Totuus Kauneus ja Hyvyys Arvollinen ihmisen elämä koostuu; totuudesta, kauneudesta ja hyvyydestä.

Missä määrin ihminen ymmärtää?

  • Elämä luonnossa
    Elämä luonnossa

Mistä tiedämme, että ihminen ymmärtää jonkun asian käsitteen?

Todisteet osoittavat sen, että ihminen on ymmärtänyt jonkin asian.

Että toimii siinä asiassa johdonmukaisesti.  

Mistä tiedämme, että ihminen ei ole ymmärtänyt jotakin asiaa?

Siitä että suoritus, tulokset, näyte, ilmaisu tai puheet ovat ristiriidassa todellisuuden kanssa.

 

Toiminta on ristiriidassa järkevän toiminnan kanssa.

Ihmiset nopeasti hyväksyvät lakien kunnioituksen suhteessa teknologiaan. Vaikkapa niin jos se teknologia on maksanut heille paljon rahaa, tai saanut lahjaksi. Uudella autolla on uudet ajantasaiset lait voimassa. Siitä pitää ottaa selvä, lukea tarkasti mitä nestettä tai öljyä kaataa auton moottorin aukosta sisään. Sehän on laki. Moottori toimii lakien perustalta. Ei ole varaa poiketa pois laista, sehän olisi järjetöntä. Epä toivotut seuraukset jos ei kunnioita teknologian lakeja.

Miksi sitten ihmiset eivät kunnioita sitä liikunta keino kehoa minkä sisälle he elävät? Syöttävät, pesevät, siistivät ja jopa kasvattavat ja kehittävät? Milloin teknologiasta on tullut enemmän arvokasta kuin ihmisen huippu korkean älykäs kehon järjestelmä? mikä toimii yhdellätoista elimien yhteystyöllä, ja vielä automaattisesti hoitavat ja pitävät kaikki kunnossa ilman mitään ohjeita tai muuta pyytämällä kuin vaan syöttää elimiä hyvällä’ ravinto aineilla, puhtaalla vedellä, liikuntaa, lepoa ja raikasta happea.  Ihmisen kehon myös toimii lakien mukaisesti. Jos kehon omistaja ja ohjaaja rikkoo elämän lakeja, siitä sitten omistajan keho joutuu tiukammalle, ja voi myös mennä helposti rikki.          

 

Rauhallisen elämän yhteinen nimittäjä.

Rauhallinen elämä ilmenee luonnossa. Luonnossa on ollut paljon tilaa kasvien ja eläinten elää rauhassa.

Sitä rauhaa voi seurata ja tunnistaa olevan rauhallista. Luonnon keskellä yöllä voi olla hiljaista, aurinko sarastaa aamulla ja ilma on tyyni. Eläimet omassa rauhassa syövät luonnon antimia. Kasvit puut ja pensaat kasvat, vihreä ruoho itää ja kasvaa, kaikkialla luonnossa on elämää, seuraamassa vaihtuvia vuoden aikoja, aina on joku vaihe menossa eteenpäin.     

Rauha ja luonnonoikeus.

Luonnonoikeus tai luonnon oikeudenmukaisuus ei ole mikään vaihto ehto utopia teoria, se on todellisuus maan päällä, kun häiriköt ovat sekoilevasta poissa. Ihmisten ajattelematon älytön toiminta ilman ymmärrystä johtaa sekoiluun, ajattelematon ihminen on vaarallinen itselle ja toisille ihmisille. Ajattelematon ihminen jos saa valtaa ja voimaa sitten siitä tulee tieto virus mikä voi saastuttaa ympäristön, perheen, kylän, kaupungin ja jopa koko kansan.

Tietämättömyys ymmärtää asioita on todella vaarallinen ihmisille. Siksi että ilman tietoa ja ymmärrystä ihmisiä voi johtaa harhaan. Täysin harhaan todellisuudesta. Niin pahasti totuudesta pihalle, että pahasta tulee hyvä, ja hyvästä tulee paha.   Millä perusteilla sellainen ihmisten mielen pimitys onnistuu? Ajattelemattomuus. Ihmiset eivät harrasta ajattelua loogisesti ja järkevästi. Eivät kysy sellaisia kysymyksiä kuin mikä on asian alkuperä? Mikä on ollut lähtökohta? Kuka sanoi? Mitä edustaa? Mitä tarkoitti? Millä arvoilla? Minne se linja vie?

  

Mitä Pohjois-Korean Johtajat edustavat?

Aikajanassa, missä on Pohjois-Korean ja Etelä -Korean kansan luonnonoikeus?

Väkiluku: Pohjois-Korea. 24 851 627 (arvio).  Etelä -Korea. 51,446,201. 

Eihän yhteisen Korean 76,000,000 kansan hyväksi oikeaksi ole se että siellä Pohjoisessa yksi  Kim Il-sungin isä ja pojan seuraajat vaativat 1920 luvun Neuvostoliiton Karl-Marx filosofian teorian toteuttamista vuonna 2017. Se 1920 Neuvostoliiton ajan valtio järjestö on selvästi todistettu olleen pahasti virheellinen filosofia ja maailmakuva. Sellainen diktatuuri totalitarismi ei ole kelvollinen toiminta malli ihmisille. Siksi että se on ihmisen oma haave ja mielen keksintä.  Ilman taivaan ja maan Luojan kunnioitusta, siksi siitä on tehty epäjumala. Diktatuurit vaativat itselle sitä kunniaa mikä kuuluu oikeasti elämän Luojalle.   

”Käsitteitä totalitarismi ja totalitaarinen järjestelmä alettiin satunnaisesti käyttää 1930-luvulla sellaisista diktatorisista valtioista, joille on ominaista tietyn poliittisen aatteen ehdoton valta, muun poliittisen toiminnan tukahduttaminen sekä yhteiskunta- ja talouselämän valjastaminen palvelemaan tämän poliittisen suuntauksen tavoitteita”.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Totalitarismi

 

Pohjois-Korea 2017. 

”Valtio on sosialistinen yksipuoluejärjestelmä, ja sitä johtaa länsimaissa tavallisesti kommunistisena pidetty Korean työväenpuolue. Maan perustuslaista poistettiin vuonna 2009 kuitenkin kaikki viittaukset kommunismiin. Pohjois-Korean ideologia perustuu juche-aatteeseen; maan ulkopuolella sitä on luonnehdittu stalinistiseksi diktatuuriksi”.  

Kim Il-sungin sanotaan kehittäneen juche-aatteen 1930-luvun alussa japanilaisvastaisen taistelun aikana. Vuonna 1955 Kim käytti ensimmäistä kertaa käsitettä ”juche” puhuttaessa marxismi-leninismin korealaisesta sovellutuksesta”.

 

”Kun vuonna 1945 toisessa maailmansodassa tappion kokenut Japani veti joukkonsa pois Koreasta, sodan voittajavaltioihin kuuluneet Neuvostoliitto ja Yhdysvallat jakoivat maan kahtia 38. leveyspiirin kohdalta”.

 

Pohjoinen miehitysvyöhyke oli Neuvostoliiton hallinnassa, eteläinen puolisko oli Yhdysvaltain valvonnassa. Neuvostoliiton miehittämälle vyöhykkeelle perustettiin 9. syyskuuta 1948 Korean demokraattinen kansantasavalta, ja Korean työväenpuolueen pääsihteeristä Kim Il-sungista tuli maan valtionpäämies. Kim Il-sung julisti Pohjois-Korean sosialistiseksi valtioksi”.

 

Korean sota 1950.

”Kim Il-sungin johtama Pohjois-Korea julistautui alusta lähtien koko Korean niemimaan viralliseksi hallitukseksi, jonka tavoitteena oli Korean yhdistäminen. 25. kesäkuuta 1950 Korean kansanarmeija ylitti 38. leveyspiirillä olevan Koreoiden välisen rajan, ja Etelä-Korean heikosti varusteltu armeija kukistui lyhyessä ajassa. Yhdistyneet kansakunnat (YK) lähetti Yhdysvaltain johdolla joukkoja Etelä-Korean tueksi”.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Korean_demokraattinen_kansantasavalta

 

Persoonallisuuskultit. 

  • Adolf Hitler.
  • Joseph Stalin.
  • Kim Il-Jong 

"Pohjois-Korean persoonallisuuskultti, jota ympäröi sen hallitsevan perheen Kim-perhe, on ollut olemassa Pohjois-Koreassa jo vuosikymmenien ajan, ja se löytyy monista Pohjois-Korean kulttuureista.  Vaikka Pohjois-Korean hallitus ei ole tunnustanut sitä, monet loikkarit ja länsimaalaiset vierailijat väittävät, että niille, jotka kritisoivat tai eivät näytä "kunnollista" kunnioitusta hallitukselle, on usein tiukkoja rangaistuksia. Persoonallisuuskultti alkoi pian Kim Il-sungin vallasta vuonna 1948, ja sitä laajennettiin suuresti kuoleman jälkeen vuonna 1994. 

Kultti merkitsee myös ihmisten tunteita ja omistautumista heidän johtajilleen, ja perheiden konfutselaisen ideologian keskeinen rooli sekä kultin ylläpitämisessä, että itse järjestelmän ylläpitämisessä". - Wiki.

 

Kim Jong-il

"Kim Jong-il vieraili Vuorella Paektu, hänen väitetty syntymä paikka.

Suhtautumalla nykyaikaisiin mytologioihin, jotka lävistävät Pohjois-Korean historiallista versiota, jota pidetään tärkeänä persoonallisuuden ja poliittisen kontrollin kulmalle, väitetään, että Kim Jong-il on syntynyt Paektun vuorella isänsä salaisessa tukikohdassa 1942 (hänen todellinen syntymänsä oli vuonna 1941 Neuvostoliitossa) ja että hänen syntymänsä ilmoitti pääskynen, aiheutti talven muuttua kevääksi, tähti valaisi taivaan ja kaksinkertainen sateenkaari ilmestyi spontaanisti.

Nämä väitteet, kuten hänen isänsä ympäröivät, ovat apokryfisiä ja jatkuvat hänen koko elämänsä ajan".

https://en.wikipedia.org/wiki/North_Korean_cult_of_personality#Kim_Jong-un

 

Luonnonoikeus

”Luonnonoikeus (lat. ius naturale; myös luontaisoikeus, luonnollinen laki, lex naturalis) on yhteisnimitys sellaisille moraali- ja oikeusteorioille, joiden mukaan on olemassa yleisesti päteviä, kulttuurista ja ihmisestä riippumattomia normeja. Näin ollen ihmisen säätämän lainsäädännön ja oikeuden on oltava sopusoinnussa luonnonoikeudellisten normien kanssa ollakseen moraalisesti oikeutettua. Luonnonoikeudellisina normeina on pidetty esimerkiksi yksilön oikeutta elämään, omaisuuteen ja vapauteen”.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Luonnonoikeus

  

Ihmisen mielen ymmärrys ja tajunta ovat jatkuvasti vaativien suorituksien kokeilla. Ihmiset suorittavat ymmärryksen ja tajunnan yhteisiä suorituksia omassa ja yhtenäisessä tilassa. Elämä on täynnä velvoitteita.

Realiteetti elämää todellisuudessa.

Etelä Korea:

GDP (nominal)   2017 estimate

• Total $1,498 trillion.

• Per capita:  $29,114.

Pohjois-Korea:   

GDP (PPP)           2014 estimate

• Total:           $40 billion

Per capita:   $1,800

GDP (nominal)   2015 estimate

• Total:                $25 billion

Per capita:       $1,000

 

Mitä Pohjois-Koreasta voi ajatella?

Samansuuntaisia ajatuksia kun muistakin Neuvostoliiton vaikutuksen hengen alaisia kansoja.  Pahasti virheellinen maailmankuva ihmisen tarkoituksesta. Ihmistä ei ole luotu palvelemaan Pohjois-Korean persoonallisuuskulttia. Sellainen persoonallisuuskultti palvelee vain pienin osa Pohjois-Korean johtajia. Tietämättä tai tietoisesti sellainen persoonallisuuskultti on pahasti virheellinen maailmankuva kansoille.  Ihmiset ovat aivo pesty uskomaan virheelliseen maailmakuvaan. Siitä ei ole ollut suhteellisesti paljonkaan iloa Pohjois-Korean kansalle.  Vaikkapa katsoisi GDP Per capita:             $1,000 (Pohjoinen)  $29,114 (Etelä).  1:29

Mitä tahansa he tekevät sisällä oman maan muureja, silti oikeusjärjestelmät pitäisi tunnustaa luonnonoikeus, ja olla rehellisesti uskollinen luonnon oikeudenmukaisuudelle, ja sen lakien kunnioituksen velvoitteille.

 

Mikä on ymmärrys?

Ymmärtämyksen määritelmä

1: mielen käsitys: ymmärrys

2 a: kyky ymmärtää; erityisesti kykyä ymmärtää yleisten suhteiden yksityiskohdat

b: kyky saada kokemus ymmärrettäväksi soveltamalla käsitteitä ja luokkia

3 a: ystävällinen tai harmoninen suhde

b: mielipiteen tai tunteen suostumus: erojen muuttaminen

c: keskinäinen sopimus, jota ei ole virallisesti solmittu, mutta jossain määrin sitova kummallakin puolella

 

Neuvostoliiton valtion johtajilla Itä Euroopassa oli tyypillistä valehdella, vääristää totuutta. Suorastaan järjestynyttä rikollista toimintaa naapuri maitten suhteen. Miksi niin oli? Miksi niin on? Siksi että sen juuret ovat ateistin juurilla. Kielsivät Luojan älykkyyden olemassa olon.  Kielivät rauhan omaista toimintaa kuin Luojan kunnioitusta. Kielsivät Pyhien kirjoituksien luentaa, kuten Pyhä Raamattu.

 

Psalmi 1

Kaksi tietä.

1 ”Hyvä on sen osa, joka ei vaella jumalattomien tavoin,

ei astu syntisten teille, ei istu pilkkaajien parissa

2 vaan löytää ilonsa Herran laista, tutkii sitä päivin ja öin.

3 Hän on kuin puu, vetten äärelle istutettu: se antaa hedelmän ajallaan, eivätkä sen lehdet lakastu. Hän menestyy kaikissa toimissaan.

4 Niin ei käy jumalattomien.

He ovat kuin akanat, joita tuuli ajaa.

5 Väärintekijät saavat kerran tuomionsa,

syntisillä ei ole sijaa vanhurskaiden joukossa.

6 Herra ohjaa omiensa tietä, mutta jumalattomien tie päätyy tuhoon”.

Psalmi 1: 1-6.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Sinulla oli aika monta aihetta niputettu yhteen juttuun. Oliko mikä ajatus tämän takana noin niinkuin ymmärtämiseen liittyen?

Vesa Leinonen

Juha Hämäläinen. Re: "Oliko mikä ajatus tämän takana noin niinkuin ymmärtämiseen liittyen?"

Tarkoitatko ymmärtämisen asian takana?
Ajatukset itse valitsee lukija omassa mielessä kuin lukee tekstiä.
Jos tarkoitat aihetta? oliko minulla muitakin aiheita kirjoituksen taustalla?
Totta kai on. Ajattelemattomuus on niin yleistä, ja ihmisillä ei näytä olevan eettisiä tai moraali arvo raameja, minkä läpi katsoa ajakohtaista keskustelu aihetta. Sitten ne ihmisit alistuvat voiman ja vallan uhkauksille. Ajattelematon ihminen aina alistuu älyttömän alaiseksi.

Tässä lisää maailmakuvasta.

Ihmisellä on potentiaali ymmärtää elämän asioiden todellisuus. Ihmisen kyky ymmärtää asioita voi olla enemmän pätevä, tai vähemmän pätevä. Metaforia puu työkaluun ovat terävä työkalu tai se voi olla tylsä työkalu. Tylsä työkalu ei leikkaa puuta/tai muuta materiaalia. Terävä työkalu leikkaa puuta ja muitakin materiaalia mitä työstää. Siksi työläisen eduksi terävä työkalu nopeuttaa työn tekoa, se helpottaa työn tekijän vaivaa. Samalla se myös tekee parempaa jälkeä ja pinta siistimpi, kun työkalu on terävä.

Maailman historiassa on ollut valtion ja kansan johtajia ketkä olivat tylsiä, vailla älykästä ymmärrystä. Ne olivat kuin tylsä työ kalu mikä ei leikannut terävästi, ne käyttivät väkivaltaa ja runttasivat asiat läpi suurella väkivallan voimalla. Tylsät valtion ja kansat johtajat tekevät rumaa jälkeä (diktatuurit), epäilyllisesti, ne raatelevat ja repivät kansan rauhaa. Tylsät väkivaltaiset kansan johtajat myös tekevät väkivaltaa Luojan tahtoa vasten (ateistit).

Raiskaavat rauhan omaista luonnonoikeudenmukaisuutta ihmisten elämässä (oman tahdon laittomuus, ja väkivalta). Miksi? Siksi että heillä on brutaali voiman aja vallan himo päällä, oma tahto jyllää yli järkevän älyn, he eivät kehitä heidän oman mielen ymmärrystä älykkäästä elämästä maan päällä. Oma tahto pilaa kaiken loppujen lopuksi heille itselle, ja pilaa kaiken rauhanomaisen elämä ympärille.
Ihmiset eivät tarpeeksi arvosta ymmärrystä. Usein ennakkoluuloisesti ovat antautuneet sellaisen tietämättömyydelle kuin ”totuutta/todellisuutta ei ole olemassa”. Sehän on absurdi ajatus. Subjektiivinen relativismi.

Yksi todiste siitä on ollut Suomen itsenäisyys ja Neuvostoliiton himo yhdistää Suomenmaan alueen siihen Neuvostoliiton suuri hulluteen. Neuvostoliito, bolsevikki, ateisti valtio rikkoi kaikki Luojan antamat lait maan päällä. Vuodattivat viatonta verta, kiduttivat, viattomia uskon edustajia, tuhosivat kirkkoja, polttivat Pyhän Raamatun kirjoituksia.

Raamatussa Johanneksen Ilmestys 17: 5. Ilmoittaa Pyhien verestä, ihmiset ketkä Jeesuksen todistuksen takia vangittiin, kidutettiin usein vuosi kymmeniä, sitä koki sadat tuhannet Neuvostoliitossa Stalin aikana. Sitä veri velkaa Neuvostoliiton johtajat eivät ikinä saa anteeksi, se ei ollut triviaali ilmiö, sen takana oli antikristuksen henki, itse saatanan henki. Siitä on kirjoitettu ikiajoiksi.

”Hänen otsassaan oli nimi, jolla on salainen merkitys: "Suuri Babylon, maailman porttojen ja iljetysten äiti."* 6 Minä näin, että nainen oli juopunut pyhien verestä ja Jeesuksen todistajien verestä, ja hämmästyin suuresti hänet nähdessäni”.

Yleisesti ihmiset eivät huomioi ymmärryksen merkitystä. Subjektiivinen moraalisuus väheksyy rehellisyyttä, väheksyy objektiivista totuutta. Ymmärryksen ehdot ovat älykäs viesti, kieli, luotettava sisältö. Ihmisen äly vaatii objektiiviset symbolit viestinässä, että ymmärrys kehittyy ymmärtämään asioita, niille ketkä haluaa kehittää elämän ymmärrystä.

Selviä, eettisiä, moraali arvoja ja totuuksia vyörytetään yleisesti.
Arvojen vyörytys ilmenee monessa nurkassa yhteyskunnassa. Yksilöt, seurat, viihde, median vaikutusvalta, ja yhteyskunnan idolit. Ihmisten älyä vyörytetään tylsyyden seuraan. Sitten ihmiset ovat älyttömiä ymmärtämään mistään mitään, eivät kykene ajattelemaan järkevästi asioita. Ainoa vaikutus valta mitä sen jälkeen ihmiset kunnioittavat on väkivaltainen runttaus.

Kun ihmiset ovat vyörytetty älyttömäksi ilman ymmärrystä, sitten ihmiset ovat langenneet eläinten tasolle, järjellä ei ole enää voimaa eikä valtaa vaikuttaa yhteyskunnassa. Ainoa voima mitä ihmiset sitten kunnioittavat ja pelkäävät on brutaali väkivallan käyttö. Sehän oli Neuvostoliiton syntymä, henkinen vaikutus valta mikä jätti jälkeä Venäjän kansaan. Sitä samaa henkeä siten käyttivät hyväksi vaikuttaa naapuri maitten kansoihin, manipuloida, sanotella, vaikuttaa, hallita, ja orjuuttaa jumalattomalle ateisti valtion alle.

Se on ollut Neuvostoliiton kirous Venäjän kansalle ja Itä Euroopassa. Ovat nopeita käyttämään omaksi hyväksi toisen maailman sodan Stalinin sota saalista, pro aktiivisesti käyttävät omaksi hyväksi naapuri maitten heikkouksia, loikkaavat, kiilaavat, valloittavat aina kun vaan joku heikkous tai rako ilmestyy minne iskeä Neuvostoliiton nationalismi kiilaa syvemmälle. Se ei ole järkevän ihmisen toimintaa, kun punnitsee ihmisen elämän ihmettä, vapautta, ja luonnonoikeutta toteuttaa Luojan tahtoa maan päällä eikä jonkun voiman ja vallan himoitsevaa diktatuuria.

Ihmiset eivät ymmärrä elämää maan päällä, jos eivät vaivaa itseään ajattelemaan ja oppimaan. Länsimaiset arvot ovat antaneet mahdollisuuden kaikille ihmisille missä on tietokoneet ja internetti, saada valtavan paljon tieto lähteitä oman kodin arkeen.

Oppimisen ikkuna on nyt auki, selällään, sitä pitää käyttää hyväksi. Rautainen esirippu, kivi muuri tai bambu esirippu, eivät onnistuneet pitämään Luojan totuutta elämästä lukittuna pois ihmisten aivojen mielestä. Ne muurit olivat pirulliset yritykset estää Luojan tahdon mukainen vapaus ihmisille. Kuka omistaa maailman ihmiset? Kuka omistaa kaikki maailman raaka aineet? Kuka omistaa alkuperäisen elämän mikä on luotu maan päälle? Se kaikki on elämän Luojan tekoja. Näkymätön Luoja on antanut elämässä teot mitä voimme kunnioittaa ihmeellisenä ja ihailla ainutlaatuisena ilmiönä.

Toimituksen poiminnat