Totuus Kauneus ja Hyvyys Arvollinen ihmisen elämä koostuu; totuudesta, kauneudesta ja hyvyydestä.

Jerusalem on Israelin Pääkaupunki

Toukokuussa 1948 Israelin valtio julisti itsenäisyytensä ja Israelin perustaja isät valitsivat Jerusalemin olevan aloittelevan valtion pääkaupunki. Se oli helppo valinta. Itse asiassa se oli tapahtuma. Kun sinulla on kaupunki, joka oli tarpeeksi hyvä pääkaupunki kuninkaan Daavidille noin 3000 vuotta aikaisemmin, ja se kaupunki, jossa Daavid ja Salomon valitsi rakentaa Pyhän Temppelin, sinun ei tarvitse etsiä pääkaupunkia muualta.

 

Itsenäisyys ja oikeudenmukaisuuden kysymys.

Mikä merkitys ja yhteys on Suomella ja Viipuri kaupungilla?

  • Oikeudenmukaisuuden perustalta, kuka rakensi Viipuri kaupungin?
  • Kenelle Viipurin kaupunki kuului?
  • Kuka otti Viipurin kaupungin panttivangiksi?
  • Kuka kiristi Suomen valtiota antamaan sen Neuvostoliitolle?
  • Kuka teki väkivaltaisen hyökkäys sodan Marraskuussa 1939-1940?

Miksi laittomuuden edustajille annetaan valtaa?

Siksi että ihmiset ovat tietämättömiä? He eivät osaa ajatella oikeudenmukaisuuden perustalta.

Poliitikot ovat usien "Patronizing political correctness". He holhoovat ihmisten mielipiteitä. Ihmisen sielua ei pidä holhota, jos sielun tunteet ovat täysin sekaisin järkevästä tolkusta.  Ihmisen sielu pilataan holhoomalla tunteita. Oikea järjestys on: 1. Facts. 2. Faith. 3. Feelings.   Synti on usein tunne tilassa, se pilaa ihmisen sielun. Se pettää ihmisen persoonan.

 

https://

 

Ateistien mielessä ei ole Jumalaa joka johdattaisi heitä ajattelemaan oikeudenmukaisuuden kannalta.

Ateistin oma jääräpäinen tahto jyrää Luojan viisauden henkeä pois sielusta.

Siksi he ovat omien eväiden varassa. Luovuttavat kun laittomuuden rikolliset vaativat tiloja, omaisuutta ja kaikkea muuta mitä laittomuduen rikolliset himoitsevat eniten.

 

Jerusalem on Israelin pääkaupunki. Sillä on ollut se status jo 3000 vuotta sitten.

Miksi Luoja käski Israelin valloittaa alueita toisilta ihmisiltä? Siksi että ihmiset olivat rappeutuneet niin pahasti että olivat häpeä Luojalle. Ihmiset olivat luopuneet Luojan ja elämän pyhyydestä. Ihmiset olivat antautuneet ylpeilemään synnistä, ne kerskailivat synnin teoista. Se oli maan ja taivaan Luojan pillkausta.

Miksi voi lukea raamatusta. Luoja kertoo miksi kansat ovat menettäneet oikeuden olla ja elää kunnialla.     

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Vähän omituinen valinta valitulta kansalta, eihän Jerusalemin ympäristö edes ole mitenkään erityisen hyvää maata. Rannikkotasanko on paljon suotuisampi alue. Juudea ja Jerusalen vain olivat helpompia puolustaa valloittajia vastaan.

Vesa Leinonen

Kari Haapakangas.
Aikajanassa 3400 vuotta sitten.
Mooses johti Juutalaiset pois Egyptistä.
Sitten elivät ja vaelsivat 40 Vuotta erämaassa oppia uusi käsite uskosta, tottelevaisuus ja Elohim Pyhän kansan kutsusta. 400 vuoden Egyptin perinne toi mukanaan paljon epäuskoa, lihan mieltä, ja pitkän listan epäjumalia.

Mark Twain 1867.

"... .. Autio maa, jonka maaperä on tarpeeksi rikas, joka on annettu täysin rikkakasveille ... hiljainen surullinen tilavuus .... aitius .... Me emme nähneet ollenkaan ihmisiä koko reitillä .... tuskin puuta tai pensaita missään. Jopa oliivipuu ja kaktus, ne hyvät arvokkaat arvottoman maan ystävät olivat melkein hyljäneet maan. "

• "kapea kanjoni, jossa Nablous, tai Shechem, sijaitsee korkeassa viljelyssä ja maaperä on erittäin musta ja hedelmällinen. Se on hyvin vesitetty, ja sen varakkaat kasvillisuus saa aikaan vaikutuksen sen sijaan, että kummallakin puolella olevat aavikkomaiset rinteet. "

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Maallisessa mielessä on varmasti olemassa tuhat ja sata syytä sille, miksi Jerusalem ei voi olla Israelin pääkaupunki. Kuitenkin ne, jotka ovat tietoisia Sanasta, tietävät, että Jerusalem todella kuuluu Israelille.

Vesa Leinonen

Harvalla kansalla tai uskonnolla on 3400 vuoden tarina kerrottavana.

Moni valtio juhlii jo 100 vuoden kunniaa. Se on yhden pitkän ikäisen ihmisen elämän pituus. 34:1 on toista luokkaa.

Ihmiset osaavat olla ilkeitä, kateous, rasismi, ja pelkkä inho toisten menestys tarinalle. "Valittu kansa" käsite jo saa monen ihmisen tunne karvat pystyyn. Ihmisen sydän voi koostua monista aineista, armon ja nöyryyden kautta siitä voi tulla hengellinen ymmärtävä ihmisen sydän.

Mark Twain Pyhässä Maassa (Holy Land).

"Mark Twain vieraili Israelissa vuonna 1867 ja julkaisi vaikutelmansa Innocents Abroadissa. Hän kuvaili autiomaata, jossa ei ole sekä kasvillisuutta että ihmisväestöä:

Häntä hämmästytti Jerusalemin kaupungin pienuus:
"Nopea kävelijä voisi mennä Jerusalemin muurien ulkopuolelle ja kävellä koko kaupungin ympäri tunnissa. En tiedä miten muuten voisin ymmärtää, kuinka pieni se on. "

Ja hän kuvaili Temppelivuota näin:
"Omarin mahtava moskeija ja ympärillä oleva kivetty tuomioistuin ympäröivät Jerusalemin neljäsosaa. Ne ovat Mount Moriahissa, jossa kuningas Salomon temppeli seisoi. Tämä moskeija on kaikkein pyhin paikka, jonka Mohammed tietää, Mekan ulkopuolella. Jopa vuoden tai kahden vuoden kuluttua kukaan kristitty ei päässyt maalle tai sen tuomioistuimelle rakkaudella tai rahalla. Mutta kielto on poistettu, ja menimme vapaasti ilmaiseksi".

-Mark Twain.

http://cojs.org/quotes_from_pilgrims_to_the_holy_l...

Käyttäjän Lauri-PekkaAlanko kuva
Lauri-Pekka Alanko

Kirjoituksessasi herjaat ateisteja ihmistyhmänä. Ole hyvä ja poista nämä osat kirjoituksestasi.

Vesa Leinonen

Kuinka maailman tunnetuin ateisti muutti mieltään?

EDISTORIN HUOMAUTUS: 1900-luvun viimeisen puoliskon aikana Antony Flew (1923-2010) oli maailman kuuluisin ateisti. Kauan ennen Richard Dawkinsin, Christopher Hitchensin ja Sam Harrisin alkoivat halveksella uskontoa, Flew oli epäuskoisen ylivoimainen tiedottaja.

Kuitenkin vuonna 2004 hän järkytti maailmaa ilmoittamalla, että hän oli tullut uskomaan Luojaan (God). Vaikka kristinuskoa-Flew ei koskaan omaksunut itselle, vain deistiseen, aristoteliseen Luojan käsitykseen, hänestä tuli yksi korkeimpia ja yllättäviä ateistisia käännynnäisiä.

Vuonna 2007 hän kertoi muuntautumisestaan kirjan nimeltä "On Luoja (God)": kuinka maailman tunnetuin ateisti muutti mieltään. Jotkut arvostelijat ehdottivat, että Flewin mielen kapasiteetti oli heikentynyt, ja siksi meidän pitäisi kyseenalaistaa hänen muutoksensa uskoon. Toiset huomasivat Flew'n kirjan lailliseksi ja maamerkiksi julkaisuksi.

Pari kuukautta ennen kirjan julkaisemista Flew istui Strange Notionsin avustajan tohtori Benjamin Wikerin haastattelussa hänen kirjastaan, hänen muuntamisestaan ja syistä, jotka johtivat hänet Luojalle. Lue alta ja nauti!

Tohtori Benjamin Wiker:

"Te sanotte että Luoja on olemassa, että "voi olla, että kukaan ei ole yhtä yllättynyt kuin minä, että jumalalleni etsiminen on kaikkien näiden vuosien jälkeen muuttanut Luojan kieltämisen ... löydöksi." Kaikki muut olivat varmasti hyvin yllättyneitä, ehkäpä vieläkin enemmän, koska loppumme näytti siltä äkilliseltä.

Mutta siinä on Luoja, havaitsemme, että se oli itse asiassa hyvin asteittainen prosessi - "kahden vuosikymmenen muuttoliike", kuten sinä kutsuit sitä. Luoja oli sitten melko pitkä argumentti. Mutta eikö siinä ollut "argumentti", jossa sinä olet yllättäen yllättynyt siitä, että "On olemassa Luoja"? Joten, jossakin mielessä, todella kuulitte "äänen, joka sanoo" itse todistuksessa "" Voitko kuulla minut nyt? ""

Antony Flew:
Erityisesti kaksi ratkaisevaa tekijää oli ratkaiseva. Yksi oli minun kasvava empatia Einsteinin ja muiden tunnettujen tutkijoiden käsityksen mukaan, että fyysisen maailmankaikkeuden integroidun monimutkaisuuden takana oli oltava älykkyys.

Toinen oli oma näkemykseni, että elämän yhdennetty monimutkaisuus - joka on paljon monimutkaisempi kuin fyysinen universumi - voidaan selittää vain älykkään lähteen perusteella. Mielestäni elämän alkuperää ja lisääntymistä ei yksinkertaisesti voida selittää biologisesta näkökulmasta monista ponnisteluista huolimatta. Jokaisen vuoden kuluttua, mitä enemmän löydettiin elämästä rikkaudesta ja luontaisesta älykkyydestä, sitä vähemmän näyttäisi olevan todennäköistä, että kemiallinen keitto tuotti maagisesti geneettisen koodin. Ero elämästä ja ei-elämästä, se tuli ilmeiseksi minulle, se oli ontologinen eikä kemiallinen.

Paras vahvistus tästä radikaalisesta kuilusta on Richard Dawkinsin koominen pyrkimys väittää Jumalan hämmennyksessä, että elämän alkuperää voidaan pitää "onnekas mahdollisuus". Jos se on paras argumentti sinulta, niin peli on ohi. Ei, en kuullut ääntä. Se oli itse todiste, joka johti tähän johtopäätökseen.

Wiker:
Te olette kuuluisa siitä, että olette ateismin olettamuksesta, toisin sanoen todistustaakka on teistin suhteen Luojan olemassaolon ja sen vastaisten argumenttien osalta. Koska uskoitte, että seurasit vain todisteita, joissa se johti, ja se johti teismiin, näyttäisi siltä, että asiat ovat nyt menneet toisin, jotta todistustaakka on ateistilla. Hänen on osoitettava, ettei Luojaa ole olemassa. Mitä mieltä olet tästä?

On Luoja.

Flew: Huomaan kirjassani, että jotkut filosofit ovat todellakin aiemmin väittäneet, että todistustaakka on ateistilla. Luulen, että luonnon ja elämän lakien ja maailmankaikkeuden alkuperät osoittavat selkeästi älykkään lähteelle. Todistustaakka on niille, jotka väittävät päinvastaista.

Wiker:
Kuten todisteita, mainitset paljon viimeisintä tiedettä, mutta huomaat, ettei Luojalle löytynyt "kokeiluja ja yhtälöitä", vaan pikemminkin "ymmärrystä rakenteista, joita he paljastavat ja kartoittavat. " Voisitko selittää? Tarkoittaako tämä sitä, että todisteet, jotka johtivat sinut Luojalle, eivät ole todellisia, sydämellisiä, tieteellisiä?

Flew:
Se oli empiiristä näyttöä, todisteita, joita tieteet paljastivat. Mutta se oli filosofinen päätelmä, joka oli peräisin todisteista. Tutkijat tiedemiehet eivät voi tehdä tällaisia filosofisia johtopäätöksiä. Heidän on puhuttava filosofeina, kun he tutkivat empiiristen todisteiden filosofisia vaikutuksia.

Wiker: Tiedätte tietenkin, että ateistit, kuten Richard Dawkins ja Christopher Hitchens, ovat hiljattain kirjoittaneet kirjoja. He ajattelevat, että ne, jotka uskovat Luojaan, ovat ajassa takana. Mutta te näytätte kohteliaasti väittävän, että he ovat niitä, jotka ovat ajassa takana, sikäli kuin viimeisin tieteellinen näyttö tukee voimakkaasti tai ehkä jopa osoittaa - teististä lopputulosta. Onko tämä oikeudenmukainen arviointi asemaasi?

Flew: Kyllä, todellakin. Lisään vielä, että Dawkins on valikoiva epärehellisyyden pisteeseen saakka, kun hän viittaa tutkijoiden näkemyksiin tieteellisten tietojen filosofisista seurauksista.

Kaksi huomattavaa filosofiaa, yksi agnostikko (Anthony Kenny) ja toinen ateisti (Thomas Nagel), hiljattain huomauttivat, että Dawkins epäonnistu käsittelemään kolmea tärkeintä kysymystä, jotka perustavat järkevän todistuksen Luojan olemassa olosta. Sellaisinaan nämä ovat samat asiat, jotka olivat vetäneet minut hyväksymään Luojan olemassaolon: luonnon lakien, elämän ja sen teleologisen organisoinnin sekä maailmankaikkeuden olemassaolon.

https://strangenotions.com/flew/

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Itse kuulin aikoinaan tästä "maailman tunnetuimmasta ateistista" Anthony Flew:sta teisteiltä. Muutoin tämä "merkkihenkilö" olisikin luultavasti edelleen ainakin minulle täysin tuntematon :-)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Raamattu on yhtä oikeellinen lähde kuin Paavo Väyrysen kirjat.

Vesa Leinonen

kysymys: Oliko Luoja Oikeudenmukainen kun antoi Israelin kansalle luvattu maa?

Se asia pitää tutkia Luojan Pyhän mielen kautta.
Rikolliselle mielelle ei tule mieleenkään että pahuutta pitäisi vältää kaiken tavoin, ja että se olisi epäsuosittu teko.

Luojan mieli on Pyhä, hän näkee asiat elämän Pyhän todellisuuden kautta.

Siksi Israelin kansa oli valittu, sillä oli tarkoitus edustaa Luojan tahtoa maan päällä.

Mooses puhui siitä Israelin kansalle.

Deuteronomy 9:

Luvattu maa, Jumalan lahja

1 "Kuulkaa, israelilaiset! Te olette nyt lähdössä Jordanin yli kukistamaan kansoja, jotka ovat teitä suurempia ja mahtavampia ja joiden suurten kaupunkien muurit hipovat taivasta. 2 Siellä asuu, niin kuin tiedätte, anakilaisten monilukuinen ja kookas kansa, josta olette kuulleet sanottavan: 'Kuka voisikaan vastustaa anakilaisia!' 3 Mutta nyt te saatte nähdä, että Herra, teidän Jumalanne, itse kulkee teidän edellänne polttavana tulena.

Hän lannistaa ja kukistaa heidät, niin että voitte lyhyessä ajassa hävittää heidät tieltänne ja tuhota heidät, kuten Herra on teille luvannut. 4 Kun Herra, teidän Jumalanne, karkottaa heidät teidän tieltänne, älkää ajatelko, että Herra on teidän omien ansioittenne tähden tuonut teidät tänne ja antanut teille tämän maan. Ei, vaan Herra hävittää nämä kansat teidän tieltänne niiden pahuuden tähden.

5 Ette te oman kuuliaisuutenne ja rehellisyytenne ansiosta pääse ottamaan haltuunne niiden maita, vaan Herra, teidän Jumalanne, hävittää nämä kansat teidän tieltänne niiden pahuuden tähden ja täyttääkseen lupauksensa, jonka hän valalla vannoen on antanut teidän esi-isillenne Abrahamille, Iisakille ja Jaakobille. 6 Painakaa siis mieleenne, ettei Herra, teidän Jumalanne, anna tätä hyvää maata teille teidän kuuliaisuutenne takia, sillä te olette uppiniskainen kansa.

Mooses muistuttaa kansaa sen tottelemattomuudesta

7 "Älkää koskaan unohtako, kuinka te autiomaassa herätitte Herran, Jumalanne, vihan. Egyptistä lähdöstänne aina siihen saakka, kun tulitte tänne, te olette niskoitelleet Herraa vastaan. 8 Jo Horebilla te suututitte Herran, niin että hän oli vihassaan tuhota teidät kokonaan. 9 Kun olin noussut vuorelle ottamaan vastaan kivitaulut, sen liiton taulut, jonka Herra teki teidän kanssanne, viivyin vuorella neljäkymmentä päivää ja yötä syömättä ja juomatta.

10 Herra antoi minulle silloin kaksi kivitaulua. Niihin hän oli omin käsin kirjoittanut kaikki ne käskyt, jotka hän kansan ollessa koolla oli julistanut vuorella tulen keskeltä. 11 Kun neljäkymmentä päivää oli kulunut, Herra antoi minulle ne kaksi kivistä liitontaulua.

12 "Herra sanoi minulle silloin: 'Laskeudu heti vuorelta, sillä sinun kansasi, jonka johdit pois Egyptistä, on syössyt itsensä turmioon. Näin pian he ovat kääntyneet pois siltä tieltä, jota käskin heidän kulkea. He ovat valaneet itselleen patsaan.' 13 Herra sanoi minulle vielä: 'Minä näen, että tämä kansa on uppiniskainen. 14 Mene nyt. Minä aion hävittää sen ja pyyhkiä sen nimen maan päältä. Mutta sinusta minä teen tätä kansaa mahtavamman ja suuremman kansan.'

15 "Minä laskeuduin vuorelta nuo kaksi liitontaulua käsissäni, ja vuori loimusi liekeissä. 16 Minä näin, että te olitte rikkoneet Herraa, Jumalaanne, vastaan ja valaneet itsellenne sonnipatsaan. Kovin pian te poikkesitte siltä tieltä, jota Herra käski teidän kulkea! 17 Niin minä tartuin tauluihin ja paiskasin ne murskaksi teidän silmienne edessä.

18 "Sitten heittäydyin Herran eteen ja olin, kuten edelliselläkin kerralla, neljäkymmentä päivää ja yötä syömättä ja juomatta kaiken sen synnin tähden, mitä te olitte tehneet. Te olitte rikkoneet Herraa vastaan ja herättäneet hänen vihansa, 19 ja siksi minä pelkäsin, että Herra suuttumuksensa ja vihansa vallassa tuhoaisi teidät. Mutta silläkin kertaa Herra kuuli minua.

20 Myös Aaroniin Herra vihastui niin, että aikoi surmata hänet, mutta silloin minä rukoilin Aaroninkin puolesta. 21 Sonnipatsaan, jonka olitte synnissänne tehneet, minä otin ja poltin tulessa. Minä hakkasin sen palasiksi ja hienonsin palaset tomuksi, ja tomun minä heitin vuorelta virtaavaan puroon.

22 Myös Taberassa, Massassa ja Kibrot-Taavassa te vihoititte Herran, 23 ja kun Herra lähetti teidät matkaan Kades- Barneasta ja käski teidän mennä ottamaan haltuunne maan, jonka hän teille antaa, te kapinoitte Herran, Jumalanne, käskyä vastaan, ette luottaneet häneen ettekä totelleet häntä. 24 Niin kauan kuin olen teidät tuntenut, te olette niskoitelleet Herraa vastaan.

25 "Minä lankesin Herran eteen ja vietin ne neljäkymmentä päivää ja yötä rukoillen häntä, koska hän oli sanonut hävittävänsä teidät. 26 Näin minä silloin rukoilin: Herra, minun Jumalani, älä tuhoa omaa kansaasi! Olethan suuruudessasi lunastanut sen vapaaksi ja väkevällä kädelläsi tuonut sen pois Egyptistä.

27 Muista palvelijoitasi Abrahamia, Iisakia ja Jaakobia. Älä tuomitse tätä kansaa, vaikka se on uppiniskainen, kelvoton ja syntinen.

28 Muuten ihmiset sanovat siinä maassa, josta veit meidät pois: 'Herra ei kyennyt viemään heitä maahan, jonka hän oli heille luvannut. Hän vei heidät pois täältä, mutta tappoi heidät autiomaahan, koska vihasi heitä.' 29 Ja kuitenkin he ovat sinun oma kansasi, jonka sinä suurella voimallasi ja kohotetulla kädelläsi toit pois Egyptistä.

Toimituksen poiminnat