Totuus Kauneus ja Hyvyys Arvollinen ihmisen elämä koostuu; totuudesta, kauneudesta ja hyvyydestä.

Missä ihmisen Maailmakuva?

 • Pää Bolshevikki
  Pää Bolshevikki
 • Kommunismi Maailmakuva
  Kommunismi Maailmakuva

Ihmisellä pitää olla rehellisesti aito, hengellisesti terve maailmakuva että ihmisen mielen ajatukset saavat tilaa ja  vapauden ajatella Luojan mielen myönteisiä ajatuksia Luojan maailmassa.

Ihmisen ajatukset ovat luonnostaan itsekkäitä, ja ihminen luonnostaan valitsee itselle oman valheen Luojan sanan totuuden sijaan, ja niin pettää itseä valheilla.

Pyhässä Ramatussa on kirjoituksia taivan ja maan Luojan tahdosta 3400 + tuhannen vuoden takaa, 66 kirjaa ja 40 kirjoittajaa. Se sisältää paljon enemän aitoa viisauden henkeä, mitä nyky maailman poliitikot saavat kasaan ja yrittävät myydä sitä kansalle totuutena.

 

Alpo Rusi kirjoitus blogissa.

Otsikko.

“Rudolf Holsti’s Appeal To Finland’s President Ryti early 1942 - a wise advice was not appreciated”.

Käännös Suomeksi.

Rudolf Holstin valitus Suomen presidentille Rytiin alkuvuodesta 1942 - viisaita neuvoja ei arvostettu.

Lähde:

http://www.alporusi.fi/blogi/rudolf-holstis-appeal-to-finlands-president-ryti-early-1942-a-wise-advice-was-not-appreciated

 

Alpo Rusi. Blogi Helsinki.

”Valtiotieteen tohtori, suurlähettiläs, kirjailija, professori”.

 

Mitä Rusi kirjoitti hänen omassa blogissa Englanti kielellä?

“A contrafactual writing of history is needed to avoid mistakes made in the past. Was it possible for Finland to avoid the Winter War with a more realistic diplomacy, will remain a puzzle for sure.”

Käänettynä.

(Vasta faktanen, tai  vasta tosiasiallinen kirjoitus historiasta on tarpeellinen että voimme vältää menneisyyden virheitä.)

 

”Oliko Suomi mahdollista välttää talvisodan realistisemmalla diplomatialla, pysyy arvoituksena varmasti.”

“Contrafactual writing of history is needed to avoid mistakes made in the past.”

 

”Vasta faktanen, tai  vasta tosiasiallinen kirjoitus historiasta on tarpeellinen että voimme vältää menneisyyden virheitä.”

 

Vältää menneisyyden virheitä?

Vasta faktanen, on outo aloitus lause kirjoitukselle? Asiat suunnataan sekaisin jo alku lauseella, ymmärrys totuudesta tulee pysymään arvoituksena varmasti.  

 

"Toinen kysymys on, olisiko Suomella ollut mahdollista päästä eroon Saksasta viimeisimmän vuoden 1943 tai 1944 alkupuolella ja välttämään puna-armeijan strategista hyökkäystä kesällä 1944?"

 

”Oliko Suomi mahdollista välttää talvisodan enemmän realistisemmalla diplomatialla, pysyy arvoituksena varmasti.”  “with a more realistic diplomacy”

 

Mikä on ”a more realistic diplomacy”

 

Se on realismi diplomatiaa.

 

Miten se määritellään?

 

”Realismi on kansainvälisten suhteiden teorian ajatuskoulu, joka teoreettisesti virittää aikaisemman nykyaikaisen Eurooppaan realpolitik-valtiomiestaidon.”

 

"Vaikka hyvin monimuotoinen ajattelutapa on, se voidaan ajatella yhtenäisemmäksi uskomalla, että maailmanpolitiikka on viime kädessä aina ja välttämättä ristiriitainen tanner, toimijoiden kesken ketkä hakevat voimaa ja valtaa.”

 

”Karkeasti, realistit ovat kolmessa lajissa, mitä he pitävät välttämättömän konfliktin lähteenä.”

 

 • Klassiset realistit uskovat, että se tulee ihmisluonteesta,

 

 • Neorealistit keskittyvät anarkisen valtion järjestelmän rakenteisiin

 

 • Uusklassiset realistit uskovat, että se on seurausta kahden ja tietyn paikallisen tai kotimaan vaikutusten yhdistelmästä.

 

Realistit eivät myöskään ole samaa mieltä siitä, millaisia toimintavaltioita pitäisi tehdä maailmanpolitiikan ohjaamiseksi, jaetaan (vaikka useimmat realistit jäävät kahden ryhmän ulkopuolelle) puolustava realismi ja hyökkäävä realismi.

Realistit ovat myös väittäneet, että realistinen ajatusperinne on ilmeinen poliittisen ajattelun historiassa aina takaisin Antiikin Thukydidisiin."

https://en.wikipedia.org/wiki/Realism_(international_relations)

 

Kuka oli Thucydides?

 "Thucydides (Kreikka 460 - 400 BC) oli ateenan historioitsija ja kenraali. Hänen historiansa Peloponnesian sota kertoo viidennen vuosisadan eK-sodan Spartan ja Ateenan välillä vuoteen 411 eKr. Thukydidit on kutsuttu "tieteellisen historian" isäksi, joka hyväksyy hänen väitteensä noudattaa tiukkoja puolueettomuutta ja todisteiden keräämistä ja syy-seurausten analysointia ilman, että viitataan jumaluuksien väliintuloon."

"Häntä on myös kutsuttu poliittisen realismin koulun isäksi, jossa tarkastellaan yksilöiden poliittista käyttäytymistä ja sen seurauksia, jotka ovat sellaisten valtioiden välisiä suhteita, joita viime kädessä välittää ja rakentaa pelon ja omantunnon tunteita kohtaan. Hänen tekstinsä opiskellaan edelleen yliopistoissa ja sotilasopistoissa ympäri maailmaa. Melian-vuoropuhelua pidetään kansainvälisten suhteiden teorian keskeisenä tekijänä, kun taas hänen Periklesin Funeral Orationin versio on laajalti tutkittu poliittisten teoreetikkojen, historioitsijoiden ja klassikkojen opiskelijoiden keskuudessa."

https://en.wikipedia.org/wiki/Thucydides

 

Maailmakuva Raamit

Ihmisillä pitää olla rehellinen, terve Luojalta saatu maailmakuva, sellainen maailmakuva mikä perustuu Pyhän Raamatun kirjoituksiin. ”Alussa Elohim”, loi taivaat ja maan. Alussa 1:1.

Kaikki arvo järjestys, ja totuuden ymmärrys menee sekaisin jos ihmisellä ei ole selkeätä maailmakuvaa mielessä.  Aidon maailmakuvan sijaan töynnetään virheellinen Saatanan kaltainen maailmakuva. E.m. Kommunismi. Islam, tai röyhkeä väkivaltainen Ateisti valtio.

Sillä jokainen ihminen, jokainen ryhmä, kylä, kaupunki, valtio ja kansaa toimii jonkun maailmakuvan arvojen perusteelta.

Kaikki poltiikkojen puheet kansalle menevät sekaisin kansalaisten mielen ajatuksissa jos politiikojen maailmakuva on politiittinen, tilanteellinen, holhoava, puolueellinen tai ulkoapäin kärsii poliittisen painostuksen alla.

Suomen ulkopolitiikassa Venäjän suhteen sitä on ollut paljon. Totuuteen perustuvat elämän raamit pitää olla kasassa.

 

Mikä oli Suomen valtion ryhti? Mikä oli viesti kansalle?

 • 1917?
 • 1918?
 • 1920?
 • 1922?
 • 1936?
 • 1937?
 • 1938?
 • 1939?
 • 1940?
 • 1941?

Ostiko Suomi Venäjältä viljaa vuosina 1932, 1933? Tekikö siitä leipää? Oliko sitten hyvä olla?

https://en.wikipedia.org/wiki/Holodomor

 

Suurin osin Suomen kansan edustaja puolueet ovat olleet raukkamaisia ihmisinä, että he hakivat sitä yhtä ja samaa mistä oli juuri tullut 23 vuoden näyte Bolshevikkien toiminnasta ja maailmakuvasta. 1917-1940.    

Miten ihminen voi olla nin tukossa henkisesti, että haaveilee niitä saman hengen toimijoita Suomeeen 1918 vuoden jälkeen?

Vai eikö Suomessa ollut Pyhää uskoa, tai osattu lukea Pyhän Raamattun sanaa 100 vuoden aikana?

Jotain on ollut Suomen yhteyskunnassa pahasti pielessä että vielä 100 vuoden jälkeen, ei ole tehty selvää pesäeroa älyllisesti, moraalisesti, oikean ja väärän peruskauran välillä, elämän kirkaan lähteen ja kuoleman synkkyyden lähteen välillä.

Pyhä Raamattu tarjoaa ihmiselle armoa, ymmärrystä, viisautta ja pyhää elämää.

Epäusko lupaa ihmiselle itsepäisyyttä, vilppiä,  kieroutta, tietämättömyyttä, ja mielen ymmärryksen pimeyttä.

 

Mikä Realismi diplomatia oli käytänössä 1900-1918 Bolshevikkien vallankumouksen vuosina Venäjällä?

Mikä maailmakuva oli Bolshevikkien mielessä vuosina 1900-1922?

Bolshevikit taistelivat heidän oman mielen ateisti maailmakuvan puolesta.

He olivat saaneet henkisiä virikkeitä pahoilta hengiltä, piruilta, Saatanan hengestä, ja ideoita Karl Marx teorioista, Vladimir Lenin vallankumous haaveesta ja lopulta päätyi Joseph Stalinin kommunismi ateisti valtion maailmakuvaan. Kaikki se toiminta oli päinvastoin Pyhän Raamatun opetuksen henkeä.

Kommunismin teot ja työt olivat heidän ateisti maailmankuvan edestä, se ateisti kommunismi maailmakuva oli heidän työn tavoitteen päämäärä. Se oli väärennys aidosta Luojan tahdon maailmakuvasta.

 

Millä väliä?

Jos kaikki ihmiset olisivat uskottomia ateisteja, väkivaltaisia anarkisteja, ja piittaamattomia ihmsiten hyväksikäyttäjiä niin sitten ei olisi mitään persusteita miksi yksi ajatus olisi toista ajatusta parempi. Ajatukset ja ideat eivät ole tasaarvoisia, sillä ihminen on maan päällä Luojan hyvästä tahdosta ja armosta.

 

Lähtökohta ihmisen elämälle on se, että ”Alussa Elohim, loi taivaat ja maan”.

Alussa 1:1.  

Genesis 1:1 New International Version.

The Beginning

 “In the beginning God created the heavens and the earth.”

 

 

 

   

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Vesa Leinonen

Kysymys: 1.

Mitä yhtenäisyyttä oli Venäjällä 1900 luvun alussa ja 1930 lopussa?

Vastaus: 1/2.

"Bolševismi oli kommunismin leniniläinen haara varsinkin venäjällä 1900-luvun alussa.

Sosiaalidemokraattinen puolue perustettiin 1898 Minskissä yhdistämään Venäjän vasemmistoryhmät. Toisessa puoluekokouksessaan 1903 puolue jakautui kahteen kilpailevaan ryhmään. Leninin päämääränä oli kehittää puolueesta pienen vallankumouksellisen ryhmän puolue ja hän vastusti eurooppalaisten sosialististen puolueiden suuren jäsenmäärän mallia. Leninin ryhmä itse asiassa hävisi kiistan, mutta sen jäseniä nimitettiin bolševikeiksi, koska he olivat voittaneet äänestyksen Iskra-lehden toimittajakunnan kokoonpanosta. Ryhmien väliset todelliset voimasuhteet olivat varsinkin alkuun epäselvät, koska monet puolueen jäsenet eivät halunneet valita osapuolten välillä."

Vastaus 2/2.

Alkuvaiheet

"Sosiaaliset levottomuudet, autoritaariseen keisarin hallintoon kyllästyminen, ensimmäisen maailmansodan aiheuttama taisteluväsymys ja jo pitkään kytenyt muutostarve johtivat viimein 1917 Keisarillisen Venäjän luhistumiseen ja helmikuun vallankumoukseen. Duuman johtama väliaikaishallitus kaatui pian, kun bolševistinen puolue otti hallitsevan aseman johtajansa Vladimir Iljitš Leninin johdolla lokakuun vallankumouksessa. Lokakuun vallankumouksen yhteydessä Venäjällä syttyi sisällissota punaisten ja valkoisten välille. Kummatkin pyrkivät lisäksi pitämään Venäjän yhtenäisenä ja taistelivat itsenäistymään pyrkivien Venäjän keisarikunnan entisten osien kansallismielisiä vastaan. Samassa yhteydessä Venäjästä irtosi useita pieniä valtioita, muun muassa Suomi ja Puola. Punaiset voittivat sisällissodan, minkä jälkeen olot rauhoittuivat niin paljon, että neuvosto-Venäjän johdolla oli mahdollista perustaa vuoden 1922 perustuslailla Sosialististen neuvostotasavaltojen liitto."

"Venäjä sekä siitä vallankumouksen jälkeen eronneet Ukrainan, Valko-Venäjän ja Transkaukasian neuvostotasavallat yhdistyivät 30. joulukuuta 1922 Neuvostoliitoksi, josta tuli maailman ensimmäinen kommunismiin pyrkivä sosialistinen valtio. Samana vuonna valmistui myös Leninin hoviohjaajan Sergei Eisensteinin ohjaama Neuvostoliiton kansalliselokuva, tositapahtumiin perustuva Panssarilaiva Potemkin. Elokuvalla oli suuri merkitys maassa, jossa lukutaidottomuus oli yleistä. Sisällissodan aikaisen sotakommunismin jälkeen hallitus alkoi sallia yksityisyritteliäisyyttä kansallistetun teollisuuden rinnalla. Satojen takavarikointi maaseudulla korvattiin verolla. Teollisuustuotannon kehittymättömyys johti kuitenkin vakavaan inflaatioon ja markkinaspekulointiin, josta seurasi ruoan puutetta kaupungeissa. Alkuaikoinaan Neuvostoliitto oli sotilaallisesti huomattavasti keisarikuntaa heikompi ja pyrki välttämään konflikteja. Neuvostoliiton sotilaallinen ja taloudellinen kasvu alkoi 1930-luvulla Stalinin hallinnon aikana."

Kysymys 2.

Miten Suomen valtion itsenäisyys, vaivasi, ja vaikutti Stalinin suuri hulluden kommunismi maailmakuvaan?

Vastaus: Se oli yksi itsenäinen valtio kommunismi vallankumouksen tiellä.

Oliko Suomen puolustus yhteystyö Saksan valtion kanssa, se pää syy, miksi Neuvostoliiton Stalin päätti hyökätä Suomeen vuonna 1939?

Vastaus: Ei ollut. Sellainen ajatus on absurd, ja pahasti virheellinen.

Kysymys 3.

Oliko Bolshevikillä mitään laillista syytä murhata Venäjän Tsaarin perhe? Oliko Bolshevikillä mitään laillista syytä työstää vallankumousta 17 vuotta?

Vastaus: Ei ollut mitään laillista syytä sellaiseen toimintaan.

Kysysmys 4.

Mikä oikeus Bolsevikillä oli aloittaa Venäjällä 1917 Venäjän sisällissota?

vastaus: Ei ollut mitään laillista tai moraalista oikeutta tehdä sitä.

Kysymys 5.

Oliko Suomella oikeus ajaa laittomuuden edustajat, Bolshevikki anarkistit pois Suomesta vuonna 1917?

Vastaus: Kyllä oli. Kaikki moraaliset oikeudet vastustaa sellaista henkeä mitä Bolsvikit edustivat Venäjällä vuosina 1900-1991.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Neuvostoliitto

Toimituksen poiminnat