Totuus Kauneus ja Hyvyys Arvollinen ihmisen elämä koostuu; totuudesta, kauneudesta ja hyvyydestä.

Hihaan mennyt puheenvuoro

  • Kahteen suuntaan jakaantunut pää
    Kahteen suuntaan jakaantunut pää

Maailman laajuisesti ihmiset historiassa ovat kehittäneet puhumisen tapoja ja kirjoitus kielijä, tavat ja kulttuurit ovat koostuneet ajan mittaan satoja / tuhansia vuosia. On selvät erot Suomen kulttuurin kirjoitus viestinässä ja Länsimaisessa Englanti kielessä.

Wikipedia sivuolla on selvät näytteet siitä, miten sillä yleisen tiedon jakamisen tasolla asioita yritetään leikata läpi tai silitellään mahdollisen tasaiseksi märän saven tuntuiseksi. Miksi kiven sirpaleet saven sileän tasaiseksi? Miksi asioita ei sanota ja kirjoiteta suoraan? Niin kuin leikata sielun kuplasta läpi todellisuuteen, sinne missä olisi jotain totuuden kaltaista?

Tietämättömyyden sielun kupla on monelle turvapaikka, mistä he eivät halua tulla ulos tutkimaan elämän totuuksia. Missä valossa? Päivän auringon valossa, loogisesti ja ihmisen mielelle järkevästi. Järki aina vetää faktojen kuormaa ihmisten asioissa, olipa mitkä asiat vaan. Jos et käytä järkeä niin olet vähemmän kuin ihminen mikä on luoto Luojan kuvaksi.  

Moni ei kyllä tajua eikä ymmärrä, että Luoja on luonut ihmisen hänen kaltaiseksi. Siksi ihmisen tulee seurata ihmisen Luojaansa.

 

Suomenkansan itsenäisyys.  

Suomen kansan yhteyskunta, kantasuomalaisten itsenäisyyden ja itsemääräys oikeus erottua siitä suuruuden massasta mihin Venäjän suuren hulluuden intohimoiset Moskovan ruhtinaskunta vuosilta 1478 ajoilta Iivana Julmaan saakka tsaariksi vuonna 1547.

Siitä 350 vuotta eteenpäin eikä Venäjä niin pitkällä ajalla kylvetyt hyvää siementä tuottaneet mitään lisäarvo ihmisten arvoina kansainvälisesti. 350 vuotta on niin pitkäaika, monta mahdollisuutta kylvää hyvää siementä kansan ja valtion johtoon, että kansa tajuaisi mikä on oikeudenmukaista ja mikä on terveellinen ihmisten arvojen kaltainen malli mitä kehittää kansana, ja saada suosiota kansainvälisesti.  Synti on häpeä jokaiselle kansalle maan päällä, sitä ihminen ei ikinä voi kiertää, se kyllä löytää omansa.

 

Venäjä 1917 - 1922.   

Pahuus karkasi ja pääsi voiman ja vallan käyttöön Venäjällä 1917. Se sitten kylvi lisää siementä 1917 – 1922. 5 vuotta johtajien pohtia mikä on ihmisen arvojen kunnian kaltainen malli. Lopputulos oli Neuvostoliiton ateisti hallitus.  Sen ateisti valtion hedelmät vuosilta 1922 – 1962 olivat vailla vertaa. 40 vuotta saatana riehu kansan johtajien virastossa. Uskomaton pimeyden pahuus sai lisä vauhtia siitä, että ihmiset ketkä uskoivat Luojan olemamassa oloon ja Luojan opetuksiin raamatussa tuli täysin kielletyksi, erotetuksi ja vankilaan.

Miksi Neuvostoliiton valtion johtokunta kielsi raamatun opetuksen? Siksi että raamatun opetus osoitti Neuvostoliiton olevan saatanasta (pahuuden voimat). Sehän on selvää tänä päivänä, kun lukee ja katsoo mitä julmuuksia Neuvostoliitto sai aikaansa. Moni ihminen Suomessa ei ole lukenut eikä katsonut mitä julmuuksia Neuvostoliito sai aikaansa.   Se oli selvästi pahuuden voimat mitkä pimittivät Venäjällä anarkian hengellä, saadakseen laittomuudet irtautumaan ja näyttämään hyvältä toimelta, ja myös oikeudenmukaisuudelta.

Anti-religion USSR

 

Hyvän ja pahna pesäerot.

Pesäero pitää olla aina selvä hyvän ja pahan välillä. Yeshua Hamashiach teki sen selväksi. Ihmisen älyn rakenteet eivät kestä kahtia jakaantumista, kun ihmisen äly vaatii kaikki resurssit älyn suuntaiseen järjestykseen. Päättäväisyys olla älykäs ja järkevä vaatii kuuliaisuutta älylliselle mielen äänelle.    

Saatana pimittää ihmiset viehättämällä järkevät ihmiset menemään järjettömien leiriin. Sana järjetön, tarkoitan ihmistä kenellä ei ole selkeätä älyä hyvyyden ja pahuuden välillä. Hyvyyden ymmärrys voi kertyä siitä, että on olemassa hyvän tahdon henkeä ihmisen sydämessä. Niillä kenellä sitä hyvää henkeä on sydämessä armon kautta, sitten kun käyttää järkevästi hyvää tahtoa, valitsimen kautta, niin sitten siinä ihminen valistuu tuntemaan hyvyyden kuin ystävänä, hän valitsee hyvyyden niin kuin valitsee ystävät. Se on, henkinen ominaisuus laatu mikä erottaa ihmisen ominaisuus arvot. Hyvyys pitää tuntea niin kuin ihminen tuntee hyvän ystävän. Näkymätön laki ja sen raamit määrittelevät missä ihminen omatahtoisesti liikkuu, ja missä kohdassa oikeudenmukaisuuden tuomion vasara putoaa.

                 

Mikä tausta Wikipedia Suomi sivut maalaavat, ja miten se erottuu Englanti kielen sivuista?

Kulttuurien kasvatus erot ovat selvät, ja se näkyy usein toistuvasti monissa aiheissa.

Suomen kirjoitus kieli usein on sekoilevaa, kun sillä harvoin on tarkkaa keskitystä aiheeseen. Se ei lähde liikkeelle selvästä näystä, älyllisesti.  Vaan se lähtee liikkeelle jälki tunteista, ja hakee jonkunlaista metsä polkua, miten etääntyä. Siksi Suomalaiset verkkosivut eivät pärjää kansainvälisesti. Kansa ja kieli on jakaantunut kahteen suuntaan. Se saattaa olla Venäjän kaltainen kirous?

      

"The Finnish Civil War (27 January – 15 May 1918 was a conflict for the leadership and control of Finland during the country's transition from a Grand Duchy of the Russian Empire to an independent state. The clashes in Finland took place in the context of the national, political, and social turmoil caused by World War I (Eastern Front) in Europe.

The civil war was fought between the Reds, led by the Social Democratic Party, and the Whites, conducted by the non-socialist, conservative-based Senate.

The paramilitary Red Guards, composed of industrial and agrarian workers, controlled the cities and industrial centers of southern Finland. The paramilitary White Guards, composed of peasants, along with middle-class and upper-class social strata, controlled rural central and northern Finland."

https://en.wikipedia.org/wiki/Finnish_Civil_War

 

---------------------------------------------------------------

 

"Suomen sisällissota käytiin Suomen senaatin eli hallituksen ja sitä vastaan kapinoineen Suomen kansanvaltuuskunnan johtamien joukkojen välillä 27. tammikuuta – 15. toukokuuta 1918.

Senaatin asevoimina olivat valkoiset joukot ja kansanvaltuuskunnan joukkoina Suomen punainen kaarti, punaiset. Ulkovalloista Neuvosto-Venäjä tuki punaisia ja Saksan keisarikunta valkoisia.

Sisällissota oli osa ensimmäisen maailmansodan aiheuttamaa valtiollista ja yhteiskunnallista murrosvaihetta Euroopassa.

Vuonna 1917 maailmansota johti Venäjän keisarikunnan hajoamiseen ja poliittiseen taisteluun vallasta sekä lopulta Venäjän sisällissotaan.

Venäjän romahduksen seurauksena keisarikunnan osa, Suomen suuriruhtinaskunta, julistautui itsenäiseksi Suomeksi 6. joulukuuta 1917, mutta suomalaisen yhteiskunnan sisäisten jännitteiden korostuminen ja purkautuminen, valtiovallan hajoamisen kautta, johti vuoden 1917 kuluessa valtapoliittiseen ja sotilaalliseen kriisiin, jonka seurauksena maahan muodostui kaksi aseistetuilla joukoilla varustautunutta valtakeskusta.

Kriisi huipentui tammikuun lopussa vuonna 1918 sisällissotaan punaisten ja valkoisten välillä. Punaiset hallitsivat Etelä-Suomea, valkoiset Keski- ja Pohjois-Suomea. Molempien osapuolten sotilaallinen vahvuus oli noin 80 000 sotilasta. Venäjä tuki suomalaisia punaisia pääosin luovuttamalla punakaarteille aseita. Saksan armeija tuki valkoisia hyökkäyksellä Etelä-Suomeen, noin 13 000 sotilaan vahvuisin joukoin.

Sodan ratkaisutaistelut käytiin Etelä-Suomen kaupungeissa maalis-huhtikuussa 1918; valkoiset joukot valtasivat Tampereen ja Viipurin, saksalaiset joukot valtasivat Helsingin ja Lahden. Punaisten hyökkäysvaihe helmikuussa 1918 päättyi lähes täydelliseen epäonnistumiseen. Saksa liittyi sotaan vasta huhtikuussa. Liittyminen lyhensi sotaa ja pelasti mm. Helsingin tuhoisilta taisteluilta.

Sisällissota päättyi valkoisen Suomen ja Saksan armeijan voittoon. Venäjän valtakausi päättyi Suomessa, mutta maa siirtyi keisarillisen Saksan valtapiiriin maailmansodan loppuajaksi. Saksan hävittyä suursodan suomalaisten joulukuussa 1917 saama itsenäisyys astui täysimääräisenä voimaan. Tällöin luovuttiin myös hankkeista muuttaa Suomi kuningas­kunnaksi; maan valtiomuodoksi tuli tasavaltainen demokratia Euroopan läntisten suurvaltojen myötävaikutuksella."

 

---------------------------------------------------------------

 

Sisällissota on Suomen historian ristiriitaisin tapahtuma, jonka vaikutukset suomalaisiin ja suomalaiseen yhteiskuntaan ovat olleet poikkeuksellisen pitkäkestoiset. Kuten usein käy kansojen sisäisissä valtataisteluissa, sodan aikana ja sen jälkeen esiintyi laajamittaista terroria. Sotatoimien ollessa käynnissä molemmat osapuolet syyllistyivät poliittiseen terroriin ja raakuuksiin. Sodan kuluessa punaisten käsissä kuoli 1424 valkoista teloitettuna, 4 kuoli vankileirillä. Valkoisten käsissä kuoli 7370 punaista teloitettuna, 11 652 kuoli vankileirillä, suurin osa sotatoimien jo päätyttyä, sillä punaisten tai punaisiksi epäiltyjen vangitseminen ja teloittaminen jatkui laajamittaisesti vielä viimeisten taistelijoiden antauduttua. Kaikkiaan sisällissota vaati noin 38 000 uhria. Heistä noin 75 prosenttia oli punaisia, joita menehtyi eniten teloituksissa sodan aikana ja sodan päätyttyä vankileireillä nälkään ja tauteihin. Varsinaisissa taistelutoimissa menehtyi lähes yhtä paljon sekä punaisia että valkoisia. Terrorin uhreista vähemmistö oli valkoisia, ja myös Venäjän kansalaisia teloitettiin. Sodan muut uhrit olivat lähinnä taisteluissa kaatuneita saksalaisia ja venäläisiä sotilaita.

Sisällissota syvensi Suomen kansan kahtiajakoa. Voittanut osapuoli katsoi yhteiskunnan huonoimman aineksen nousseen Venäjän tuella kapinaan laillista hallitusta vastaan, joten hävinneisiin suhtauduttiin pitkälti kriminaaleina. Ensimmäisen maailmansodan lopputulos vahvisti kuitenkin maltillisten ja laaja-alaiseen kansalliseen ajatteluun suuntautuneiden väestöryhmien asemaa yhteiskunnassa. Tämä mahdollisti hitaan eheytymisen väestöryhmien kesken.

 

---------------------------------------------------------------

 

"In the years before the conflict, Finnish society had experienced rapid population growth, industrialization, pre-urbanization and the rise of a comprehensive labour movement. The country's political and governmental systems were in an unstable phase of democratization and modernization. The socio-economic condition of the population had gradually improved, while national-cultural feeling had also grown stronger. World War I led to the collapse of the Russian Empire and a power struggle, militarization and escalating crisis between the left-leaning Finnish labour movement and the Finnish conservatives."

 

"The Reds carried out an unsuccessful general offensive in February 1918, supplied with weapons by Soviet Russia. A counteroffensive by the Whites began in March, reinforced by the German Empire's military detachments in April. The decisive engagements were the Battles of Tampere and Vyborg (Finnish: Viipuri), won by the Whites, and the Battles of Helsinki and Lahti, won by German troops, leading to overall victory for the Whites and the German forces. Political terror became a part of this warfare. Around 12,500 Red prisoners of war died of malnutrition and disease in camps. Approximately 39,000 people, of whom 36,000 were Finns, perished in the conflict."

 

Englanti Wikipedia sanoo asian heti alussa selvästi.

“The Finnish Civil War (27 January – 15 May 1918 was a conflict for the leadership and control of Finland during the country's transition from a Grand Duchy of the Russian Empire to an independent state”.

Käännetty vapaasti.

Suomen sisällissota (27. tammikuuta - 15. toukokuuta 1918 oli yhteentörmäys Suomen johtajuudesta ja valvonnasta, aikana milloin maa oli siirtyessä Venäjän imperiumin suurherttuakunnan alta itsenäiseksi valtioksi.

Sitä voisi kutsua myös Suurena Himona Sosialisteille ottaa / varastaa kaiken sen itselle mitä venäjän Keisarit kunnat olivat valloittaneet edellisellä 100 vuodella.

 

Miksi Suomessa vieläkin annetaan kahteen jakaantuminen riesatta ihmisen järkevää oikeudenmukaisuuden ymmärrystä?

Laittomuus ja anarkiat ovat lain vastaisia. Laittomuus ja anarkia ei tulisi järkevässä yhteyskunnassa ikinä saada samaa tasa-arvo laillisen toiminnan ja moraali arvojen yhteydessä.

Suomessa on kyllä paljon ihmisiä ketkä romuttavat oikeudenmukaisuutta ja lakeja. Oikeudenmukaisuus ei ole yhden tai usean kulttuurin määrittelemä. Oikeudenmukaisuudella on kova 3500 vuoden kallion mihin ihmiskunta on luottanut olevan uskottava kova kallio tuhansia vuosia. Itsekkyys ihmisissä kyllä pimittää ihmisten moraali arvojen tajua.  Ihmisten lihan himot tekevät vuorokauppaa tilanteen tullen, ja etsii itse keskeisesti, omat halut, omat himot, mahdollisuuksia saada enemmän suosiota samasta luisuvasta massasta.

Oikeudenmukaisuudella on Iso kallio, ja vielä isompi kenkä. Hyvää uutta vuotta 2018.

      


 [VL1]

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat