Totuus Kauneus ja Hyvyys Arvollinen ihmisen elämä koostuu; totuudesta, kauneudesta ja hyvyydestä.

Kaikki blogit puheenaiheesta Putinin Venäjä

Halla-aho hyödyllisenä hölmönä Brysselissä

Persujen puheenjohtaja Jussi Halla-aho osallistui tänään uuden putinistisen europarlamenttiryhmän tiedotustilaisuuteen Brysselissä. Paikalla olivat Euroopan johtavista putinisteista ainakin Marine Le Pen, Nicolas Bay ja Harald Vilimsky. Saattoi olla muitakin, mutta en heitä Yle Areenan lähetyksestä heti tunnistanut.

Salvini: EU:n Venäjä-talouspakotteet ovat olleet "hulluutta"

Italian sisäministeri ja äärioikeiston ääniharava Matteo Salvini on nostanut mieliaiheensa Venäjän vaaliteemaksi juuri eurovaalien kynnyksellä. Euroopan populistien kiistaton johtaja uskaltaa paljastaa korttinsa, vaikka äärioikeisto on pyrkinyt Itävallan hallitusskandaalin alkamisen jälkeen olemaan Venäjästä hyvin hiljaa.

Salvini sanoo Twitterissä, että EU:n Venäjä-talouspakotteet ovat olleet "hulluutta," ja että Italia on niissä hävinnyt. Hän ei kuulemma sano tätä siksi, että Venäjä olisi hänelle maksanut - ja laittaa hymiön perään.

Kotron avaus sai lämpimän vastaanoton Venäjällä

Venäläiset uutissivustot kirjoittavat lämpimään sävyyn persujen eurovaaliehdokas Olli Kotron tekemistä yhteistyötarjouksista Venäjälle. News.ru käyttää uutisensa kuvituksena kuvaa Jussi Halla-ahosta vaaliteltalla.

Nyt puhutaan etupiireistä - vaihtaako Trump Itä-Euroopan Venezuelaan ja Kuubaan?

Yhdysvaltalaisessa The National Interest-lehdessä esitetään Venäjälle melko suorasukainen ehdotus: jos Venäjä vähentää sekaantumistaan Venezuelan ja Kuuban asioihin, Yhdysvallat voisi vetäytyä Itä-Euroopasta ja Baltiasta ja kunnioittaa Venäjän "etupiiriä" (sphere of influence) siellä. Pakettiin voisi sopia myös Nicaragua. Artikkelin kirjoittaja Ted Galen Carpenter kuuluu Cato-instituuttiin, joka on maailman ehkä vaikutusvaltaisin ajatuspaja.

Euroopan äärioikeisto tahtoo Venäjän EU:n jäseneksi mieluummin kuin Turkin

Italian varapääministeri Matteo Salvini johtaa Euroopan uutta Venäjä-mielistä nuivaa allianssia, jossa mukana ovat myös Suomen persut. Salvini kertoi eilen Sputnik Italialle, että hänelle Venäjä olisi mieleisempi uusi EU:n jäsen kuin Turkki.  "Venäjän historia, kulttuuri, talous ja perinteet ovat paljon lähempänä meitä kuin Turkin," Salvini sanoi.

Pravda: Persujen vaalimenestys "tärkeä voitto" Venäjälle

Nyt on siis kysymys ihan oikeasta Moskovassa ilmestyvästä legendaarisesta Pravda-lehdestä eikä Helsingin Sanomista. Pravda tarkoittaa totuutta. Tämä on jo viikon vanha juttu, mutta en ole nähnyt muiden suomalaisten medioiden tästä uutisoivan.

Halla-aho italialaisvideolla: Haluamme purkaa Euroopan yhteisvaluutan

Persujen puheenjohtaja Jussi Halla-aho selittää italialaisen La Repubblica-lehden videohaastattelussa persujen poliittisia linjauksia. Haastattelu liittyy persujen aiemmin viikolla solmimaan liittoon Matteo Salvinin venäjämielisen Lega-puolueen kanssa.

Johtava putinisti persujen vieraana Tampereella

Europarlamentin ENF-ryhmän puheenjohtaja, Rassemblement national -puolueen edustaja Nicolas Bay esiintyy persujen vaalitilaisuudessa Tampereella, kertoi Suomen Uutiset 6.4.2019. Bay ja hänen puolueensa tunnetaan Vladimir Putinin hallintoa Venäjällä tukevista kannanotoistaan ja puolue lisäksi siitä, että se on venäläisten rahoittama. Tampereen tilaisuuden aihe oli "EU- ja islamkritiikki."

Persut Venäjän asialla - neljän kopla kokoontuu Milanossa

Huomiseksi suunniteltu populistien suurkokous Milanossa kuivui kasaan. Kutsutuista paristakymmenestä puolueesta paikalle tulee vain neljä - niiden joukossa persut, joita edustaa Puheenvuorossa bloggaava Olli Kotro. Muut osallistujat ovat Matteo Salvini isäntämaa Italiasta, Jörg Meuthen Saksasta ja Anders Vistisen Tanskasta.

Ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson irtisanoutui tänään Reutersin uutisessa tuosta yhteistyöstä. Hänen mukaansa se pelaa Venäjän ja Vladimir Putinin pussiin.

Halla-aholta vaadittava vastauksia populistien yhteishankkeista

Italian Venäjä-mielinen varapääministeri ja populistijohtaja Matteo Salvini on kutsunut eurooppalaisia hengenheimolaisiaan koolle ensi maanantaiksi Milanoon. Persujen puheenjohtaja Jussi Halla-aho ei suostunut eilen kommentoimaan tätä asiaa Uudelle Suomelle mitenkään, ei edes sitä, ovatko persut saaneet kutsua tuohon kokoukseen.

Media saa nyt luvan terästäytyä. Halla-ahon ylimielinen heitto ei riitä vastaukseksi. Kysymyksen välttely kertoo siitä, että vähintään kulissien takana on menossa jotain hämärää.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä