Totuus Kauneus ja Hyvyys Arvollinen ihmisen elämä koostuu; totuudesta, kauneudesta ja hyvyydestä.

Raamatun Kirjat Sisältävät Luojan Antamaa Viisautta

 • Natural Law
  Natural Law

Luojan viisaus tulee aina arvostaa, kunnioittaa Luojan viisauden näkökulmasta. Ihminen on todella petollinen vääntämään alkuperä tiedot kieroksi. Ihminen luonnollisesti peittää, kieltää tai puolustaa omia pahoja tekoja. Pahan teon siemen lähtee epäuskosta kun ihminen kieltää tunnustamasta Luojan viisauden yli oman mielen ymmärryksen. Perussynti, poistaa totuuden tiedon, omien subjektiivisten tunteitten/olosuhteiden eduksi.  

 

Mikä viisauden lähde ihmisen elämälle voisi olla enemmän luotettava kuin Luojan viisauden lähde?

Ensimmäiset viisi kirjaa raamatusta on omistettu Moosekselle. Mooses eli 1500-1300 BC.

Varhaisimmat kirjoitukset alkoivat symbolejena ja naarmuuina tai painettu savi tablettiin. Egyptiläiset kehittivät sitä tekniikkaa ja loivat varhaisen kirjoitusmuodon, joka tunnetaan hieroglyfina. Raamattu kertoo meille, että Mooses oli "koulutettu kaikessa egyptiläisessä oppimisessa", joten hän olisi tuntenut aikansa tärkeimmät kirjoitusjärjestelmät. Luemme myös, että Jumala antoi Moosekselle "kaksi todistuksen tablettia, Jumalan sormen kirjoittamat käskyt" (Exodus 31:18). Kaikki tämä johtaa siihen johtopäätökseen, että Raamatun aikaisimmat kirjoitukset asetettiin noin 1400 eKr.

Noin 1470 vuoden aikana pyhiä kirjoja koostuu raamattuun 66 kappaletta.  Mikä oli kirjoituksien viestin ydin asia?

Yksi ydin asia kirjoituksissa on luoja ihmisen tajuntaan oikeata ymmärrystä ihmisen elämästä ja ohjeita miten ihminen tulis kunnioitta Luojaa, elämää ja hänen luomus työtä maan päällä.  Sen kaiken keskeinen viesti ihmisille on kehittää järkevää ymmärrystä ihmisen mielessä.

Aabrahamin jälkeläiset / juutalaisten kurjuus Egyptissä 400 vuotta johti herätykseen, Mooseksella oli tajussa parempi vaihtoehto kuin elää eläinten tasolla orjudessa.  Se hengellinen äly sytytti kipinää, mikä syttyi palamaan Mooseksen elämässä ja johti kuuliaisuudelle ja tekoihin.

Luoja on aina puhunut ihmisille järkevästi. Ainoat epäjärkiset tulkinnat Luojasta/ Luojan sanomasta ovat tulleet niiltä ihmisiltä ketkä olivat täynnä epäuskoa.   Ihmisen olennossa/elävässä sielussa  on 5 soveltajaa. T.M.T.M.T.

 1. Tahto
 2. Mielikuvitus
 3. Tajunta
 4. Muisti
 5. Tunteet.

Luoja on sanonut ihmiselle aikojen alusta että älkää eksikö sekoittamaan ihmisen sielun soveltojen järjestystä. Sillä jos te sekoitatte soveltimet sekaisin niin sitten te olette täysin eksyneet pimeyteen ja vajoatte yhä syvemmälle pimeyteen. Sieltä kantilta ei sitten kuule totuuksia eikä näe elämän lahjan rikkautta. Elämän filosofia sitten päätyy siihen että elämä on vain hedonistien mielialojen päämäärät.

 

Mikä se oikea sovellus järjestys on?

Ihmisen tulee tajuta itsessään, että ihminen ei ole luonut mitään merkittavaää elämää maan päälle. Kaikki elämä on tullut Luojalta paljon aikaisemmin kuin ihminen tuli tajuntaansa. Elämä lahjana, mahdollisuus kokea aj ymmärtää Luojan valtavan suuri todellisuus, viisaus ja tulevaisuus.

Mutta ihminen helposti menettää elämän lahjan kokonaisuuden käsityksen. Siis uskottelee itselle että olisi jotain suurempaa suhteessa elämän luomiseen maan päällä. Esimerkki.

Ihminen ostaa uuden upean auton. Hän valitsee huippu teknologiaa, arvokas itselle ja arvokasta muitten ihmisten tajunnassa.  Hän makksaa sitää huikean €50,000 - €100,000. Se ostos sisältää on paljon enemmän arvoa kuin vain ajoneuvo.  Se lupaa arvo valtaa, huippu kykyä liikua paikasta toiseen. Se myös sisältää nykypäivän tieteen viimeiset teknologian ja hyvät polttoaine kulutus ominaisuudet. Jos se uuden huippu auton brandi on X5, tai Z4, se auton ostaja omaksuu itselle sen auto tehtaan X tai Z brandin itselle. Tunne tasolla se kallis arvoinen X / Z brandi antaa ostajalle lisäarvoa. Kun hän ajaa sillä, tune tasolla hän tulee yhdeksi sen huippu teknologian kanssa. Se auto on kehitetty suoritus kyvylle, tuottamaan huikean ja helpon matkustus kokemuksen turvallisesti.

Kysymys: Onko X auto tehtaan auton ostaja ollut yhtään mitään tekemisessä sen X / Z auton luomisessa? Onko hänellä valtaa sanetella X / Z auto tehtaalle mikä malli tai mitkä ominaisuudet tulee seuraavan vuosina uusi malli autoihin?

Vastaus: Ei ole. Ei mitään valtaa.

Mutta tunne tasolla ihminen tuntee itsensä oleen osa sitä yhtä X / Z auto brandin tehdasta.  Hän auton omistajana, tai identiteetti on yhtä ja samaa sen brandin kanssa. Sillä autoja mainostetaan sillä tavalla antamalla omistajille lisäarvo tunnetta. Komeous, mutoilu, värit ja kyvykkyyden tai turvallisuus ominaisuuksien kautta. Persoonan identiteetille lisäarvoa.

Siten ihminen voi helposti uskoa/uskotella itselle että hän on osa sitä X / Z auto brandin  tehdasta, vaikkapa todellisuudessa se on vain ostotavaraa rahalla ostettu. 3+2=5.

Miten sitten ihmisen olento / elävä sielu uskotella itselle että hän olisi itsensä luonut? Että hänellä on arvo valtaa sanotella mitään ihmisen alkuperäisestä olennosta, tai elämästä maan pällä. Sehän on harhaluulo. Samalla tavalla kuin uuden X / Z brandi auton ostaja puhuisi auto tehtaan edestä ilman mitään auto tehtaan valtuuksia.

 

Ihminen osaa tehdä työkaluja, esineitä  ja tavaraa.

Kaiken mitä ihminen tekee se käyttää raakaaineita mitkä Luoja on Luonut ajassa ja tilassa. Tiede tutkii raakaaineta ja niitä on pitkä lista jo löydetty. Elämän ymmärtäminen ja luominen on kaukana ihmisten tajunnasta.

Ihminen elää enimäkseen tunne tasoilla päivästä päivään. Vaiva, työ, palkinto. Syö, nuku, vaiva, työ palkinto. Jne.

Jos ihminen lankeaa niin yksinkertaiseen elämän pyörään kuin; vaiva, työ, syö, nuku, niin sitten aivot eivät kehity ymmärtämään Luojan antamaa hengellistä elämän tarkoitusta.         

Ihmisen olennon 5 soveltajaa. T.M.T.M.T.

 1. Tahto
 2. Mielikuvitus
 3. Tajunta
 4. Muisti
 5. Tunteet.

Ihminen pitää tahtoa ymmärtämään järkevää elämää. Sillä Luoja on luonut elämän järkevästi, ja järkevällä voimalla. Siitä syytä ihmisellä on kykyjä ajatella järkevästi, sillä Luoja on luonut ihmisen hänen kaltaiseksi, mutta ihminen on finiittinen. Ihminen on kuin alatasolla esikuva Luojasta, kuin seinätaulu maalaus luontomaisemasta. Luonto maisemankuva näyttää saaneen samankaltaisia piirteitä, mutta se ei ole todellinen luonto maisema ulottuvuudelta.    

 

Mitä Luoja puhui Moosekselle?

  

Luoja puhui Moosekselle järkevästi, niin että Mooses ymmärti Luojalta saaneet ohjeel Israelin kansalle.

12 Herra sanoi Moosekselle: "Nouse tälle vuorelle minun luokseni ja odota täällä. Minä annan sinulle kivitaulut, joihin olen kirjoittanut lain ja käskyt, että voisit opettaa ne kansalle." 13 Mooses lähti palvelijansa Joosuan kanssa nousemaan Jumalan vuorelle. 14 Vanhimmille hän sanoi: "Pysykää täällä, kunnes palaamme luoksenne. Ovathan Aaron ja Hur täällä teidän luonanne. Jos jollakulla on kysyttävää, kääntyköön heidän puoleensa."

Exodus 24:14.

19 "Kirjoita siis muistiin tämä laulu ja opeta se israelilaisille. Pane sen sanat heidän suuhunsa, että voin käyttää niitä todisteena heitä vastaan. 20 Minä vien heidät nyt siihen maahan, jonka lupasin heille heidän esi-isilleen antamallani valalla, maahan, joka tulvii maitoa ja hunajaa. Kun he ovat syöneet itsensä kylläisiksi ja lihaviksi, he kääntyvät vieraiden jumalien puoleen ja alkavat palvella niitä. Minua he halveksivat, minun liittoni he rikkovat. 21 Mutta kun suuret onnettomuudet ja vaivat kohtaavat heitä, tämä laulu, jota heidän jälkeläisensäkään eivät unohda, on todisteena heitä vastaan. Minä tiedän, minkälaiset heidän ajatuksensa jo nyt ovat, ennen kuin olen vienyt heidät siihen maahan, jonka valallani lupasin heille."

Deuteronom  31: 19-21

 

Jesaja.

 9 Hän sanoi:

Mene ja sano tälle kansalle:

Kuulemalla kuulkaa älkääkä käsittäkö.

Katsomalla katsokaa älkääkä ymmärtäkö.

10 Paaduta tämän kansan sydän, sulje sen korvat, sokaise sen silmät, ettei se silmillään näkisi, ei korvillaan kuulisi eikä sydämellään ymmärtäisi -- ettei se kääntyisi ja tulisi terveeksi.

Jesaja 6:9.

 

Suomen Presidentti Vaalit 2018

Mitä ominaisuuksia kansan johtajalla tulisi olla?

1. Syytön.

2. Vastuullinen

3. Maltillinen.

4. Varovainen.

5. Kunnioitettava.

6. Herkkä kuuntelemaan.

7. Vieraanvarainen.

8. Ei ahne.

 

Hyvä keino miten ajatella Suomen Presidentti vaaleja 2018, on ottaa raamattu käteen ja kysyä mitä raamatun kirjojen opetus sanoo niistä henkilöistä ketä on ehdolla?

Se on Luojan viisaus annettu ihmisille. Eikä mikää anti valtio/Suomi anarkia liike, tai ajan hetken populisti liike, tai protesti äänestys kikka.

 

Romans 3:4.

"Vaikka kaikki ihmiset olisivat valheellisia, Luoja (Elohim) on luotettava".

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Luoja on aina puhunut ihmisille järkevästi.
.....

Kuten tässä:

1.Moos. 32:33

Ei syödä reisi-laskimoa joka kutistui.

Toimituksen poiminnat