Totuus Kauneus ja Hyvyys Arvollinen ihmisen elämä koostuu; totuudesta, kauneudesta ja hyvyydestä.

Selvien ja Epäselvien Ajatuksien Erot?

 • Selvien ja Epäselvien Ajatuksien Erot?

Hyvä opetus kirja opettaa lukijaa ajattelemaan loogisesti. Looginen ajattelu vaatii mielen ajatuksien selvitystä. Ajatuksien hallintaa ja tietoa siitä mistä mielen ajatukset saavat mielikuvat ja käsitteet.  Ajatukset, ideat ja käsiteet voivat olla epäselviä, jos ei pidä ajatuksista tarkkaa huolta.

Muutamia lauseita tässä kirjoituksessa * on käänetty kirjasta, McInerny, D.Q.. Being Logical: A Guide to Good Thinking (p. 7). Random House Publishing Group. Kindle Edition.

Luonto on mahtavan siisti, siellä löytyy järjestystä ja tarkoitusta, riippumatta miten läheltä katsoo.

Ihmisen henkiselle sielulle, ja mielelle on hieno asia, että ajan alussa Luoja on luonut elämän täydellisesti ja taiteellisesti kauniin elämän maan päälle. Luonnon ilmiö on kiehtovan kaunista, huippu taidetta. Jos luonto ei ole taidetta, millä perusteella sitten ihminen saavuttaisi taiteellisen osaamisen? Kumpi teki taidetta ensin? Luoja vain ihminen? Tietysti Luojan mieli on täydellisesti taiteellinen. Niin täydellinen että kaikki mitä Luona on tehnyt, se heijastaa Luojan mielen laatua. Vieläpä niin täydellinen että kun loi ihmisen omaksi kuvaksi, niin ihmisen mielikin pienemmässä osassa heijastaa Luojan taiteellista mieltä.  

Luonnon monipuolisuus.   

Luonnossa on vaihtelevia värejä, luonnollisia muotoja, monenlaisia tuoksuja, läheisyyttä ja etäisyyttä, paljon elämän syvyyksiä, pintoja, sileitä, karkeita, ja monessa siellä on sisällä elämää. Ruoho kasvit, pienet ja isot puut, sienet ja marja pensaat ja paljon muutakin kasvillisuuta.  Luonnollinen elämä tuottaa luonnollista kauneutta.  Se on Luojan mielen laatua, elämän arkkitehtuurin tasolla.

Mitä mielen ajatukset sisältävät?         

 • *"Jokainen idea ihmisen mielessä on lopulta jäljitettävissä esineeseen tai esineihin, jotka todellisuudessa ovat olemassa maailmassa, jotka ovat olemassa riippumatta mieltä ja muistia".

Mitä tämä tarkoittaa?

Jokainen ihminen nuorena alkaa näkemään esineitä maan päällä, kun alkaa tutkimaan ympäristöä. Siitä ympäristön esineistä kehittyy paljon ideoita ja mielikuvaa materiaalisesta maailmasta.

Selkeä ympäristö luo selkeitä ajatuksia ja ideoita ihmisen mieleen. 

Päinvastainen vaikutus tulee myös ympäristöstä mikä on epäselvä tai häiritsevä. Epäselvät mielet vaikuttavat epäselvästi. Vaikutus on epäselvyyttä lisäävä. Siksi mielen ajatuksissa pitää on tarkka ja puhdas. Ajatella puhtaasti, vaikkapa niin puhtaasti kuin mekaanikot ovat, kun avaavat ja kasaavat koneitten moottoreita. Siellä ei ole tilaa turhille, ylimääräisille esineille.

Itse ihminen voi tehdä omista mielen ajatuksista tarkkaa, tai epätarkkaa. Jokainen ihminen voi hoitaa oman mielen tarkkuuden. Samalla tavalla, kun yleensä ihminen hoitaa omat tilat. Se on järjestyksen arvo asia. Miten ajattelee mielessä objektiivisestä tarkkuudesta? Onko väliä? Onko varaa? Onko tilaa? Voiko varmistaa?  

Jos ihminen ei ole mielen ajatuksissa tarkka, sitten se vaikuttaa ajatuksien ilmaisuun.  Ajatuksia voi verrata tai kuvailla myös eläinten tai koneen hampaisiin.  Oravat, majakat, hirvi, poro vai kala? Harvalla kalalla on papukaijan nokka, mikä jyrsii, rouhii tai puraisee paksun simpukan kuoren halki. Niitäkin on meressä olemassa. Musta Pirana leuat voimat voivat olla 320 Newtons (N). Yksi Newton on voiman summa mitä tarvitaan liikuttamaan 1 kilo massa tasapinnalla yhden metrin matkan yhdessä sekunnissa.

https://phys.org/news/2012-12-piranha-tops-rex-league.html

Ajatukset voivat myös olla kuin meduusa (jellyfish) ajatuksia. Ne leijuvat vedessä ja sopeutuvat siihen pintaan minkä päällä lepäävät.  Meduusa mielen ajatukset (metafora) eivät ajattele loogisesti, eikä ajattele järkevästi.  Meduusa mielen ajatukset eivät saavuta tietoa asioista. Ei ole mitään väliä mistään. Ei ole mitään merkitystä missään. Ei ole mitään vastuuta mistään. Eikä ole mitään laajempaa totuutta olemassa ulkopuolella meduusa mielen ajattelua. Eikä edes logiikan lakeja ole olemassa.

4 Logiikan periaatetta.  

Logiikka käsittelee näitä periaatteita ja me myös niiden välisiä suhteita. Logiikan eri laeista on olemassa neljä perustavaa laatua olevaa periaatetta:

 1. Ensimmäinen Identiteetin Periaate.
 2. Ensimmäinen Ristiriidan Periaate.
 • "Ajatus on objektiivisen tosiasian subjektiivinen kuvaus objektiivisestä tosiasiasta".
 • "Selkeät ideat ovat siis ideoita, jotka heijastavat uskollisesti objektiivista järjestystä, josta ne juontuvat".

Epäselvät ideat ovat päinvastoin ne, jotka antavat meille objektiivisen maailman vääristyneen edustuksen.

 

Maailmassa on ollut paljon Valtion Johtajia kenellä on epäselvät ajatukset.

Heidän maailmankuva on virheellinen ja epäselvä. Usein heidän subjektiivinen mieli sekoittaa maailman kuvan todellisuuden epä-realiteettiseksi. Heidän mieli ei ymmärrä järkevän logiikan lakeja.

Mihin ihminen tulisi perustaa ajatukset?

Todellisuuteen tietysti. Ymmärtää ja hyväksyä että maailman kaikkeudessa on lakeja voimassa. 

Ihminen ei ole Luonut mitään lakeja maailman kaikkeuteen.   

 • Virtausdynamiikka on virtausmekaniikkaan kuuluva tieteenhaara, joka tutkii fluidien (nesteet ja kaasut) liikettä eli virtaamista.
 • "Sähkömagnetismi on fysiikan ala, joka käsittelee sähköisiä ja magneettisia ilmiöitä sekä niiden välisiä riippuvuuksia"
 • "Termodynamiikka (lämpöoppi) on energian, lämmön, työn, entropian ja tapahtumien spontaanisuuden fysiikkaa".
 • "Kvanttimekaniikka on fysiikan perusteoria, joka kuvaa tapahtumia atomaarisessa mittakaavassa, jossa klassinen mekaniikka ei päde".  - Wikipedia. 

Kansainväliset Ristiriidat

On hyvin helppo ymmärtää nykypäivinä maailman asioita, kun nyt meillä kaikilla on Englanti kielinen Wikipedia sivustot saatavissa ilman maksua.

 Englanti kieliset Wikipedian sivut ovat siitä hyvä, että siellä löytyy niin valtavan paljon sisältöä asioista. Toiseksi Englanti kielinen verkkosivustot ovat hyvät siksi että siellä puhutaan asioita ihmisille. Englanti kieliset Wikipediat sivustot eivät tee suurta numeroa tiedon jakamisesta, niin kuin moni muu kulttuuri tekee suuren numeron eikä jaa tietoa ilman maksua. On todella hyvä, että maailma ei ole riippuvainen Suomen kielen varassa, siksi että Suomen kulttuuri ei ole kulttuurisesti avoin ja reilu jakamaa tietoa maailman ihmisten kanssa, ei edes oman kansalaisten kanssa.  Siihenkin tietysti on omat tausta syynsä, siten että missä ympäristössä ihmisten kulttuurit kasvavat tai eivät kasva.  Ihmisen kehitys on todella taide laji, se vaatii suotuisaa ympäristöä missä ihminen kehittyy ja kasvaa, ja sitten tuo esille elämän hyvät puolet ja auttaa toisia ihmisiä kasvamaan ja kehittymään ihmisinä.  

 Epäloogiset kansan vaikuttajat ja valtion johtajat.   

Kansoissa kansalaisille ja kansojen välillä on suuria huijauksia. Ihmisille yritetään myydä valhetta, vääryys sekoitetaan oikeuteen, ja oikeudenmukaisuus sekoitetaan valheeseen. Sellainen sekavuus on lähtöisin ihmisen mielen sekavuudesta. Yksilö pettää ensiksi itseä, ja seitten alkaa pettämään toisia ympärillä, kunnes siitä tulee liike mikä alkaa riehua sillä sekavuuden mielipuolella. 

Eihän sellainen ihmisen mielen sekoilu ole uusi asia. Jesaja näki ja kuuli sen itse hänen aikana

Jesaja eli 740-681 BC.  2700 vuotta sitten Jesaja ymmärsi hyvin, miten osa ihmisten mielestä oli menettänyt järkevän tolkkunsa. Ne olivat antautuneet sille pahimmalle mahdollisuudelle. Eivät enää yrittäneet pitää asioita aisoissa, olla ihmisinä moraalisesti kohtuullisia. 

Ihmisille tulee lapsi jälkipolvia, vääristynyt mieli tai väärä maailman kuva vaikuttaa seuraaviin sukupolviin negatiivisesti. Jos lapset pienestä lähtien saa väärää tietoa ihmisen elämän tarkoituksesta, arvoista, päämääristä, niin sitten ne toteuttavat sitä elämän filosofiaa mitä heille on jaettu pienestä lähtien.  Ihmisestä voi tulla enemmän ihminen kuin eläin. Tai päinvastoin, ihmisestä voi tulla enemmän eläin kuin ihminen.  Siksi selkeä ymmärrys ja maailmakuva ovat tärkeää tietoa, se antaa suuntaa elämälle minne päin ohjata omaa elämän tulevaisuutta.  Mille elämän arvoille antautuu loppujen lopuksi?

Jesaja kirjoitti.

”Voi niitä, jotka sanovat pahaa hyväksi ja hyvää pahaksi!

Pimeyden he kääntävät valoksi ja valon pimeydeksi,

karvaan makeaksi ja makean karvaaksi. -Jesaja 5: 20    

Juuri tästä on kysymys. 

Ihminen menettää mielensä, lankeaa halpaan, menettää arvokaan osan ihmisen kokonaisuudesta, sen järkevän ajattelun osan. Sitten se elämällä edustaa jotain muuta kuin järkevää ihmistä. Em. Valtion johtajat ketkä ovat langenneet diktatuurin arvo maailman tasolle.

Diktatuurin arvo maailma taso on sitä, että heidän mielen ajattelun taso on laskenut. Se laskeutuminen on seuraus heidän omista valinnoista, toimista, houkutuksista, sydämen tilasta, himoista, vihasta, katkeruudesta tai jotain muuta. Heidän sisäisen sielun tila on nostettu ylimmäiselle palkille, kaikista korkein sijainti, missä heidän ylempänä heitä ei ohjaa eikä määrää kukaan.  Se on ihmisen perussynti. Ihminen lapsena saa kuulla paljon viisauden ääntä, järjen ääntä, hyväisyyden ääntä, moraali arvojen ohjausta, opetusta, ja tulkintaa. Mutta jossain elämän vaiheessa ihmisen lapsi alkaa vaikuttamaan omat tunteet, kokemukset, ympäristö. Sitten mielessä nuoruuden opetuksen äänien kanssa alkaa tulee haasteita. Opetukset kyseenalaistetaan. Onko oppi ollut oikea? Onko järjen ääni luotettava? Kuka on oikeassa? Mistä tietää?

Hyviä esimerkkiä on paljon raamatussa, henkilöt ketkä kestivät elämän ulkopuoliset ja sisäiset kiusaukset.  Joosef, Daniel, Mooses. Yeshua. Ja paljon muitakin.         

 

Selvien ja Epäselvien ajatuksien Erot.

Jatkoa kirjasta, Hyvän Ajattelun Opas. ,(Being Logical: A Guide to Good Thinking). 

"Vaikka meidän mielen ajatuksien valvonta ei ole absoluuttinen, se on kyllä todellinen. Tämä tarkoittaa, että emme ole avuttomia epäselvien ajatuksien ideoitten edessä. Jotta ajatuksemme ovat selkeät, meidän on valvottava valppaasti sitä suhdetta, minkä tahansa ajatuksen ja sen materiaalisen kohteen välillä".

 • " *Jos on kireä idean ajatuksen suhde, jos ajatus ja sen kohteen välinen yhteys ovat hatara, sitten se todistaa että käsittelemme epäselvää ideaa".

" * On väärin olettaa, vaikkapa me todella tunnemme asioita maailmasta vain meidän mielen ideoidemme kautta. Sillä ne ovat vain meidän ideoita jota me todella tunnemme".

 • " * Meidän ideamme ovat vain tiedon saavutus keinoja, eikä meidän tiedon päätelmä". Ne yhdistävät meidät maailmaan".

"Jos ne ovat selkeitä ideoita, linkit ovat vahvoja".

 • " *Tehokas tapa selventää ajatuksiamme, on katsoa niitten läpi sinne niihin esineisiin mistä ideat ovat saaneet alkunsa ja alkuperin lähtöisin. Kysyä. Mikä on sen ajatuksen/idean/ alkuperäinen lähtökohta?"

Periaate: Sananlasku. 3:5.

“Trust in the LORD with all your heart And do not lean on your own understanding”.

 

Valtion Johtajat.

Mikä on järkevä kestävä malli valtion johtajalle?

Mikä on järkevä kestävä valtion malli?

Mitä kansan johtaja edustaa?

 

Mitä valtion pitäisi edustaa?

Onko olemassa järkevää kestävää valtio mallia?

Onko olemassa järkevää kestävää johtajan mallia?

Kenen asioita valtio ajaa?

Kenen asioita valtion johtaja ajaa? 

 

Pienois- mallissa ihmisen on helpompi kuvailla mielessä järkevän kestävän järjestyksen mallin.

Pienois- mallissa ihmisen on helpompi saada mielikuva järkevästä kestävästä johtajasta.  

Pienois-mallissa ihmisen on helpompi tunnustaa, että elämässä on mahdollisuus elää järkevällä ja kestävää mallilla. 

 

Entä sitten Neuvostoliitto Malli?

Valtio?   Järkevä?     Kyllä.  ◯ Ei. ◯

Hallitus?  Järkevä?   Kyllä.  ◯ Ei. ◯

Johtaja?  Järkevä?    Kyllä.  ◯ Ei. ◯

 

Entäs Syyria?

Valtio? Järkevä?       Kyllä.  ◯ Ei. ◯

Hallitus?  Järkevä?   Kyllä.  ◯  Ei. ◯

Johtaja?  Järkevä?    Kyllä.  ◯ Ei. ◯

 

Entäs Pohjois Korea?

Valtio? Järkevä?       Kyllä.   ◯ Ei. ◯

Hallitus?  Järkevä?   Kyllä.  ◯  Ei. ◯

Johtaja?  Järkevä?    Kyllä.  ◯ Ei. ◯

 

Miksi sitten toiset suurvallan valtion johtajat puolustavat epäjärkeviä, epäkestäviä valtion johtajan malleja?

Vaikkapa he puolustavat omia intressejä, miksi Länsimaitten tulisi hyväksyä epäloogiset, epäjärkevät valtio mallit?

Yksi syy siihen on se, että suuri osa kansoista ei ole ajatellut asioita niin perusteellisesti. He eivät tiedä eikä tunne mikä on oikea malli.

 

Mistä ihminen saa mieleensä oikean valtion johtajan mallin?

Onko se perusteellisesti järkevä ja kestävä malli?

Siitä on kyse. Jos ihmisen kokemuksessa ei ole selkeätä johtajan mallin esikuvaa, niin sitten ihmisen on vaikea yllä pitää sellaisen esikuvan uskoa omassa mielessä.

Sen takia diktatuurit huijaavat kansoja, puheilla, lupauksilla, mielikuvilla. He rakentavat itsensä hiekkalinnan tavalla. Se on vain poistuva hiekkalinna, siinä ei ole mitään järkevää tai kestävää kansan tulevaisuutta kohden.

 

Onko usko suurempi kuin epäusko?

Ei ole. Epäusko syö uskon pois hyvin helposti. Miksi ihmiset ei hoida ensiksi epäuskoa pois, ja sitten vasta kun epäusko on poistunut niin alkaa uskomaan yleisesti.  Diktatuurit rasittavat ja verottavat kansoja suuresti epäuskon pohjalta. Epärehellisyys, totaalirisuus valtion mallit rasittavat ja verottavat kansoja yli mittojen. Eihän sellaiset mallit ole järkeviä ja kestäviä valtion hallitus malleja.

 

Luonnon oikeudenmukaisuus.(Natural Law).

Luonnon oikeudenmukaisuus tuottaa toivoa ja uskoa ihmisiin. Se on täysin neutraali kaikille ihmisille maan päällä.  Lähtökohtaisesti valtio mikä kunnioittaa luonnon oikeudenmukaisuutta antaa elämän arvoa ja tilaa rauhalle. Siinä korostetaan rauhallista elämää. Luovutetaan pois valheelliset valtion johtajien intohimot, valheelliset lupaukset. Siinä etsitään Luojan viisautta ihmisten elämän tarkoitukselle

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat