Totuus Kauneus ja Hyvyys Arvollinen ihmisen elämä koostuu; totuudesta, kauneudesta ja hyvyydestä.

Maailmankuva Ideat ja Seuraukset

 • Luonnon antimet
  Luonnon antimet

Maailmankuva: "ideoiden, uskomusten, vakaumusten ja tottumusten malli, jotka auttavat meitä ymmärtämään Luojan olemassa olon, maailman ja suhteemme Luojaan ja maailmaan. Me kutsumme ideoista yhdistynyttä kaavaa maailmankuvaksi".

Worldview: a pattern of ideas, beliefs, convictions, and habits that help us make sense of God, the world, and our relationship to God and the world.

- Myers, Jeff. Understanding the Times: A Survey of Competing Worldviews. David C. Cook. Kindle Edition.

 

Maailmankuva vastaa peruskysymyksiin, kuten:

 1.  Miksi olemme täällä?
 2.  Mikä on elämän merkitys ja tarkoitus?
 3.  Onko eroa oikean ja väärän välillä?
 4.  Onko Luoja olemassa?

"Me kaikki kehitämme ideoita pyrkimyksissämme vastata näihin kysymyksiin, ja ajatuksemme luonnollisesti antavat uskomusjärjestelmän, joka on perusta päätöksillemme ja toiminalle.

Maailmankuva on kuin kartta. Se auttaa meitä tietämään, missä olemme, mihin meidän on mentävä, ja paras reitti päästäksemme sinne.

Maailmakuva ei pelkästään heijasta sitä, mitä ajattelemme maailman olevan; se ohjaa sitä, minkä mielestä maailman pitäisi olla.

Toisin sanoen maailmakuva esittää todellisuutta, se määrää, kuinka me toimimme ja reagoimme jokaiseen elämän osaan. Koska meidän ideat määrittävät, miten toimimme, se pohjaviiva on, että meidän ajatuksien ideoilla on seurauksia.

Tämä ei tarkoita sitä, että jokainen on tietoisia heidän syvällisesti pitämästään ideasta. Jos kysyisimme kadulla henkilön elämänfilosofiasta, luultavasti saisimme tyhjän vasta katseen tai hymyn.

Mutta jos kysyisimme, miten elämä alkoi, hän todennäköisesti tarjoaisi jonkinlaisen vastauksen, vaikka vastaus ei olisikaan täysin johdonmukainen. Silti hänen uskomuksensa vaikuttaisi hänen elämänsä elämään.

 Usein on usein niin, että ihmiset eivät ole tietoisia siitä, mistä heidän syvästi omaksuneet uskomukset tulevat. Jos jatkamme kadunkeskusteluamme kyselemällä, miksi hän uskoo, siihen mitä esitti uskovan, hän saattaa nostaa olkapäitä ja vastata: "En tiedä, uskon vaan."

 Usein ihmiset saavat uskomuksia samalla tavalla kuin he saavat nuhan - olemalla muiden ihmisten ympäristössä.

Tämä on totta ihmisten ideoista ja seurauksista.  

Toisin sanoen maailmakuva esittää todellisuutta, se määrää, kuinka me toimimme ja reagoimme jokaiseen elämän osaan.

Koska meidän ideat määrittävät, miten toimimme, se pohjaviiva on, että meidän ajatuksien ideoilla on seurauksia".

Quote/Lainaus:  Myers, Jeff. Understanding the Times: A Survey of Competing Worldviews.

 

Väärä Maailmakuva Ilman Luojaa.

Johtaa virheelliselle elämän filosofiaan. Ylpeä itsekäs ihminen, itsepäisesti ei tunnusta eikä muuta virheellistä suuntaa = Diktatuuri.

 

Idea: Valtioateismi.

 Valtioateismi tarkoittaa valtion harjoittamaa uskontojen tukahduttamista ateismin hyväksi.

”Aluksi bolševikit suhtautuivat uskontoon harmittomana taikauskona, joka vähitellen tieteen edetessä tulisi häviämään. Vuonna 1921 suhtautuminen kuitenkin muuttui ja puolue omaksui uuden ”taistelevan ateismin” ja ”taistelevan materialismin” periaatteet, joiden perusteella aloitettiin laaja uskonnonvastainen propagandakampanja. Jumalattomien liiton (myöhemmin Taistelevien jumalattomien liitto) suoritti ateismin levitystyötä. Vuodesta 1926 vuoteen 1932 järjestön jäsenmäärä kasvoi tasaisesti 87 000:sta 5,6 miljoonaan jäseneen”.

- Wikipedia.

Seuraukset:

Tutkijat käyttävät useita eri termejä kuvaamaan suuri joukko tappamisesta.   Seuraavia on käytetty kuvaamaan kommunistihallitusten tappamista:

 • Kansanmurha
 • Politicide
 • Democide
 • Rikollisuus ihmisyyttä vastaan
 • Classicide
 • Terrori
 • Joukkotuho

Kommunistinen holokausti kommunistisissa valtioissa dokumentoitujen korkeimpien kuolonuhrien määrä on tapahtunut Neuvostoliitossa Joseph Stalinin, Kiinan kansantasavallan, Mao Zedongin ja Kambodžan alueella Punaisten khmerien aikana.

Nämä kolme järjestelmän ei-taistelijoiden uhrien lukumäärät vaihtelevat 21 miljoonasta 70 miljoonaan. Myös Pohjois-Koreassa on tehty pienemmässä mittakaavassa tappoja, Vietnamissa ja eräissä Itä-Euroopan ja Afrikan maissa.

 

Idea: Jeesus Nasaretilainen

Tunnetuin Jeesuksen opetuksista on niin sanottu vuorisaarna, joka on Matteuksen evankeliumissa.  Se sisältää Jeesuksen tunnetuimmat opetukset sekä muun muassa Isä meidän -rukouksen. Jeesuksen opetukset olivat usein vertauskuvallisia: suuri osa niistä kuvailee, mitä taivasten valtakunta on ja mitä se ei ole.

Seuraukset:   https://fi.wikipedia.org/wiki/Vuorisaarna

 

Idea: Mooses

Mooses oli Vanhan testamentin mukaan israelilainen kansanjohtaja, lainlaatija, kymmenen käskyn ilmoittaja, profeetta ja yksi Vanhan testamentin päähenkilöistä.

Seuraukset:

"Mooses on juutalaisten keskuudessa kunnioitettu "Israelin lakimies", ja hän toimitti useita laki sarjoja neljällä kirjalla aikana. Ensimmäinen on liitokoodi (Exodus 20: 19-23: 33), liiton ehdot, jotka Luoja tarjoaa israelilaisille raamatullisessa Siinain vuorella. Liittyy yhteen liitossa ovat Dialogi (kymmenen käskyä, Exodus 20: 1-17) ja liiton Kirja (Exodus 20: 22-23: 19). Koko Leviticus kirja on toinen laki kirja, Numbers kirja alkaa uudesta sarjasta, ja Viides Mooseksen kirja on toinen".

Mooses on perinteisesti katsottu ensimmäisten viiden kirjan kirjoittajaksi, jotka yhdessä muodostavat Tooran, joka on Heprealaisen Raamatun ensimmäinen ja ylimmäksi kunnioitettu osa.

 

Kymmenen käskyjen kunnioittaminen siksi että Luoja on sen kaavan antanut ihmisille.

Se toimii ihmisten hyväksi.

Sen opetuksen idean ydin ihmiselle on kunnioittaa Luojaa, ja kunnioittaa elämää. Etsiä Luojan tahtoa, etsiä hengellisiä elämän arvoja.

Ne ketkä aidosti etsivät hengellistä elämää, heille on annettu lupaus.

7 "Pyytäkää, niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte. Kolkuttakaa, niin teille avataan.

8 Sillä jokainen pyytävä saa ja jokainen etsijä löytää, ja jokaiselle, joka kolkuttaa, avataan.

9 Ei kai kukaan teistä anna pojalleen kiveä, kun hän pyytää leipää?

10 Tai käärmettä, kun hän pyytää kalaa?

11 Jos kerran te pahat ihmiset osaatte antaa lapsillenne kaikenlaista hyvää, niin paljon ennemmin teidän taivaallinen Isänne antaa hyvää niille, jotka sitä häneltä pyytävät".

- Matteus 7:7.

 

Idea: Pahat ideat.

Seuraukset: Väärät profeetat.

15 "Varokaa vääriä profeettoja. He tulevat luoksenne lampaiden vaatteissa, mutta sisältä he ovat raatelevia susia.

16 Hedelmistä te heidät tunnette. Eihän orjantappuroista koota rypäleitä eikä ohdakkeista viikunoita.

17 Hyvä puu tekee hyviä hedelmiä, huono puu kelvottomia hedelmiä.

18 Ei hyvä puu voi tehdä kelvottomia eikä huono puu hyviä hedelmiä.

19 Jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, kaadetaan ja heitetään tuleen.

20 Hedelmistä te siis tunnette heidät".

 • Matteus 7: 15-20.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat