Totuus Kauneus ja Hyvyys Arvollinen ihmisen elämä koostuu; totuudesta, kauneudesta ja hyvyydestä.

Luojan antamat ihmisen elämän oikeudet

  • Luonnon tila
    Luonnon tila

Kuka on ehdottanut, että ihmisen elämässä olisi oikeuksia? Se löytyy Raamatun 66 kirjasta.

Luonnon oikeus ei ole sama asia kuin oma tahto. Oma tahto voi olla täysin pihalla ulkopuolella luonnon oikeuksia. Eikä ihmisen omalle tahdolle ole annettu mitään lisenssiä toteutta sitä mitä mielikuvitus tai halut tuovat mieleen.

Ainoat ihmiset ketkä ovat pakottaneet oman tahdon yhteyskunnan ylitse on ollut diktatuurit.

Jopa niin pitkällä vavalla 1939-40, että Suomen valtion johtajat luovuttivat 10% Suomen maan perästä yhdelle vahva tahtoiselle sota rikolliselle diktatuurille. Sehän oli huippu pimitystä pimeydestä.

Että rehelliset ihmiset uskoivat päivän valossa, niin jyrkän väkevään valheeseen.

Niin kuin maapallo olisi kääntänyt lentoradalla suuntaa 180 astetta?  

Jos ihmiset eivät tunne hengellistä totuutta, he tulevat olemaan valheiden edustajien orjia, ja heitä, ja heidän lapsia ja lapsen lapsia pimitetään elin ajalla.

Sananlasku 9:10-12.

    ”Herran pelko on viisauden alku, Pyhän tunteminen on ymmärryksen perusta.

   "Minä, viisaus, lisään elinpäiviäsi, kartutan elämäsi vuosia.

    Jos elät viisaasti, hyödyt viisaudestasi itse, holtittomasta elämästä kärsit itse."

 

Totuutta etsimässä

Totuutta etsimässä, yleensä aina pitää mennä aikajanassa taakse päin, sillä valheilla on tapa pakkautua ja lisääntyä.

Mikä oli luonnon tila 2000 vuotta sitten?

Ei ollut valtion keskeisiä riitoja maa alueista, ainakaan Suomen lahdella, tai pohjan merellä.

Ei ollut Moskovaa, ei ollut Venäjää, eikä Venäjän johtajia.

Mutta järvissä, joissa, ja meressä oli paljon kaloja. Metsän varsilla paljon marjoja, mustikoita ja puolukkaa, ja soilla paljon hillaa.  Kuulostaa että Suomalaisten maailma oli siinä ajassa vailla politiikkaa.

 

Mikä oli sen ajan luonnon tila?

Miten yksi ihminen suhtautui toisen ihmiseen? Tai miten suhtautuivat toisen ihmisen omaisuutteen? Tavaraan, eläimiin, lapsiin tai vaimoihin?

Oliko ihmisillä älyä hallita omaa toimintaa ihmisenä? Vai oliko kovat himon paineet päällä tehdä vakivaltaa ja ryöstää kaiken sen pois mitä toisilla on enemmän tai parempaa kuin itsellä?

Sellainen ihminen käyttäytyi enemmän kuin eläin kuin ihminen. Ihmisellä on ihmisen ominaisuudet, ei ainoastaan fyysiset ominaisuudet mutta myös elävän sielun ominaisuudet, äly, tahto, mielikuvitus, tajunta, muisti ja tunteet. Ihminen on myös henkinen olento, mieli ja ajatukset, ominaisuuksia hahmottaa ihmisten toimintaa, sillä tavalla mihin eläimet eivät kykene hahmottamaan tai toimimaan. Ihminen on luotu toimimaan korkeammalla tasolla kuin suhteellisen yksinkertaiset petoeläimet.

On vaikea kuvitella, että lauma luonnon lintuja loisivat musiikkia esitys tarkoituksella niin kuin Sibeliuksen teos Lemminkäinen.

https://www.youtube.com/watch?v=2qmy6dFzHp0

Samalla tavalla on vaikea kuvitella että lauma eläimiä tekisivät niin tuhoisia tarkoituksen mukaista suunnitelmaa, niin kuin ihmiset tekivät 100 vuoden aikana (1900 – 2000). Vuosilla 1914-17. Ja 1939 – 79.

https://www.youtube.com/watch?v=xO8uhme0o3Y

 

Mitä se kaikki kertoo ihmisen ominaisuuksista?

Onko ihminen eläin vai jotain muuta suurempaa potentiaalia?

Ihmisellä kyllä on älyä, kyky ymmärtää asioita ihmisen elämästä maailmassa.

Teknologiaan kohdistettu äly ja kyvykkyys on tuonut valtavan paljon todisteita ihmisen älystä.

Teknologiallakin on raamit ja rajat, mitä myötä se kulkee ja edistyy eteenpäin. Lakia on noudatettava.

Vuotava mäntä sylinterissä ei sytytä kaasua, eikä kulunut laakeri hiljaa kuluta, kun rasituksen kautta hajoaa.

 

Lait olivat voimassa ennen ihmistä

Laki ennen luonnon tilaa, ennen ihmisen tajuntaa maailmasta.

Aikajanan alku, kertoo miten asiat olivat ennen ihmisen lisääntymisen järjestys vaatimuksia. Monet ihmisten ongelmat johtuvat ihmisten lisääntymisestä. Ihmiset joutuvat ahtaalle pulan takia.

Lait on ollut olemassa ennen ihmistä. Ihmisen oma itsepäinen tahto, jääräpäinen pakkomielisyys, usein on kiilannut luonnon tilan pois ihmisen ympäristön läheisyydestä. Sen sijaan on tullut ihmisen keksimät ohjeet ja lait.  Ihmisen oman pään sepitykset. Niin kuin diktatuurit yleensä.

 

Alussa oli luonnon tila.

On ollut alusta lähtien olemassa tiettyjä perusoikeuksia, jotka ovat niin tärkeitä ihmiselle, että mikään hallitus, edes edustava hallitus, jopa demokraattisesti valittu hallitus voi ohittaa niitä. Luonnollinen oikeus elämään, vapauteen ja omaisuuteen.

Oikeus omaisuudelle ei ole lähtöisin valtion tai lakien luomisesta, omaisuudensuoja on luonnollinen oikeus siinä mielessä, että se on esipoliittinen.

Se on oikeus, joka liittyy ihmisiin, ihmisinä, jopa ennen kuin jokin hallitus tulee paikalle, jopa ennen parlamentteja ja lainsäätäjiä antamaan lakeja, määritellä oikeuksia ja valvoa niitä.

Siksi ihmiset ketkä harrastavat laittomuutta, anarkiaa, älytöntä väkivaltaa eivät ole hyväksyneet ihmisen elämän suuntaisia lakeja.

Vapauden tila ei tarkoita samaa kuin lupa thedä laittomuuksia. Miksi asia on niin? Siksi että ihmisellä on Luoja. Itse Elämän Luojalla on oikeus ihmiseen enemmän kuin ihmisellä itsellä. Miksi niin on? Siksi että se on looginen aikajana elämästä. Alku syy, Elämän alku materiaalisessa maailmassa. Oli hetki milloin ihmistä ei ollut olemassa, ja sitten seurasi hetki milloin ihminen oli olemassa. Samalla tavalla oli hetki milloin sinä ja minä emme olleet olemassa. Mutta nyt tässä hetkessä olemme. Sehän on vain todiste materiaalisen maailman ajan ominaisuudesta.  Jos maa pallon läheisyydellä olisi matka tolppia mitä voisi seurata niin kuin matka tolppia kun aja autolla tai matkustaa junassa, niin maapallon 107,000 km/ nopeus lentoradalla tuottaisi vaikuttavaa vilinää. Siinä huomaisi kyllä että aika lentää, tai meidän lento avaruudessa muuttaa meidän aikaa. Olemme menossa suurella vauhdilla eteenpäin, vaikkapa vasten omaa tahtoa. ihmisen oma mielen ymmärrys voi olla petollinen, jos siihen yli luottaa, eikä ota korviinsa viisauden ohjausta. Ihmisellä ei ole mitään mahdollisuutta hidastaa tai nopeuttaa maa pallon nopeutta, tai muuttaa maapallon suuntaa. Se on Luojan vastuulla. Ihmisen vastuu on omasta itsestä, noudattaa Luojan tahtoa.   

  

Oikeutta etsimässä

Ihmisten lisääntymisen ongelmien kautta, historiassa on ollut pakko järjestäytyä ja luoda johtajia, hallitusta ja valtion kokonaisuus, mistä löytyi yksimielisyys ja ymmärrys.  Se on vaan seuraus ihmisten lisääntymiselle maailmalla. Se on vaan matka tolpat matkan varrella, eikä ole mikään päämäärä ihmisen elämän tarkoitukselle.

Diktatuurien ihmiskunnan petos

Diktatuurit yleensä nuuskivat itselle mahdollisuuksia, heidän päämäärä elämässä on saada valtaa ja voimaa. Samalla heidän maailmakuva ja elämän filosofia ovat täysin hukassa. Opportunistinen ja intohimoinen syy miksi he ajautuvat politiikan uralle.  Ateistina siellä on mahdollisuus saada voimaa ja valtaa. Vaikkapa he eivät ymmärrä paljonkaan mitään maailmakuvasta tai elämän filosofiasta.

He eivät ymmärrä mitään vastuun kannosta. Hitler eikä Stalin ymmärtänyt mitään moraalisesta vastuun kannosta kansan johtajina. Heille ihmiset olivat samaa kuin viidakon ryteikönraivausta.  Ne eivät tunnustaneet Luojan olemassa oloa, eikä oppineet kuuntelemaan Luojan tahdon mukaista viisautta. Heidän oma tahto jyräsi yli muut.

Diktatuurit luovat omasta vallasta ja voimasta valtion kaltaisen jumalan. Koko kansa, ja jopa naapuri kansat tulee kumartaa sitä diktatuurin epäjumalaa. Joseph Stalin oli saman kaltainen epäjumalan tyyppi.

 

Kuningas Nebukadnessar  Daniel 3:

1 "Kuningas Nebukadnessar teetti kultaisen kuvapatsaan. Sen korkeus oli kuusikymmentä kyynärää ja leveys kuusi kyynärää. Hän pystytti sen Duran tasangolle Babylonin maakuntaan.

2 Ja kuningas Nebukadnessar käski kutsua satraapit, käskynhaltijat ja maaherrat, neuvonantajat, rahavarainhoitajat, tuomarit ja poliisipäälliköt ja kaikki maakuntien korkeat virkamiehet patsaan vihkimisjuhlaan.

3 Niin tulivat satraapit, käskynhaltijat ja maaherrat, neuvonantajat, rahavarainhoitajat, tuomarit, poliisipäälliköt ja kaikki maakuntien korkeat virkamiehet kuningas Nebukadnessarin pystyttämän patsaan vihkimisjuhlaan, ja he asettuivat patsaan eteen.

4 Kuuluttaja julisti kaikuvalla äänellä: "Kuulkaa, kaikki kansat, kansakunnat ja kielet, mitä teille sanotaan!

5 Heti kun te kuulette torven, huilun, sitran, harpun, luutun, säkkipillin ja koko juhlamusiikin soivan, teidän tulee heittäytyä maahan ja kumartaa tätä kultaista patsasta, jonka kuningas Nebukadnessar on pystyttänyt.

6 Se, joka ei heittäydy maahan ja kumarra, heitetään heti tuliseen uuniin."

7 Kuullessaan torven, huilun, sitran, harpun, luutun ja koko juhlamusiikin soivan kaikki, mitä kansaa ja kansakuntaa he olivatkin, heittäytyivät oitis maahan ja kumarsivat kultaista patsasta, jonka kuningas Nebukadnessar oli pystyttänyt."

http://raamattu.fi/1992/Dan.3.html#o3

 

Matteus 11:28,30.

"Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon.

29 Ottakaa minun ikeeni harteillenne ja katsokaa minua: minä olen sydämeltäni lempeä ja nöyrä. Näin teidän sielunne löytää levon.

30 Minun ikeeni on hyvä kantaa ja minun kuormani on kevyt."

 

Tuomarien velvollisuudet  3400 + vuotta sitten. Onko nyky aika valtiot mieli valistunut yhtään niistä ajoista?

Viides Mooseksen kirja 16:18-22.

18 "Asettakaa heimojanne varten tuomareita ja kirjureita kaikkiin kaupunkeihin, jotka Herra, teidän Jumalanne, teille antaa. Heidän tulee tuomita kansaa oikeudenmukaisesti.

19 Älkää vääristäkö oikeutta älkääkä olko puolueellisia. Älkää ottako lahjuksia, sillä lahjus sokaisee viisaankin ja vääristää niiden asian, jotka ovat oikeassa.

20 Olkaa rehellisiä, noudattakaa oikeudenmukaisuutta, niin saatte elää ja pitää omananne sen maan, jonka Herra, teidän Jumalanne, antaa teille.

Epäjumalat ja niiden palvelijat tuomitaan

21 "Kun rakennatte Herralle, Jumalallenne, alttarin, älkää pystyttäkö sen viereen asera-paalua älkääkä mitään muutakaan puuta.

22 Älkää myöskään pystyttäkö mitään patsasta, sillä sellaisia Herra vihaa.

On hyvin selkeät todisteet ja perustat miksi Neuvostoliiton perustajat olivat valheen edustajia. Jos vuosien 1900-17 historian todisteet eivät ole selkeät todisteet laillisuuden ja laittomuuden eroista, niin sitten ihmiset ovat hurahtaneet subjektiiviselle relativismille.  Niin kuin ihmisen kyky käyttää älyä, tai ymmärtää elämän todellista merkitys olisi salattu mysteeri.

 

Onko ihmisen elämän alku ja loppu tarkoitus salattu mysteeri?

Suurin osin se on salattu mysteeri ihmisen ymmärryksestä, mutta se ei ole mikään lisenssi olla vastuuton, tai tehdä laittomuuksia, tai syntiä, sille milen valon ymmärryksessä misä tilassa on.

Ihminen on henkinen olento, hänen teot ovat henkisiä. Missä määrin ihmisen omatahto, tai himo sukeltaa pimeyden voimalle, vaikuttaa hänen mielen tilaan. Luoja löytyy totuudesta, Pyhyys ja Valo ovat hänen ominaisuuksia.

Ihmisen oma tahto ei riitä pelastamaan ihmisen elävää sielua.  Mutta kyllä se vapaa tahto mikä toimii omassa tahdossa, em. polkee kolmea polkimia, vaihtaa viittä vaihdetta oikeassa ajassa, valitsee suunnan minne on menossa. Myös toimii valitsemaan sen polun mikä johtaa kohti viisauden ja vapauden polkua, kohti Yeshua Hamashiach elämän totuutta.

John 14:6 (NIV)

“Jesus answered, “I am the way and the truth and the life. No one comes to the Father except through me”.     

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Juhani Vehmaskangas

Hyvä kysymys...?

Luoja ei tietysti välttämättä ole Jumala, vaikka voidaan sitä sillä nimellä kutsua jos niin sovitaan.

13.7 miljoonaa vuotta sitten tapahtui alkuräjähdys, jota olen joskus Luojaksikin kutsunut - siitähän kaikki sai alkunsa. Maailmankaikkeus on ääretön (kasi kyljellään).

Oliko Jeesus muuten englannikielinen?

Vesa Leinonen

Taivaan ja Maan Luoja voisi olla yksi keino miten kuvata elämän Luojaa.
K1. Oikea alkuperäinen nimi on Yeshua Nazaretilainen.

Seitsemän nimeä taivaan ja maan Luojalle

Mistä puhumme, kun viittamme keskustelussa huippu älylliseen olentoon, joka on transsendenttinen olemus materiaalisen maailman ajassa ja ajan ulkopuolella?

Onko kysymys taivaan ja maan Luojasta? Herrasta? Vai, joku pohjolan pimeyden pakanuuden piru, sielun vihollinen, petollinen veri vihollinen joka teeskentelee olevan jotain muuta kuin todella on? Niin kuin ihmisten mielen pimittäjä.

Suomen kieli ei ole mikään huippu tason äly kieltä, niin kuin jokainen Suomen kielen sana olisi Hebreaa, Ei. Suomenkieli ei ole mitään Hebreaa.

Hebrean kielessä on 4000 vuoden perinne, alku lähde miten he ovat kehittäneet älyllistä ja vastuullista ajattelua, Luojan käskyjen pelossa.

Suomen kielessä samalla tavalla kuin Suomen kansan kulttuurin perinteessä on paljon virheitä, syntisten ihmisten pimeyttä. Kaikki ihmiset ympäri maailmaa tarvitsevat pelastajan, toiset ovat ottaneet pelastuksen armon vastaan, ja toiset eivät sitä käsitä.

Monet epäuskoiset pakanat myös ylpeästi pilkkaavat uskontoja, niin kuin Israelin 4000 vuoden uskonnon perinne olisi ollut turhaan.

Juutalaisilla on pitkä 4000 + vuoden perinne, heillä alkoi älyllinen halu ja etsiminen Taivaan ja Maan Luojan tahdolle. He uskoivat, kunnioittivat, että on olemassa Älyllinen olento, joka loi taivaan ja maan, sekä ihmisen. Se alkoi Juutalaisille Aabrahamista.

Suomenkielinen sana ”jumala”? Mihin se viittaa? Sehän on vain Pohjoismaiden/ Suomen kulttuurissa vanha käsite pakanuuden uskontojen ajoilta.

Mitä sen sanan takan on? Sehän voi olla kivi jumala, puu jumala, kala tai karhu jumala. Siis ihmisten kulttuurin keskellä luotu voima sana.

Onko Taivaan ja maan Luoja itse ilmestynyt Suomessa ja kertonut mikä hänen nimi on?

Millä nimellä häntä voi kutsua?

Aabrahamille taivaan ja maan luoja ilmestyi, ja samoin ilmestyi Moosekselle.
Heidän ei itse tarvinnut keksiä nimeä Luojalle, Luoja itse antoi heille ymmärryksen, miten nimellä kuvata taivaan ja maan Luojaa.

Onko Ukkosen sanalla mitään merkitystä?
Se sana kuvaa todellista maailmassa olevaa ilmiötä.

Onko Enkeli sanassa sisältöä? Sehän kuvaa olentoa.

God - Englanninkielinen sana God on identtinen anglosaksisen sanan kanssa "hyväksi" ja siksi uskotaan, että God nimi viittaa Gad hyvyyteen.

Hyvyyden Luoja.

Juutalaisuudessa taivaan ja maan luojaa ymmärretään ehdottomaksi, jakamattomaksi ja vertaamattomaksi olemukseksi, joka on kaiken olemassaolon perimmäinen syy.

Juutalaisuus pitää sitä, että YHWH, Abrahamin, Isaakin ja Jaakobin Luoja ja israelilaisten kansallinen Luoja, antoi Israelilaiset orjuudesta Egyptiin ja antoi heille Mooseksen lain Raamatun Mount Sinain kohdalla, kuten Toorassa on kuvattu.

Juutalaisuuden perinteiset tulkinnat korostavat yleensä, että taivaan ja maan Luoja on henkilökohtainen, kun taas jotkut juutalaisuuden nykyiset tulkinnat korostavat, että taivaan ja maan Luoja on voima tai ihanteellinen.

Jumalan nimi, jota käytetään useimmiten heprealaisessa Raamatussa, on Tetragrammaton (YHWH heprea: יהוה). Juutalaisessa perinnössä Jumalan nimet ovat Elohim ja El Shaddai.

Seitsemän Luojan nimeä, jota kirjoitettuaan ei voida poistaa heidän pyhyytensä vuoksi, ovat Tetragrammaton,
1. El,
2. Elohim,
3. Eloah,
4. Elohai,
5. El Shaddai
6. ja Tzevaot.
7. Lisäksi nimi Jah

Kaikki muut nimet, kuten "armollinen", "armollinen" ja "uskollinen", edustavat vain ominaisuuksia, jotka ovat myös ihmisille yhteisiä.

Monelle Suomalaiselle voi olla korkea kynnys uskoa Taivaan ja Maan Luojaan joka on ilmestynyt Israelissa 4000-2000 vuotta sitten.

Mikä vaihtoehto sille kansan kokemukselle olisi Pohjolaisille?

Vihta ja sauna? Terva ja viina? Kivillä paistettu lenkki makkara? Vai joku muu?

Vesa Leinonen

Suomen kielessä on monia sanoja mitkä kuvaavat asiaa luovasti.
Yksi niistä on elo.

ELO.

hengissäolo.
Esimerkiksi: Puu, jossa ei ole enää eloa. Elossa, eloon hengissä, elävänä. Onko isäsi vielä elossa?

Herättää, herätä eloon. Onnettomuudessa eloon jääneet.
Jättää poikaset eloon.

yleensä ihmisen elämä, eläminen.
Esimerkiksi: Rauhanomainen rinnakkainelo. Hiljaiselo. Us. ylätyylissä, ylätyylisesti
Esimerkiksi: Elo ja kuolo. Elon aamu ja ilta. Sortua elon tiellä.

eloisuus, elävyys, pirteys

hyörinä, vilske.
Esimerkiksi: Hymy antoi kasvoille eloa. Talossa oli eloa ja liikettä. Joukkoon tuli eloa liikettä.

tuleentunut vilja.

lapin kielessä:

elo, eällu - suuri porolauma (tuhansiakin poroja)
eno, eädnu - iso joki, virta, vuolas joki
erotus, pykällys - tilaisuus, jossa porot merkitään,

Luojaan liittyvä.

Elon alun Luoja.
Elon antaja
Luoja on elon antaja maan päällä.

Maapallon elämän ilmestymisen alusta loppuun. Elohim.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

No on siellä Raamtussa että taivas laajenee, on siellä, kannattaa katsoo you tube video Howard Storm tai lukea kirja Charlotte Rorth: Tapasin Jeesuksen( tapasi oikeesti ja Rorth elää edelleen Tanskassa, toimittaja on)

Toimituksen poiminnat