Totuus Kauneus ja Hyvyys Arvollinen ihmisen elämä koostuu; totuudesta, kauneudesta ja hyvyydestä.

Kaikkien aikojen kieroksi vääristetty käsite on ollut sosialismi

Mistä on sellainen käsite alkanut? Onko se vääristys siitä mitä on kirjoitettu tuhansia vuosia, ainakin opetettu ihmisille ajattelemaan mikä on aitoa ja hyvää, mikä on ihmisen elämän arvo?  Miten käyttäytyä hyvällä tahdolla ihmisten suhteen. Hyvällä moraalisella käyttäytymisellä on ehdot, moraaliset raamit että ihminen kasvaa ymmärryksessä. Ihmisen elämä on arvokas. Ihmisen elämällä on merkitystä. Ihminen on luotu Luojan kuvaksi. Siksi ihmisen tulee noudattaa Luojan ohjeita elämässä.

 

Aitoa, hyvää ja arvokasta ainesta epärehelliset ihmiset vääristävät.

Vääristäminen on epärehelliselle ihmiselle suuri houkutus ja kiusaus, missä se lankeaa. Vääristämisestä tulee suuri yritys idea, rahaa, taide teoksia, autojen omistus, omistus kirjoja, ja paljon muutakin vääristetään, näyttämään olevan jotain muuta kuin se todella on. Samaan tapaan totuuksia vääristettään, oikea vääristetään olevan valheellista, ja valheellista korostetaan olevan todellisuutta. 

Se johtaa valheelliseen toimintaa ja järjestyneeseen rikollisuuteen.   Se johtaa subjektiiviseen relativismin filosofiaan, missä kaikki kulmat jyrsitään pyöreäksi, että muita lakeja ei ole olemassa kuin vaan omat ajankohtaiset lait minkä perusteella parhaaksi pärjää.

   

Mikä on aitoa?  Mikä on hyvää? Mikä on luotettavaa?

Ihmisten historia kertoo, että ihmiset ovat olleet julmia, raakoja, petollisia ja valheellisia ilmaisemaan ja edustamaan liikkeitä mitkä johtivat ihmiset harhaan.  Ne johtivat harhaan siksi että heidän motiivit olivat kaikkea muuta kuin pyhät motiivit.

 

Stalinin järjestaäytynyt Sosialismi.

"Noin 14 miljoonaa ihmistä vangittiin Gulagin työleireillä vuodesta 1929 vuoteen 1953 (vuosien 1918-1929 arvioita on vaikeampi laskea). Lisäksi 6 - 7 miljoonaa karkotettiin ja lähetettiin syrjäseuduille Neuvostoliiton syrjäisille alueille, ja 4-5 miljoonaa siirtyi työvoimakokonaisuuksien kautta ja 3,5 miljoonaa, jotka olivat jo työvoimajäseniä tai jotka oli lähetetty työvoimakeskuksiin.  Joidenkin arvioiden mukaan leirien kokonaispopulaatio vaihteli vuoden 1934 aikana 510,307: stä 1, 727, 970: een vuonna 1953.  Muiden arvioiden mukaan vuoden 1953 alussa vankileirien vankien kokonaismäärä oli yli 2,4 miljoonaa, joista yli 465 000 oli poliittisia vankeja".  -Wikipedia. 

https://en.wikipedia.org/wiki/Gulag

Kautta Neuvostoliiton historian (1922-1991) olivat aikoja, jolloin Neuvostoliiton viranomaiset tukahduttivat ja vainoivat kristinuskon eri muotoja eri ulottuvuuksiin valtion eduista riippuen. Neuvostoliiton marxilais-leninismi-politiikka johdonmukaisesti puolusti uskonnollisten vakaumusten valvontaa, tukahduttamista ja viime kädessä poistamista ja kannusti aktiivisesti ateismia Neuvostoliitossa.

https://en.wikipedia.org/wiki/Persecution_of_Christians_in_the_Soviet_Union

 

Alkuperäiset oikeat Moraali arvojen ohjeet

Historiassa on myös poikkeuksia, yliluonnollisia poikkeuksia, missä yliluonnollinen osa puli, kolmas osa puoli on antanut suuntaa, ohjeita, viisautta ja valoa korkeammalta tasolta kuin ihmisen subjektiivisen mielen ajatukset. On olemassa luonnollista valistusta ja myös yli luonnollista valistusta. Siitä aiheesta on kirjoitettu 66 kirjassa, 40 kirjoittajaa. Se olennainen totuus mikä tulee esille, että on olemassa kaksi erilaista tiedon lähdettä ja sisältöä: yksi tulee ihmisen omista ajatuksista, halusita, intohimoista, haaveista ja vaikute ympäristöstä. Toinen tiedon lähde on yliluonnollinen tiedon lähde mikä tulee materiaalisen maailman taustalta, itse maan ja taivaan Luojalta. Yksinkertainen totuus, jos ihminen hyväksyy Luojan olemassa olon, ja tutkii tiedon alkuperää, todisteita, loogisesti ja järkevästi.

 

Helppo todistaa miten ihmisen lähteiset ideat ja utopiat ovat romahtaneet niiden mahdottomuuksiin.

Maailman historian diktatuurit  

Epärealistinen kupla

"Diktaattorit alkavat nähdä maailman epärealistisesti ja yksinkertaistetusti, elävät kuplassa, saattavat kuvitella useimpien kannattavan heitä, eikä ympärillä ole arvostelijoita kuplaa rikkomassa. Tästä syystä heidän käyttäytymisensä muuttuu vuosi vuodelta hullummaksi. He elävät fantasiassa, jossa he ovat sankareita".

https://fi.wikipedia.org/wiki/Diktaattori       

  

Mikä on Sosialismi?

Käänetty YouTube videolta. Englanti/ Suomeksi.  

"Mitä Skandinaavialla, Bernie Sanders, ja Neuvostoliitolla on yhtenäistä?

Väitettävästi kaikkien aikojen väärin ymmärretty teoria on Sosialismi.

Sitä samaa sanaa on käytetty halvettavassa ja kohteliaisuuden osoituksessa.

Mutta miten se sama systeemi voi olla Natsi puolueessa ja Suomessa maailman luokka tason koulutus systeemissä?

Mitä merkitsee sana sosialismi?"

https://www.youtube.com/watch?v=OBYmeLBWjeI

 

"Yksityistettynä sosialismi on silloin kun kansa yhdessä omistaa, hallitsee ja jakaa sen loppu tuloksen suhteellisesti.

Käytännössä, hallinta annetaan valtiolle, jakaminen yleensä tulee siinä muodossa kuin sosiaalinen hyvinvointi, tyydyttymään kaikkien tarvetta, kuten asunnot, koulutus ja terveyden huolto.

Loppu tulos on taata tasainen peli kenttä kaikille yhteyskunnan jäsenille. 

Sillä poistaa luokka erot mikä perustuu omaisuuden omistukseen".

 

Yhdysvaltojen opetus systeemi.

"Yhdysvalloissa koulutus maksaa rahaa, ja siten niillä kenellä on rahaa ostaa lapsille koulutuksen on paremmat mahdollisuudet yhteyskunnassa kuin niille kenellä ei ole varaa ostaa lapsille koulutus mahdollisuuksia. Se johtaa luokka eroihin, ei henkilön taidon tai lahjakkuuden perustalle vaan varakkuudelle.

Suomessa koulutus on vapaa kaikille. Kaikille teoriassa annetaan mahdollisuuden onnistua tai epäonnistua. Riippumatta heidän varaisuutta.

Se kuulostaa idealismille, jopa utopialle. Alkuperäinen sosialismia kutsuttiin Utopia sosialismia.

Ei missään ole olemassa 100% sosialismi maita, mutta on olemassa eri sosialismi ekonomi systeemejä".  

 

Sosialismi käsite.

Määritys:   Sosialismi

1: mikä tahansa taloudellinen ja poliittinen teoria, joka puolustaa kollektiivista tai valtion omistusta ja tavaroiden tuotannon ja jakelun keinoja

2 a: yhteiskunnan järjestelmä tai ryhmä, jossa ei ole yksityistä omaisuutta

b: yhteiskunnan järjestelmä tai edellytys, jossa valtion omistaa ja valvoo tuotantovälineitä

3: yhteiskunnan aste marxilaisessa teoriassa, joka siirtyy kapitalismin ja kommunismin välillä ja erottaa tavaroiden ja palkan eriarvoisesta jakautumisesta tehdyn työn mukaan.  

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Pohjoismaiset hyvinvointivaltiot ovat perustuneet sosialismiin.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Kyllä täällä on aina ollut yksityisomistus ja yksityiset yritykset. Mutta väitteitähän voi aina heitellä.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Yritykset mahdollistivat hyvinvointivaltion muodostamisen.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #3

Aivan. Hyvinvointivaltio siis rakentuu yksityisen yritteliäisyyden varaan.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #5

Suomen hyvinvointi yhteiskuntaa muodostettaessa oli Ruotsi jatkuvasti esimerkkinä.
Ruotsissa olivat sosiaalidemokraatit vallassa suurella äänimäärällä vuosikymmenet toisin kuin oikeistolainen Suomi.
Sosialistista aatetta kuitenkin toteutettiin Suomessa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #6

Sotket keskenään sosialismin, eli valtion omistukseen perustuvan talousjärjestelmän ja sosialidemokratian. Toki sosialidemokraateissa oli sosialismin kannattajia ja pyrkimyksiä sen toteuttamiseenkin, mutta käytännössä hyvinvointivaltio rakennettiin niin Ruotsissa kuin Suomessakin yksityisessä omistuksessa olevan elinkeinoelämän varaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #7

Kun Sorsa taistolaisaikana linjasi demareiden ohjelmauudistuksen tavoitteeksi siirtyä pari piirua vasemmalle kohti selkeämpää sosialistista päämäärää, Ruotsin demarien puheenjohtaja Palme lohdutti kansalaisia sanoen, että Ruotsin sosialidemokraateilla ei ole mitään aikomusta edesajaa sosialismia.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #8

Se oli aika jolloin taistolaisuus eli vahvana ja pakoitti sosiaalidemokraatitkin muuttamaan linjaa.
Silloin sosiaalidemokraattien ja kommunistien keskinäinen kamppailu oli pahimmillaaan.
Se tuntui myös työpaikoilla ja lakkoja oli vaikea estää.
Koin sen epätoivoisena aikana Suomelle.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos lähdetään liikkeelle sosialismin alkuperäisestä premissistä eli tuotantovälineiden yksityisomistuksen kieltämisestä, niin skandinaavista verotukseen perustuvaa tulonsiirtoyhteiskuntamallia ei voida luokitella sosialistiseksi.

Päinvastoin, täällä(kin) on markkinatalous generoinut riittävässä määrin jaettavaa ja sitä jakamista on sitten valtio omalta osaltaan hoitamassa.

Sosialismiteorian ongelma nykypäivänä on aika selkeästi siinä, että fyysiset tuotantovälineet eivät enää ole luokkayhteiskunnan pohja. Rahaa voi tehdä niin monella tavalla ja henkinen pääoma on muodostunut yhdeksi rahantekoperustaksi. Ihmisen aivoja tai innovatiivisuutta on vaikea nimittää tuotantovälineeksi. Eikä sitä ainakaan voida sosialisoida.

Toimituksen poiminnat