielen mukaan, omien oikkujen ja halujen perusteella. Hänen vaimonsa Isebel oli samankaltainen villi puutarha, missä ei ollut tarpeeksi moraali arvojen kunnioitusta, eikä Jumalan pelkoa.  Ei ollut kunnioitusta Jumalan moraaliselle arvo maailman opetukselle, rehellisen ihmisen hengelle.  Ihmisen henki on enenmmän arvokas kuin yksi viinitarha, perunamaa, kasvimaa tai mäntymetsä.  

Voima ja valta oli pukannut siementä ja rehottanut johtajien sydämessä synnin hedelminä. Se johti itsepetokseen ja vääristämän totuutta.  Paatunut sydän ei havainnoin luonnon oikeudenmukaisuutta,  eikä arvosta elämän ihmettä, eikä arvosta luonnon kauneutta, sen sijaan tulee himot, ahneus saada ja kuluttaa, vaikkapa varastamalla toisilta.

 

Neuvostoliiton johtaja

Joseph Vissarionovich Stalin oli samankaltainen tapaus kuin Kuningas Ahab.  Tuhot olivat kyllä miljoona kertaa satoja pahempi.  Vissarionovich Stalin kylvi pahaa siementä maan päälle, se oli paholaisen saatanan siementä henkisessä arvo maailmassa.  Luojalle kuuluu elämän armo, kunnioitus ja synnin välttäminen ja Luojan pelko.

Henkisesti korruptoituneet ihmiset etsivät itselleen lohdutusta, hakevat itselle saman hengen kaltaisia ihmisiä kuin itse. Venäjällä on saman kaltaisia johtajia henkisesti kuin Stalin, he etsivät sitä samaa henkeä mitä oli Neuvostoliitossa. Venäjän Presidentti Vladimir Vladimirovich Putin on saman hengen jaloste, henkinen arvo maailma ihmisenä kuin Joseph Stalin, siksi hän ihailee Joseph Stalinin voimaa ja valtaa. Siksi hän avustaa Syyrian Presidentti Bashar Hafez al-Assad.  Heidän oli helppo mennä Syyriaan kimppaan, se ei ollut henkisesti ristiriidassa heidän henkimaailman kanssa.

Venäjän johtajien himo ottaa itselle Krimin niemimaa Ukrainan valtiolta, on saman kaltainen rikos ja synti kuin kuningas Ahabin j Isabel himo ottaa itselle henkirikoksen kautta Nabotin viinitarha. Samankaltainen korruptio ja epämoraalinen sotarikos toteutui vuonna 1939, kun Neuvostoliiton Joseph Vissarionovich Stalin himoitsi itselle Itä Eurooppaa, osa Puolasta, Latvia, Viro ja Suomi.  Karjalankannaksen himo oli myös suuri Vissarionovich Stalin syntisessä sydänmessä, sille synnille Neuvostoliton johtajat keksivät tekosyitä, millä toteuttaa rauhan rikkominen, väkivaltainen sota hyökkäys, sodan aloittaminen ja suuret hengen menetykset Suomessa ja  kansan alueitten tuho työt.       

Kommunisti ilmiössä on oma henkensä, se on ollut epäjumalan palvontaa. Tehdä valtiosta epäjumala, mille ihmiset uhraa elämänsä’ ja palvelee kaikin voimin. Kommunismi tuhosi miljoonien ihmisten elämän, tuotti köyhyyttä ja kurjuutta.  Kuka siitä hyöty? Vissarionovich Stalin? Vladimir Ilyich Ulyanov  Lenin? Mao Zedong? Pol Pot? Kim Il-sung? Kim Jong-il? vai Kim Jong-un?    

 

Kylmäsodan ilmiö esitti henkisen arvo maailman totuuden.

Yhdellä puolella oli ateisti valtiot, he eivät kunnioittaneet Luojan tekoja Luonnon ympäristössä, eivätkä uskoneet Luojan olemassa olemiseen antamalla hänen ohjeille kunniaa maan päällä. 

He eivät uskoneet raamatun kirjoituksiin, päinvastoin he polttivat raamatut, kielsivät raamatun hengen opetuksen, tappoivat tai ottivat kiinni uskovaiset, olipa Juutalaisia tai kristittyjä, raamatun opetus kiellettiin, se oli laitonta ateisti valtiossa. Ateisti valtion johtajat tekivät itsestä epäjumalan, sellaisen mitä ihmiset piti pelätä ja kunnioittaa pakolla, ja antaa sille kaiken. Ateisti valtion johtajat olivat saatanan palvelijoita, he toteuttivat saatanan tahtoa maan päällä.  Kieltää Luojan tahto pois, kieltää maan ja taivaan Luoja Jumalana, ja kieltää Jeesuksen pelastus työ maan päällä.

 

Jos haluat vastauksen kysymykseen. Mikä syy on sille arvo maailma eroille, Lännen ja Idän välillä?

Selkeä syy siihen löytyy kun vertaa Idän diktatuurien ateisti valtion periaatteet, mitkä tekivät valtiosta epäjumalan. Epäjumala valtio missä ihmisten oikeudet ja ihmsiten arvot olivat kuin karja eläimiä, mitkä palveli ateisti valtio johtajien ajatuksien etuja (oikkuja).

Raamatusta löytyy paljon jalompi maailman näkemys, ja opetus ihmisille ja kansojen johtajille. Maailman ja taivaan Luoja ei anna elämän kunniaa epäjumalille.  Eikä anna kunniaa epäjumalien edustajille, epäjumalien palvominen ennen tai myöhemmin seuraa kuolema.  Epäjumalien palvominen hajoittaa ihmisen älyä, maailman näkemys, elämän filosofia, ruumiin, mielen, ja sielun yhdistelmän rakenteet. Synti ei ole kunnia tai kerskauden arvoinen  asia Luoojan maan päällä, se johtaa ristiriitaiseen elämän tilaan yksityisissä ihmisissä ja kansana.     

             

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Aika hyvin on sanottu, että maailmassa ei ole organisaatiota, jota rahalla ei saisi sekaisin.

Käyttäjän gustavadolphus kuva
Vesa Leinonen

Hei Jorma.

Maailmassa on kaikenlaista, hyvää ja pahaa.

Raha itsesään ei ole paha. Pahuus tulee ihmisten kautta, kun ne eivät pidä arvoja tasapainossa. Ihminen itse ajaa itsensä umpikujaan, jos ei ota oppia elämään ulkopuolelta.

Seuraaja lause osoittaa missä ihmisen vika piilee.

19 "Juuri sydämestähän lähtevät pahat ajatukset, murhat, aviorikokset, siveettömyys, varkaudet, väärät todistukset ja herjaukset".

Matteous 15:19.

Olipa Karjalankannas, Laatokan järvi, Neva joki, tai Suomen lahden saaret. Pohjois Karjala, vanha Sallankunta, tai Petsamo. Sille on Itä naapurien johtajat himonneet itselle. Niiden aluitten otto pakolla 1939 - 1945, oli surkea teko Itä naapurilta, se ilmaisee Itä naapurin henki maailman arvot.

Sen kaiken päälle vielä sitten heidän piti valehdella, peitellä totuutta, vääristää, se oli Luojan edessä väärä todistus, henkisestä totuudesta Marraskuu 1939.

Totuuden puolustus asialla: Suomi menetti kansalaisia.
--> 25 904 kaatunutta tai kadonnutta
--> 43 557 haavoittunutta
--> 1 000 vangittua
--> 957 siviiliä kuoli.

Miksi? Luonnon oikeudenmukaisuus ja totuus kertoo että Itä naapurin Joseph Vissarionovich Stalin on lähdössä ryöstö retkelle Euroopaan 1939. Se oli hänen suurelle intohimolle valtavan suuri houkutus. Niin suuri houkutus se oli että ei äly, eikä järki tai sydän enää kuunnellut Luojan hiljaista ääntä.

Luojan kunnioitus ja tahto on se erätuomari mitä ihmiset kunnioittaa, pitää kiinni, pitää silmällä ja seuraa.

"Let God be true, and all men lier's".

Onko Luojan olemassa olo ihmisten mielipiteiden varassa?

4 "Ei toki! Vaikka kaikki ihmiset olisivat valheellisia, Jumala on luotettava. Onhan kirjoitettu:

-- "Näin sinun sanasi osoittautuvat tosiksi ja sinä voitat, kun joudut oikeuteen".

Rom 3.4.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset