Totuus Kauneus ja Hyvyys Arvollinen ihmisen elämä koostuu; totuudesta, kauneudesta ja hyvyydestä.

Äly, Ohjeet, Laki, Ymmärrys Suhde

 • Stalinin kiristykset Suomen kansalle 1940
  Stalinin kiristykset Suomen kansalle 1940
 • Natsi-Saksan ja Neuvostoliiton aggressiivinen sopimus 1939
  Natsi-Saksan ja Neuvostoliiton aggressiivinen sopimus 1939

Älyn tajunta ominaisuudet ovat ihmiselle tärkeitä, Älyn toiminta tarkoitus ei ole sama kuin tajunta. Ihminen voi tajuta paljon subjektiivisesti itsestä, tunteista, ja samalla olla täysin ulkopuolella todellisuuden tuntemisessa.

Tuntea älyllisesti oikealla tiedolla mikä ihmisen on? 

Mistä ihminen on tullut? ja mikä on ihmisen tarkoitus maan päällä?  Mistä ihminen on tullut vaikuttaa paljon ihminen haluun uskoa miten ihmisen tulisi toimia ihmisenä, ja saavuttaa ihmisen päämäärän Luojan tahdon mukaan älyllisesti ymmäryksen kanssa.

Jos ihminen uskoo että Luoja on luonut ihmisen Hänen kaltaiseksi, sitten ihminen alkaa ottaamaan vastaan tietoa Lujan luonteesta ja ohjeista. Se on älyllinen ja looginen johtopäätös.  Luoja (Elohim) on huippu älykäs Henki olento. Hänen antamat elämän raamit ihmiselle on oikeat.

Älyllinen ymmärrys seuraa Luojan lakeja.

Älyllinen ymmärrys maailmasta seuraa valmiita kaavoja, kaikki ihmisen ajattelun tieto yleensä, mielen sisältö, esineet, käsitteet, suhteet, ovat tulleet siitä että ihminen syntyi materiaaliseen maailmaan, ja on oppinut kulkemaan siinä materiaalisessa maailmassa. Eihän kukaan ihminen ole keksinyt e.m. ruokaa, vihannes tai hedelmä, omena, tai porkkana. Ne ovat Luotu alkuperin Luojan mielikuvituksessa, ja toteutettu Hänen tahdossa. Siinä ei ole ollut paljon aikaa ihmisen ensimäisen alulla ajatella ja keksiä ruoka käsitettä, kunnes olisi kuollut ravinnon puutteesta. 

Kuinka monta elon lajia maapallolla on?

Materiaalisessa maailmassa on noin 8,7 miljoonaa elon lajia (antaa tai ottaa 1,3 miljoonaa) se on uusi arvioitu määrä lajeja maapallolla - kaikkein tarkin laskelma koskaan tarjottu - 6,5 miljoonaa lajia maalla ja 2,2 miljoonaa valtamerellä.

Kuinka monta linnun rataa (galaxia) on avaruudessa?

"Seuraavat herkät havainnot, kuten Hubble Ultra Deep Field, paljastivat lukemattomia himmeitä galaksioita. Tämä johti arvioon, että havaittavissa oleva universumi sisältää noin 200 miljardia galaksia."

www.nasa.gov (käänetty Englanti Suomeksi).

Kuinka monta tähteä on yhdessä linnun radassa? (Galaxy)

"Tähdet eivät ole hajoitettu satunnaisesti avaruuteen, vaan ne koostuvat yhteen laajoiksi ryhmiksi, joita kutsutaan galakseiksi. Aurinko on galaksi nimeltä Linnunrata. Tähtitieteilijät arvioivat, että Linnunradalla on noin 100 tuhatta miljoonaa tähteä. Sen ulkopuolella on olemassa miljoonia miljoonia muita galaksi ryhmiä."

www.esa.int (käänetty Englanti Suomeksi).

 

Mitä tämä kaikki kertoo?

Sen että ihmisen äly ja ymmärrys maailmasta, ihmisen elämästä ja maailman kaikkeudesta on pahasti jälki junassa. Ihminen on aina mennyt harhaan kun alkaa keksimään selityksiä omasta päästä, selitykset mitkä puolustavat esiisiltä perittyjä ihmisten tapoja. Sellaiset asenteet mitkä puolustavat syvää epäuskoa, itsekyyttä, epäjumalia ja laittomuutta, eikä anna kunnia elämän Luojalle hengellisesti. Hengellisyys luo älylle tilaa kehittyä, ja tuoda ymmärrystä ihmisen kasvatuksessa.

Ihminen ei myöskään saavuta käsitystä epäjumalan palveluksesta, ennen kuin arvostaa hengellisyyttä, elämän tarkoitusta ja älyllistä tajuntaa. Lapsi nauttii luonnollisesta elämästä, ilman epäjumalia, luonnon elämän ilmiöt viihdyttävät yleensä lapsen mielikuvitusta riittävästi, ja tyydyttävät sielun kokemuksia hyvällä iloisella ohjelmalla.

Näyteet 100 vuoden takaa, Politiikkojen tyhmyydestä.

 1. Epälooginen
 2. Kaksois moraali
 3. Älyttömyys
 4. Väärä maailmankuva
 5. Väärä elämän filosofia

Pää Bolshevikki, kapinallinen agitaattori, ja ammatti rikollinen jäi kiinni rikollisuudesta, raskaasta kansanmurhasta ihmiskuntaa vasten. Mitä hän sanoi kun jäi kiinni?

“Comrades, citizens, brothers, and sisters, fighters of the army and Navy, my friends, I appeal to you. The heinous attack by Hitler Germany continues, what has fascist Germany achieved by breaking the pact and attacking the USSR?  Its troops have achieved an advantageous  situation,  but  politically they have lost because they have revealed themselves to the world to be bloodthirsty aggressors.”

– Joseph Stalin. (July 5, 1941).  

Vahvoja sanoja:

 1. heinous attack
 2. fascist Germany
 3. politically they have lost
 4. they have revealed themselves to the world to be bloodthirsty aggressors.

Suomeksi.

"Toverit, kansalaiset, veljet ja sisaret, armeijan ja merivoimien taistelijat, ystäväni, minä vetoan teihin. Hitlerin Saksan kauhea hyökkäys jatkuu, mitä fasistinen Saksa saavutti rikkomalla sopimuksen ja hyökkäämällä Neuvostoliittoon? Sen joukot ovat saavuttaneet edullisen tilanteen, mutta poliittisesti he ovat menettäneet, koska he ovat ilmoittaneet itsensä maailmalle olevansa verenhimoisia hyökkääjiä. "

- Joseph Stalin. (5. heinäkuuta 1941).

 1. kauhea hyökkäys
 2. rikkomalla sopimuksen
 3. fasistinen Saksa
 4. poliittisesti he ovat menettäneet
 5. ilmoittaneet itsensä maailmalle olevansa verenhimoisia hyökkääjiä.

Miten tämä ylläoleva Moskovan radio puhe tekstiä? voi verrata siihen sopimukseen minkä Stalin ja Hitler (Molotov & Ribbentrop sopimus) yhteysymmärrys Itä Euroopan ryöstö retkestä?

Stalin puhui ” fasistinen Saksa oli rikkonut sopimuksen”.

Mitä sopimus sisälsi?

Miten Neuvotoliiton Stalin toimi ja toteutti sitä sopimusta?

Tämä yhteys itse asiaa, on erittäin tärkeä ymmärtää älyn ja tajunnan kanssa, suhteessa ihmisen moraalinen vastuu, Pyhän Raamatun opetus, ja Luonnon Oikeudenmukaisuuden Henki.

 

Natsi-Saksan ja Neuvostoliiton aggressiivinen sopimus 1939

Aggressiivinen sopimus heti alku ideassa oli ryöstää Itä Euroopan itsenäisiä kansoja, heidän maan alueita, itsemääräys oikeuksesta, itsenäisyydestä ja kansan omaisuudesta. Natsi-Saksan ja Neuvostoliiton aggressiivinen sopimus. Historian tutkijoille, kenen puolelle ne kuuluvat Suomessa?

Pitäisikö sitä Molotov & Ribbentrop Sopimusta kutsua Suomen näkökulmasta, Natsi-Saksan ja Neuvostoliiton aggressiivinen sopimus?

Vai Saksan ja Neuvostoliiton välinen hyökkäämättömyyssopimus? joka solmittiin 23. elokuuta 1939.

Siinä "Hyökkäämättömyys Sopimuksessa" Haiskahtaa se sama Stalinin hengen haju mikä myös leijasi "Helsinki Sotasyyllisyysoikeudenkäynnissä 1945-46" (War-responsibility trials in Finland).

 

Siitä sitten samaa tyyliä kuin Stalinin puhdistukset Moskovassa.

 • Risto Ryti, 10 vuoden vankeus tuomio.
 • Jukka Rangell. 6 vuotta vankeutta.
 • Edwin Linkomies. 5 vuotta ja 6 kuukautta vankilaan.
 • Väinö Tanner. 5 vuotta 6 kuukautta vankilaan.
 • Toivo Kivimäki. 5 vuotta vankilaan.
 • Henrik Ramsay. 2 vuotta ja 6 kuukautta vankilaan.
 • Antti Kukkonen. 2 vuotta vankilan tuomio.
 • Tyko Reinikka. 2 vuoden tuomio vankilaan.

Natsi-Saksan ja Neuvostoliiton aggressiivinen sopimuksen seurauksesta.

Itsenäiset kansat, ulkopuolella M & R sopimusta menettivät armottomasti:

 1. Puola menetti 66,000 kansalaista Saksan hyökätessä.
 2. Puola menetti 25,000, NL hyökkäyseen ja miehitykseen 1939 -1940.
 3. 154,000 haavoittui.  Yhteensä Natsi-Saksan ja Neuvostoliiton miehityksestä Puolassa.    
 4. Viro menetti 60,000 USSR kyydityksissä Siberiaan.
 5. Latvia menetti 15,600 USSR kyydityksissä.
 6. Suomi menetti Natsi-Saksan ja Neuvostoliiton aggressiivinen sopimuksen seurauksesta.
 7. 25,904 kuollut tai hävinnyt
 8. 43,557 Haavoittunut
 9. 800–1,100 vangittu.

Eikä sotatoimet ja vihollisuus Neuvostoliiton aggressiivisestä sopimuksesta loppunut vuoteen 1939. Sitä seurasi sotavangien vainot, kyyditykset ja kansanmurha 1940. Stalin kun pääsi niskanpäälle, hän käytti sitä tilaisuutta julmasti piittaamatta ihmisten oikeuksista .

”5. Maaliskuuta 1940 Beriaa käsittelevän Joseph Stalinin kuuden jäsenen mukaan kuusi Neuvostoliiton politbyroon, Stalinin, Vyacheslav Molotovin, Lazar Kaganovichin, Kliment Voroshilovin, Anastas Mikoyanin ja Mikhail Kalininin jäsenet allekirjoittivat 25.700 Puolan "nationalistin ja vastavallankumouksellisia", joita pidetään leireissä ja vankiloissa miehitetyissä Länsi-Ukrainassa ja Valko-Venäjällä."

Historian Gerhard Weinbergin mukaan verilöylyn syy oli se, että Stalin halusi lyödä ja poistaa mahdollisen suuren osan puolalaisesta puolustusvoimien lahjakkuudesta.

Se "nationalisti ja vastavallankumouksellisia" ihmisiä, olivat Puolan valtion ydin johto, ja Puolan yhteyskunnan johtajat. Jos minkä vaan kansan päälle hyökkää Idästä ja lännestä, armeijan voimilla, ja sitten pidättää 30,000, koko kansan valtion edustajia, niistä sitten teloittavat 22,000. Sehän on selvästi kansanmurha. Ja myös tuomittava kansainvälisesti kansanmurhana.    

https://en.wikipedia.org/wiki/Katyn_massacre

 

Puolan kansalaisten teloitus pyyntö. Maaliskuu 5. 1940

Siinä katyn teurastus anomuksessa oli koko 6 henkilön Neuvostoliiton Politbyro johtokunta, lukuun otettuna NL Venäjän ulkoministeri, Vyacheslav Molotov. Ajatella että "Ulkoministeri" oli Molotov mukana 22,000 Puolan kansanmurhassa.

Sehän teko sisälsi järkyttävän primitiivisen, pirullisen Saatanan henki sisällön? Bolshevikkien ateisti valtion virkamiesten toimesta. He olivat kaikessa sanana merkityksessä ammatti rikollisia, vailla mitään ehjää moraalista omatunnon tajuntaa, eivätkä kantaneet mitään vastuun tuntoa ihmisten hengestä.

He hyväksyivät ja alle kirjoittivat kansanmurhan, 22,000 Puolalaista menetti henkensä ilman mitään laillista perustaa.

 

Valtion edustajien puheitten sanat, vailla moraalista vastuuta?

Mitä se todistaa? Se todistaa että valtion johtajat eivät ole kehittyneet, viisastuneet tai muuttuneet mihinkään viime 100 vuoden aikana.

 1. Syrian haallitus, sisällis sota
 2. Krimin niemimaan kaappaus
 3. Itä Ukraine miehitys
 4. Siviili lentokoneen alasammunta Ukrainan ilmatilassa 

Sama henki toimii NL Venäjän johdossa. Miten se on mahdollista?

Osittain siten että Länsimaitten johtajien älyttömyys, he olivat täysin pihalla Vejänän sisäisestä kehityksestä vuosilta 1900 – 1940.

Brittien Imperialismi oli tehnyt heistä ylpeitä, täysin sokeita Luonnon Oikeudenmukaisuuden Hengelle. Yhdysvallat oliovat naivia, eivätkä uskoneet mitä Balttian maat ja Pohjoismaat sanoivat Bolshevikistä, ja Neuvostoliiton ateisti valtion julmuuksista, he olivat täysin sokeita Stalin hirmutöille, tietämättä tai tietoinen repression,  omia polittisia etuja ajamassa. kauppa kannatti vaikkapa sotakalustoa Neuvostoliitolle.

Nyky ajan rahassa US$160,000,000,000. USA sota avustus 4 vuoden aikana, Joseph Stalinin totalitaariselle Ateisti valtiolle. Hullut USA johtajat (crazy naive USA leaders 1939 - 1945). 

Poliittiset valtion johtavat, kansainvälisesti viime 100 vuoden aikana, ovat todella olleet ahdasmielisiä huippu juntteja. Ei mitään ymmärrystä tai kunnioitusta Luonnon Oikeudenmukaisuuden Hengen suhteen.

Lainaus.

The Nemesis Book.

Chapter 13.

STALIN EXTORTION 1940

"Moscow demands were an insult to injury. It is clear where the Stalin extortion was going down in 1940. The same spirit of the Bolsheviks lawlessness from 1917 to 1922. When they murdered the Romanov family, in the name of “Soviet Socialism.”

1. 10% of Finland land area to be ceded to Soviet Russia

2. All of the Karelian Isthmus to be ceded to Soviets, all 24,700 square kilometers

 3. There were 37 municipality divisions in the ceded area

 4. The city of Vyburg to be ceded, with some 80,000 inhabitants that evacuated.

 5. The city of Sortavala to be ceded to Soviets

 6. The city on Kakisalmi. In 1939, Käkisalmi had a population of 5083.

7. Gulf of Finland Islands to be ceded 8. The Island of Petsamo to be ceded to the Soviets

8. The Island at Petsamo to be ceded to the Soviets

9. Port of Hanko to be leased to the Soviets for 30 years.

10. Enso Pulp mill factory was clearly inside Finland 1940 agreed border. But through extortion ceded to the Soviets. 

 11. All machines that were removed from the Karelian Isthmus to be returned and surrendered

12. Financial compensation for missing machines from Karelian Isthmus to the Soviets

13. 75 train locomotives had to be handed over to the Soviets

14. 2000 rail cars had to be surrendered to the Soviets

15. Finland Port of Petsamo nickel mine production was a Canadian British production company. Soviet leadership demanded the nickel production right to be transferred to Soviet Russia.

16. Finland was demanded to build a new 87 km railway between kemijärvi and the Salla town.

17. The Soviet Union placed sanctions of Finnish grain imports from Russia. Caused by the nickel mine.

18. The Soviets did not want peace. They shot down Finnish transport plane Aero Oy Jungers Kaleva, over Gulf of Finland 14 June 1940. The flight from Tallinn Estonia to Helsinki was shot down by two attacking Soviet fighter planes. The plane crashed in the sea, and all nine people perished.  The remains of the plane were picked up by Estonian fishing boats, but a Soviet submarine appeared at the crash site and confiscated all the crashed plane materials from the Estonian fishermen. 

19. On the same day 14 June. 1940. Latvia and Estonia were given Ultimatum by Moscow, for the Soviet military occupation of their countries. 

20. In May 1940 established Soviet Union and Finland friendship club, started working against the government of the Finland rule of law. At the Hakaniemi market square in Helsinki, August 6, the Socialist demonstrating revelers, lit up the massive firewood storage area. They became known as the socialist wood storage arsonists.  The Socialist underground movement moles, at Helsinki, were supported by the Soviet Russian sources. The demonstrating agitators were made up of partly lefties, socialists, communist and drunken revelers. 

 21. Soviet pressured and manipulated Finland’s internal affairs. Accusing Social Democrat Party MP Vaino Tanner of being anti-Soviet. Demanding that Mr. Tanner be removed from the Parliament. Finland obeyed and removed Mr. Tanner from his MP office on August 15.1940.    

22. Finland was not self-sufficient in 1940. Needed grain, fertilizers, and petroleum products.   They were not available due to the conflict in Europe. 

23. Export from Finland was reduced by some 70%, compared to the previous year before the winter war in 1939.  Rebellion, lawlessness and the spirit of anarchy in the form of despotic dictators was once again rearing up its head from 1922 to 1940.   

24. There were only 3 options for imports at the time. Sweden, the Soviet Union, and Germany. Sweden was also in difficulty therefore not much joy for Finland. Soviet was putting sanctions of Finland grain import. June 1940 Finland managed to secure a trade agreement with Germany.  Denmark and Norway were out of the action  due to German aggression. Finland was in the grip of sanctions. The only source for the domestic needs was Germany."

http://thenemesisbook.com/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Vesa Leinonen

Totuuteen ja Pyhän Raamatun kirjoituksiin perustuva teologinen käsite, ihmisen elävälle sielulle (äly, tajunta, mielikuvitus, tahto, muisti ja tunteet) siitä missä on Elohim? ja kuka on Adonai?

https://www.youtube.com/watch?v=GwlMG1y2i2o

Vesa Leinonen

Itä Eurooppaa. 1939.

Natsi-Saksan ja Neuvostoliiton aggressiivinen sopimuksen seurauksesta.

Itsenäiset kansat, ulkopuolella M & R sopimusta menettivät armottomasti:

Puola menetti 66,000 kansalaista Saksan hyökätessä.
Puola menetti 25,000, NL hyökkäyseen ja miehitykseen 1939 -1940.
154,000 haavoittui. Yhteensä Natsi-Saksan ja Neuvostoliiton miehityksestä Puolassa.
Viro menetti 60,000 USSR kyydityksissä Siberiaan.
Latvia menetti 15,600 USSR kyydityksissä.
Suomi menetti Natsi-Saksan ja Neuvostoliiton aggressiivinen sopimuksen seurauksesta.
25,904 kuollut tai hävinnyt
43,557,000 Haavoittunut
800–1,100 vangittu.

117,000 kuoli sen Natsi-Saksan ja Neuvostoliiton aggressiivinen sopimuksen seurauksesta. Ja noin 100,000 yhteensä haavoittui vuosien 1939 - 1941 välillä. kyydityksiä saivat noin 76,600 siviiliä Siberiaan tai muualle Neuvostoliitoa.

Joseph Stalin hymyili tyytyvästi hyvällä tuulella, kun heidän sota toimet edistyvät. Samaan tyyliin tekee myös Assad ja Putin Syyriassa. Sama Stalinin henki.

Stalinilla ei ollut mitään surua monien satojen tuhansien siviili henkien menetyksestä Kunnes 1941.
Käytti julmasti Stalinin urkuja hyökätessä. Sitten sen jäkeen kun joutui nurkkaan, Stalin alkoi soittamaan moraali viululla, armoa ja apua. Apua ensiksi omalta kansalta, ja sitten länsimailta, USA, Brittania, Ranska ja muut liittolaiset.

Suomeksi.

"Toverit, kansalaiset, veljet ja sisaret, armeijan ja merivoimien taistelijat, ystäväni, minä vetoan teihin. Hitlerin Saksan kauhea hyökkäys jatkuu, mitä fasistinen Saksa saavutti rikkomalla sopimuksen ja hyökkäämällä Neuvostoliittoon? Sen joukot ovat saavuttaneet edullisen tilanteen, mutta poliittisesti he ovat menettäneet, koska he ovat ilmoittaneet itsensä maailmalle olevansa verenhimoisia hyökkääjiä. "

- Joseph Stalin. (5. heinäkuuta 1941).

Voi! voi! Miten Saksalaiset olivat "verihimoisia hyökkääjiä".

Politiikan johtajat ovat olleet moraalittomia, mielettömiä, aivo sairaita kääpiöitä.

Suomen valtion on ollut täysi tollo kun on alkanut holhoamaan niin moraalisesti rappeutunutta Neuvostoliiton johto persoona kultin typpiä kuin Joseph Stalin. Ihan sama jos olisivat theneet patsaan Saatanan kuvasta. Yksi ja sama henki heidän taustalla.
Se moraaliton henki Neuvostoliitosta on myös levinnyt Suomen kansaan, niin etteivät tiedä vasenta kättä oikeasta.

Risto Koivula
Risto Koivula

Ei selventänyt mitään. Miksi ei voi yhtä hyvin sanoa, että "materia in ollut aina"?

Minkä takia luonto on sitten sitä älyä ruvennut kehittämään UUDESTAAN täysin eri - ja periaatteessa katoavaiselta pohjalta?

Risto Koivula

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2013/03/moloto...

" maanantai, 25. maaliskuu 2013

Molotov-Ribbentrop-"sopimus" ei ollut "sotaliitto", vaan kahden vastakkaisen sotilasliiton "normaali olotila" silloin, kun ne eivät sodi.

(Lainaus Uuden Suomen keskustelupalstalta tekijän luvalla)

Palstalla on kovasti pidetty yllä käsitystä, että Suomi ei olisi ollut II maailmansodassa Saksan liittolainen, kun taas NL olisi sitä sodan alussa ollut. Suomi oli kuitenkin Jatkosodassa Saksan toiminnallinen liittolainen, jonka osanottoa ilman Barbarossa olisi ollut täysin erilainen,eikä koko tämä luoteinen suunta olisi ollut siinä tärkeä, vaan sen syömät resurssit olisi käytetty muualla.

Saksan ja NL:n suhde Molo-Ribbe-sopimuksen solmimisesta elokuussa 1938 Hitlerin ehdo-tuksesta Saksan hyökkäykseen asti NL:on ei ollut "liitto", vaan kahden vastakkaisen vastak- kaisia etuja omaavan sotilasliiton "NORMAALIOLOTILA" silloin, kun ne eivät sodi eivätkä uhkaa välittömästi sodalla.

Kaikilla rajanaapureilla oli tuolloin yleensä paitsi erilaiset tunnustukset myös keskinäiset hyök- käämättömyyssopimukset. Tässä tapauksessa mailla ei ollut yhteistä rajaa, ja niillä oli raja- erimielisyyksiä muiden naapuriensa kanssa paitsi keskenään, joten totta pirussa niiden piti avoimesti tai salaa sopia, missä "etupiiriraja kulkee". Sen "omalla puolen" kummallakin oli "toisen puolesta vapaat kädet". Ei ollut määrätty, että siellä olisi todella pitänyt tehdä jotakin.

Jos tämä oli muka "sotilasliitto", jota käsitystä pidetään yllä, niin silloin NATO ja Varsovan liittokin olisivat olleet 50 - 80-luvuilla YKSI SOTILASLIITTO!

(Toki maolaiset varsinkin ETYKin aikaan sellaista väittivätkin, mutta sekin oli propagandaa. Ja sen verran siinä oli "lisääkin totta", että molemmat olivat II maailmansodan voittajien liittoja eivätkä hävinneiden, mikä sekin on tänään Suomessa Puolassa ja Baltian maissa eli ns. EU:n russofobisessa blokissa päässyt unohtu-maan. Blokin johtajat kokoontuivat hiljattain Helsingissä, ja sillä on edessän johtajan vaihdos, ainakin henkilön...)

Saksa kyllä ehdotti Neuvostoliitolle sekä erittäin toiminnallista sotilasliittoa kuten NL:n hyök- käystä Persiaan Saksan tukemana että intitutionaalista "sotilasliittoa", jäsenyyttä Akselissa.

http://www.worldfuturefund.org/wffmaster/Reading/G...

Heikki Typpö on tarkastellut kysymystä Arvo Tuomisen kirjojen pohjalta.

Niiden jälkeen on kuitenkin saatu paljon uutta tietoa, ja silloista laajalle levinnyttä väärää sellaista on kumottu.

http://hkt40.puheenvuoro.uusisuomi.fi/91711-miksi-...

Mielenkiintoista juttua, mutta tässä on pari korjattavaa seikkaa.

Ensinnäkään tuollainen "etupiirisopimus" EI OLE LIITTO (jollaista sitäkin Hitler kyllä esitti), vaan kahden vastakkaisen sotilasliiton "normaali olotila" silloin kun ne eivät sodi, ja kun niiden vaikutuspiirin alaisena on kumpaankaan kuulumattomia alueita.

Toisekseen: "sopimusta" ei esittänyt Stalin, vaan Hitler, Halhin Golin taistelukentän vielä savutessa Puna-armeijan (ja Mongolian "panssariratsuväen") uskomattoman tärkeää voittoa Japanin Mantshurian armeijasta.

Suomella oli äärimmäisen tärkeä merkitys sille,että Hitler ehdotti "etupiirisopimusta",sillä hänen tarkoituksensa oli, Puolan jaon lisäksi tietysti, provosoida NL hyökkäämään Suomeen ja Englanti puolustamaan sitä ja siellä olevaa englantilaista omaisuutta kuten Petsamon nikkeliä, ja näin saada aikaan sotilaallinen kriisi Englannin ja NL:n välille. Puola oli NL:n "arkkivihollinen", joka miehitti 9 mlj:n asukkaan Länsi-Ukrainaa ja myös Itä-Liettuaa. Länsi-Ukraina oli väärällään Saksan fasisti-vakoojia, sillä Pilsudski oli siirtänyt epäilyttävät saksalaisperäiset ainekset sinne, kauaksi Saksasta.

Kolmanneksi: Stalinilla ei ollut vähäisintäkään epätietoisuutta Saksan tulossa olevasta hyök- käyksestä, ja valmistelutkin siihen olivat suorastaan hyvässä mallissa, sillä mm. T-34-panssa- rivaunu oli osoittautumassa loistovehkeeksi, ja rakettiaseen kehityskin oli pitkällä. Uudet aseet oli räätälöity Espanjan sisällissodan pohjalta Saksan uusimpia vastaan ja näitä paremmiksi.

Sopimus oli siis täydellistä huijausta Stalinin puolelta, eikä hän edes leikkinyt "rehellistä", vaan "tyhmää petollista liittolaista", joka muka olisi uskonut Hitlerin olevan tosissaan. NL:n ongelma oli keinolla millä tahansa pelata aikaa kaksi tai mieluiten kolme vuotta, jonka jälkeen (1942) hommat olisivat hoidossa...

Neljänneksi: sekä Englannin USA:n että NL:n käyttäytymistä selittää kaikkein eniten eräs tässä kokonaan mainitsematon seikka: lännen ATOMIPOMMIPROJEKTI, jossa NL:n vakoilija oli alun perin mukana (Klaus Fuchs, ehkä kaksikin, sekä Englannin että USA:n puolella, Pavel Sudoplatovin muistelmien mukaan.).

Stalin tiesi, että se on suunnattu paitsi Saksaa, myös NL:a vastaan. Atomipommin suunnittelu alkoi vuonna 1938, heti kun uraaniatomi oli halkaistu, ja sen käyttäytyminen tässä yhteydessä oli osoittautunut lasketun mukaiseksi. (Ongelma muistutti tätä Higgsin bosonin hakua, mutta oli teknisesti tietysti paljon yksinkertaisempi.) "

Toimituksen poiminnat